MAXXI museet i Rom – Samtidskunst og arkitektur

Er du interesseret i samtidskunst og/eller arkitektur, skal du besøge MAXXI museet i Rom. Udover de mange spændende udstillinger, er selve bygningen designet af den anglo-irakiske arkitekt Zaha Hadid et besøg værd.

Reklame for seværdighed i Rom med reklame-link

Se video optaget i MAXXI og få indtryk af hvordan det er at besøge museet for samtidskunst og arkitektur i Rom.

Hjem > Seværdigheder i Rom > MAXXI museet i Rom – Samtidskunst og arkitektur

MAXXI museet i Rom – En inspirerende oplevelse

MAXXI er en forkortelse af Museo nazionale delle arti del XXI secolo, som betyder Nationalmuseet for det 21. århundredes kunst.

MAXXI har en samling bestående af værker af moderne italienske og internationale kunstnere, hvoraf en væsentlig del er dedikeret til fotografi og dokumentation af nyere arkitektur. Er du arkitekt, designer eller interesseret i eksperimenterende samtidskunst er der tale om et sandt mekka for dig. Er du generelt kulturelt interesseret får du en meget spændende og inspirerende oplevelse.

Alene det at gå rundt i Zaha Hadids mesterværk af en museumsbygning, blandt installationer, fantastiske fotografier, skulpturer, malerier, arkitektoniske modeller og multimedie fremvisninger, er en oplevelse. Endelig kan det være en morsom og lærerig oplevelse for dine børn at komme med på MAXXI museet.

Se video om Zaha Hadid og museumsbygningen MAXXI i Rom.

Udover at være et spændende besøg i sig selv, er MAXXI stort nok til at du kan hygge dig her en halv dag. Det betyder at du som turist kan få en stor oplevelse i Rom på en regnvejrsdag. Er du i Rom om sommeren og varmen bliver lidt for meget, kan du naturligvis også nyde udstillingerne i museets afkølede udstillingsfaciliteter.

Praktisk information om MAXXI

Adresse

MAXXI - MUSEO NAZIONALE DELLE ARTI DEL XXI SECOLO

Via Guido Reni, 4A, 00196 Roma RM, Italien.

Se MAXXI på kort over Rom.

Telefon: +39 06 3201954.

Email: info@fondazionemaxxi.it.

Hjemmeside: www.maxxi.art.

SOME: Facebook - Instagram - Twitter - YouTube.

Åbningstider

  • Tirsdag til fredag: 11:00-19:00.
  • Lørdag og søndag: 11:00-20:00.
  • 24. december og 31. december: 11:00-17:00.
  • Lukket: hver mandag, 1. maj og 25. december.

Hvordan kommer jeg til MAXXI museet fra Roms historiske centrum?

Er du i Roms historiske centrum kan du gå til Flaminio stoppestedet og tage sporvogn nummer 2. Stoppestedet ligger cirka 150 meter til fods fra Piazza del Popolo. Stå af på Apollodoro stoppestedet og gå cirka 300 meter til fods til MAXXI museet.

Hvordan kommer jeg til MAXXI museet fra centralstationen – Stazione Termini?

Tag Metro A til Flaminio metrostationen og gå cirka 150 meter til Flaminio sporvognsstoppestedet. Tag sporvogn nummer 2 og stå af på Apollodoro stoppestedet, hvorfra der er cirka 300 meter at gå til fods til MAXXI museet.

MAXXI museet i Rom har flere aktuelle udstillinger året rundt

MAXXI museet er stort og har udover den permanente udstilling året rundt en række skiftende udstillinger. MAXXI er ikke kun et museum, men samtidig et kulturhus hvor der arrangeres workshops, konferencer, laboratorier, shows og uddannelsesprojekter. Et laboratorium hvor der eksperimenteres, forskes og udvikles kulturel innovation.

Det betyder at udstillingerne ofte omhandler aktuelle og innovative kunstneriske og arkitektoniske retninger, samt at de tit er forbundet til samtidige sociale fænomener og menneskelige forhold.

Se de aktuelle udstillinger på MAXXI museet i Rom lige nu.


Del gerne indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend