Ferie i Rom i januar – Oplev byen billigt

Billedbeskrivelse: på din ferie i Rom i januar vil du opleve smukke og spændende panoramaer over Tiberen. Om vinteren taber platantræerne langs floden nemlig bladene, hvilket giver frit udsyn over floden. På billedet af Engelsborg ser du også at Tiber-floden står ret højt med mudret vand. Dette er typisk efter en regnvejrsperiode.

Når du holder ferie i Rom i januar måned foregår det nok ofte i forbindelse med fejringen af Nytåret. Men efter festlighederne byder denne måned på en interessant mulighed for at opleve Den Evige Stad i den billige lavsæson.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Vinterferie i Rom – Tag væk fra vintermørket > Ferie i Rom i januar – Oplev byen billigt

Ferie i Rom til gode priser i januar

Ved Nytårsfestlighederne og frem til og med Helligtrekongersdag den 6. januar er denne måned at betragte som en højsæson periode for turisme. Mange, både udenlandske og italienske turister, ønsker naturligvis at opleve den magiske stemning i Rom ved Jule- og Nytårstide. Efter Helligtrekongersdag, hvor de italienske skoler starter op igen efter Juleferien, bliver resten af måneden en lavsæson periode.

Ankommer du til Rom for at fejre Nytåret skal du derfor regne med relativt høje priser på hotelværelserne. Hotellerne betragter ofte hele perioden fra den 25. december til den 6. januar som højsæson.

Efter den 6. januar bliver priserne på både flybilletter og hotelværelser relativt lave. Og du har relativt nem adgang til seværdighederne i byen, uden at skulle stå for lang tid i kø.

Se her hvordan du kan planlægge en billig vinterferie til Rom.

Hvordan er vejret i januar i Rom?

Der er relativt mange regnvejrsdage i denne måned, men temperaturerne er mærkbart højere end i Danmark. På trods af mere regn er dagene præget af meget mere lys og sol end hvad du kender til fra den danske vinter. Faktisk kan de romerske vintermåneder generelt anbefales til alle dem, der hurtigt for det for varmt på en sommerdag. Især når meget af byen skal opleves til fods, som Rom virkelig indbyder til. Mange fortovscafeer og restauranter sætter gasvarmere ud om vinteren, så der er stadig gode muligheder for at nyde udendørslivet.

Læs mere om vejret i Rom i januar måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i januar 2023

Skal du rejse til Rom i januar måned? Kom tilbage til denne side lige inden du rejser eller under din rejse til Rom og bliv opdateret om events, udstillinger og begivenheder.

Hele januar måned

Store flokke af dansende stære på himmelen over Rom

Flot koreografi af dansende stære over Rom

Hvert år mellem oktober og februar kan du være heldig at opleve millioner af stære flyve over Roms himmel, hvor de tegner spektakulære koreografier. Du kan i øvrigt opleve samme fænomen forår og efterår i det sydlige Jylland, ved de vestjyske fjorde og Limfjorden.

Selvom det er et fantastisk syn at nyde ’stærenes dans’, som romerne siger, er sameksistensen mellem de mange fugle og storbylivet ikke altid nem. Mængden af stærenes efterladenskaber kan nemlig være ødelæggende for bygninger, træer og alt hvad der ellers kommer under bombardement i gaderne.

Derfor har Roms kommune et fast beredskab som i efterårs- og vinterhalvåret begrænser antallet af stære i bymidten. Blandt andet arbejder beredskabet med lyd- og lyseffekter, som dels skræmmer fuglene helt væk og dels medvirker til at flokkene bliver mindre talrige og dermed lettere at have med at gøre.

Udstilling: Middelalderkunst i Palazzo Barberini

Originaltitel: Dai primitivi a Filippo Lippi. Il nuovo allestimento di Palazzo Barberini. Efter en fuldstændig renovering og istandsættelse af stueetagen i Palazzo Barberini, kunne galleriet åbne dørene for publikum sidst i april 2022. Restaurerings-arbejderne har taget tre år. Der er tale om i alt 11 sale, hvor der udstillet 50 værker fra middelalderen. Det tidligste maleri i samlingen er Madonna Advocata, som stammer fra perioden 1050-1075.

Du kan besøge udstillingen fra den 29. april 2021 til den 30. juni 2023 i Palazzo Barberini Via delle Quattro Fontane, 13, 00184 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

1. januar: Nytårsdag – Capodanno

På denne italienske nationale helligdag er langt de fleste seværdigheder og museer lukkede for publikum. Det er dog nemt at finde åbne cafeer og restauranter i byen, som også er meget besøgte på denne dag.

