Ferie i Rom i juli – Sommer i Rom

Billedbeskrivelse. På din ferie i Rom i juli måned skal du være forberedt på varme feriedage og lune aftener. På billedet ser du kopien af Marcus Aurelius’ rytterstatue på den smukke Piazza del Campidoglio på Kapitolhøjen. Den ægte rytterstatue står i Palazzo Nuovo, som er en del af museerne på Kapitol.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage > Ferie i Rom i juli – Sommer i Rom

Indholdsfortegnelse

Varme dage, lune aftener og sommerudsalg

Juli og august er de to varmeste sommermåneder i Rom. Det er industri- og skoleferie i Danmark og naturligt nok søger de fleste familier mod sol og strand i Sydeuropa. Døjer du ikke med varmen og den stærke sol, er juli en fin måned til at aflægge Rom et besøg på.

Priserne på hotellerne er relativt lavere end i højsæsonerne, mens priserne på flybilletter kan være relativt høje på grund af den danske skoleferie. Flere turister benytter Roms internationale lufthavne Fiumicino og Ciampino, hvorfra de så kører ud i det italienske sommerland i lejebil.

Den italienske industriferie ligger i august måned, hvor langt de fleste italienere holder sommerferie. Derfor finder man en meget levende by når du holder ferie i Rom i juli, hvor alt er åbent som normalt. Naturligvis byder også denne periode på dejlige udendørs oplevelser, både gåture i Roms historiske centrum, besøg i turistattraktionerne og herlige lune aftener på restauranter og cafeer.

I nedenstående tabel ser du gennemsnitstemperaturen i Rom i juli – og den er faktisk lige så høj som i den italienske industriferie måned august.  Læs om hvordan du passer godt på dig selv, når det er sommer i Rom.

Hvordan er vejret i juli i Rom?

Juli og august måneder er absolut de varmeste med gennemsnitlige temperaturer op til 31 C°, med temperaturen kommer nemt op på omkring de 35 C° nogle dage. Dog falder luftfugtigheden en del i august, hvilket gør, at juli kan føles som den varmeste måned. Samtidig er der flest solskinstimer i juli, ligesom det er den måned med absolut mindst regn.

Læs mere om vejret i Rom i juli måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i juli 2022

Juli måned er opkaldt efter Gaius Julius Cæsar
Billede af Guy DugasPixabay.

Juli er opkaldt efter den romerske feltherre og diktator Gaius Julius Cæsar. Han blev født i juli måned i år 100 før Kristi fødsel. Det latinske ‘Iulius‘ bliver til ‘Luglio‘ på italiensk. Før Cæsars død i år 44 før Kristi fødsel hed denne måned Quintilis. Det var den femte måned i den gamle romerske kalender. Det var Cæsars gode ven og løjtnant, Marcus Antonius, der besluttede, at ære Cæsar efter hans død. Dette netop ved at ændre navnet på Cæsars fødemåned fra Quintilis til Iulius.

Hele juli måned

Udstilling: Fotografier fra regnskoven i Amazonas

Originaltitel: Amazônia. I løbet af seks år rejste den brasilianske fotograf Sebastião Salgado rundt den brasilianske Amazonas og fotograferede skoven, floderne, bjergene og de mennesker der bor der.

Udstillingen har premiere i Rom og består af mere end 200 fotografier, der giver mulighed for at fordybe sig i skovens univers. Salgados imponerende fotografier bliver dels akkompagneret med skovens lyde: Træernes raslen, dyrs skrig, fuglesang eller lydene af vand og dels med musik af den franske komponist Jean-Michel Jarre.

Udstillingen fremhæver skrøbeligheden ved regnskovens økosystem og viser, at skoven i de beskyttede områder, hvor de oprindelige samfund findes, næsten ikke har lidt skade. Samtidig inviterer den os til at reflektere over den generelle økologiske situation og vores relation til denne.

Du kan se udstillingen mellem den 1. oktober 2021 og den 21. august 2022 i galleria 4 på MAXXI-museetVia Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Cinzia Ruggeri: postmoderne og surrealistisk designer tøj

Originaltitel: CINZIA RUGGERI – Cinzia says…. Cinzia Ruggeri (1942-2019) var en italiensk kunstner, stilist og designer, der arbejdede inden for flere kunstneriske discipliner. Hendes kreationer bliver blandt andet beskrevet som ironiske, provokerende og elegante. I modeverdenen blev hun også kendt for sine brands BloomCinzia Ruggeri experimental line og Cinzio menswear op gennem 1970’erne og 80’erne.

Udstillingen er en hyldest til italiensk kreativitet i disse år, hvor Cinzia Ruggeri regnes for en af de centrale bidragsydere.

Du kan se udstillingen mellem den 14. april 2022 og den 28. august 2022 i MACRO – Museo d’Arte Contemporanea di RomaVia Nizza 138, 00198 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Italiensk videokunst fra 1960’erne frem til i dag

Originaltitel: Il video rende felici. Videoarte in Italia, hvilket betyder: Video gør dig lykkelig. Italiensk videokunst. Temaet for udstillingen er produktionen af videokunst. I hele perioden fra 1960’erne og frem til i dag har der i Italien været taget flere banebrydende initiativer der repræsenterer et kunstnerisk og kulturelt referencepunkt indenfor video eksperimentering på et internationalt niveau.

På udstillingen kan du opleve 20 installationer med over 300 værker, der samlet udgør mere end 80 timers projektion. Du vil finde flere udstillingsformatererer repræsenteret, så som en-kanals video, videoinstallationer, multimedie, interaktive videoer og apparatur til videoproduktion. Formålet er at fremvise de historiske processer i videoproduktionen.

Samlet involverer udstillingen mere end 100 videokunstnere, som har arbejdet med udforskning af videomediet og audiovisuelle eksperimenter.

Du kan se udstillingen mellem den 12. april 2022 og den 4. september 2022Udstillingen er sat op på to museer i Roms centrum. Når du køber billet til udstillingen på det ene museum, giver denne også adgang til at fortsætte besøget på det andet. De to museer er:

Galleria d’Arte ModernaVia Francesco Crispi, 24, 00187 Roma RM, ItalienSe mere om udstillingen.

Og:

Palazzo delle Esposizioni. Via Nazionale, 194, 00184 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Tæppets rolle i kunst, kunsthåndværk og design

Originaltitel: INTERTWINGLED – The Role of the Rug in Arts, Crafts and Design. På udstillingen finder du mere end 80 værker inden for maleri, fotografi, design og håndværk. Til sammen er værkerne tænkt som en stor installation, der fremviser tæpper og gobeliner inden for forskellige områder fra kunst og kunsthåndværk til design.

Samtidig omhandler udstillingen mere begrebsmæssige områder med trådene der viklet ind i hinanden bliver til symboler på nye relationer, der interagerer med ideer. Her er nogle af temaerne nomadisme, fast ejendom, synlige og usynlige digitale netværk, hypertekst, magtens decentralisering, den ikke-lineære fortælling og den magt der ligger i sammenholdet – at være flettet sammen.

Du kan se udstillingen mellem den 21. marts 2022 og den 4. september 2022 i Galleria Nazionale d’Arte Moderna e ContemporaneaViale delle Belle Arti, 131, 00197 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Fotografier af Gianni Berengo Gardin

Originaltitel: Gianni Berengo Gardin. L’occhio come mestiereGianni Berengo Gardin er en italiensk fotograf og fotojournalist der siden 1960’erne blandt andet er kendt for sine mange fotobøger og udstillinger verden over. På udstillingen finder du over 150 af hans fotografier udstillet over temaet Øjet som profession, med ikke-manipulerede arbejder.

Alle motiverne er italienske og beskriver en længere tidsperiode frem til i dag. Eksempler på motiver er Venedig, Milano med dens industrier, arbejdspladser med reportager fra Alfa Romeo, Fiat, Pirelli og Olivetti, psykiatriske hospitaler, sigøjnernes verden, små italienske landsbyer og storbyerne og Aquila som blev ramt af jordskælv i 2009.

Endelig rummer udstillingen fotografier af selve MAXXI museumsbygningens opførelse i Rom.

Du kan se udstillingen mellem den 4. maj 2022 og den 18. september 2022 i MAXXI museetVia Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Fotoudstilling med italienske billeder fra perioden 1960-1975

Originaltitel: Anni interessanti. Momenti di vita italiana. 1960-1975. En italiensk selvbiografi i billeder af de mest begivenhedsrige øjeblikke i landets historie. Billederne skildrer den periode, hvor Italien udviklede sig til et moderne land og blev til det Italien vi kan opleve i dag. Se mere om udstillingen.

Du kan se udstillingen mellem den 13. maj 2022 og den 16. oktober 2022 i Museo di Roma in Trastevere. Piazza di S. Egidio, 1/b, 00153 Roma RM, Italien.

Udstilling: Site-specific installationer i Chiostro del Bramante

Originaltitel: CRAZY – La follia nell’arte contemporanea. CRAZY – Galskaben i samtidskunsten. Chiostro del Bramante er en elegant italiensk renæssance bygning fra 1500-tallet i Roms historiske centrum, der i dag fungerer som kunstmuseum. Udstillingen består af 11 installationer, som alle er skabt specifikt til omgivelserne, hvor værkerne er installeret. Der er nærmest tale om en crazy udsmykning af de smukke historiske rammer som renæssancebygningen byder på.

Da antallet af besøgene der kan få adgang til udstillingen på samme tid, er begrænset, anbefaler Chiostro del Bramante museet at du bestiller billetter på forhånd online.

Se billeder fra udstillingen på museets Social Wall.

Du kan se udstillingen mellem den 19. februar 2022 og den 8. januar 2023 i Chiostro del Bramante. Arco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Se kort promotionsvideo, hvor du kan få et indtryk af Crazy udstillingen i Chiostro del Bramante.

Udstilling: Middelalderkunst i Palazzo Barberini

Originaltitel: Dai primitivi a Filippo Lippi. Il nuovo allestimento di Palazzo Barberini. Efter en fuldstændig renovering og istandsættelse af stueetagen i Palazzo Barberini, kunne galleriet åbne dørene for publikum sidst i april 2022. Restaurerings-arbejderne har taget tre år. Der er tale om i alt 11 sale, hvor der udstillet 50 værker fra middelalderen. Det tidligste maleri i samlingen er Madonna Advocata, som stammer fra perioden 1050-1075.

Du kan besøge udstillingen fra den 29. april 2021 til den 30. juni 2023 i Palazzo Barberini Via delle Quattro Fontane, 13, 00184 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Fra 1. juli: Musical: Mass med musik af Leonard Bernstein

Den 1., 3. og 5 juli 2022 opføres den amerikanske musical Mass af Leonard Bernstein i Caracallas termer. Den blev første gang opført i Washington, D.C. i 1971 under Vietnamkrigen, hvor den vakte debat, blandt andet på grund af sit fredsbudskab.

Du kan opleve musicalen i Caracallas termer, Viale delle Terme di Caracalla, 00153 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

2. juli: Udendørskoncert med Deep Purple

Deep Purple afholder udendørs sommerkoncert i Rom som led i gruppens The Whoosh! Tour. Gruppen blev først dannet i 1968 og efter en pause har de nu været aktive siden 1984.

Du kan opleve Deep Purple koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

3. juli: Gratis søndag på museer og seværdigheder i Rom

Den første søndag i hver måned kan du besøge flere museer og seværdigheder i Rom gratis. Læs mere om gratissøndagene i Rom.

3. juli: Udstilling slutter: Barokkunstnere fra Republikken Genova fra 16- og 1700-tallet

Originaltitel: Superbarocco. Arte a Genova da Rubens a Magnasco. Udstillingen er sat op i samarbejde med The National Gallery of Art i Washington og Genovas kommune og rummer cirka 120 værker. I Republikken Genova (1099-1797) opstod der en særlig fortolkning af barokkunsten, som blomstrede i den rige handelsrepublik.

Et af de helt store navne i Genova på den tid var den flamske maler Rubens og udstillingen rummer en hel sal, kun med hans arbejder.

Du kan se udstillingen mellem den 26. marts 2022 og den 3. juli 2022 i Scuderie del Quirinale. Via Ventiquattro Maggio, 16, 00186 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

3. juli: Udendørskoncert med Kasabian

Kasabian er et britisk indie rockband, der blev dannet i slutningen af 1990’erne og som blev verdenskendte efter udgivelsen deres debutalbum – Kasabian – i 2004. På gruppens Europaturne 2022 afholder den hele tre koncerter i Italien, heraf den ene i Rom.

Du kan opleve Kasabian koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

3. juli cirka: Sommerudsalget i Rom starter

Sommerudsalg i Rom i juli og august
Billede af Kim Renberg

I starten af juli begyder sommerudsalget i Rom og det slutter normalt sidst i august. Under sommerudsalget har du mulighed for at gøre et godt køb, hvad enten dine interesser er tøj og sko til damer, herre eller børn.

Læs mere om de populære shopping gader i Roms centrum og se hvor du finder dem på kort over Rom.

Se også hvor du finder mærkevarebutikker i Roms centrum.

Er du på en kortere ferie eller et weekendophold kunne du jo eventuelt tage en halvtom kuffert med på udrejsen.

4. juli: Udendørskoncert med Rufus Wainwright

Den canadiske sanger og sangskriver Rufus Wainwright afholder solo koncert i Rom som led i sin Unfollow the Roles Tour. Udover at være blevet Rost af New York Times for sin ægte originalitet har Rufus Wainwright arbejdet sammen med rigtig mange internationale artister og skrevet musik til operaer, film og TV.

Du kan opleve Rufus Wainwright koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

11. juli: Udendørskoncert med Yann Tiersen

Yann Tiersen afholder koncert i auditoriet, hvor han præsenterer sit nye album med titlen 11 5 18 2 5 18, der udkommer den 10. juni 2022. Yann Tiersens musikalske karriere er hovedsageligt koncentreret om studieoptagelser, musiksamarbejder og musikskrivning til filmsoundtracks.

Du kan opleve Yann Tiersen koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Fra 12. juli: Ballet: Balletaften med Roberto Bolle and Friends

Den 12., 13. og 14. juli kan du opleve en fantastisk balletaften med Roberto Bolle i Caracallas termer. Roberto Bolle er en italiensk balletdanser og den første danser nogensinde der har været førstedanser på Scala teateret i Milano og på The American Ballet Theatre i New York på samme tid. Samtidig er han Guest Artist på The Royal Ballet i London.

Du kan opleve Roberto Bolle and Friends i Caracallas termer, Viale delle Terme di Caracalla, 00153 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

13. juli: Fuldmåne (Supermåne) – Luna piena (Superluna)

Oplev det romantiske Rom som 1800’tallets rejsende. Når det er fuldmåne, kan du opleve meget betagende scener i med fuldmånen over Roms smukke pladser, paladser, kirker og antikke ruiner. En seværdighed som i 1800’tallet skulle opleves ved fuldmåne var Colosseum. Gå en lang aften- eller nattetur i Rom og oplev byen på en enestående måde.

13. juli: Udendørskoncert med Herbie Hancock

Den amerikanske jazz-, fusionsmusik, funk- og popmusiker Herbie Hancock gæster Cavea i Rom i løbet af sin USA og Europaturne 2022.  Herbie Hancock har i alt modtaget Grammy Awards og har siden 1970’erne og frem til i dag haft stor indflydelse inden for moderne musik.

Du kan opleve Herbie Hancock koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Fra 15. juli: Opera: Carmen af Georges Bizet

Den 15., 19., 23. og 28 juli og 4. august opføres operaen Carmen med musik af den franske komponist Georges Bizet i Caracallas termer. Operaen er en af de mest berømte franske operaer og baseret på en novelle af Prosper Mérimée.

Du kan opleve operaen i Caracallas termer, Viale delle Terme di Caracalla, 00153 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

16. juli: Udendørskoncert med Michael Kiwanuka

Den engelske musiker af ugandisk oprindelse Michael Kiwanuka, soulman par excellence, vender tilbage til til Rome Summer Fest. Michael Kiwanuka har modtaget adskillige nomineringer. Her iblandt: Brit Awards, MTV Europe Music Awards, Mercury Prize og BBC Music Awards. Han regnes i øjeblikket som et af de største talenter inden for international soul.

Du kan opleve Michael Kiwanuka koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

17. juli: Udendørskoncert med Simple Minds

Simple Minds er tilbage på scenen på Rome Summer Fest med et stop på deres 40 Years of Hits TourSimple Minds betragtes som et af de mest centrale britiske bands nogensinde og har en 40-årig karriere bag sig, med salg af over tres millioner plader og fem albums på førstepladsen på hitlisterne i Storbritannien.

Du kan opleve Simple Minds koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

18. juli: Udendørskoncert med The Smile

The Smile er et engelsk rockband dannet i 2020 bestående af Radiohead medlemmerne Thom Yorke og Jonny Greenwood med trommeslageren Tom Skinner fra Sons of Kemet. Gruppens musik inddrager elementer af post-punk, progressiv rock, afrobeat og elektronisk musik.

Du kan opleve The Smile koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Fra 21. juli: Ballet: Notre-Dame de Paris af Maurice Jarre

Den 21., 22. og 27. juli og 3. august opføres balletten Notre-Dame de Paris – Klokkeren fra Notre Dame – med musik af den franske komponist Maurice Jarre. Balletten er baseret på en roman af Victor Hugo og sættes op i Caracallas termer.

Du kan opleve balletten i Caracallas termer, Viale delle Terme di Caracalla, 00153 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

25. juli: Koncert: Violinkoncert med David Garrett

Den 25. juli 2022 kan du opleve en violinkoncert med den tyske violinist David Garrett i Caracallas termer. David Garrett spiller såvel klassisk som crossovermusik og programmet for denne aften der hedder Alive, indeholder crossovermusik.

Du kan opleve David Garrett i Caracallas termer, Viale delle Terme di Caracalla, 00153 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

27. juli: Udendørskoncert med Patti Smith Quartet

Den amerikanske Patti Smith er en legende inden for punk og nyrock og har en karriere på mere end 40 år bag sig. Ved koncerten i Rom vil Patti Smiths repertoire være sammensat af sange fra hele sin lange og produktive musikkarriere.

Du kan opleve Patti Smith Quartet koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

31. juli: Gratis søndag i Vatikanmuseerne

Den sidste søndag i måneden er det muligt at besøge Vatikanmuseerne gratis om formiddagen. Læs mere om gratissøndagene i Vatikanmuseerne.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend