Billede af Peterskirken i Rom i september måned

Ferie i Rom i september

Når du vælger at holde ferie i Rom i september. Så har du klart valgt  en af de mest populære måneder at gæste Rom i.

Billede af Neptunfontænen på Piazza Navona i Rom
På din ferie i Rom i September skal du naturligvis opleve Piazza Navona, hvor du blandt andet finder Neptunfontænen. Billede af Waldo MiguezPixabay

Du finder dejlige varmegrader i luften og risikoen for regn er relativt lille. Måske temperaturerne stadig kan være lige høje nok for nogle danskere. Men for de fleste er en ferie i Rom i september en kærkommen lejlighed til at forlænge sommeren og få en fantastisk storbyferieoplevelse.

For os der lever i Rom, oplever vi hvert år hvordan varmedisen i august bliver blæst væk af de nordlige vinde i efteråret. Derfor fremstår byens bygninger og udendørs seværdigheder i et unikt klart sollys i september.  Roms farver og arkitektoniske mesterværker  træder virkelig tydeligt frem til glæde for turisterne og romerne selv.

Naturligt nok er såvel priserne på flybilletter som på hotelværelser relativt høje i denne rejseperiode. Efter en august måned med færre mennesker i byen på grund af den italienske industriferie og de meget høje varmegrader, begynder menneskemængden på gader og pladser og ved turistattraktionerne at tage til igen, og du skal forvente køer ved mange indgange.

Som du ser i tabellen herunder, kan temperaturen i Rom stadig blive noget høj i september i forhold til i Danmark. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du skal forholde dig i varmen.

Vejr indeks september måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
15°C
11°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
27°C
17°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
5
10

Tilbagevendende begivenheder og mærkedage i september 2020

Hele september: Romersk Sommer Event – Estate Romana

Den årlige Estate Romana kulturevent begynder i starten af juni og varer til slutningen af september måned. Læs om eventen under juni måned.

22. september: Efterår – Autunno

På denne dag bliver det efterår ifølge den italienske kalender.

 

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up