På Roms pladser og på de brede fortove nede langs Tiberen organiseres normalt en række underholdningsarrangementer for børn og voksne. Her optræder kunstnere og musikere blandt andet og boder sælger lækkert italiensk street food.

Et af de store tilløbsstykker er naturligvis Pavens Angelus tale på Peterspladsen klokken 12:00. Denne samler normalt mange troende og turister hvert år.

Se video med Pave Frans’ 2020 Angelus tale, hvor du også kan få et indtryk af hvordan begivenheden den 1. januar udfolder sig på Peterspladsen.

5. januar cirka: vinterudsalget i Rom starter

Hvert år afholdes der vinterudsalg i Rom i januar. Normalt starter udsalget kort efter Nytåret og det slutter midt i februar.

Er du i Rom i denne periode, er der derfor gode muligheder for at gøre et godt køb. Det er meget udbredt at afholde vinterudsalg – eller saldi, som det hedder på Italiensk. Normalt finder du nedsatte priser i langt de fleste butikker på alle typer varer, herunder naturligvis sko og tøj til damer, herre og børn.

Læs mere om de populære shopping gader i Roms centrum og se hvor du finder dem på kort over Rom.

Se også hvor du finder mærkevarebutikker i Roms centrum.

6. januar: Helligtrekongersdag – Giorno dell’Epifania/La Befana

Opholder du dig i Rom i Julen eller Nytåret vil du i mange Juleboder finde heksen som rider på sin kost. La Befana hedder hun. I sækken har hun enten kul eller gaver til børnene. Gaver til de børn der har opført sig godt. Og kul til de børn der har opført sig dårligt i løbet af året.

La Befana besøger alle romerske og italienske hjem med børn natten til Hellig Tre Konger den 6. januar. Om morgenen finder de mindste i huset så gerne en pose eller en strømpe med en gave – eller kul. I dag består kullet dog af sorte sukkerklumper.

Den 6. januar er helligdag i Italien og hedder officielt Il giorno dell’Epifania. Normalt er denne dag den sidste skoleferiedag i den italienske Juleferie for skolerne. På de fleste arbejdspladser starter italienerne op efter Juleferien den 2. januar ligesom i Danmark.

7. januar: Fuldmåne – Luna piena

Oplev det romantiske Rom som 1800’tallets rejsende. Når det er fuldmåne, kan du opleve meget betagende scener i med fuldmånen over Roms smukke pladser, paladser, kirker og antikke ruiner. En seværdighed som i 1800’tallet skulle opleves ved fuldmåne var Colosseum. Gå en lang aften- eller nattetur i Rom og oplev byen på en enestående måde.

8. januar: Udstilling slutter: Site-specific installationer i Chiostro del Bramante

Originaltitel: CRAZY – La follia nell’arte contemporanea. CRAZY – Galskaben i samtidskunsten. Chiostro del Bramante er en elegant italiensk renæssance bygning fra 1500-tallet i Roms historiske centrum, der i dag fungerer som kunstmuseum. Udstillingen består af 11 installationer, som alle er skabt specifikt til omgivelserne, hvor værkerne er installeret. Der er nærmest tale om en crazy udsmykning af de smukke historiske rammer som renæssancebygningen byder på.

Da antallet af besøgene der kan få adgang til udstillingen på samme tid, er begrænset, anbefaler Chiostro del Bramante museet at du bestiller billetter på forhånd online.

Se billeder fra udstillingen på museets Social Wall.

Du kan se udstillingen mellem den 19. februar 2022 og den 8. januar 2023Chiostro del Bramante. Arco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Se kort promotionsvideo, hvor du kan få et indtryk af Crazy udstillingen i Chiostro del Bramante.

9. januar cirka: Julekrybberne og Juletræet på Peterspladsen tages væk

Omkring den 9. januar slutter udstillingerne af Julekrybber og det store Juletræ på Peterspladsen i Rom.

17. januar: Velsignelse af dyr på Peterspladsen – Sant’Antonio Abate

Se video fra Peterspladsen den 17. januar og læs mere om den katolske tradition med velsignelse af dyr.

29. januar: Gratis søndag i Vatikanmuseerne

Den sidste søndag i måneden er der tradition for at Vatikanmuseerne holder gratis åbent om formiddagen. 2023 programmet for initiativet er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden følger op når det bliver muligt. Læs mere om gratissøndagene i Vatikanmuseerne.


Del gerne Ferie i Rom i januar siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend