Vejret i Rom i september – Herligt efterår

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i september byder på et efterårsvejr der er bedre end en dansk gennemsnitssommer. På billedet ser du Neptun fontænen på Piazza Navona fotograferet i den dejlige september sol. Efter sensommerens regnskyl falder temperaturen i Rom. Samtidig vil du ofte kunne opleve Rom med en dejlig klar luft, som får byens farver til at stå pragtfuldt frem.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Efterårsferie i Rom – Sommervejr i september > Ferie i Rom i september – Sommerlig efterårsferie > Vejret i Rom i september – Herligt efterår

Vejret i Rom i september måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
15°C
10°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
27°C
17°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
8
4,5
Gennemsnitligt UV-index
6
3
Gennemsnitligt antal dage med regn
9
14
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
67
75
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
71
83
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
3,7
5,8

Her kan du sammenligne vejret i september med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

Det dejligste efterår i Rom

I september er maksimumstemperaturen om dagen omkring 27 C° og minimumstemperaturen cirka 15 C°. September bliver af mange betragtet som en af de bedste måneder at tage til Rom i, men faktisk kunne den relative høje dagtemperatur gå hen og blive lige lovlig varm for nogle. Fordelen ved denne måned er dog, at nattemperaturerne kommer en del ned. Det betyder at formiddagene ofte har moderate temperaturer.

I september er der cirka 8 solskinstimer om dagen og et UV-index på 6. Det vil sige at solen stadig varmer godt igennem og at der er moderat til stor risiko for solskoldning. Faktisk har Rom et UV-index som er cirka dobbelt så højt som i Danmark, så det er en god ide at pakke solcreme og solhat med i kufferten.

Med hensyn til regn er september den mindst regnfulde måned i Efteråret. Gennemsnitligt byder måneden på 9 dage med regn og lidt under 70 millimeter nedbør.

Også i september er vinden let i Rom, hvilket bevirker at luften holder sig dejlig varm til ud på aftenen.

Vejret i Rom i september og om efteråret

I efteråret er september og oktober de to mest attraktive måneder med hensyn til vejret. Det skyldes ikke mindst, at november er den måned på hele året, hvor der falder mest nedbør og som har flest dage med regn. I september er temperaturen noget højere, men du finder stadig en dejlig dagtemperatur i oktober måned.

Gennemsnitlig daglængde i september i Rom

Når du rejser til Rom i september vil dagens længde være nogenlunde den samme som i Danmark, nemli omkring 13 timer.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend