Kim Renberg skriver om Rom

Kom til Rom Guiden udgives og skrives af Kim Renberg, som har boet i Italien i omkring 25 år. Heraf cirka 20 år i Rom, som jeg meget gerne vil sælge til dig som det fantastiske rejsemål Den Evige Stad er.

  • Læs mere om Kom til Rom Guidens mission som din praktiske Rom rejseguide.

Min motivation til at skrive en praktisk Rom rejseguide er mangesidet og kan beskrives i tre hovedpunkter. Rom er min by, Beskrivelsen af Rom som dit næste rejsemål og Ferien i Rom starter på Google.dk

Hjem » Kim Renberg skriver om Rom

Rom er min by

Jeg holder meget af at bo i Rom og vil gerne vise dig byens unikke skønhed, spændende oplevelser og mange kvaliteter. Og ikke mindst vise, hvordan du rent praktisk kan få adgang til byens mange goder.

Efter så mange år i Rom er jeg efterhånden blevet en dansk-italiensk hybrid, som både elsker det danske og det italienske. Og jeg blander kulturerne på en måde, som jeg føler giver mig en høj livskvalitet i Rom. Det er den livskvalitet som jeg gerne vil dele med dig og som du kan forkæle dig selv med på din storbyferie i Rom.

Rom er min arbejdsplads

Naturligvis lever vi også et dagligliv i Rom med arbejde, familie og daglige gøremål. Som turist skal du jo ikke nødvendigvis interessere dig for disse forhold. Men mit dagligliv spiller alligevel en rolle i den måde jeg beskriver byen for dig. Jeg lever og indånder Rom hver dag og betragter også byen som min arbejdsplads. Jeg interesserer mig for hvordan de goder du som turist kan have glæde af, bliver realiseret. Der er nemlig dejlige mennesker der hver dag arbejder for at skabe den smukke by, fortælle de spændende historier og forberede de herlige madretter.

Når du nyder de historiske seværdigheder og byens skønhed, ligger der et stort dagligt restaurerings- og vedligeholdelsesarbejde bag. Når du nyder det vidunderlige romerske køkken, er der landbrugsproduktioner der har leveret højkvalitetsråvarer. Og naturligvis en kvalificeret kok, der har tilberedt maden efter de bedste traditioner. Skulle du ankomme til Roms internationale lufthavn Fiumicino, er denne blevet internationalt præmieret flere gange for det høje kvalitetsniveau. Og var i øvrigt også den første europæiske lufthavn der blev Covid-19 certificeret.

Kom til Rom Guiden er skrevet til dig, der skal på en oplevelsesrig storbyferie. Men den er i lige så høj grand skrevet af kærlighed til byen og alle de mennesker der hver dag arbejder for at gøre den til dit foretrukne rejsemål.

Beskrivelsen af Rom som dit næste rejsemål

Jeg elsker at beskrive Rom som rejsemål.

I perioder har jeg arbejdet med privat ferieboligudlejning i Rom. Derigennem er jeg kommet i kontakt med mange danske turister, der naturligt nok gerne ville guides lidt på vej i byen af den lokalboende dansker. Det har altid været en glæde for mig at give denne service.

Siden 2015 har jeg arbejdet professionelt som projektmanager i incoming bureauet De Angelis Viaggi. Gennem arbejdet, hovedsageligt med virksomhedsgrupper, er jeg naturligvis kommet i kontakt med mange mennesker i rejse– og turistbranchen. Det gælder såvel lokale guider som restauranter og hoteller, samt andre udbydere af turistservices. Dette ikke kun i Rom, men i hele Italien. Mit netværk er naturligvis utrolig vigtigt i mit arbejde med Kom til Rom Guiden.

Det skal understreges at alle betragtninger her på Kom til Rom Guiden ene og alene er mine egne. Ligesom de oplysninger jeg vælger at offentliggøre ikke kan tilskrives andre end mig selv. Hverken De Angelis Viaggi eller andre virksomheder og personer i mit netværk kan derfor stilles til ansvar for indholdet på Kom til Rom Guiden.

Guiden er også et Covid-19 hobbyprojekt

Med Covid-19 situationen stoppede mit arbejde med virksomhedsgrupper naturligvis brat. Den italienske stat valgte at give virksomhederne forbud imod at fyre medarbejdere, og satte os alle sammen på statsstøtte. Med nedlukningen af store dele af det italienske samfund og total nedlukning af turismen, befandt jeg mig derfor sammen med mange andre i et ingenmandsland. I job, men uden arbejde. Og med lange udsigter til at rejseaktiviteterne vil blive genoptaget.

Jeg besluttede derfor at fortsætte mit arbejde med at beskrive Rom som rejsemål. Ikke til grupper, men til dig som individuel turist. Jeg finder simpelthen glæde ved at beskrive hvordan du kan organisere din rejse og finde frem til seværdigheder, gode spisesteder med videre. Og at få det til at gå op i en højere enhed, hvor du selv kan finde frem til de oplevelser der giver værdi til din ferie.

Det er også derfor at jeg har valgt at lægge vægt på Kom til Rom Guiden som din praktiske Rom rejseguide. Mit arbejde består i at sammensætte information, så du kan få den bedste oplevelse af byen. Og så tager de praktiske aspekter ikke noget fra det smukke og oplevelsesrige Rom. Tvært imod.

Hvor meget arbejde jeg i fremtiden kan lægge i Rom guiden afhænger naturligvis af min fremtidige arbejdssituation. Derfor har jeg valgt at udgive Kom til Rom Guiden som en blog, hvor jeg kan udgive indlæg som tiden tillader det.

Ferien i Rom starter på google.dk

Mellem 2000 og 2015 har jeg arbejdet professionelt med digital kommunikation i Rom og min store interesse er søgemaskineoptimering. Det er derfor mit ønske, at du finder de informationer du har brug for på Google.dk, når du planlægger din rejse til Rom. Eller naturligvis mens du besøger vores herlige by, via din smartphone.

Jeg har på denne måde bragt flere af mine personlige interesser sammen i et og samme projekt. Jeg vil gerne bringe Rom tættere på dig ved at levere information til dig om Rom. Direkte fra Rom og på dansk. Ideelt set, er det mit mål at bringe dig i direkte kontakt med de romerske udbydere af services du kunne have glæde af.

Jeg benytter her lejligheden til at takke Andrea Volpini, som har stillet sit WordPress plugin WordLift til rådighed for Kom til Rom Guiden. WordLift tillader mig at arbejde med semantisk markup på en nem og hurtig måde. Det er en service jeg mener du vil have glæde af, når du søger information om Rom på Google.dk.

Hvis du vil vide mere om min faglige baggrund og arbejde med Kom til Rom Guiden, er du velkommen til at følge mig på LinkedIn, Facebook, Pinterest eller Twitter.

De bedste hilsner fra Rom,

Kim Renberg

Scroll Up
Send this to a friend