Ferie i Rom i februar – Vinterferie med børn

Billedbeskrivelse: på grund af Roms milde vinter er der altid rindende vand i byens fontæner, som du kan nyde på din ferie i Rom i februar. På billedet ser du fontænen på Piazza della Rotonda lige foran Pantheon. Lyseffekten på fontænens figurer er meget smuk om aftenen.

En ferie i Rom i februar måned passer rigtig godt ind i den danske skoleferiekalender. Der er jo vinterferie.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Vinterferie i Rom – Tag væk fra vintermørket » Ferie i Rom i februar – Vinterferie med børn

Ferie i Rom i februar med børn er helt perfekt

Ønsker du at vise dine børn Den Evige Stad, er vinterferien i februar måned et rigtig godt tidspunkt på året. I forhold til højsæsonerne undgår du alt for store menneskemængder ved de store seværdigheder. Lige så undgår du de meget høje varmegrader, som Rom ofte byder på i juli under den danske sommerferie. Dette er særligt vigtigt at undgå, hvis du påtænker at tage mindre børn med på ferie.

Nyd en udendørs cafe om vinteren

Temperaturerne ikke oppe på et niveau, som oftest indbyder til en sydlandsk ferie. De fleste drømmer om at nyde de dejlige april- og majdage på en romersk udendørs bar eller restaurant. Og at kunne gå rundt i byen i sommertøj. Du vil dog stadig kunne få glæde af at sidde udendørs på Roms cafeer, da mange normalt sætter gasvarmere ud til gæsterne. Romerne nyder nemlig også at sidde ude og nyde gadelivet.

På trods af relativt lave temperaturer og større risiko for regn kan februar være en meget attraktiv måned med hensyn til vejret. Normalt kan du opleve flere dage med høj sol, som virkelig varmer igennem. Alt andet lige vil både flybilletter og hotel koste mindre end i højsæsonerne i foråret og i efteråret.

Rejser du med din familie, er der derfor en del penge at spare i denne periode. Samtidig skal du være opmærksom på at der i Roms seværdigheder ofte er stærkt reducerede priser på adgangsbilletter til børn, unge op til 25 år og studerende.

Samtidig vil du nemmere finde plads både ved turistattraktionerne og for eksempel på restauranterne. Er du museumsinteresseret byder Rom normalt på spændende udstillinger. Disse kan du nyde og få stort udbytte af på en regnvejrsdag.

Sådan kan du kan planlægge en billig vinterferie til Rom.

Hvordan er vejret i februar i Rom?

Sammenlignet med de andre vintermåneder er februar normalt den varmeste og mest solrige måned. Naturligvis er der risiko for regn i løbet af hele den romerske vinter, men solen er ofte dominerende og giver både varme og det dejligste lys.

Læs mere om vejret i Rom i februar måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i februar 2022

Hele februar måned

Udstilling: Værker af Gustav Klimt

Originaltitel: La Secessione e l’Italia. 110 år efter sin deltagelse i Den Internationale Kunstudstilling i 1911 vender Gustav Klimt tilbage til Italien. Den Internationale Kunstudstilling i 1911 blev afholdt i Rom for at fejre 50-årsdagen for proklamationen af den italienske stat i 1861. Rom blev dog først Italiens hovedstad fra 1871.

Læs historien om Italiens endelige samling og om hvordan Rom blev Italiens hovedstad.

Udstillingen beskriver Klimts liv og kunstneriske produktion, herunder hans rolle som medstifter af den såkaldte Wiener Sezession. Samtidig beskæftiger udstillingen sig med hans forhold til Italien, hvortil han foretog mange rejser og havde flere udstillingssucceser.

Udstillingen rummer omkring 200 værker, blandt andet malerier, tegninger, plakater og skulpturer af Klimt og kunstnerne tilknyttet hans omgangskreds. Værkerne er udlånet fra Österreichische Galerie Belvedere i Wien, Klimt-Foundation, Wien og offentlige og private samlinger som for eksempel Neue Galerie Graz.

Udover ikoniske værker som de berømte Judith und HolofernesDame in WeißFreundinnen I (Die Schwestern), og Amalie Zuckerkandl, er det også muligt at beundre sjældent udlånte værker såsom Die Braut og Bildnis einer Frau.

Du kan besøge udstillingen fra den 27. oktober 2021 til den 27. marts 2022 i Museo di Roma.

Læs mere information om Museo di Roma.

6. februar: Damefodbold Serie A – Roma vs. Pomigliano

Roma møder Pomigliano på hjemmebane. Kampen spilles på Stadio delle Tre Fontane. I skrivende stund er der ikke sat et tidspunkt for kampens start. Tjek tidspunktet her.

Du skal kunne fremvise Coronapas – som hedder Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

6. februar: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Genoa

Roma møder Genoa på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Genoa bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

13. februar: Udstilling slutter: Fotografier fra regnskoven i Amazonas

Originaltitel: Amazônia. I løbet af seks år rejste den brasilianske fotograf Sebastião Salgado rundt den brasilianske Amazonas og fotograferede skoven, floderne, bjergene og de mennesker der bor der.

Udstillingen har premiere i Rom og består af mere end 200 fotografier, der giver mulighed for at fordybe sig i skovens univers. Salgados imponerende fotografier bliver dels akkompagneret med skovens lyde: Træernes raslen, dyrs skrig, fuglesang eller lydene af vand og dels med musik af den franske komponist Jean-Michel Jarre.

Udstillingen fremhæver skrøbeligheden ved regnskovens økosystem og viser, at skoven i de beskyttede områder, hvor de oprindelige samfund findes, næsten ikke har lidt skade. Samtidig inviterer den os til at reflektere over den generelle økologiske situation og vores relation til denne.

Du kan se udstillingen mellem den 1. oktober 2021 og den 13. februar 2022galleria 4 på MAXXI-museet. Via Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien.

13. februar: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Bologna

Lazio møder Bologna på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Bologna bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

14. februar: Valentinsdag – San Valentino

Er I et par har I mulighed for at nyde en romantisk aften i Rom på denne dag. Valentinsdag er en meget vigtig dag for mange romere og italienere. Både for de forelskede par i alle aldre og forretningernes økonomi. Omsætningen på gaveartikler, blomster og restaurantbesøg stiger nemlig mærkbart op til denne dato. Om aftenen den 14. februar spiser mange par traditionelt ude. Se mere om Valentinsdags oprindelse og betydning for italienerne.

Et forslag til en restaurant til denne aften kunne være Ristorante Papà Giovanni i Roms historiske centrum. Den ligger ikke lang fra Piazza Navona. Dette er en lille intim restaurant med en romantisk atmosfære og stearinlys på bordene. Prisniveauet ligger i den højere ende og man spiser meget fint her. Køkkenet kan beskrives som en mere moderne udgave af det traditionelle romerske køkken med rig brug af urter og dufte. Der er tale en historisk restaurant, drevet gennem tre generationer og Giovannis barnebarn Daniela vil normalt stå for serveringen.

Ristorante Papà Giovanni

Via dei Sediari, 4, 00186 Roma RM, Italien

Telefon: +39 06 686 5308

www.ristorantepapagiovanni.it

Ugentlig hviledag: søndag

Billede af Ristorante Papà Giovanni i Rom
Et fint opdækket bord på Ristorante Papà Giovanni i Rom. Billede. Tak til Ristorante Papà Giovanni.

Husk at bestille bord på forhånd, da der vil være rigtig mange mennesker ude at spise på denne aften.

15. februar cirka: Vinterudsalget i Rom slutter

Er du interesseret i shopping kan du stadig nå at få glæde af Roms vinterudsalg de første uger af februar. Udsalget strækker sig normalt ind i februar måned – i 2020 var sidste udsalgsdag den 15. februar. Udsalget startede den 4. januar i 2020. Mange tilbud er normalt væk fra hylderne, men der plejer stadig at være spændende varer tilbage til den sidste dag. Dette gælder naturligvis også inden for modetøj til damer, herrer og børn.

Se her hvor du kan finde shoppinggader i Roms Centrum, samt et par alternativer uden for det historiske centrum.

20. februar: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Verona

Roma møder Verona på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Verona bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

27. februar: Udstilling slutter: Fotografier af Margaret Bourke-White

Originaltitel: Prima, donna. Margaret Bourke-White. Udstilling med over 100 billeder af den amerikanske fotograf Margaret Bourke-White (1904-1971), som var en af ​​de mest repræsentative figurer inden for fotojournalistik.

Billederne stammer fra Life-arkivet i New York og opdelt i 11 tematiske grupper der blandt andet dokumenterer industrielle strukturerer – stålværker, den store depression i det sydlige USA, faser af femårsplanen i Sovjetunionen, befrielsen af koncentrationslejren Buchenwald i 1945, Indiens uafhængighed og dets adskillelse fra Pakistan, Sydafrika under apartheid og en serie billeder taget fra luften.

Ledetråden i udstillingen, er at vise Margaret Bourke-Whites evne til at fortælle betagende historier gennem fotografiet.

Du kan besøge udstillingen fra den 21. september 2021 til den 27. februar 2022Museo di Roma in TrasteverePiazza di S. Egidio, 1/b, 00153 Roma RM, Italien.

27. februar: Damefodbold Serie A – Roma vs. Inter Milan

Roma møder Inter Milan på hjemmebane. Kampen spilles på Stadio delle Tre Fontane. I skrivende stund er der ikke sat et tidspunkt for kampens start. Tjek tidspunktet her.

Du skal kunne fremvise Coronapas – som hedder Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

27. februar: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Napoli

Lazio møder Napoli på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Napoli bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

27. februar: Fastelavn – Carnevale

Efter de kristne katolske traditioner begynder denne begivenhed på forskellige datoer hvert år mellem Nytår og Helligtrekonger. Det afhænger af hvordan Påsken falder, og den slutter fastelavnstirsdag martedì grasso – ’fede tirsdag’.

I Rom er Fastelavn mest de mindre børns fest.
Billede af Ben KerckxPixabay.

I Rom er Fastelavn mest de mindre børns fest.

I 2022 falder martedì grasso på den 24. februar. Omkring fastelavnsdagene møder du normalt en del mindre børn i udklædning på gader og pladser. For eksempel også i Villa Borghese, hvor der flittigt smides konfetti i luften. I Rom er traditionerne omkring denne folkefest næsten forsvundet og der organiseres ingen optog eller gadefester i byens centrum. Der kan være nogle enkelte arrangementer på byens pladser eller temafester i forlystelseslokaler.

Se mere om fastelavnstraditionen på historieonline.dk .

Le frappe – en romersk specialitet til fastelavn

En kulinarisk tradition som stadig holdes i hævd, er den søde sprøde specialitet der udelukkende laves til fastelavn. Le frappe (ikke at forveksle med frappè). En typisk italiensk fastelavnskage, som absolut er værd at prøve. Den produceres i dag i forskellige udgaver, men den klassiske udgave er dybstegt i olie og overstrøet med strøsukker. Normalt finder du denne specialitet i cafeer og i konditorier og den gør sig godt sammen med en kop kaffe.


Del gerne Ferie i Rom i februar siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend