Vejret i Rom i februar – Perfekt til vinterferien

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i februar tilbyder solskinstimer nok til at du kan nyde Roms mange fontæner med rindende vand. På billedet ser du en af de fire smukke løve-fontæner under obelisken på Piazza del Popolo.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Vinterferie i Rom – Tag væk fra vintermørket > Ferie i Rom i februar – Vinterferie med børn > Vejret i Rom i februar – Perfekt til vinterferien

Dejligt vejr i Rom til en vinterferie med familien

I februar er dagtemperaturerne cirka 10 C° højere end i Danmark. Yderligere vil der gennemsnitligt være omkring 5 timer med sol hver dag, med et UV- index på 3. Solen varmer derfor dejligt igennem, når den er fremme. Er din hud lysfølsom skal du passe på dig selv i solen, da et UV- index på 3 betyder: ’moderat risiko for solskoldning’.

Både vindstyrken og luftfugtigheden er normalt moderate i forhold til det danske klima du kender til. Hvilket får den milde temperatur til at føles endnu mere behagelig, når du færdes i byens stemningsfulde gader.

Med hensyn til risikoen for regn i denne måned, er der det samme antal dage med regn i Rom som i Danmark. Dog falder der flere millimeter regn i Rom, hvilket giver kraftigere regnskyl. Tager du til Rom i februar har du altså mulighed både for mere sol, og samtidig for mere regn under rejsen.

Ønsker du at opleve Rom sammen med dine børn, er vinterferien i februar på mange måder en ideel periode. Du vil opleve en gennemsnitlig dagtemperatur, der kan nå op omkring de 14 C° og gode muligheder for sol. Samtidig er februar en lavsæsonmåned med relativt gode priser på hotelværelser og flybilletter til Rom.

Sommerferien kan til tider kan blive meget varm med børn og i efterårsferien er hotel- og flybilletpriserne på deres højeste.  Februar byder på gode priser og samtidig et godt klima til at bevæge sig meget rundt i byen til fods.

Vejret i Rom i februar måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
3°C
-1°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
14°C
4°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
5
1,5
Gennemsnitligt UV-index
3
1
Gennemsnitligt antal dage med regn
13
13
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
76
50
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
72
90
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
3,9
6,1

Her kan du sammenligne vejret i februar med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

Vejret i Rom i februar og om vinteren

Generelt er vejret om vinteren i Rom mildere end du er vant til fra Danmark og februar føles særlig mild. Dette på grund af relativt højere dagtemperaturer og fordi det er vintermåneden med flest soltimer.

Dette gælder dog ikke med hensyn til mængden af nedbør i februar og i december. I disse måneder falder der en del mere regn i forhold til i Danmark. Generelt skal du også forvente mere kraftfulde regnskyl i Rom, end du normalt er vant til.

Gennemsnitlig daglængde i februar i Rom

Når du rejser til Rom i februar måned vil du opleve at dagene er lidt længere i Rom end i Danmark. Nemlig omkring 11 timer lange i Rom og 10 timer lange i Danmark.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Send this to a friend