Ferie i Rom i april – Nyd det romerske forår

Billedbeskrivelse: Når du holder ferie i Rom i april, kan du fra midten af måneden opleve Den Spanske Trappe i Rom smukt udsmykket med Azalea blomster. Og naturligvis mange mennesker.

Denne måned er naturligvis en meget populær blandt danskerne. Rigtig mange drømmer – meget forståeligt – om at holde en ferie i Rom i april.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr » Ferie i Rom i april – Nyd det romerske forår

Tag forskud på foråret med store oplevelser i Rom

Det romerske forårsvejr, som ofte ligner det danske sommervejr – når det altså bliver sommer i Danmark – indbyder til alt hvad der er indbefattet af en ægte romersk ferieoplevelse: at nyde Roms fantastiske udendørs seværdigheder og lange gåture i Roms historiske centrum i let påklædning, og at spise udendørs på en af byens mange fortovscafeer eller restauranter.

Ikke overraskende hører april, sammen med maj, september og oktober, til en af de måneder hvor danske og Nordeuropæiske rejsebureauer udbyder mange rejser til Rom. Priserne på både flybilletter og hotelværelser er relativt høje og der er generelt mange mennesker ved byens seværdigheder, på fortovscafeer og i restauranter og gaderne i Roms centrum.

Alligevel er og bliver en ferie i Rom i april måned en fantastisk oplevelse og en rejse, du vil have glæde af i lang tid.

Her finder du en liste med nogle af de hoteller danskerne anbefaler i Roms centrum og i Trastevere.

Hvordan er vejret i april i Rom?

I april kommer dagtemperaturen næsten op på de 20 C°, hvilket gør denne måned til en af de absolutte højsæsonperioder for turisme i Rom. Minimumstemperaturen holder sig lige under de 10 C°, men klimaet indbyder stadig til dejlige aftenture i byen. Der er omtrent det samme antal dage med regn som i Danmark, men der falder normalt en del mere nedbør i Rom.

Læs mere om vejret i Rom i april måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i april 2022

3. april: Damefodbold Serie A – Roma vs. Hellas Verona

Roma møder Hellas Veroma på hjemmebane. Kampen spilles på Stadio delle Tre Fontane. I skrivende stund er der ikke sat et tidspunkt for kampens start. Tjek tidspunktet her.

Du skal kunne fremvise Coronapas – som hedder Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

3. april: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Sassuolo

Lazio møder Sassuolo på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Sassuolo bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

10. april: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Salernitana

Roma møder Salernitana på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Salernitana bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

10. april: Palmesøndag – Domenica delle Palme

Palmesøndag er udelukkede en kirkelig begivenhed i Italien, som indleder Påsken. Palmesøndag ligger altid søndagen før Påskedag. På denne søndag formiddag vil du kunne se folk gå til og fra søndagsmesse med olivengrene i hænderne. Det er nemmere at finde olivengrene i Rom på denne årstid, som falder sammen med perioden for beskæring af oliventræerne.

Ved nogle kirker vil du også kunne opleve en større eller mindre palmeprocession. Her bliver palmeblade og olivengrene velsignet udenfor kirken og derefter båret ind i kirken. Efter afslutningen på gudstjenesten bliver de velsignede blade og grene uddelt til de troende, som tager dem med hjem. En af de vigtige palmeprocessioner foregår naturligvis på Peterspladsen, som er meget besøgt på denne dag.

Efter messen i Peterskirken (normalt Kl. 10:00 – hvortil du på forhånd skal have købet en adgangsbillet) kan du modtage Pavens velsignelse på Peterspladsen (normalt Kl. 12:00 og dette er som på en normal søndag gratis).

15. april cirka: Den Spanske Trappe prydes med Azalea blomster

Besøger du Rom fra midten/slutningen af april frem til cirka den 15. maj, kan du opleve et meget smukt og helt unikt syn på Den Spanske Trappe. På dette tidspunkt prydes trappen hvert år med Azalea blomster.

15. april cirka: Roms kirsebærtræer blomstrer af

Befinder du dig i Rom mellem midten af marts og midten af april måned, kan du nyde kirsebærtræerne i blomst. Se mere om begivenheden under marts måned.

Påskeferie i Rom:

15. april: Langfredag/fredag før Påske – Venerdì Santo

I modsætning til i Danmark er er Langfredag ikke en helligdag i Italien. Det samme gælder i øvrigt Skærtorsdag. Det vil sige at såvel museer, seværdigheder, butikker som cafeer og restauranter vil holde åbent som normalt både torsdag, fredag og lørdag.

For de troende katolikker er Langfredag dog en vigtig begivenhed i Rom. Hvert år står Paven nemlig i spidsen for Roms Via Crucis Procession. Denne traditionsrige kirkelige begivenhed foregår om aftenen med fakkeltog og stopper ved i alt 14 bedesteder i byen. Procession afsluttes i Colosseum.

Videoen ovenfor fra Via Crucis 2019 giver et godt indtryk af stemningen under Pavens afsluttende bøn ved Colosseum.

Roms Via Crucis Procession trækker tusindvis af katolske pilgrimme og turister til. Vær opmærksom på omlægninger af den offentlige trafik fra tidlig aften, hvor metrostationen Colosseo også lukkes.

16. april: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Torino

Lazio møder Torino på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Torino bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

17. april: Påskedag – Pasqua

Påskedag er naturligvis national helligdag i Italien. Paven afholder traditionen tro gudstjeneste i San Pietro (normalt Kl. 11:00 – hvortil du på forhånd skal købe en adgangsbillet, for at kunne komme ind). Herefter kan du sammen med de mange fremmødte mennesker modtage Pavens velsignelse på Peterspladsen (normalt Kl. 12:00 og som på alle andre søndage er dette en gratis oplevelse).

De fleste butikker vil normalt være lukkede Påskedag, men da en del romere spiser deres påskefrokost ude og der generelt er mange turister i byen, er de fleste restauranter i byen åbne. Husk at bestille bord, hvis du er opsat på at spise på en særlig restaurant.

De fleste museer og seværdigheder er åbne på denne dag.

18. april: 2. Påskedag – Lunedì dell’Angelo/Pasquetta

Ligesom i Danmark, er 2. Påskedag også helligdag i Italien og mange forretninger er lukkede. Spisesteder, museer og attraktioner vil for størstedelen være åbne for besøg.

21. april: Roms fødselsdag – Natale di Roma

Roms fødselsdag den 21. april
Billede af Claudio Lombardi på Pixabay.

Det fortælles at Romolo grundlagde Rom den 21. april 753 før Kristi fødsel. I 2022 fylder Rom derfor officielt 2.774 år – intet under at byen også kaldes Den Evige Stad. Denne årlige begivenhed fejres blandt andet med optog omkring Circus Maximus og Colosseum i de traditionelle antikke romerske dragter og uniformer.

Om aftenen arrangeres fyrværkeri og opsætning af levende lys på billedskønne udvalgte steder som il Giardino degli aranci på Aventinerhøjen. Endelig holder en række kommunale museer og arkæologiske udgravninger åbent om aftenen.

24. april: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Milan

Lazio møder Milan på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles påSstadio Olimpico.

Lazio vs. Milan bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

25. april: Italiens befrielsesdag – Anniversario della Liberazione

Italiens befrielse fra den nazistiske besættelse og det fascistiske regime, blev proklameret i Milano den 25. april 1945. 

Denne dag er national helligdag i Italien, men der arrangeres ikke de store begivenheder af turistmæssig interesse i Roms centrum. Forretninger, restauranter, museer og seværdigheder vil oftest være åbne som normalt.

Videoen ovenfor viser historiske billeder fra Roms befrielse den 4. og 5. juni 1944, hvor de allierede tropper bliver budt velkommen af befolkningen.

Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend