Ferie i Rom i november – Milde temperaturer og regn

Billedbeskrivelse. November er den absolut mest regnfulde måned i Rom og temperaturerne er relativt milde. Når du holder ferie i Rom i november kan du til gengæld få glæde af de relativt lave priser på såvel flybilletter som hotelværelser. På billedet ser du Trevi-fontænen på en god novemberdag uden regn. Dem har vi heldigvis også en del af.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Efterårsferie i Rom – Sommervejr i september » Ferie i Rom i november – Milde temperaturer og regn

Planlæg også indendørs attraktioner til din november ferie i Rom

Selvom november normalt byder på relativt mange regnvejrsdage, kan det alligevel være en god periode til at få mange dejlige oplevelser i Rom – og man skal da heller ikke kimse ad de 10°C forskel der alligevel er mellem København og Rom på denne årstid. Det er en forskel der tydeligt kan mærkes. November er måske ikke ideel til at sidde meget udendørs, men perfekt for mange til de lange oplevelsesrige vandreture i Roms centrum.

Endelig er der i denne periode generelt bedre plads i Roms seværdigheder og byen virker i det hele taget mindre befolket end i højsæsonerne.

Skulle man komme ud for mange regnvejrsdage under ferien, er det en fordel at have planlagt en række besøg på nogle af Roms indendørs attraktioner og museer.

Hvordan er vejret i november i Rom?

Gennemsnitligt er november den måned med absolut flest regnvejrsdage i Rom. Dog ikke helt så mange som i Danmark. Samtidig er det måneden, hvor der falder mest nedbør. Når solen kommer frem, varmer den dog stadig godt igennem og får temperaturen op på omkring de 15 C°. På trods af at november er kendetegnet af meget regn, byder måneden samtidig på cirka 5 solskinstimer om dagen.

Læs mere om vejret i Rom i november måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i november 2021

Hele november måned

Udstilling: Napoleons eksil på Sankt Helena, hans død og eftermæle

Originaltitel: Napoleone ultimo atto. L’esilio, la morte, la memoria. Historisk har Napoleon Bonaparte også spillet en rolle i Rom, hvilket byen bærer præg af. 2021 er 200-årsdagen for Napoleons død i 1821. Dette er naturligvis en stor begivenhed i Frankrig, men bliver blandt andet også markeret i Rom. På udstillingen i Napoleonsmuset – Museo Napoleonico – finder du 85 genstande, der alle er knyttet til den sidste tid af Napoleons liv. Herunder den maske der blev taget af hans ansigt, lige efter hans død.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Museo Napoleonico, Piazza di Ponte Umberto I, 1, 00186 Roma RM, Italien. Der er gratis adgang til udstillingen.

Udstilling: The Independent Wall

Originaltitel: The Independent Wall. I anledning af MAXXIs tiårs jubilæum fejrer museet seks år med The Independent, et forskningsprojekt dedikeret til den uafhængige tanke og praksis. Den uafhængige mur har til hensigt at præsentere et tilbageblik på historien om programmet udtænkt af Hou Hanru.

Projektet præsenterer en online kortlægning af uafhængige kunstnere og initiativer på nationalt og internationalt niveau. Hvert år foreslår et udvalg de mest innovative projekter i den såkaldte ’uafhængige bevægelse’. Udstillingsvæggen afspejler webstedet theindependentproject.it og gennem det grafiske design bliver muren navigerbar. Det er således muligt at følge de forskellige retninger projektet har taget.

Du kan se udstillingen fra den 16. februar 2021 til den 4. december 2021 i Carlo Scarpa foyer på MAXXI-museet. Onlinebestilling af adgangsbilletter.

Udstilling: Værker af den anonyme street artist Banksy

Originaltitel: All About Banksy. Udstilling med 240 arbejder af den anonyme street artist og graffitikunstner Banksy. Udstillingen er sat op i et samarbejde mellem Chiostro del Bramante og Butterfly Art News og værkerne er indhentet fra private samlinger. Arbejderne er produceret mellem 1999 og 2020 og omhandler de aktuelle temaer som Banksy ofte arbejder med: politik, religion, magt, krig, børns rettigheder, flygtninge, overvågningssamfundet, miljøet og økologi.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Chiostro del BramanteArco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Onlinebestilling af billetter.

1. november: Allehelgensdag – Ognissanti

Denne dag er national helligdag i Italien. Museer, turistattraktioner, cafeer, restauranter og forretninger vil normalt være åbne.

På denne helligdag er der i Italien tradition for at familierne går på kirkegården for at mindes deres døde.

Oprindeligt var dagen for denne begivenhed den 2. november, som er Alle Sjæles Dag – Commemorazione dei defunti. I den romersk katolske tradition fokuseres der netop på de afdøde slægtninge på Alle Sjæles Dag, som er en helligdag i Vatikanstaten. Dog kan du alligevel besøge Vatikanmuseerne.

Den italienske stat har valgt kun at afholde helligdag den 1. november, hvorfor mange italienere har flyttet det traditionelle årlige kirkegårdsbesøg med familien til denne dag.

7. november: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Salernitana

Lazio møder Salernitana på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Salernitana bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

7. november: Udstilling slutter: Værker af Damien Hirst i Galleria Borghese

Originaltitel: Damien Hirst – Archaeology NowDamien Steven Hirst er en britisk kunstner og erhvervsmand, som særligt i 1990’erne blev kendt for en række arbejder, der ofte beskrives for modsætningsfyldte og provokerende. Døden er et gennemgåede tema i hans arbejder. På Galleria Borghese i Villa Borghese parken kan du opleve mere end 80 arbejder fra serien: ’ Treasures from the Wreck of the Unbelievable’.

De udstillede værker består blandt andet af monumentale og små skulpturer, lavet af materialer som bronze, Carrara marmor og malakitsten. Værkerne er udstillet i hele museet og er opstillet side om side med den smukke og unikke permanente udstilling i de rigt udsmykkede sale. For eksempel rummer Galleria Borghese en fantastisk samling af klassiske romerske statuer og italienske renæssance malerier.

Du kan besøge udstillingen fra den 8. juni 2021 til den 7. november 2021Galleria Borghese. Der er obligatorisk bestilling af adgangsbilletter.

21. november: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Juventus

Lazio møder Juventus på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Juventus bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

28. november: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Torino

Roma møder Torino på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Torino bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Scroll Up
Send this to a friend