Transport fra Fiumicino lufthavn til Roms centrum

Det er nemt at finde transport fra Fiumicino lufthavn – FCO – til Roms centrum. Se her om de muligheder du har i forhold til priserne, transporttid og hvor du skal bo i Rom.

Se info hvis du lander i Ciampino lufthavn – CIA.

Hjem > Rejseinfo om Rom > Transport fra Fiumicino lufthavn til Roms centrum

Transport fra Fiumicino lufthavn med tog

Der findes to toglinjer du kan tage ind til byen. Fra du kommer ud i ankomsthallen vil du finde skiltning mod togstationen.

Leonardo Express til centralstationen

Der afgår direkte tog mellem Fiumicino lufthavn og Roms centralstation – Stazione Termini, cirka hver halve time. Servicen hedder Leonardo Express og den kører strækningen uden stop på cirka 35 minutter. Første tog fra centralstationen er klokken 5:35 og det sidste tog afgår klokken 22:35. Normalt finder du Leonardo Express på spor 23 og 24. Fra Fiumicino lufthavn afgår det første tog klokken 6:23 og det sidste tog afgår klokken 23:23.

Personligt synes jeg denne service er meget behagelig. Især hvis du skal bo i kort afstand fra centralstationen, eller skal videre med Metro A eller Metro B, som begge krydser under centralstationen. Skal du ind mod Roms historiske centrum omkring Piazza Venezia, Piazza della Rotonda/Pantheon eller Piazza Navona, må du videre med bus eller taxi. Bus nummer 40 (Terminal G) og 64 (Terminal H) kører mod centrum fra Piazza dei Cinquecento – Den store bus plads foran stationsbygningen. Lige ved udgangen fra stationen til Piazza dei Cinquecento finder du taxiholdepladsen. På visse tidspunkter af dagen kan der være stor efterspørgsel på taxi, og så må du stille op i køen og vente på din tur.

Men Leonardo Express toget er ikke den billigste måde at komme ind til centrum på, da en billet koster mindre med bus.

Billetter til Leonardo Express

En enkeltbillet med Leonardo Express koster € 14.00 per person. Er I fire personer der rejser sammen, kan I købe en Minigruppi-billet til i alt € 40,00. Derudover kan hver voksen rejse med et barn, der endnu ikke er fyldt 12 år, uden at betale for barnet. På stationen findes automater, hvor du kan købe billetter eller du kan købe dem i kiosken. Skal du videre med bus eller metro fra centralstationen, kan du samtidig købe disse billetter i kiosken. En bus/metro billet koster € 1,50. Se mere om priserne på bus og metro i Rom. Når du køber bus-/metrobilletter skal du være opmærksom på, at børn under 10 år kan køre gratis med en voksen med Roms kommunes offentlige trafik.

Husk at stemple billetten eller indlæse QR-koden inden du stiger på toget.

Tog til Stazione Trastevere – også når du skal bo i Roms historiske centrum

Stazione Trastevere ligger noget syd for selve Trastevere kvarteret og har den fordel at sporvogn nummer 8 har stoppested ved stationen. Skal du bo i Trastevere kan du derfor have en stor fordel af at undgå det meget befærdede trafikknudepunkt, som centralstationen naturligvis er.

Ud over sporvognen finder du også taxi ved Stazione Trastevere. Til Piazza Venezia tager turen cirka 15 minutter alt efter trafikken. Turen koster cirka mellem € 7,00 og € 10,00 alt efter tidspunktet og hvor meget bagage du har med.

Sporvogn nummer 8 kører helt ind til Piazza Venezia i det historiske centrum. Det vil derfor ofte kunne betale sig for dig at rejse over Stazione Trastevere, for at komme med den offentlige trafik ind til det historiske centrum. Når du kommer ud af stationen skal du gå cirka 300 meter til Circonvallazione Gianicolense, hvor du finder Stazione Trastevere stoppestedet. Herfra afgår sporvogn nummer 8 og transporttiden til Piazza Venezia er cirka 25 minutter. Du kan købe billet i kiosken på stationen eller i den lille kiosk på venstre hånd, lige inden du kommer frem til Circonvallazione Gianicolense. Den koster € 1,50 per person.

Togrejsen fra Fiumicino lufthavn tager cirka 30 minutter og der er højst en halv time mellem hver afgang. Det første tog afgår fra Fiumicino lufthavn klokken 5:57 og det sidste klokken 23:27. Fra Stazione Trastevere afgår det første tog klokken 5:21 og det sidste klokken 22:21.

Toglinjen fra Fiumicino lufthavn til Stazione Trastevere hedder FL1. Den krydser en række trafikknudepunkter, som kunne have din interesse, hvis du vælger at bo uden for Roms historiske centrum. Efter Stazione Trastevere krydser den Stazione Ostiense (tæt ved metrostation Piramide på Metro B), Stazione Tuscolana (tæt på metrostation Ponte Lungo på Metro A) og Stazione Tibutina (med metrostationen Tibutina på Metro B).

Billetter til Stazione Trastevere

Prisen på en enkeltbillet mellem Fiumicino lufthavn og Stazione Trastevere er € 8,00 per person. Hver voksen kan rejse med et barn, der endnu ikke er fyldt 12 år, uden at betale for barnet. Du køber billetter til dette tog ligesom til Leonardo Express, som beskrevet overfor.

Transport fra Fiumicino lufthavn med bus

Du finder fire busselskaber, der kan tage dig til Centralstationen. Alle fire busselskaber har eget busstoppested uden for Ankomst Terminal 3. Stoppestederne ligger dog lige op ad hinanden. Du kan derfor bare vente på den første bus og tage den. Du vil kunne købe din billet lige inden du stiger op i bussen. Derfor er der ingen grund til at bestille via nettet eller købe billetten i en af boderne du sikkert kommer forbi på din vej til stoppestedet. I nogle tilfælde kan du spare lidt ved at købe billetten online, men så mister du fleksibiliteten ved at kunne tage den første bus der ankommer.

De fire busselskaber er:

  • ROME AIRPORT BUS, som stopper ved Stazione Termini i Via Giolitti.
  • SIT BUS SHUTTLE, som har sit stoppested ved Stazione Termini i Via Marsala.
  • T.A.M., kører ikke direkte, men over Stazione Ostiense og har stoppested ved Stazione Termini i Via Giovanni Giolitti.
  • TERRAVISION, som har stoppested ved Stazione Termini i Via Marsala.

Online Priserne for en enkeltbillet er mellem € 7,00 og € 10,00. Har du børn med skal du forvente at betale fuld pris, hvis de optager et sæde i bussen.

Frekvensen mellem busserne er cirka hver halve time for hvert busselskab i dagtimerne, så du har gode muligheder for at der kommer en bus hurtigt. Du skal dog være opmærksom på at Roms trafik er uberegnelig og at tiderne ikke nødvendigvis overholdes. Det samme gælder naturligvis for transporttiden. Går alting efter planen tager turen fra lufthavnen cirka 50 til 55 minutter, men er du uheldig kan det tage længere tid. Synes du det er for lang tid, eller du gerne vil være mere sikker på transporttiden, anbefaler jeg at du tager toget.

Særligt vil jeg anbefale dig at tage dig god tid til transporten fra Rom til lufthavnen, når du skal hjem igen. Det er ikke særligt behageligt at sidde i en romersk trafikprop, hvis der er kort tid til dit fly letter.

Transport fra Fiumicino lufthavn med taxi

Ønsker du at komme direkte fra Fiumicino lufthavn til dit hotel, skal du naturligvis tage en taxi. I Rom er der fast pris på taxikørsel mellem lufthavnen og Roms centrum. For maksimum fire personer med bagage koster turen € 50,00 fra Fiumicino. Denne takst gælder alle dage hele døgnet rundt. Du finder taxiholdepladsen ude foran Ankomst Terminal 3 og du finder skiltning fra du kommer ud i ankomsthallen.

Vælger du et hotel som ikke ligger lige i Roms historiske centrum, skal du være opmærksom på at Roms centrum i denne forbindelse regnes som hele området inden for de Aurelianske Mure. Se på kortet hvilket område de Aurelianske Mure i Rom afgrænser. De Aurelianske Mure er lyseblå på kortet. Skal du til en adresse uden for de Aurelianske Mure skal taxameteret slås til, og her kan der påregnes tillæg i forhold til tidspunktet på døgnet og hvor meget bagage du har med.

Taxi Fiumicino lufthavn Rom centrum
Billede af Kom til Rom Guiden.

En vigtig ting du også skal være opmærksom på. er at den faste pris på € 50,00 kun gælder for taxier der hører til Roms kommune. Du kunne nemlig også rende ind i en taxi fra Fiumicino kommune, og deres faste takst er højere. Du kan dog nemt se om en taxi hører til Roms kommune. Alle taxier er hvide og på døren skal de have skrevet ‘Roma Capitale‘ med et licensnummer og de faste takster til/fra Fiumicino og Ciampino lufthavnene.

Ønsker du at betale med kreditkort skal du lige sikre dig med chaufføren, at dette kan lade sig gøre. Ikke alle taxi er udstyret til at tage kreditkort.

Når du bevæger dig mod taxiholdepladsen, vil du sandsynligvis blive tilbudt kørsel af personer, som vil ‘kapre dig’ til deres service. Tak pænt nej til disse tilbud. Sort taxikørsel florerer stadig i lufthavnene og det kan give dig ubehagelige oplevelser og en dårlig start på ferien. Også kørsel services med privatchauffør tilbyder sig på denne måde. De kan være reelle nok, men koster en del mere. Ønsker du privat kørsel råder jeg dig til at bestille dette hjemmefra.

Transport fra Fiumicino lufthavn med privatchauffør

Vil du forkæle dig selv lidt ekstra og nyde luksus fra det øjeblik du sætter fod på romersk jord? Så er transport fra Fiumicino i bil med privatchauffør en mulighed. For at få det fulde udbytte af denne service råder jeg dig til at bestille den hjemmefra. Der vil så stå en chauffør med et skilt med dit navn og vente på dig, når du kommer ud i ankomsthallen. I Rom har biler der kører denne type services et lille ‘NCC’-skilt placeret tæt ved bilens nummerplade. NCC betyder Noleggio Con Conducente – billeje med chauffør. Nogle gange bliver denne type transport også annonceret som en Limousine service, men selvom der altid er tale om en stor pæn bil, kommer du ikke til at kører i Limousine.

I forhold til en almindelig taxi har denne relativt dyrere service en række fordele. Du bliver fulgt direkte til bilen af chaufføren. Du er sikker på at sidde behageligt med god plads, hvilket ikke altid er givet i en taxi. Roms taxier er blevet mere rummelige med tiden, men der findes stadig nogle der synes lidt små til formålet. Endelige kører nogle romerske taxichauffører jo bil som de gør, hvilket ikke alle danskere sætter lige stor pris på. Med en privatchauffør er kørslen oftest mere rolig.

Naturligvis er prisen højere end en normal taxi takst. I nogle tilfælde ville en bil med chauffør dog kunne betale sig, hvis alternativet er taxi. Er I for eksempel fem eller seks personer med meget bagage, kan I nemlig få en større bil. Dette kan være billigere end for eksempel to taxier.

Der findes naturligvis flere transportvirksomheder der tilbyder denne service fra Fiumicino lufthavn, og de arbejder normalt rigtig godt. Dog skal du ikke regne med at chaufføren taler engelsk. Nogle eksempler på udbydere er: DecusNCC.Roma og Sarhire.

Biludlejning i Fiumicino lufthavn

Hvis du kun skal holde ferie i og omkring Roms centrum, har det sjældent mening at have en bil til disposition. Roms trafik er til tider meget tæt og romernes måde at kører bil på, kunne blive en udfordring for dig. Det er i øvrigt aldrig nemt at finde en ledig parkeringsplads. Rom skal du opleve til fods og med den offentlige trafik, når der bliver for langt at gå.

Ønsker du derimod en kombineret ferie med storbyoplevelser i Rom og udflugter uden for byen, er en bil naturligvis en god ide. Jeg fraråder dog stadig at du kører bilen ind til Rom. Der findes mange spændende og smukke steder uden for Rom, hvor du kunne holde din ferie. Typisk kunne du så tage et tog ind til byen, når Roms centrum skal opleves.

Ønsker du bare et par dage i Rom på ud- eller hjemrejsen, ville jeg personligt undgå at have bilen i de dage. Tjener bilen dig et formål, vil dit hotel typisk kunne anvise en parkering mod betaling.

I Fiumicino lufthavn finder du flere internationale biludlejningsselskaber repræsenteret. Jeg anbefaler at du bestiller hjemmefra, så den rigtige bil står klar til dig ved ankomsten.


Del gerne indlægget om transport fra Fiumicino lufthavn til Roms centrum, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend