Ferie i Rom i maj – Nyd sommersolen

Billedbeskrivelse: i maj bliver det rigtig forår i Den Evige Stad.  Og det inviterer uden tvivl til en herlig ferie i Rom i maj måned. Temperaturerne er sommeragtige og måneden byder på meget sol. På billedet ser du Colosseum i smuk profil mod den romerske maj himmel.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr » Ferie i Rom i maj – Nyd sommersolen

Danske sommertemperaturer i Rom i maj

Ligesom september er denne måned af mange regnet for det ideelle tidspunkt for en rejse til Rom. Her er der stor sikkerhed for at kunne nyde en cappuccino, en spritz eller en øl på en cafe i byens centrum med udsigt over en af Roms mange smukke pladser eller midt i strømmen af de mange turister og romere der passerer i gaden. Eller naturligvis nyde nogle af Italiens og Roms mange kulinariske specialiteter på en udendørs restaurant.

Både med hensyn til flybilletter og hoteller er priserne naturligvis relativt høje. Samtidig skal du regne med at stå i kø ved byens  mest berømte attraktioner. For eksempel ved Colosseum og Peterskirken. 

Hvordan er vejret i maj i Rom?

På din ferie i Rom i maj finder du normalt den varmeste og mest solrige forårsmåned med dagtemperaturer der kan komme op på næsten 25 C° om dagen. Det er også den mest regnfattige måned i løbet af foråret. Så ønsker du at nyde en storbyferie i Rom i et vejrlig der ligner en god dansk sommer, er maj måned ideel.

Læs mere om vejret i Rom i maj måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i maj 2022

Hele maj måned

I maj springer roserne ud i Rom

Roms kommunes rosenhave i maj
Billede af Kim Renberg.

Særligt i første halvdel af måneden kan du have glæde af denne dejlige oplevelse af farver og dufte. I Roms kommunes rosenhave – Roseto Comunale – på Aventinerhøjen kan du nyde et rigt udvalg af roser i flor.

Rosenhaven ligger lige overfor Circus Maximus cirka kun 400 meter til fods fra Circo Massimo metrostationen på linje B. Herfra har du samtidig en strålende udsigt over Circus Maximus og Palatinerhøjen.

Ønsker du en lidt mere fredelig gåtur, væk fra Roms centrum, byder Aventinerhøjen samtidig på de tre smukke kirker Santa Sabina, Basilica dei Santi Bonifacio e Alessio og Santa Prisca, oprindeligt fra den tidlige kristendoms tid. Du finder også den herligste udsigt ud over Rom fra OrangehavenGiardino degli Aranci. Og endelig det kuriøse syn til Peterskirkens kuppel gennem nøglehullet i Malteserordenens port.

Ønsker du at nyde roserne tættere på det historiske centrum, har Roms botaniske haveOrto Botanico di Roma – også en rosenhave. Den ligger i Trastevere ikke langt fra Ponte Sisto.

1. maj: Arbejdets dag – Festa del Lavoro

Denne dag er national helligdag i Italien. De fleste restauranter holder dog åbent som normalt, mens en del forretninger, museer og seværdigheder kan være lukkede.

På denne dag vil traditionen at fagforeningerne samler folk til taler og et langt koncertprogram på Piazza di Porta San Giovanni. Denne plads ligger lige ved Laterankirken, som er Roms domkirke. Festlighederne foregår normalt fra om eftermiddagen til langt ud på aftenen. Der er normalt mange mennesker til denne begivenhed. Vær også opmærksom på omlægninger i den offentlig trafik omkring Piazza di Porta San Giovanni.

Første maj falder på en søndag i 2022 og en del romere vil benytte lejligheden til at køre ud af byen for at nyde naturen og vandet. Andre vil tage familien med til en hjemmelavet picnic i en af Roms grønne parker. Derfor vil for eksempel Villa Borghese og Villa Pamphili være meget overrendte af mennesker på denne dag.

1. maj: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Bologna

Roma møder Bologna på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Bologna bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

8. maj: Damefodbold Serie A – Roma vs. Sampdoria

Roma møder Sampdoria på hjemmebane. Kampen spilles på Stadio delle Tre Fontane. I skrivende stund er der ikke sat et tidspunkt for kampens start. Tjek tidspunktet her.

Du skal kunne fremvise Coronapas – som hedder Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

8. maj: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Sampdoria

Lazio møder Sampdoria på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Sampdoria bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

8. maj: Mors dag – Festa della Mamma

Er sammen med din mor i Rom, er dette dagen hvor du kan tænke specielt på hende. Ligesom i Danmark køber italienerne ofte en lille gave eller blomster til deres mor, og naturligvis skal hun have en hilsen over telefonen. Det får rigtig mange italienske mødre alligevel hver dag.

15. maj cirka: eventen slutter – Oplev Den Spanske Trappe med Azalea blomster

CC BY 2.0 billede af RodneyFlickr.

Fra midten af april frem til midten af maj  kan du opleve det meget smukke syn af Den Spanske Trappe dekoreret med Azalea blomster.

Se video med Azalea blomsterne på Den Spanske Trappe.

Læs om Den Spanske Trappes historie og arkitektur.

15. maj: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Venezia

Roma møder Venezia på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Venezia bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

22. maj: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Verona

Lazio møder Verona på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Verona bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.


Del gerne Ferie i Rom i maj siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend