Ferie i Rom i maj – Nyd sommersolen

Billedbeskrivelse: i maj bliver det rigtig forår i Den Evige Stad.  Og det inviterer uden tvivl til en herlig ferie i Rom i maj måned. Temperaturerne er sommeragtige og måneden byder på meget sol. På billedet ser du Colosseum i smuk profil mod den romerske maj himmel.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr > Ferie i Rom i maj – Nyd sommersolen

Danske sommertemperaturer i Rom i maj

Ligesom september er denne måned af mange regnet for det ideelle tidspunkt for en rejse til Rom. Her er der stor sikkerhed for at kunne nyde en cappuccino, en spritz eller en øl på en cafe i byens centrum med udsigt over en af Roms mange smukke pladser eller midt i strømmen af de mange turister og romere der passerer i gaden. Eller naturligvis nyde nogle af Italiens og Roms mange kulinariske specialiteter på en udendørs restaurant.

Både med hensyn til flybilletter og hoteller er priserne naturligvis relativt høje. Samtidig skal du regne med at stå i kø ved byens  mest berømte attraktioner. For eksempel ved Colosseum og Peterskirken. 

Hvordan er vejret i maj i Rom?

På din ferie i Rom i maj finder du normalt den varmeste og mest solrige forårsmåned med dagtemperaturer der kan komme op på næsten 25 C° om dagen. Det er også den mest regnfattige måned i løbet af foråret. Så ønsker du at nyde en storbyferie i Rom i et vejrlig der ligner en god dansk sommer, er maj måned ideel.

Læs mere om vejret i Rom i maj måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i maj 2023

Hele maj måned

I maj springer roserne ud i Rom

Roms kommunes rosenhave i maj
Billede af Kom til Rom Guiden.

Særligt i første halvdel af måneden kan du have glæde af denne dejlige oplevelse af farver og dufte. I Roms kommunes rosenhave – Roseto Comunale – på Aventinerhøjen kan du nyde et rigt udvalg af roser i flor.

Rosenhaven ligger lige overfor Circus Maximus cirka kun 400 meter til fods fra Circo Massimo metrostationen på linje B. Herfra har du samtidig en strålende udsigt over Circus Maximus og Palatinerhøjen.

Læs også Jesper Storgaard Jensens fortælling om Roms kommunale rosenhave.

Ønsker du en lidt mere fredelig gåtur, væk fra Roms centrum, byder Aventinerhøjen samtidig på de tre smukke kirker Santa Sabina, Basilica dei Santi Bonifacio e Alessio og Santa Prisca, oprindeligt fra den tidlige kristendoms tid. Du finder også den herligste udsigt ud over Rom fra OrangehavenGiardino degli Aranci. Og endelig det kuriøse syn til Peterskirkens kuppel gennem nøglehullet i Malteserordenens port.

Ønsker du at nyde roserne tættere på det historiske centrum, har Roms botaniske haveOrto Botanico di Roma – også en rosenhave. Den ligger i Trastevere ikke langt fra Ponte Sisto.

1. maj: Arbejdets dag – Festa del Lavoro

Denne dag er national helligdag i Italien. De fleste restauranter holder dog åbent som normalt, mens en del forretninger, museer og seværdigheder kan være lukkede.

På denne dag vil traditionen at fagforeningerne samler folk til taler og et langt koncertprogram på Piazza di Porta San Giovanni. Denne plads ligger lige ved Laterankirken, som er Roms domkirke. Festlighederne foregår normalt fra om eftermiddagen til langt ud på aftenen. Der er normalt mange mennesker til denne begivenhed. Vær også opmærksom på omlægninger i den offentlig trafik omkring Piazza di Porta San Giovanni.

Første maj falder på en mandag i 2023 og en del romere vil benytte lejligheden til at køre ud af byen for at nyde naturen og vandet. Andre vil tage familien med til en hjemmelavet picnic i en af Roms grønne parker. Derfor kan for eksempel Villa Borghese og Villa Pamphili være meget overrendte af mennesker på denne dag.

5. maj: Fuldmåne – Luna piena

Oplev det romantiske Rom som 1800’tallets rejsende. Når det er fuldmåne, kan du opleve meget betagende scener i med fuldmånen over Roms smukke pladser, paladser, kirker og antikke ruiner. En seværdighed som i 1800’tallet skulle opleves ved fuldmåne var Colosseum. Gå en lang aften- eller nattetur i Rom og oplev byen på en enestående måde.

7. maj: Gratis søndag på museer og seværdigheder i Rom

Den første søndag i hver måned er der tradition for at kan du besøge flere museer og seværdigheder i Rom gratis. 2023 programmet for initiativet er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden følger op når det bliver muligt. Læs mere om gratissøndagene i Rom.

Fra 10. maj: Tennis – Roma Open – Internazionali BNL d’Italia 2023

Mellem den 8. og 21. maj 2023 spilles Roma Open, den vigtigste tennisturnering i Italien i løbet af året. Turneringen spilles både af kvinder og mænd og for mændenes vedkommende er der tale om en ATP Masters 1000-turnering. 2023-turneringen i Rom er nummer 80 i rækken, så der er tale om en traditionsrig sportsevent.

Der spilles på grusbane på Foro ItalicoStadio del tennis di Roma, som ligger noget uden for Roms centrum i Monte Mario kvarteret. Fra centrum kan du komme til Foro Italico med den offentlige transport.

Du kan finde information om Roma Open på turneringens officielle hjemmeside internazionalibnlditalia.com og købe billetter på ticketing.internazionalibnlditalia.com.

13. maj: Museernes kulturnat – Notte dei musei

Notte dei musei er et nationalt initiativ for hele Italien. Programmet for 2023 er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden vil følge op når det bliver muligt. I Rom vil du normalt kunne besøge flere museer mellem klokken 20:00 og 02:00, med sidste indgang klokken 01.00. Priserne for at besøge museerne kan være forskellige fra museum til museum. For eksempel tilbyder Roms kommunes museer, som er samlet under hovedadministrationen Sistema Musei di Roma Capitale, adgang for € 1,00 per person eller helt gratis.

På flere af museerne vil der være underholdning af forskellig slags på denne nat.

Nogle af de museer der kunne være interessante i turistmæssig sammenhæng, er for eksempel:

14. maj: Mors dag – Festa della Mamma

Er sammen med din mor i Rom, er dette dagen hvor du kan tænke specielt på hende. Ligesom i Danmark køber italienerne ofte en lille gave eller blomster til deres mor, og naturligvis skal hun have en hilsen over telefonen. Det får rigtig mange italienske mødre alligevel hver dag.

15. maj cirka: eventen slutter – Oplev Den Spanske Trappe med Azalea blomster

CC BY 2.0 billede af RodneyFlickr.

Fra midten af april frem til midten af maj  kan du opleve det meget smukke syn af Den Spanske Trappe dekoreret med Azalea blomster.

Se video med Azalea blomsterne på Den Spanske Trappe.

Læs om Den Spanske Trappes historie og arkitektur.

28. maj: Pinsegudstjeneste i Pantheon – La Pentecoste

Den årlige søndagspinsegudstjeneste i Pantheon, der afslutter med, at der daler røde rosenblade ned gennem åbningen i Pantheons kuppel. Det er en meget smuk og underfuld event at deltage i. Læs mere om Pantheon i Rom.

Se smuk video med de røde rosenblade der daler ned fra Pantheons kuppel.

28. maj: Gratis søndag i Vatikanmuseerne

Den sidste søndag i måneden er der tradition for at Vatikanmuseerne holder gratis åbent om formiddagen. 2023 programmet for initiativet er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden følger op når det bliver muligt. Læs mere om gratissøndagene i Vatikanmuseerne.


Del gerne Ferie i Rom i maj siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.