Udstillinger i Rom – Fantastiske museer

Når du bevæger dig rundt i byen til fods eller tager bus og metro, vil du ofte møde reklamer for udstillinger i Rom, som på billedet oven for. Roms museer reklamerer normalt meget, hvilket jo kunne være en inspiration til at besøge en udstilling. Mange af Roms museer ligger i historiske bygninger eller paladser. Når du besøger en aktuel udstilling, har du derfor samtidig mulighed for at beundre den smukke arkitektur.

Reklame for aktivitet i Rom med reklame-link

Hjem > Aktiviteter i Rom > Udstillinger i Rom – Fantastiske museer

Der sættes mange udstillinger op i Rom året rundt

Er du museumsgænger derhjemme har du altid noget at glæde dig til på din rejse til Rom. Ja, en udstillings- og museumsrejse kunne måske ligefrem være en ide til en forlænget weekend i Rom. Med den enorme italienske kunstneriske produktion gennem historien, er der næsten ingen grænser for de oplevelser af kunnen og skønhed du kan opleve. Samtidig producerer nutidige italienske kunstnere og designere internationalt anderset kunst inden for mange kunstretninger og udtryksformer.

Det er alt sammen med til at skabe et meget levende udstillingsmiljø, som du kan have stor glæde af på din rejse til Rom. Her kan du opleve antikke kunstværker og moderne installationer og videokunst uden at skulle bevæge dig ret langt, når du først er ankommet til Rom.

I det følgerne finder du en række forslag til spændende udstillinger i Rom. Det er naturligvis kun et lille udpluk ud af de mange små og store udstillinger du kan opleve i byen.

kalender med aktuelle udstillinger i Rom

Gulvmosaik fra den sene kejsertid i Romerriget

Centrale Montemartini: 2. april 2022 – 15. juni 2022

Originaltitel: Il mosaico della “Real Casa”. På Centrale Montemartini museet kan beundre et stykke unikt mosaikarbejde fra den sene kejsertid. Den restaurerede mosaik stammer fra perioden mellem midten af ​​det 3. og begyndelsen af ​​det 4. århundrede efter Kristi fødsel. Mosaikken målte dengang 8,40 x 6,70 meter og var lagt i et repræsentationslokale i en adelig bolig. På denne tid brugte romerne mest geometriske dekorative temaer eller former inspireret fra naturen.

Mosaikken blev fundet i Rom i 1900 i Via XX Settembre ikke langt fra præsidentpaladsets – Quirinale – haver.

Du kan se udstillingen mellem den 2. april 2022 og den 15. juni 2022 i Centrale Montemartini. Via Ostiense, 106, 00154 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Læs mere om det spændende Centrale Montemartini museum her på Kom til Rom Guiden.

Barokkunstnere fra Republikken Genova fra 16- og 1700-tallet

Scuderie del Quirinale: 26. marts 2022 – 3. juli 2022

Originaltitel: Superbarocco. Arte a Genova da Rubens a Magnasco. Udstillingen er sat op i samarbejde med The National Gallery of Art i Washington og Genovas kommune og rummer cirka 120 værker. I Republikken Genova (1099-1797) opstod der en særlig fortolkning af barokkunsten, som blomstrede i den rige handelsrepublik.

Et af de helt store navne i Genova på den tid var den flamske maler Rubens og udstillingen rummer en hel sal, kun med hans arbejder.

Du kan se udstillingen mellem den 26. marts 2022 og den 3. juli 2022 i Scuderie del Quirinale. Via Ventiquattro Maggio, 16, 00186 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Fotografier fra regnskoven i Amazonas

MAXXI: 1. oktober 2021 – 21. august 2022

Originaltitel: Amazônia. I løbet af seks år rejste den brasilianske fotograf Sebastião Salgado rundt den brasilianske Amazonas og fotograferede skoven, floderne, bjergene og de mennesker der bor der.

Udstillingen har premiere i Rom og består af mere end 200 fotografier, der giver mulighed for at fordybe sig i skovens univers. Salgados imponerende fotografier bliver dels akkompagneret med skovens lyde: Træernes raslen, dyrs skrig, fuglesang eller lydene af vand og dels med musik af den franske komponist Jean-Michel Jarre.

Udstillingen fremhæver skrøbeligheden ved regnskovens økosystem og viser, at skoven i de beskyttede områder, hvor de oprindelige samfund findes, næsten ikke har lidt skade. Samtidig inviterer den os til at reflektere over den generelle økologiske situation og vores relation til denne.

Du kan se udstillingen mellem den 1. oktober 2021 og den 21. august 2022 i galleria 4 på MAXXI-museet. Via Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Læs mere om MAXXI museet her på Kom til Rom Guiden.

Cinzia Ruggeri: postmoderne og surrealistisk designer tøj

MACRO: 14. april 2022 – 28. august 2022

Originaltitel: CINZIA RUGGERI – Cinzia says…. Cinzia Ruggeri (1942-2019) var en italiensk kunstner, stilist og designer, der arbejdede inden for flere kunstneriske discipliner. Hendes kreationer bliver blandt andet beskrevet som ironiske, provokerende og elegante. I modeverdenen blev hun også kendt for sine brands BloomCinzia Ruggeri experimental line og Cinzio menswear op gennem 1970’erne og 80’erne.

Udstillingen er en hyldest til italiensk kreativitet i disse år, hvor Cinzia Ruggeri regnes for en af de centrale bidragsydere.

Du kan se udstillingen mellem den 14. april 2022 og den 28. august 2022 i MACRO – Museo d’Arte Contemporanea di RomaVia Nizza 138, 00198 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Italiensk videokunst fra 1960’erne frem til i dag

Galleria d’Arte Moderna og Palazzo delle Esposizioni: 12. april 2022 – 4. september 2022

Originaltitel: Il video rende felici. Videoarte in Italia, hvilket betyder: Video gør dig lykkelig. Italiensk videokunst. Temaet for udstillingen er produktionen af videokunst. I hele perioden fra 1960’erne og frem til i dag har der i Italien været taget flere banebrydende initiativer der repræsenterer et kunstnerisk og kulturelt referencepunkt indenfor video eksperimentering på et internationalt niveau.

På udstillingen kan du opleve 20 installationer med over 300 værker, der samlet udgør mere end 80 timers projektion. Du vil finde flere udstillingsformatererer repræsenteret, så som en-kanals video, videoinstallationer, multimedie, interaktive videoer og apparatur til videoproduktion. Formålet er at fremvise de historiske processer i videoproduktionen.

Samlet involverer udstillingen mere end 100 videokunstnere, som har arbejdet med udforskning af videomediet og audiovisuelle eksperimenter.

Du kan se udstillingen mellem den 12. april 2022 og den 4. september 2022Udstillingen er sat op på to museer i Roms centrum. Når du køber billet til udstillingen på det ene museum, giver denne også adgang til at fortsætte besøget på det andet. De to museer er:

Galleria d’Arte ModernaVia Francesco Crispi, 24, 00187 Roma RM, ItalienSe mere om udstillingen.

Og:

Palazzo delle Esposizioni. Via Nazionale, 194, 00184 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Tæppets rolle i kunst, kunsthåndværk og design

Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea: 21. marts 2022 – 4. september 2022

Originaltitel: INTERTWINGLED – The Role of the Rug in Arts, Crafts and Design. På udstillingen finder du mere end 80 værker inden for maleri, fotografi, design og håndværk. Til sammen er værkerne tænkt som en stor installation, der fremviser tæpper og gobeliner inden for forskellige områder fra kunst og kunsthåndværk til design.

Samtidig omhandler udstillingen mere begrebsmæssige områder med trådene der viklet ind i hinanden bliver til symboler på nye relationer, der interagerer med ideer. Her er nogle af temaerne nomadisme, fast ejendom, synlige og usynlige digitale netværk, hypertekst, magtens decentralisering, den ikke-lineære fortælling og den magt der ligger i sammenholdet – at være flettet sammen.

Du kan se udstillingen mellem den 21. marts 2022 og den 4. september 2022 i Galleria Nazionale d’Arte Moderna e ContemporaneaViale delle Belle Arti, 131, 00197 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Fotografier af Gianni Berengo Gardin

MAXXI: 4. maj 2022 – 18. september 2022

Originaltitel: Gianni Berengo Gardin. L’occhio come mestiereGianni Berengo Gardin er en italiensk fotograf og fotojournalist der siden 1960’erne blandt andet er kendt for sine mange fotobøger og udstillinger verden over. På udstillingen finder du over 150 af hans fotografier udstillet over temaet Øjet som profession, med ikke-manipulerede arbejder.

Alle motiverne er italienske og beskriver en længere tidsperiode frem til i dag. Eksempler på motiver er Venedig, Milano med dens industrier, arbejdspladser med reportager fra Alfa Romeo, Fiat, Pirelli og Olivetti, psykiatriske hospitaler, sigøjnernes verden, små italienske landsbyer og storbyerne og Aquila som blev ramt af jordskælv i 2009.

Endelig rummer udstillingen fotografier af selve MAXXI museumsbygningens opførelse i Rom.

Du kan se udstillingen mellem den 4. maj 2022 og den 18. september 2022 i MAXXI museet. Via Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Læs mere om det spændende MAXXI museum for moderne kunst og arkitektur her på Kom til Rom Guiden.

Fotoudstilling med italienske billeder fra perioden 1960-1975

Museo di Roma in Trastevere: 13. maj 2022 – 16. oktober 2022

Originaltitel: Anni interessanti. Momenti di vita italiana. 1960-1975. En italiensk selvbiografi i billeder af de mest begivenhedsrige øjeblikke i landets historie. Billederne skildrer den periode, hvor Italien udviklede sig til et moderne land og blev til det Italien vi kan opleve i dag.

Du kan se udstillingen mellem den 13. maj 2022 og den 16. oktober 2022 i Museo di Roma in Trastevere. Piazza di S. Egidio, 1/b, 00153 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Site-specific installationer i Chiostro del Bramante

Chiostro del Bramante: 19. februar 2022 – 8. januar 2023

Originaltitel: CRAZY – La follia nell’arte contemporanea. CRAZY – Galskaben i samtidskunsten. Chiostro del Bramante er en elegant italiensk renæssance bygning fra 1500-tallet i Roms historiske centrum, der i dag fungerer som kunstmuseum. Udstillingen består af 11 installationer, som alle er skabt specifikt til omgivelserne, hvor værkerne er installeret. Der er nærmest tale om en crazy udsmykning af de smukke historiske rammer som renæssancebygningen byder på.

Da antallet af besøgene der kan få adgang til udstillingen på samme tid, er begrænset, anbefaler Chiostro del Bramante museet at du bestiller billetter på forhånd online.

Se billeder fra udstillingen på museets Social Wall.

Du kan se udstillingen mellem den 19. februar 2022 og den 8. januar 2023 i Chiostro del Bramante. Arco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Se kort promotionsvideo, hvor du kan få et indtryk af Crazy udstillingen i Chiostro del Bramante.

Middelalderkunst i Palazzo Barberini

Palazzo Barberini: 29. april 2021 – 30. juni 2023 

Originaltitel: Dai primitivi a Filippo Lippi. Il nuovo allestimento di Palazzo Barberini. Efter en fuldstændig renovering og istandsættelse af stueetagen i Palazzo Barberini, kunne galleriet åbne dørene for publikum sidst i april 2022. Restaurerings-arbejderne har taget tre år. Der er tale om i alt 11 sale, hvor der udstillet 50 værker fra middelalderen. Det tidligste maleri i samlingen er Madonna Advocata, som stammer fra perioden 1050-1075.

Du kan besøge udstillingen fra den 29. april 2021 til den 30. juni 2023 i Palazzo Barberini Via delle Quattro Fontane, 13, 00184 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.


Del gerne Udstillinger i Rom indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend