Vejret i Rom i maj måned – Forår med sol

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i maj er dejligt varmt og solrigt og i maj springer roserne ud i Roms kommunale rosenhave. Det er meget smukt.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr > Ferie i Rom i maj – Nyd sommersolen > Vejret i Rom i maj måned – Forår med sol

Vejret i Rom i maj måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
13°C
7°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
24°C
16°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
8,5
7,5
Gennemsnitligt UV-index
5
4
Gennemsnitligt antal dage med regn
10
12
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
49
47
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
72
75
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
4
5,2

Her kan du sammenligne vejret i maj med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

Varme forårstemperaturer i Rom i maj

I maj er den gennemsnitlige dagtemperatur cirka 24 C°. Du kommer derfor ned til noget der ligner den danske sommer når den er god.  Elsker du sol og sommer er denne måned derfor yderst attraktiv til en ferie i Rom i foråret. Også den gennemsnitlige nattemperatur kommer et stykke over de 10 C°, så de tidlige aftentimer bliver behagelige til at sidde ude.

Her er gennemsnitligt op mod 8 solskinstimer hver dag og et UV-index på 5. Solens stråler varmer godt igennem og du skal derfor tænke på at tage solcreme med, når går ud i byen.

Antallet af regnvejrsdage falder i forhold til de to foregående forårsmåneder og kommer ned på gennemsnitligt 10 dage. Det samme gælder for nedbørsmængden. Derfor er maj er afgjort den bedste måned at besøge Rom i om foråret, hvis du vil undgå regn.

Der er mindre vind i Rom end den du kender fra Danmark. Dette gør at de relativt høje forårstemperaturer mærkes endnu mere, når du nyder solen i Rom

Vejret i Rom i maj og om foråret

Med hensyn til vejrliget er maj absolut den varmeste og mest solrige af alle forårsmånederne. Både marts og april er dejlige måneder i Rom, der byder på varmere og mere solrige dage end dem du kender fra Danmark. I maj stiger minimumstemperaturen dog til et niveau, hvor du kan have mere glæde af at opholde dig udendørs om aftenen. Endelig falder der mindre regn i maj, hvilket naturligvis er en fordel, når du skal rundt og besøge byens seværdigheder.

Gennemsnitlig daglængde i maj i Rom

kommer du til Rom i maj vil du opleve at dagene er kortere i Rom end i Danmark. De er nemlig omkring 15 timer lange i Rom og 17 timer lange i Danmark.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend