Ferie i Rom i december – Herlig juleferie

Billedbeskrivelse. En ferie i Rom i december kan nok være en forfriskende afveksling til det nordiske vintermørke. På billedet ser du udsigten fra Peterskirkens kuppel på en decemberdag. I klart vejr kan du se helt ud til bjergene cirka 30 kilometer uden for Rom. På billedet ser du også Peterspladsen udsmykket med det traditionelle juletræ.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Vinterferie i Rom – Tag væk fra vintermørket » Ferie i Rom i december – Herlig juleferie

December er lavsæson, men højsæson omkring Julen

De fleste rejser til Rom i december måned foregår nok i forbindelse med juleferien og fejringen af Nytåret. Både i Jule- og Nytårsdagene er Roms restauranter åbne hvilket betyder, at man som turist nemt finder hyggelige steder og god mad til at fejre helligdagene.

Juletræ på Peterspladsen i Rom
Billede af Kim Renberg.

Under din ferie i Rom i december kan du blandt andet opleve synet af Juletræer under en klar blå himmel. Her på Peterspladsen.

Det er normalt også for mange romere og italienske turister at fejre højtiderne ude i byen. I Juledagene fremstår Roms centrum derfor meget levende med mange mennesker, der skal købe de sidste julegaver, tage aperitif eller spise en middag med familie og venner eller simpelthen bare er ude for at nyde det gode vejr og menneskemylderet.

Som turist kan man naturligvis også vælge at besøge nogle at Roms seværdigheder eller spændende udstillinger i Juledagene. Langt de fleste museer og udstillingssteder holder åbent omkring Julen og Nytåret. Kun den 25. december og 1. januar er alle attraktioner normalt lukkede.

Hvordan er vejret i december i Rom?

I december kommer den maksimale dagtemperatur normalt ned under 15 C° og gennemsnitligt skal du regne med cirka 4 soltimer om dagen. Her er en del dage med regn, men stadig lidt færre end i Danmark. Dog med større nedbørsmængde i Rom. Vindstyrken er stadig let, hvilket giver nogle fantastiske vinterdage, når solen er fremme.

Læs mere om vejret i Rom i december måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i december 2021

Hele december måned

Udstilling: Napoleons eksil på Sankt Helena, hans død og eftermæle

Originaltitel: Napoleone ultimo atto. L’esilio, la morte, la memoria. Historisk har Napoleon Bonaparte også spillet en rolle i Rom, hvilket byen bærer præg af. 2021 er 200-årsdagen for Napoleons død i 1821. Dette er naturligvis en stor begivenhed i Frankrig, men bliver blandt andet også markeret i Rom. På udstillingen i Napoleonsmuset – Museo Napoleonico – finder du 85 genstande, der alle er knyttet til den sidste tid af Napoleons liv. Herunder den maske der blev taget af hans ansigt, lige efter hans død.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Museo Napoleonico, Piazza di Ponte Umberto I, 1, 00186 Roma RM, Italien. Der er gratis adgang til udstillingen.

Udstilling: Værker af den anonyme street artist Banksy

Originaltitel: All About Banksy. Udstilling med 240 arbejder af den anonyme street artist og graffitikunstner Banksy. Udstillingen er sat op i et samarbejde mellem Chiostro del Bramante og Butterfly Art News og værkerne er indhentet fra private samlinger. Arbejderne er produceret mellem 1999 og 2020 og omhandler de aktuelle temaer som Banksy ofte arbejder med: politik, religion, magt, krig, børns rettigheder, flygtninge, overvågningssamfundet, miljøet og økologi.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Chiostro del BramanteArco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Onlinebestilling af billetter.

1. december: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Udinese

Lazio møder Udinese på hjemmebane klokken 19:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Udinese bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

4. december: udstilling slutter: The Independent Wall

Originaltitel: The Independent Wall. I anledning af MAXXIs tiårs jubilæum fejrer museet seks år med The Independent, et forskningsprojekt dedikeret til den uafhængige tanke og praksis. Den uafhængige mur har til hensigt at præsentere et tilbageblik på historien om programmet udtænkt af Hou Hanru.

Projektet præsenterer en online kortlægning af uafhængige kunstnere og initiativer på nationalt og internationalt niveau. Hvert år foreslår et udvalg de mest innovative projekter i den såkaldte ’uafhængige bevægelse’. Udstillingsvæggen afspejler webstedet theindependentproject.it og gennem det grafiske design bliver muren navigerbar. Det er således muligt at følge de forskellige retninger projektet har taget.

Du kan se udstillingen fra den 16. februar 2021 til den 4. december 2021Carlo Scarpa foyer på MAXXI-museet. Onlinebestilling af adgangsbilletter.

5. december: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Inter

Roma møder Inter på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Inter bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

8. december: Ubesmittede undfangelse – Immacolata Concezione

Denne dag er national helligdag i Italien. Restauranter, cafeer og seværdigheder vil normalt holde åbent.

På denne dag er det fast tradition at Paven kommer ned til Piazza Mignanelli, som ligger lige op til Den Spanske Trappe, for at deltage opsætningen af en blomsterkrans på statuen af Den Ubesmittede Jomfru Maria. I den romersk-katolske lære betyder begrebet ’ubesmittet undfangelse’ at Jomfru Maria fra det øjeblik, hun blev undfanget, altså inden hun blev født, var fri for arvesynd.

Statuen af Den Ubesmittede Jomfru Maria står på en næsten 12 meter høj søjle. Og siden 1923 har det været det romerske brandvæsens opgave at sætte blomsterkransen på statuen. På denne video kan du se hvordan kransen bliver sat ved hjælp af en stigevogn og en heltemodig brandmand. Normalt foregår ceremonien om eftermiddagen med start fra klokken 16:00.

12. december: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Spezia

Roma møder Spezia på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Spezia bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

19. december: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Genoa

Lazio møder Genoa på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Genoa bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

21. december: vinter i Rom

Når italienerne taler om årstiderne henvises normalt til den astronomiske kalender. Derfor bliver det vinter i Rom på denne dato.

22. december: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Sampdoria

Roma møder Sampdoria på hjemmebane klokken 19:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Sampdoria bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

24. December: Juleaften – la veglia di Natale

Denne dag betragtes som en helt almindelig arbejdsdag i Italien. Om aftenen spiser de fleste romere sammen med deres familier hjemme, men man finder også familier der spiser ude på denne aften.

25. december: Første juledag – Natale

Om morgenen pakker romerne julegaver ud. De mindste får fortalt at julemanden kommer med gaverne om natten, som de så finder under juletræet om morgenen.

Første juledag er national helligdag i Italien og de romerske turistattraktioner og museer vil normalt være lukket på denne dag. Byen er absolut ikke død den 25. december, da mange restauranter og cafeer er åbne og mange romere udnytter dagen til at tage en dejlig gåtur med familie og venner.

26. december: Anden juledag – Santo Stefano

Ligesom Førstejuledag er Anden juledag national helligdag i Italien, men på denne dag vil mange seværdigheder og museer holde åbent ligesom restauranter og cafeer.

31. december: Nytårsaften – San Silvestro

Romerne fejrer Nytårsaften såvel i hjemmene som ude i byen. Det er ofte en højtid som fejres sammen med venner. Modsat Julen, som normalt fejres sammen med familien. Mange restauranter i byen arrangerer Nytårsmiddage. Det er derfor meget vigtigt at bestille bord på forhånd til denne aften.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Scroll Up
Send this to a friend