Covid-19 i Rom – Information om restriktioner

I Italien har myndighederne afblæst krisesituationen fra den 31. marts 2022, men på trods af dette er nogle restriktioner endnu bevaret. Italien har valgt at løsne langsomt op for restriktionerne og udsteder jævnligt nye regler. Fra den 15. juni 2022 bliver der løsnet yderligere op og brugen af Green Pas/Coronapas i Italien bortfaldt helt allerede fra 1. maj 2022. Der er dog stadig steder hvor du skal bruge mundbind indendørs. Som turist i Rom er det mest interessante nok, at der stadig er påbud om FFP2 mundbind i den offentlige transport. De nye regler vil foreløbig være gyldige til den 30. september 2022.

Med hensyn til hvor du stadig skal bruge mundbind henviser jeg til Italiens officielle turistinformation, som har en fin Covid informationsside på engelsk.

Fra den 1. juni 2022 er Green Pass/Coronapas ikke længere et krav for at indrejse i Italien. Se indrejseregler på engelsk for Italien hos Det Italienske Udenrigsministerium.

I det følgende finder du en række kilder med Covid information, som du kan tjekke ud inden du rejser til Rom. Her vil du kunne få svar på langt de fleste spørgsmål.

Hjem > Rejseinfo om Rom – Praktisk information til rejsen > Covid-19 i Rom – Information om restriktioner

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Italien

Udenrigsministeriets rejsevejledninger har under hele Coronakrisen været tæt fulgt af den danske rejsebranche og danskere, der ønskede at holde ferie i udlandet. Heldigvis er Italien i længere tid blevet tildelt farvekoden ’grøn’, som betyder at Italien af de danske myndigheder bliver betragtet som et sikkert rejseland.

Tjek alligevel den aktuelle Coronasituation inden du rejser til Rom, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Italien.

Aktuel Coronainformation fra Den Danske Ambassade i Rom

Den Danske Ambassade i Rom har oprettet en specifik informationsside som de kalder Coronavirus/Covid-19 Italien. Her kan du finde rigtig meget nyttig information om hvordan du skal forholde dig under din rejse til Rom. Informationen gælder hele Italien og er meget detaljeret – absolut værd at bruge tid på.

Nogle af de interessante og nyttige informationer du finder her er:

  • Rejserestriktioner.
  • Lokale regler.
  • Hvis du bliver syg.
  • Udrejse af Italien.
  • Indrejse i Danmark.
  • Ofte stillede spørgsmål.

Aktuel Coronainformation fra Den Danske Ambassade i Rom.

Opdateret Information om Covid-19 situationen i Rom

Udenrigsministeriets app Rejseklar

Under hele Coronakrisen har en af de rejsendes store udfordringer været meget pludselige ændringer i de enkelte landes og regioners Covid restriktioner og indrejseregler. Selvom situationen generelt ser ud til at stabiliserer sig i Europa, er det alligevel en god ide altid at være opdateret på reglerne når du rejser til Rom.

En af de måder du kan holde dig informeret på lige op til og under rejsen, er at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar.

Læs mere om appen Rejseklar og få adgang til download til din smartphone.

Dit flyselskabs servicemeddelelser

For at holde dig opdateret lige op til og under rejsen, er det også vigtigt at du læser dit flyselskabs servicemeddelelser. Flyselskaberne er naturligvis forpligtigede til at overholde de forskellige landes Covid-19- og indrejseregler, så de er normalt hurtige med at sende information til dig.

Indrejse i Italien – indrejseinformationsservice fra Det Italienske Udenrigsministerium

Udover at finde information om indrejseregler for Italien hos Den Danske Ambassade i Rom, har Det Italienske Udenrigsministerium også en udmærket informationsservice på engelsk. Her finder du samtidig en række nyttige informationer til dit ophold i Italien.

Se indrejseregler på engelsk for Italien hos Det Italienske Udenrigsministerium.

Nyttig information om Corona regler når du opholder dig Rom

Italiens officielle turistinformation – Agenzia Nazionale Turismo – informerer om Covid-19 regler i Italien. Italien var tidligere delt op i farve zoner alt efter hvor alvorlig Covid-19 situationen var i landets regioner. Fra den 1. april 2022 er disse farve zoner ikke gældende længere og der gælder de samme regler i hele Italien.

Se information om Covid-19 regler når du opholder dig Rom på engelsk.

Skulle du have brug for en Coronatest i Rom

I Rom kan du få testen på et apotek eller laboratorium og prisen er normalt omkring € 20,00 til € 25,00. Rejser du igennem et tredjeland med krav om PCR-test, skal denne foretages på et laboratorium og prisen er normalt omkring € 60,00 til € 80,00. Forhør dig på dit hotel, om hvor du finder den nærmeste teststation. Der skal normalt bestilles tid for at få foretaget testen.

Når du præsenterer dig på teststationen, skal du medbringe dit pas.

Covidtest i Roms lufthavne

I Fiumicino lufthavn er det også muligt at få foretaget en Covid-19 quicktest. Du kan bestille en tid i lufthavnen mellem klokken 24:00 og 16:00 og testen foregår i ankomstterminal 3.

Desværre findes der ingen Covid-19 teststation i Ciampino lufthavn.

Ekstra Covid-19 forsikring

Skulle uheldet være ude og du bliver smittet af Coronavirus vil det blå EU-sygesikringskort sikre dig behandling i det offentlige italienske sundhedssystem.

Men hvad nu hvis du bliver testet positiv og det italienske sundhedssystem vurderer, at du skal i hjemmeisolation? Det kunne for eksempel være hvis du skal testes inden hjemrejsen. Så skal du i isolation på et hotelværelse eller i en feriebolig. Hvilket naturligvis fører udgifter med sig.

Det er altid tilrådeligt at tegne en privat rejseforsikring der dækker ved sygdom. Med hensyn til Corona isolation kan der dog måske være situationer, hvor din rejseforsikring ikke vil kunne hjælpe dig. Tjek det med dit forsikringsselskab inden afrejsen. Et eksempel på et forsikringsselskab i Danmark der har taget højde for denne type situationer, er Gouda.


Del gerne Covid-19 i Rom siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend