Ferie i Rom i september – Sommerlig efterårsferie

Billedbeskrivelse. Når du vælger at holde ferie i Rom i september. Så har du klart valgt en af de mest populære måneder at gæste Rom i. På billedet ser du Peterskirkens imponerende kuppel indefra, oplyst af september sollyset.

Hjem » Ferie i Rom » Ferie i Rom i september – Sommerlig efterårsferie

Nyd sommervejr på din ferie i Rom i september

Du finder dejlige varmegrader i luften og risikoen for regn er relativt lille. Måske temperaturerne stadig kan være lige høje nok for nogle danskere. Men for de fleste er en rejse til Rom i september en kærkommen lejlighed til at forlænge sommeren og få en fantastisk storbyoplevelse.

For os der lever i Rom, oplever vi hvert år hvordan varmedisen i august bliver blæst væk af de nordlige vinde i efteråret. Derfor fremstår byens bygninger og udendørs seværdigheder i et unikt klart sollys i september.  Roms farver og arkitektoniske mesterværker  træder virkelig tydeligt frem til glæde for turisterne og romerne selv.

Naturligt nok er såvel priserne på flybilletter som på hotelværelser relativt høje i denne rejseperiode. Efter en august måned med færre mennesker i byen på grund af den italienske industriferie og de meget høje varmegrader, begynder menneskemængden på gader og pladser og ved turistattraktionerne at tage til igen, og du skal forvente køer ved mange indgange.

Som du ser i tabellen herunder, kan temperaturen i Rom stadig blive noget høj i september i forhold til i Danmark. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du skal forholde dig i varmen.

Hvordan er vejret i september i Rom?

I september er vejret sommeragtigt sammenlignet med danske forhold. Temperaturen kan stadig komme op på over 25 C° om dagen og her er også meget solrigt. Gennemsnitligt byder Rom på 8 solskinstimer om dagen i denne måned. Med hensyn til antallet af dage med regn er september uden tvivl den mest attraktive rejsemåned. Fraregnet sommermånederne er det faktisk den måned der har færrest dage med nedbør.

Læs mere om vejret i Rom i september måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i september 2021

Hele september måned:

Romersk Sommer Event – Estate Romana

Den årlige Estate Romana kulturevent begynder i starten af juni og varer til slutningen af september måned. Læs om eventen under juni måned.

Udstilling: Italiensk arkitekturpris i MAXXI-museet

Originaltitel: Premio italiano di architettura e YAP Rome at MAXXI. Udstillingen fremviser arkitektoniske værker af særlig interesse og designkvalitet. Alle skabt af italienske arkitekter eller udenlandske arkitekter, der arbejder i Italien. Priserne er uddelt for anerkendelsen af ​​italiensk ekspertise, der over tid har sat sit præg på den italienske og internationale arkitektoniske scene. Du kan se udstillingen fra den 2. oktober 2020 til den 10. oktober 2021 på MAXXI-museet.

19. september cirka: Serie A 2021/2022 sæsonen i herrefodbold starter

Genstarten af fodboldsæsonen i september er en meget vigtig event, for fodboldentusiaster i alle aldre over hele Italien. Naturligvis bliver der også flittigt diskuteret klubfodbold i sommerferien. Det nationale fodboldhold bliver sjældent fulgt med samme interesse. Men livet får ligesom en helt ny og bedre dimension, når ens klub skal på grønsværen hver uge. Og alle italienske mænd og drenge, og også nogle kvinder såmænd, har et fodboldhold de følger med liv og sjæl. I Rom og i Italien er det vanskeligt at leve uden.

AS Roma flag.
Fodboldklubben AS Romas flag. Farverne er de samme som Roms kommunes institutionelle farver. Billede af joronoPixabay.

Fodbolden er simpelthen med til at tegne ugens gang for rigtig mange mennesker. Og er samtidig et af romernes og italienernes vigtige sociale omdrejningspunkter. Man kan altid tale om fodbold og der bliver lagt store følelser i det. I Rom er det naturligvis særligt vigtigt hvilket af de to lokale hold du holder med: Roma eller Lazio. Men også selvom du er fan at en helt tredje klub, kan du få lov til at tale med. Ved du noget om fodbold, skal du nok komme godt ud af det med romerne.

SS Lazio flag.
Fodboldklubben SS Lazios flag. Den lyseblå farve går igen i Lazio-regionens institutionelle farver. Billede af joronoPixabay.

Serie A er den stærkeste fodboldliga i Italien, hvor de 20 bedste italienske fodboldklubber spiller mod hinanden. Rom har traditionelt sine to storklubber AS Roma og SS Lazio med i turneringen. Sidste spilledag vil normalt være sidst i maj måned 2022. 

20. september: Roms annektering – Presa di Roma

Den 20. september 1870 annekterede italienske tropper Rom, som overgik fra at være hovedstad i Kirkestaten til at være hovedstad i Kongeriget Italien. Det er en spændende historie at kende når du besøger Rom og Vatikanstaten. Læs om den her.

22. september: Efterår – Autunno

På denne dag bliver det efterår ifølge den italienske kalender.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up