Ferie i Rom i oktober – Herligt efterår

Billedbeskrivelse. I oktober synes de fleste romere, at det er blevet mere efterår. På din ferie i Rom i oktober oplever du stadig mange dejlige timer med sol og temperaturerne falder til et behageligt niveau for mange danskere. På billedet ser du Konstantinbuen i oktober solen, fotograferet fra Colosseum.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Efterårsferie i Rom – Sommervejr i september > Ferie i Rom i oktober – Herligt efterår

Ferie i Rom i oktober højsæsonen

Dette passer nok mange danskere rigtig godt. Oktober er naturligt nok en højsæsonmåned med meget dejligt vejr. Dette afspejles også af de relativt høje priser på flybilletter og hoteller.

Der er generelt mange turister i byen og man må regne med at stå i kø ved de romerske turistattraktioner. Også på cafeer og restauranter finder man generelt en del mennesker, særligt udendørs i dagtimerne og indendørs i aftentimerne, hvor temperaturerne falder en del.

Hvordan er vejret i oktober i Rom?

Når efterårsvindene begynder at ruske i Danmark, finder du stadig dejligt efterårsvejr i Rom. På din ferie i Rom i oktober er den gennemsnitlige temperatur om dagen omkring de 20 C° og der er omkring 7 timer med sol om dagen. Hvilket er en del mere end i Danmark. Dog er mængden af nedbør relativ høj. Faktisk er oktober, november og december de tre måneder med mest nedbør i løbet af året.

Læs mere om vejret i Rom i oktober måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i oktober 2022

Skal du rejse til Rom i oktober måned? Kom tilbage til denne side lige inden du rejser eller under din rejse til Rom og bliv opdateret om events, udstillinger og begivenheder.

Hele oktober måned

Store flokke af dansende stære på himmelen over Rom

Flot koreografi af dansende stære over Rom

Hvert år mellem oktober og februar kan du være heldig at opleve millioner af stære flyve over Roms himmel, hvor de tegner spektakulære koreografier. Du kan i øvrigt opleve samme fænomen forår og efterår i det sydlige Jylland, ved de vestjyske fjorde og Limfjorden.

Selvom det er et fantastisk syn at nyde ’stærenes dans’, som romerne siger, er sameksistensen mellem de mange fugle og storbylivet ikke altid nem. Mængden af stærenes efterladenskaber kan nemlig være ødelæggende for bygninger, træer og alt hvad der ellers kommer under bombardement i gaderne.

Derfor har Roms kommune et fast beredskab som i efterårs- og vinterhalvåret begrænser antallet af stære i bymidten. Blandt andet arbejder beredskabet med lyd- og lyseffekter, som dels skræmmer fuglene helt væk og dels medvirker til at flokkene bliver mindre talrige og dermed lettere at have med at gøre.

Udstilling: Site-specific installationer i Chiostro del Bramante

Originaltitel: CRAZY – La follia nell’arte contemporanea. CRAZY – Galskaben i samtidskunsten. Chiostro del Bramante er en elegant italiensk renæssance bygning fra 1500-tallet i Roms historiske centrum, der i dag fungerer som kunstmuseum. Udstillingen består af 11 installationer, som alle er skabt specifikt til omgivelserne, hvor værkerne er installeret. Der er nærmest tale om en crazy udsmykning af de smukke historiske rammer som renæssancebygningen byder på.

Da antallet af besøgene der kan få adgang til udstillingen på samme tid, er begrænset, anbefaler Chiostro del Bramante museet at du bestiller billetter på forhånd online.

Se billeder fra udstillingen på museets Social Wall.

Du kan se udstillingen mellem den 19. februar 2022 og den 8. januar 2023 i Chiostro del Bramante. Arco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Se kort promotionsvideo, hvor du kan få et indtryk af Crazy udstillingen i Chiostro del Bramante.

Udstilling: Middelalderkunst i Palazzo Barberini

Originaltitel: Dai primitivi a Filippo Lippi. Il nuovo allestimento di Palazzo Barberini. Efter en fuldstændig renovering og istandsættelse af stueetagen i Palazzo Barberini, kunne galleriet åbne dørene for publikum sidst i april 2022. Restaurerings-arbejderne har taget tre år. Der er tale om i alt 11 sale, hvor der udstillet 50 værker fra middelalderen. Det tidligste maleri i samlingen er Madonna Advocata, som stammer fra perioden 1050-1075.

Du kan besøge udstillingen fra den 29. april 2021 til den 30. juni 2023 i Palazzo Barberini Via delle Quattro Fontane, 13, 00184 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

2. oktober: Gratis søndag på museer og seværdigheder i Rom

Den første søndag i hver måned kan du besøge flere museer og seværdigheder i Rom gratis. Læs mere om gratissøndagene i Rom.

Fra 4. oktober: Opera: Alceste af Christoph Willibald Gluck

Den 4., 7., 9., 11. og 13 oktober 2022 opføres den tragiske opera Alceste af den tyske komponist Christoph Willibald Gluck.

Du kan opleve operaen i Roms operahus – Teatro dell’Opera di Roma/ Teatro Costanzi, Piazza Beniamino Gigli, 00184 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

9. oktober: Fuldmåne – Luna piena

Oplev det romantiske Rom som 1800’tallets rejsende. Når det er fuldmåne, kan du opleve meget betagende scener i med fuldmånen over Roms smukke pladser, paladser, kirker og antikke ruiner. En seværdighed som i 1800’tallet skulle opleves ved fuldmåne var Colosseum. Gå en lang aften- eller nattetur i Rom og oplev byen på en enestående måde.

Fra 10. oktober cirka: Roms kommunes rosenhave åbner

I Rom springer roserne ud maj og oktober. Derfor åbner Roms kommunes rosenhave – Roseto Comunale – et par uger i oktober måned. Datoerne følger når de bliver offentliggjort. Du kan se mere om rosenhaven under maj måned.

16. oktober: Udstilling slutter: Fotoudstilling med italienske billeder fra perioden 1960-1975

Originaltitel: Anni interessanti. Momenti di vita italiana. 1960-1975. En italiensk selvbiografi i billeder af de mest begivenhedsrige øjeblikke i landets historie. Billederne skildrer den periode, hvor Italien udviklede sig til et moderne land og blev til det Italien vi kan opleve i dag.

Du kan se udstillingen mellem den 13. maj 2022 og den 16. oktober 2022Museo di Roma in Trastevere. Piazza di S. Egidio, 1/b, 00153 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Fra 21. oktober: Ballet: Giselle med musik af Adolphe-Charles Adam

Den 21., 22., 23., 25., 26. og 27. oktober opføres balletten Giselle musik af Adolphe-Charles Adam.

Du kan opleve balletten i Roms operahus – Teatro dell’Opera di Roma/ Teatro Costanzi, Piazza Beniamino Gigli, 00184 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

30. oktober: Gratis søndag i Vatikanmuseerne

Den sidste søndag i måneden er det muligt at besøge Vatikanmuseerne gratis om formiddagen. Læs mere om gratissøndagene i Vatikanmuseerne.

Fra 30. oktober: Vino Novello – ny vin – kommer på markedet

Er du glad for vino novello – ny vin, som du måske bedre kender som nouveau vin eller Beaujolais Nouveau fra Frankrig. Så er det i Italien hvert år muligt at købe denne type vin mellem den 30. oktober og den 31. december. Du kan finde vino novello i såvel supermarkeder, vinhandlere som på restauranter og vinbarer. Du finder dog ikke nødvendigvis denne vin på alle restauranter og vinbarer i Rom. En del vinelskere betragter nemlig ikke vino novello som rigtig vin.

Grunden er at gæringen af vinen bliver accelereret ved at tilsætte kulsyre til de hele druer – og sådan producerer man ikke rigtig vin, mener nogle vineksperter. Andre italienske vineksperter mener derimod at den 30. oktober er en meget interessant dato. Resultatet af produktionen af vino novello kan nemlig sige noget om kvaliteten af den fremtidige vin, som produceres efter de traditionelle metoder.

Resultatet af den hurtige produktionsproces med kulsyre bliver en mere frugtagtig vin, som I Rom anbefales til forretter, supper og lyst kød som for eksempel kylling, kalv eller kanin. Rejser du til Rom mellem den 30. oktober og frem til januar, er vino novello absolut en spændende vin at prøve eller at nyde til et godt måltid mad.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend