Ferie i Rom i oktober – Herligt efterår

Billedbeskrivelse. I oktober synes de fleste romere, at det er blevet mere efterår. På din ferie i Rom i oktober oplever du stadig mange dejlige timer med sol og temperaturerne falder til et behageligt niveau for mange danskere. På billedet ser du Konstantinbuen i oktober solen, fotograferet fra Colosseum.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Efterårsferie i Rom – Sommervejr i september » Ferie i Rom i oktober – Herligt efterår

Ferie i Rom i oktober højsæsonen

Dette passer nok mange danskere rigtig godt. Oktober er naturligt nok en højsæsonmåned med meget dejligt vejr. Dette afspejles også af de relativt høje priser på flybilletter og hoteller.

Der er generelt mange turister i byen og man må regne med at stå i kø ved de romerske turistattraktioner. Også på cafeer og restauranter finder man generelt en del mennesker, særligt udendørs i dagtimerne og indendørs i aftentimerne, hvor temperaturerne falder en del.

Hvordan er vejret i oktober i Rom?

Når efterårsvindene begynder at ruske i Danmark, finder du stadig dejligt efterårsvejr i Rom. På din ferie i Rom i oktober er den gennemsnitlige temperatur om dagen omkring de 20 C° og der er omkring 7 timer med sol om dagen. Hvilket er en del mere end i Danmark. Dog er mængden af nedbør relativ høj. Faktisk er oktober, november og december de tre måneder med mest nedbør i løbet af året.

Læs mere om vejret i Rom i oktober måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i oktober 2021

Hele oktober måned

Udstilling: Napoleons eksil på Sankt Helena, hans død og eftermæle

Originaltitel: Napoleone ultimo atto. L’esilio, la morte, la memoria. Historisk har Napoleon Bonaparte også spillet en rolle i Rom, hvilket byen bærer præg af. 2021 er 200-årsdagen for Napoleons død i 1821. Dette er naturligvis en stor begivenhed i Frankrig, men bliver blandt andet også markeret i Rom. På udstillingen i Napoleonsmuset – Museo Napoleonico – finder du 85 genstande, der alle er knyttet til den sidste tid af Napoleons liv. Herunder den maske der blev taget af hans ansigt, lige efter hans død.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Museo Napoleonico, Piazza di Ponte Umberto I, 1, 00186 Roma RM, Italien. Der er gratis adgang til udstillingen.

Udstilling: The Independent Wall

Originaltitel: The Independent Wall. I anledning af MAXXIs tiårs jubilæum fejrer museet seks år med The Independent, et forskningsprojekt dedikeret til den uafhængige tanke og praksis. Den uafhængige mur har til hensigt at præsentere et tilbageblik på historien om programmet udtænkt af Hou Hanru.

Projektet præsenterer en online kortlægning af uafhængige kunstnere og initiativer på nationalt og internationalt niveau. Hvert år foreslår et udvalg de mest innovative projekter i den såkaldte ’uafhængige bevægelse’. Udstillingsvæggen afspejler webstedet theindependentproject.it og gennem det grafiske design bliver muren navigerbar. Det er således muligt at følge de forskellige retninger projektet har taget.

Du kan se udstillingen fra den 16. februar 2021 til den 4. december 2021 i Carlo Scarpa foyer på MAXXI-museet. Onlinebestilling af adgangsbilletter.

Udstilling: Værker af den anonyme street artist Banksy

Originaltitel: All About Banksy. Udstilling med 240 arbejder af den anonyme street artist og graffitikunstner Banksy. Udstillingen er sat op i et samarbejde mellem Chiostro del Bramante og Butterfly Art News og værkerne er indhentet fra private samlinger. Arbejderne er produceret mellem 1999 og 2020 og omhandler de aktuelle temaer som Banksy ofte arbejder med: politik, religion, magt, krig, børns rettigheder, flygtninge, overvågningssamfundet, miljøet og økologi.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Chiostro del BramanteArco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Onlinebestilling af billetter.

Udstilling: Værker af Damien Hirst i Galleria Borghese

Originaltitel: Damien Hirst – Archaeology NowDamien Steven Hirst er en britisk kunstner og erhvervsmand, som særligt i 1990’erne blev kendt for en række arbejder, der ofte beskrives for modsætningsfyldte og provokerende. Døden er et gennemgåede tema i hans arbejder. På Galleria Borghese i Villa Borghese parken kan du opleve mere end 80 arbejder fra serien: ’ Treasures from the Wreck of the Unbelievable’.

De udstillede værker består blandt andet af monumentale og små skulpturer, lavet af materialer som bronze, Carrara marmor og malakitsten. Værkerne er udstillet i hele museet og er opstillet side om side med den smukke og unikke permanente udstilling i de rigt udsmykkede sale. For eksempel rummer Galleria Borghese en fantastisk samling af klassiske romerske statuer og italienske renæssance malerier.

Du kan besøge udstillingen fra den 8. juni 2021 til den 7. november 2021 i Galleria Borghese. Der er obligatorisk bestilling af adgangsbilletter.

Udstilling: Aldo Rossi – Arkitekten og byerne

Originaltitel: Aldo Rossi – L’architetto e le cittàAldo Rossi (1931-1997) var en international anerkendt italiensk arkitekt fra 1900-tallet. Hans arbejde havde særligt fokus på moderne byudvikling. Aldo Rosso har arbejdet i såvel Italien, i flere europæiske lande, i USA og i Asien. Han er også kendt for sine arkitektoniske projekter til genopbygningen af Berlin efter murens fald. Udstillingen viser blandt andet dokumenter og mere end 50 modeller af hans projekter, indsamlet fra flere lande. Derudover viser udstillingen også Aldo Rossis interesse for boligindretning og brugskunst. For eksempel har han designet kaffekanden La Cupola for Alessi.

Du kan se udstillingen mellem den 10. marts 2021 og den 14. november 2021 i galleria 2 på MAXXI-museet. Onlinebestilling af adgangsbilletter.

Udstilling: Fotografier af Margaret Bourke-White

Originaltitel: Prima, donna. Margaret Bourke-White. Udstilling med over 100 billeder af den amerikanske fotograf Margaret Bourke-White (1904-1971), som var en af ​​de mest repræsentative figurer inden for fotojournalistik.

Billederne stammer fra Life-arkivet i New York og opdelt i 11 tematiske grupper der blandt andet dokumenterer industrielle strukturerer – stålværker, den store depression i det sydlige USA, faser af femårsplanen i Sovjetunionen, befrielsen af koncentrationslejren Buchenwald i 1945, Indiens uafhængighed og dets adskillelse fra Pakistan, Sydafrika under apartheid og en serie billeder taget fra luften.

Ledetråden i udstillingen, er at vise Margaret Bourke-Whites evne til at fortælle betagende historier gennem fotografiet.

Du kan besøge udstillingen fra den 21. september 2021 til den 27. februar 2022 i Museo di Roma in Trastevere, Piazza di S. Egidio, 1/b, 00153 Roma RM, Italien.

1. oktober: Udstilling med fotografier fra regnskoven i Amazonas

Originaltitel: Amazônia. I løbet af seks år rejste den brasilianske fotograf Sebastião Salgado rundt den brasilianske Amazonas og fotograferede skoven, floderne, bjergene og de mennesker der bor der.

Udstillingen har premiere i Rom og består af mere end 200 fotografier, der giver mulighed for at fordybe sig i skovens univers. Salgados imponerende fotografier bliver dels akkompagneret med skovens lyde: Træernes raslen, dyrs skrig, fuglesang eller lydene af vand og dels med musik af den franske komponist Jean-Michel Jarre.

Udstillingen fremhæver skrøbeligheden ved regnskovens økosystem og viser, at skoven i de beskyttede områder, hvor de oprindelige samfund findes, næsten ikke har lidt skade. Samtidig inviterer den os til at reflektere over den generelle økologiske situation og vores relation til denne.

Du kan se udstillingen mellem den 1. oktober 2021 og den 13. februar 2022 i galleria 4 på MAXXI-museet. Via Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien.

3. oktober: Damefodbold Serie A – Roma vs. Juventus

Roma møder Juventus på hjemmebane. Kampen spilles på Stadio delle Tre Fontane. I skrivende stund er der ikke sat et tidspunkt for kampens start. Tjek tidspunktet her.

Du skal kunne fremvise Coronapas – som hedder Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

3. oktober: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Empoli

Roma møder Empoli på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Empoli bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

3. oktober: Udstilling slutter: Barokkunst fra det 17. århundrede

Originaltitel: Tempo Barocco. Rom er uden tvivl en af barokkens højborge. I Palazzo Barberinis nyrestaurerede udstillingslokaler kan du nyde 40 vaerker af nogle af de helt store barokkunstnere fra det 17. århundrede. Det drejer sig blandt andet om Pietro da CortonaGian Lorenzo BerniniValentin de BoulogneNicolas PoussinAnton Van DyckDomenichinoAndrea Sacchi og Guido Reni. Altså både italienske og udenlandske kunstnere, hvoraf de fleste har boet og arbejdet i Rom i en periode. Værkerne stammer fra såvel italienske som internationale museer.

Du kan se udstillingen i Palazzo Barberini fra den 15. maj 2021 til den 3. oktober 2021Onlinebestilling af billetter – kun på italiensk.

10. oktober: Udstilling slutter: Arbejder af Katy Castellucci – Den Romerske Skole

Originaltitel: Katy Castellucci, la Scuola Romana e oltre. Den kvindelige kunstmaler Katy Castellucci var en repræsentant for Den Romerske Skole, som var en kunstbevægelse, der udviklede sig i Rom i begyndelsen af 1900-tallet. I Casino dei Principi i Villa Torlonia udstilles 60 malerier samt andre arbejder af Katy Castellucci over temaerne: portrætter, selvportrætter, landskaber, stilleben, kvindelige nøgenfigurer og abstrakte kompositioner.

Du kan se udstillingen mellem den 13. maj 2021 og den 10. oktober 2021Casino dei Principi museet, også kaldet Casino NobileOnlinebestilling af adgangsbilletter. Jeg anbefaler at besøge Casina delle Civette ved samme lejlighed. Samlet går de to udstillingssteder under navnet Musei di Villa Torlonia.

10. oktober: Udstilling slutter: Italiensk arkitekturpris i MAXXI-museet

Originaltitel: Premio italiano di architettura e YAP Rome at MAXXI. Udstillingen fremviser arkitektoniske værker af særlig interesse og designkvalitet. Alle skabt af italienske arkitekter eller udenlandske arkitekter, der arbejder i Italien. Priserne er uddelt for anerkendelsen af ​​italiensk ekspertise, der over tid har sat sit præg på den italienske og internationale arkitektoniske scene. Du kan se udstillingen fra den 2. oktober 2020 til den 10. oktober 2021 MAXXI-museet.

10. oktober cirka: Roms kommunes rosenhave åbner

I Rom springer roserne ud maj og oktober. Derfor åbner Roms kommunes rosenhave – Roseto Comunale – et par uger i oktober måned. Datoerne følger når de bliver offentliggjort. Du kan se mere om rosenhaven under maj måned.

17. oktober: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Inter

Lazio møder Inter på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Inter bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

24. oktober: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Napoli

Roma møder Napoli på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Napoli bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

27. oktober: Udstilling med værker af Gustav Klimt

Originaltitel: La Secessione e l’Italia. 110 år efter sin deltagelse i Den Internationale Kunstudstilling i 1911 vender Gustav Klimt tilbage til Italien. Den Internationale Kunstudstilling i 1911 blev afholdt i Rom for at fejre 50-årsdagen for proklamationen af den italienske stat i 1861. Rom blev dog først Italiens hovedstad fra 1871.

Læs historien om Italiens endelige samling og om hvordan Rom blev Italiens hovedstad.

Udstillingen beskriver Klimts liv og kunstneriske produktion, herunder hans rolle som medstifter af den såkaldte Wiener Sezession. Samtidig beskæftiger udstillingen sig med hans forhold til Italien, hvortil han foretog mange rejser og havde flere udstillingssucceser.

Udstillingen rummer omkring 200 værker, blandt andet malerier, tegninger, plakater og skulpturer af Klimt og kunstnerne tilknyttet hans omgangskreds. Værkerne er udlånet fra Österreichische Galerie Belvedere i Wien, Klimt-Foundation, Wien og offentlige og private samlinger som for eksempel Neue Galerie Graz.

Udover ikoniske værker som de berømte Judith und Holofernes, Dame in Weiß, Freundinnen I (Die Schwestern), og Amalie Zuckerkandl, er det også muligt at beundre sjældent udlånte værker såsom Die Braut og Bildnis einer Frau.

Du kan besøge udstillingen fra den 27. oktober 2021 til den 27. marts 2022 i Museo di Roma.

Læs mere information om Museo di Roma.

27. oktober: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Fiorentina

Lazio møder Florentina på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Fiorentina bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

31. oktober: Damefodbold Serie A – Roma vs. Sassuolo

Roma møder Sassuolo på hjemmebane. Kampen spilles på Stadio delle Tre Fontane. I skrivende stund er der ikke sat et tidspunkt for kampens start. Tjek tidspunktet her.

Du skal kunne fremvise Coronapas – som hedder Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

31. oktober: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Milan

Roma møder Milan på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Milan bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Send this to a friend