Opera intimkoncerter i Rom – Rome Opera Concerts

Ønsker du en helt særlig operaoplevelse i Rom, har du muligheden for at gå til en opera intimkoncert i Roms centrum. Rome Opera Concerts har afholdt opera intimkoncerter i en årrække og det er absolut en god mulighed for at nyde en operakoncert under ferien i Rom.

Reklame for aktivitet i Rom med reklame-link

Hjem > Aktiviteter i Rom > Opera intimkoncerter i Rom – Rome Opera Concerts

Lille koncertsted, begrænset publikum tæt på kunstnerne og forestillinger på topniveau

Operaintimkoncerterne afholdes i Den Skotske Kirke – Chiesa di Sant’Andrea degli Scozzesi – i Roms centrum. I kirkerummet er der plads til omkring 90 tilhører. Udover at der er god akustik sidder du altså relativt tæt på operasangerne og pianisten, hvilket giver en dejlig og varm musikoplevelse.

Projektet med intimkoncerterne er startet op og ledes af tenoren Alessandro Fantini og pianisten Giovanni Velluti. Der er tale om to romerske musikere, som begge arbejder med deres internationale karrierer. Formålet med Rome Opera Concerts er derfor at tilbyde klassiske musikkoncerter og opera af høj kvalitet midt i Roms hjerte.

Det er nemt at komme til en opera intimkoncert

Samtidig med at musikken er i top, er koncerterne sat op på en måde, der gør det nemt for dig at opleve opera i Rom. For det første er det nemt at komme til koncertstedet i Chiesa di Sant’Andrea degli Scozzesi, både fra Roms historiske centrum og fra centralstationen – Stazione Termini.

For det andet er der ingen særlige krav til din påklædning eller andre formaliteter du må tage hensyn til. Det vil sige at du roligt kan besøge seværdigheder og hygge dig byen hele dagen og gå direkte til koncert om aftenen, uden at skulle klæde om.

Nyd et glas prosecco og få en snak med musikerne efter koncerten

Selve operakoncerten synges og spilles i et langt set af cirka 75 minutter. Inkluderet i prisen tilbydes du efter koncerten en lille aperitif med et glas prosecco og muligheden for at tale med musikerne på engelsk en halv times tid. Har du spørgsmål om italiensk opera, er disse koncerter derfor en enestående mulighed for at tale med italienske musikere.

Giv dine børn en unik musik- og rejseoplevelse i Rom

Netop den uformelle form koncerterne forgår under, gør dem naturligvis også meget velegnede til børn – og børn er meget velkomne. Faktisk er det gratis for børn under 13 år at deltage og unge mellem 13 og 26 år kan få adgang til reduceret pris.

Husk at alle skal tilmeldes ved onlinebestilling og at medtage ID til selve koncerten.

En klassisk italiensk operaoplevelse

Alle værkerne bliver fremført, kun akkompagneret af et såkaldt romantisk klaverspil. Dette er en af de klassiske måder at opføre en operakoncert på i Italien. Enten skal det være med et komplet symfoniorkester, som du for eksempel kan opleve det i Roms operahus – Teatro dell’Opera di Roma, eller kun med klaver. Der er ikke tradition for at bruge strengeinstrumenter til operakoncerter. En strygekvartet hører sig kammermusikken til og den bliver aldrig brugt i et italiensk operateater.

Læs mere om italiensk opera akkompagneret af romantisk klaver.

Praktisk information om Rome Opera Concerts

Adresse hvor operakoncerterne afholdes

CHIESA DI SANT'ANDREA DEGLI SCOZZESI

Via Venti Settembre, 7, Rom, Italien.

Se Chiesa di Sant'Andrea degli Scozzesikort over Rom.

Telefon: +39 338 4753199.

Email: info@romeoperaconcerts.com.

Hjemmeside: romeoperaconcerts.com - på engelsk. Du kan billetter via hjemmesiden.

SOME: Facebook - Instagram - YouTube.

Opera intimkoncerter i løbet af året

Normalt har Rome Opera Concerts koncerttilbud mellem marts og november måned. Herudover opføres der koncerter omkring Julen- og Nytåret. I 2022 opføres der en række koncerter under følgende fire hovedtitler.

Opera Greatest Hits and Romantic Piano

Denne koncert præsenterer en bred vifte af kendte klassikere med arier og duetter af blandt andet Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti og Bellini. Mellem operastykkerne vil der blive spillet solo pianostykker af for eksempel Chopin og Liszt.

Koncerten rundes af med de typiske napolitanske sange som eksempelvis Funiculì funiculà, O sole mio og Torna a Surriento.

Se mere info om koncerten og bestil billetter online.

Tosca – Highlights & Other Opera Hits

Under koncerten præsenteres du for de mest rørende stykker fra Puccinis mesterværk Tosca, samt andre store operahits af store komponister som Verdi, Rossini og Donizetti.

Tosca – den romerske opera par excellence. Historien om Tosca foregår i Rom på tidspunktet for den første romerske republiks fald den 14. juni 1800, dagen for slaget ved Marengo, hvor Napoleons hær sejrede over østrigerne. Læs mere om operaen Tosca.

Se mere info om koncerten.

La Traviata – Highlights & Other Opera Hits

Tema koncert med et udvalg af operastykker fra Verdis romantiske opera La Traviata, samt andre store operahits af store komponister som Puccini, Rossini og Donizetti. Læs mere om La Traviata og koncerten.

Christmas & New Year Concerts

Der er få ting, der er smukkere end at holde jul i Rom og du kan gøre din ferie endnu mere uforglemmelig med en særlig jule- eller nytårskoncert. Det musikalske program omfatter klassikere arier og duetter fra italiensk opera, højdepunkter fra det romantiske klaverrepertoire, et udvalg af napolitanske sange og selvfølgelig de bedste julesange. Læs mere om Jule- Nytårskoncerterne.


Del gerne indlægget om opera intimkoncerter i Rom, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend