Ferie i Rom i september – Sommerlig efterårsferie

Billedbeskrivelse. Når du vælger at holde ferie i Rom i september. Så har du klart valgt en af de mest populære måneder at gæste Rom i. På billedet ser du Peterskirkens imponerende kuppel indefra, oplyst af september sollyset.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Efterårsferie i Rom – Sommervejr i september » Ferie i Rom i september – Sommerlig efterårsferie

Nyd sommervejr på din ferie i Rom i september

Du finder dejlige varmegrader i luften og risikoen for regn er relativt lille. Måske temperaturerne stadig kan være lige høje nok for nogle danskere. Men for de fleste er en rejse til Rom i september en kærkommen lejlighed til at forlænge sommeren og få en fantastisk storbyoplevelse.

For os der lever i Rom, oplever vi hvert år hvordan varmedisen i august bliver blæst væk af de nordlige vinde i efteråret. Derfor fremstår byens bygninger og udendørs seværdigheder i et unikt klart sollys i september.  Roms farver og arkitektoniske mesterværker  træder virkelig tydeligt frem til glæde for turisterne og romerne selv.

Naturligt nok er såvel priserne på flybilletter som på hotelværelser relativt høje i denne rejseperiode. Efter en august måned med færre mennesker i byen på grund af den italienske industriferie og de meget høje varmegrader, begynder menneskemængden på gader og pladser og ved turistattraktionerne at tage til igen, og du skal forvente køer ved mange indgange.

i Rom kan det stadig blive noget varmt i september i forhold til i Danmark. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du skal forholde dig i varmen.

Hvordan er vejret i september i Rom?

I september er vejret sommeragtigt sammenlignet med danske forhold. Temperaturen kan stadig komme op på over 25 C° om dagen og her er også meget solrigt. Gennemsnitligt byder Rom på 8 solskinstimer om dagen i denne måned. Med hensyn til antallet af dage med regn er september uden tvivl den mest attraktive rejsemåned. Fraregnet sommermånederne er det faktisk den måned der har færrest dage med nedbør.

Læs mere om vejret i Rom i september måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i september 2022

Hele september måned

Romersk Sommer Event – Estate Romana

Den årlige Estate Romana kulturevent begynder i starten af juni og varer til slutningen af september måned. Læs om eventen under juni måned.

20. september: Roms annektering – Presa di Roma

Den 20. september 1870 annekterede italienske tropper Rom, som overgik fra at være hovedstad i Kirkestaten til at være hovedstad i Kongeriget Italien. Det er en spændende historie at kende når du besøger Rom og Vatikanstaten.

Læs historien om hvordan Rom blev Italiens hovedstad.

22. september: Efterår – Autunno

På denne dag bliver det efterår ifølge den italienske kalender.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Send this to a friend