Ferie i Rom i juli – Sommer i Rom

Billedbeskrivelse. På din ferie i Rom i juli måned skal du være forberedt på varme feriedage og lune aftener. På billedet ser du kopien af Marcus Aurelius’ rytterstatue på den smukke Piazza del Campidoglio på Kapitolhøjen. Den ægte rytterstatue står i Palazzo Nuovo, som er en del af museerne på Kapitol.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage > Ferie i Rom i juli – Sommer i Rom

Varme dage, lune aftener og sommerudsalg

Juli og august er de to varmeste sommermåneder i Rom. Det er industri- og skoleferie i Danmark og naturligt nok søger de fleste familier mod sol og strand i Sydeuropa. Døjer du ikke med varmen og den stærke sol, er juli en fin måned til at aflægge Rom et besøg på.

Priserne på hotellerne er relativt lavere end i højsæsonerne, mens priserne på flybilletter kan være relativt høje på grund af den danske skoleferie. Flere turister benytter Roms internationale lufthavne Fiumicino og Ciampino, hvorfra de så kører ud i det italienske sommerland i lejebil.

Den italienske industriferie ligger i august måned, hvor langt de fleste italienere holder sommerferie. Derfor finder man en meget levende by når du holder ferie i Rom i juli, hvor alt er åbent som normalt. Naturligvis byder også denne periode på dejlige udendørs oplevelser, både gåture i Roms historiske centrum, besøg i turistattraktionerne og herlige lune aftener på restauranter og cafeer.

I nedenstående tabel ser du gennemsnitstemperaturen i Rom i juli – og den er faktisk lige så høj som i den italienske industriferie måned august.  Læs om hvordan du passer godt på dig selv, når det er sommer i Rom.

Hvordan er vejret i juli i Rom?

Juli og august måneder er absolut de varmeste med gennemsnitlige temperaturer op til 31 C°, med temperaturen kommer nemt op på omkring de 35 C° nogle dage. Dog falder luftfugtigheden en del i august, hvilket gør, at juli kan føles som den varmeste måned. Samtidig er der flest solskinstimer i juli, ligesom det er den måned med absolut mindst regn.

Læs mere om vejret i Rom i juli måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i juli 2023

Juli måned er opkaldt efter Gaius Julius Cæsar
Billede af Guy DugasPixabay.

Juli er opkaldt efter den romerske feltherre og diktator Gaius Julius Cæsar. Han blev født i juli måned i år 100 før Kristi fødsel. Det latinske ‘Iulius‘ bliver til ‘Luglio‘ på italiensk. Før Cæsars død i år 44 før Kristi fødsel hed denne måned Quintilis. Det var den femte måned i den gamle romerske kalender. Det var Cæsars gode ven og løjtnant, Marcus Antonius, der besluttede, at ære Cæsar efter hans død. Dette netop ved at ændre navnet på Cæsars fødemåned fra Quintilis til Iulius.

1. juli cirka: Sommerudsalget i Rom starter

Sommerudsalg i Rom i juli og august
Billede af Kim Renberg

I starten af juli begyder sommerudsalget i Rom og det slutter normalt sidst i august. Under sommerudsalget har du mulighed for at gøre et godt køb, hvad enten dine interesser er tøj og sko til damer, herre eller børn.

Læs mere om de populære shopping gader i Roms centrum og se hvor du finder dem på kort over Rom.

Se også hvor du finder mærkevarebutikker i Roms centrum.

Er du på en kortere ferie eller et weekendophold kunne du jo eventuelt tage en halvtom kuffert med på udrejsen.

2. juli: Gratis søndag på museer og seværdigheder i Rom

Den første søndag i hver måned er der tradition for at kan du besøge flere museer og seværdigheder i Rom gratis. 2023 programmet for initiativet er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden følger op når det bliver muligt. Læs mere om gratissøndagene i Rom.

3. juli: Fuldmåne – Luna piena

Oplev det romantiske Rom som 1800’tallets rejsende. Når det er fuldmåne, kan du opleve meget betagende scener i med fuldmånen over Roms smukke pladser, paladser, kirker og antikke ruiner. En seværdighed som i 1800’tallet skulle opleves ved fuldmåne var Colosseum. Gå en lang aften- eller nattetur i Rom og oplev byen på en enestående måde.

30. juli: Gratis søndag i Vatikanmuseerne

Den sidste søndag i måneden er der tradition for at Vatikanmuseerne holder gratis åbent om formiddagen. 2023 programmet for initiativet er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden følger op når det bliver muligt. Læs mere om gratissøndagene i Vatikanmuseerne.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend