Seværdigheder i Rom – Hvad skal jeg opleve i Rom?

Listen over seværdigheder i Rom er uendelig lang. Byen blev jo ifølge legenden grundlagt den 21. april 753 før Kristi fødsel. Med så lang en historie, er Rom naturligvis et sandt skatkammer af historie, legender, kunst og arkitektur – og skønhed. Lige meget om du er historisk, kunstnerisk eller arkitektonisk interesseret eller om du simpelt hen ønsker at nyde skønheden og den gode stemning, byder Rom på de mest fantastiske seværdigheder.

Hjem > Seværdigheder i Rom – Hvad skal jeg opleve i Rom?

Seværdigheder i Rom du bør opleve på dit første besøg i byen

Det er umuligt at opleve alle de mange seværdigheder i Rom på kun en ferierejse til byen. Selv Romelskere, der har besøgt byen rigtig mange gange, finder altid nye spændende og smukke seværdigheder at besøge og beundre. Som alle storbyer har Rom naturligvis også sine store seværdigheder, som kendetegner byen og gør den berømt i hele verdenen.

Herunder finder du en række af de mest berømte seværdigheder i Rom.

Colosseum

Colosseum i Rom

Du kan dårligt sige at have været i Rom, uden at have besøgt Colosseum. Udover at det unikke amfiteater i antikken var det største og smukkeste i hele Romerriget, er Colosseum i dag et af Roms bedst kendte vartegn. Køber du en adgangsbillet har du mulighed for rigtig at fornemme storheden af monumentet og komme tættere på historien om Romerriget. Er du ude at gå aftentur kan det anbefales at gå omkring Colosseum og beundre det smukt oplyste monument.

Find praktisk information til dit besøg i Colosseum.

Læs mere om Colosseum her på Kom til Rom Guiden.

Peterskirken

Peterskirken i Rom

Peterskirken er ikke kun verdens største kristne kirke og et imponerende byggeri, men også et af de helligste steder for kristendommen. I kirken finder du et væld af arkitektonisk og kunstnerisk skønhed. Udover selve basilikaen er Peterspladsen foran kirken meget beundringsværdig og det muligt at komme op på kirkens tag og nyde den fantastiske udsigt over Rom.

Find praktisk information til dit besøg i Peterskirken.

Pantheon

Pantheon i Rom

Pantheon er en smuk og arkitektonisk meget spændende bygning, samt det bedst bevarede antikke tempel i Rom fra Romerrigets tid. Bygningen blev opført for cirka 2000 år siden. I dag er Pantheon også en katolsk kirke, som af mange er kendt som kirken med hul i taget. Dette på grund af den store åbning mod himlen i Pantheons kuppel. Om aftenen er Pantheon smukt oplyst

Find praktisk information til dit besøg i Pantheon.

Læs mere om Pantheon her på Kom til Rom Guiden.

Se video fra den årlige Pinsegudstjeneste i Pantheon med de røde rosenblade der daler ned fra den smukke kuppel.

Trevi-fontænen

Trevi-fontænen i Rom

Trevi-fontænen er Roms mest kendte fontæne og det er nok et af de mest berømte springvand i verdenen. Det fantastiske kunstværk fra 1762 er afslutningen på den antikke romerske vandledning Aqua Virgo, som stammer fra før Kristi fødsel. Kast en mønt i fontænen over venstre skulder. Så vil du ifølge legenden være sikker på at vende tilbage til Rom.

Læs mere om Trevi-fontænen her på Kom til Rom Guiden.

Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Vatikanmuseerne udgør samlet verdens største museumskompleks, som rummer kunstgenstande, hvoraf nogle kan dateres cirka 3000 år tilbage i tiden. I Vatikanmuseerne finder du Det Sixtinske Kapel, som er en af de absolut største seværdigheder i Rom. Det Sixtinske Kapel er blandt andet kendt på grund af det fantastiske loftsmaleri udført af Michelangelo.

Find praktisk information til dit besøg i Vatikanmuseerne.

Forum Romanum

Seværdigheder i Rom Forum Romanum
Forum Romanum i Rom

Forum Romanum ligger ved siden af Colosseum og var Romerrigets økonomiske, politiske og religiøse magtcentrum. Efter Romerrigets fald er området i længere perioder blevet udsat for ran. På denne måde har Forum Romanum leveret byggematerialer til flere nyere byggeprojekter i Pavernes Rom. I dag er Forum Romanum et spændende arkæologisk område, som fortæller mange historier om de antikke romere.

Find praktisk information til dit besøg i Forum Romanum.

Piazza Navona

Piazza Navona i Rom

Piazza Navona betragtes af romerne ofte som deres udendørs dagligstue – og det er da også en fantastisk smuk plads at opholde sig på. Piazza Navona er omgivet af smukke historiske bygninger og du finder samtidig tre smukke fontæner på pladsen. Pladsen som vi ser den i dag følger den oprindelige plan for det antikke stadion, som de antikke romere opførte til 30.000 tilskuere.   

Læs mere om Piazza Navona her på Kom til Rom Guiden.

Den spanske Trappe

Den Spanske Trappe i Rom

Den Spanske Trappe i Rom er et monumentalt baroktrappeanlæg i Roms centrum, der forbinder kirken Trinità dei Monti med Piazza di Spagna. Den Spanske Trappe er en af de mest fotograferede seværdigheder i verdenen, hvilket skyldes monumentets unikke skønhed og de fantastiske omgivelser trappen ligger i med Piazza di Spagna og Roms gader nedenfor og den flotte udsigt over byen øverst fra trappen.

Læs mere om Den spanske Trappe her på Kom til Rom Guiden.

Se video med Den Spanske Trappe udsmykket med Azalea blomster. En årlig event som du kan nyde fra midten af april til midten af maj måned.

Engelsborg – Castel Sant ‘Angelo

Engelsborg – Castel Sant ‘Angelo

Engelsborg blev oprindeligt opført i år 139 af de antikke romere, som mausoleum til Kejser Hadrian. Kort efter år 400 bliver Engelsborg en del af de romerske forsvarsmure, og bliver gennem årene ombygget til fæstningsværk. I dag er Engelsborg et museum med en spændende historie og en fantastisk panoramaudsigt over Tiberen og Roms centrum.

Find praktisk information til dit besøg i Engelsborg.

Se flere spændende seværdigheder i Rom.


Del gerne Seværdigheder i Rom siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend