Ferie i Rom i august – Den italienske sommermåned

Billedbeskrivelse. Når du holder ferie i Rom i august, ankommer du til det der bliver betragtet som den rigtige sommermåned i Italien og i Rom. I august er det samtidig højsæson for meget af sommerfrugten. Det smager herligt med den solmodne frugt og den hjælper dig til at holde dig i god form i sommervarmen. Naturligvis er vandmelon en af de meget populære frugter, som ofte slutter et romersk måltid af i august måned. 

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage » Ferie i Rom i august – Den italienske sommermåned

Oplev Rom næsten for dig selv

I august er der industriferie i Italien, hvor rigtig mange industrier og kontorer lukker helt ned i op til tre uger. Samtidig holder skolerne sommerferie og mange offentlige kontorer og services fungerer med stærkt reduceret mandskab. Dette gælder dog ikke virksomhederne i Roms turistindustri, der står klar til at modtage dig.

Peterspladsen i Rom i august
Billede af teetassePixabay.

Der er altid mennesker på Peterspladsen i Rom, selvom det er lavsæson. Også når du besøger Rom i august måned.

Rigtig mange italienere forlader storbyerne og tager på ferie ved vandet eller i bjergene, hvor de finder et køligere klima. Især i Norditalien forvandles storbyerne nærmest til spøgelsesbyer og mange restauranter og forretninger holder sommerlukket. Dette gælder for eksempel for byer som Milano og Bologna, hvis økonomier er tæt forbundet til industrien.

Rom er heldigvis anderledes indrettet, da byen i høj grad lever af turisme hele året rundt. Der er både er færre turister og romere i byen og du finder ikke så mange mennesker i gaderne som normalt. Biltrafikken er også reduceret meget.

Men Rom fremstår stadig som en levende by. En del romere har de seneste år har set sig nødsaget til at skære ned på feriebudgettet på grund af reducerede økonomiske ressourcer. I stedet for en lang udenlandsferie eller et længere ophold ved havet, tager flere nu kortere ferier og lange weekender i løbet af alle de dejlige måneder som Italien byder på vejrmæssigt..

Ferie i Rom i august – helt unikt

Har du det godt i det varme klima er en ferie i Rom i august derfor en meget unik og fascinerende periode. Du har ikke helt byen for dig selv, men det er det nærmeste du kommer på at have det. Alle turistattraktioner er åbne og køerne for at komme ind er kortere end i højsæsonerne. Langt de fleste hoteller holder åbnet, men du skal være opmærksom på at nogle restauranter og forretninger kan holde sommerlukket. Dette gælder dog særligt i Roms yderområder. I byens centrum vil du normalt finde alt åbent, præcis som uden for ferietiden. Det er Særligt i ugerne omkring den 15. august, som er helligdag i Italien, at nogle forretninger og restauranter kan vælge at holde lukket.

Netop fordi så mange romere vælger at blive i byen i august bliver der organiseret rigtig mange udendørs aftenforestillinger gennem hele måneden. Det er for eksempel musikarrangementer under åben himmel, som til tider også kan være gratis. Det er en fantastisk følelse at mærke aftenens friskhed komme, efterhånden som den skrider frem.

Er du en natteravn kan det også anbefales at gå lange ture i byen om natten. Det er en magisk følelse at opleve byens lys på de historiske bygninger og seværdigheder og nyde lyden af de rislende og brusende fontæner på pladserne.

Priserne på hotellerne er relativt lave i august i forhold til de mest populære sæsoner, mens priserne på flybilletter kan være relativt høje på grund af den italienske industriferie. Dette skyldes at de italienere der holder en ferie i udlandet hyppigt rejser nord på, for nyde køligere himmelstrøg og opleve de nordiske kulturer. Dette mærker man for eksempel også i København, hvor man hører en del italiensk i august måned.

Hvordan er vejret i august i Rom?

August bliver af mange fremhævet som den varmeste måned på året i Rom, men faktisk er juli gennemsnitligt lige så varm. Om dagen kommer temperaturen til tider op mod de 35 C°. Fordelen ved august frem for juli, er at luftfugtigheden ofte falder betragteligt. Den varme luft mærkes derfor behageligere.

Læs mere om vejret i Rom i august måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i august 2021

Hele august måned

Romersk Sommer Event – Estate Romana

Denne romerske kultursommerevent begynder i starten af juni og varer til slutningen af september måned. Læs om eventen under juni måned.

Udstilling: Italiensk arkitekturpris i MAXXI-museet

Originaltitel: Premio italiano di architettura e YAP Rome at MAXXI. Udstillingen fremviser arkitektoniske værker af særlig interesse og designkvalitet. Alle skabt af italienske eller udenlandske arkitekter, der arbejder i Italien. Priserne er uddelt for anerkendelsen af ​​italiensk ekspertise, der over tid har sat sit præg på den italienske og internationale arkitektoniske scene. Du kan se udstillingen fra den 2. oktober 2020 til den 10. oktober 2021 på MAXXI-museet.

Udstilling: Roms første år som Italiens hovedstad – 1870-1915

Originaltitel: Roma. Nascita di una capitale 1870-1915. I anledning af 150 året for bekendtgørelsen af Rom som Italiens hovedstad i 1871, har Museo di Roma organiseret en udstilling i Palazzo Braschi. Udstillingen omhandler de første år i hovedstadens historie mellem 1870, hvor italienske tropper annekterede Rom, og 1915. Mange institutionelle og kulturelle organisationer har bidraget med materiale til udstillingen, som rummer mere end 600 vidnesbyrd om denne periode i Roms historie. Der naturligvis også er en del af hele Italiens historie. På udstillingen finder du blandt andet malerier, skulpturer, fotografier, grafiske arbejder, filmklip og dokumentsamlinger.

I perioden 1870-1915 undergik Rom en rivende udvikling, fra at være en noget søvnig hovedstad i Kirkestaten, til at blive en, på den tid, moderne hovedstad. På udstillingen kan du få et indblik i såvel den jævne befolknings livsvilkår som de mere privilegerede borgeres liv i det nye Rom. Endelig kommer udstillingen også omkring de mange vigtige byudviklingsprojekter, der blev sat i gang i denne periode.

Du kan se udstillingen fra den 4. maj 2021 til den 26. september 2021 i Palazzo Braschi museet, Piazza di San Pantaleo, 10 Roma RM, Italien. Onlinebestilling af billetter.

Udstilling: Napoleons eksil på Sankt Helena, hans død og eftermæle

Originaltitel: Napoleone ultimo atto. L’esilio, la morte, la memoria. Historisk har Napoleon Bonaparte også spillet en rolle i Rom, hvilket byen bærer præg af. 2021 er 200-årsdagen for Napoleons død i 1821. Dette er naturligvis en stor begivenhed i Frankrig, men bliver blandt andet også markeret i Rom. På udstillingen i Napoleonsmuset – Museo Napoleonico – finder du 85 genstande, der alle er knyttet til den sidste tid af Napoleons liv. Herunder den maske der blev taget af hans ansigt, lige efter hans død.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Museo Napoleonico, Piazza di Ponte Umberto I, 1, 00186 Roma RM, Italien. Der er gratis adgang til udstillingen.

Udstilling: Romerske farver. Mosaikker fra Musei Capitolini samlingen

Originaltitel: Colori dei Romani. I mosaici dalle Collezioni Capitoline. Udstillingen viser umådelig smukke antikke mosaikarbejder fra tiden mellem det 1. århundrede før Kristi fødsel og det 4. århundrede efter Kristi fødsel. Sammen med mosaikkerne udstilles skulpturer og andre genstande fra samme tidsperiode, for at give et samlet indtryk af hvordan udsmykningerne tog sig ud. Mange af de antikke mosaikarbejder har igen set dagens lys i slutningen af 1800-tallet, hvor Rom voksede efter at være blevet Italiens hovedstad i 1871. Der er i øvrigt tale om antikke mosaikker, som meget sjældent bliver udstillet.

Udstillingen er delt op i fire hovedtemaer. 1) Mosaikkunsten blandt romerne. Historie og teknik. 2) At leve og bo i Rom mellem slutningen af ​​den republikanske tid og senantikken: luksusboliger og dekorationer i hjemmene. 3) Hellige rum og Basilica Hilariana. 4) Mosaikkerne i begravelsesbygningerne på begravelsesstederne i det antikke Roms forstæder.

Du kan se udstillingen mellem den 27. april 2021 og den 15. september 2021 i Centrale Montemartini museet. Onlinebestilling af adgangsbilletter.

Udstilling: The Independent Wall

Originaltitel: The Independent Wall. I anledning af MAXXIs tiårs jubilæum fejrer museet seks år med The Independent, et forskningsprojekt dedikeret til den uafhængige tanke og praksis. Den uafhængige mur har til hensigt at præsentere et tilbageblik på historien om programmet udtænkt af Hou Hanru.

Projektet præsenterer en online kortlægning af uafhængige kunstnere og initiativer på nationalt og internationalt niveau. Hvert år foreslår et udvalg de mest innovative projekter i den såkaldte ’uafhængige bevægelse’. Udstillingsvæggen afspejler webstedet theindependentproject.it og gennem det grafiske design bliver muren navigerbar. Det er således muligt at følge de forskellige retninger projektet har taget.

Du kan se udstillingen fra den 16. februar 2021 til den 4. december 2021 i Carlo Scarpa foyer på MAXXI-museet. Onlinebestilling af adgangsbilletter.

Udstilling: Barokkunst fra det 17. århundrede

Originaltitel: Tempo Barocco. Rom er uden tvivl en af barokkens højborge. I Palazzo Barberinis nyrestaurerede udstillingslokaler kan du nyde 40 vaerker af nogle af de helt store barokkunstnere fra det 17. århundrede. Det drejer sig blandt andet om Pietro da CortonaGian Lorenzo BerniniValentin de BoulogneNicolas PoussinAnton Van DyckDomenichinoAndrea Sacchi og Guido Reni. Altså både italienske og udenlandske kunstnere, hvoraf de fleste har boet og arbejdet i Rom i en periode. Værkerne stammer fra såvel italienske som internationale museer.

Du kan se udstillingen i Palazzo Barberini fra den 15. maj 2021 til den 3. oktober 2021. Onlinebestilling af billetter – kun på italiensk.

Udstilling: Værker af den anonyme street artist Banksy

Originaltitel: All About Banksy. Udstilling med 240 arbejder af den anonyme street artist og graffitikunstner Banksy. Udstillingen er sat op i et samarbejde mellem Chiostro del Bramante og Butterfly Art News og værkerne er indhentet fra private samlinger. Arbejderne er produceret mellem 1999 og 2020 og omhandler de aktuelle temaer som Banksy ofte arbejder med: politik, religion, magt, krig, børns rettigheder, flygtninge, overvågningssamfundet, miljøet og økologi.

Du kan besøge udstillingen fra den 5. maj 2021 til den 9. januar 2022 i Chiostro del BramanteArco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Onlinebestilling af billetter.

Udstilling: arbejder af Katy Castellucci – Den Romerske Skole

Originaltitel: Katy Castellucci, la Scuola Romana e oltre. Den kvindelige kunstmaler Katy Castellucci var en repræsentant for Den Romerske Skole, som var en kunstbevægelse, der udviklede sig i Rom i begyndelsen af 1900-tallet. I Casino dei Principi i Villa Torlonia udstilles 60 malerier samt andre arbejder af Katy Castellucci over temaerne: portrætter, selvportrætter, landskaber, stilleben, kvindelige nøgenfigurer og abstrakte kompositioner.

Du kan se udstillingen mellem den 13. maj 2021 og den 10. oktober 2021 i Casino dei Principi museet, også kaldet Casino NobileOnlinebestilling af adgangsbilletter. Jeg anbefaler at besøge Casina delle Civette ved samme lejlighed. Samlet går de to udstillingssteder under navnet Musei di Villa Torlonia.

Udstilling: Aldo Rossi – Arkitekten og byerne

Originaltitel: Aldo Rossi – L’architetto e le cittàAldo Rossi (1931-1997) var en international anerkendt italiensk arkitekt fra 1900-tallet. Hans arbejde havde særligt fokus på moderne byudvikling. Aldo Rosso har arbejdet i såvel Italien, i flere europæiske lande, i USA og i Asien. Han er også kendt for sine arkitektoniske projekter til genopbygningen af Berlin efter murens fald. Udstillingen viser blandt andet dokumenter og mere end 50 modeller af hans projekter, indsamlet fra flere lande. Derudover viser udstillingen også Aldo Rossis interesse for boligindretning og brugskunst. For eksempel har han designet kaffekanden La Cupola for Alessi.

Du kan se udstillingen mellem den 10. marts 2021 og den 17. oktober 2021 i galleria 2 på MAXXI-museet. Onlinebestilling af adgangsbilletter.

Udstilling: Værker af Damien Hirst i Galleria Borghese

Originaltitel: Damien Hirst – Archaeology NowDamien Steven Hirst er en britisk kunstner og erhvervsmand, som særligt i 1990’erne blev kendt for en række arbejder, der ofte beskrives for modsætningsfyldte og provokerende. Døden er et gennemgåede tema i hans arbejder. På Galleria Borghese i Villa Borghese parken kan du opleve mere end 80 arbejder fra serien: ’ Treasures from the Wreck of the Unbelievable’.

De udstillede værker består blandt andet af monumentale og små skulpturer, lavet af materialer som bronze, Carrara marmor og malakitsten. Værkerne er udstillet i hele museet og er opstillet side om side med den smukke og unikke permanente udstilling i de rigt udsmykkede sale. For eksempel rummer Galleria Borghese en fantastisk samling af klassiske romerske statuer og italienske renæssance malerier.

Du kan besøge udstillingen fra den 8. juni 2021 til den 7. november 2021 i Galleria Borghese. Der er obligatorisk bestilling af adgangsbilletter.

5. august: Nostra Signora della Neve – Vor Frue af sneen

Hvert år genoplives legenden om det mirakuløse augustsnevejr på Esquilin-højen, hvor Santa Maria Maggiore-kirken blev opført mellem 352 og 366. Kirken er sidenhen blevet udvidet, restaureret og udsmykket over flere omgange, og har taget den form vi i dag kender i 1750.

Førhen blev legenden fejret ved at man lod hvide rosenblade, som symbol på sneblomster, dale ned fra luften. I dag gengives snevejret med flotte lyseffekter foran Santa Maria Maggiore-kirkens facade. Normalt mellem klokken 20:30 og 24:00 om aftenen.

Ifølge legenden dukkede Vor Frue op i drøm hos en adelig rigmand og hans hustru. De var uden børn og havde besluttet at bygge en kirke i Vor Frues navn. I drømmen fortalte hun at der ville ske et mirakel, der ville vise hvor kirken skulle bygges. Pave Liberius havde den samme drøm og den følgende dag fandt rigmanden Esquilin-højen dækket af sne. Midt på sommeren.

15. august: Jomfru Marias optagelse i himlen – Assunzione di Maria Vergine/Ferragosto

Denne italienske nationale helligdag falder midt i rigtig mange italieneres industriferie. Så kan det næsten ikke blive mere sommer i italieners og romernes opfattelse. Normalt omtales denne dag som Ferragosto. De der ikke allerede er på ferie, vil normalt søge mod badestrandene.

Du kan læse mere om Jomfru Marias optagelse i himlen på Wikipedia.

22. august: Serie A 2021/2022 sæsonen i herrefodbold starter

I 2021 starter 2021/2022 sæsonen i herrefodbold i august måned. Starten af fodboldsæsonen i er en meget vigtig event, for fodboldentusiaster i alle aldre over hele Italien. Naturligvis bliver der også flittigt diskuteret klubfodbold i sommerferien. Det nationale fodboldhold bliver sjældent fulgt med samme interesse. Dog må Italiens flotte Europamesterskab siges at være en undtagelse – det er alle italienske fodboldfans naturligvis meget stolte af.

Men livet får ligesom en helt ny og bedre dimension, når ens klub skal på grønsværen hver uge. Og næsten alle italienske mænd og drenge, og også nogle kvinder såmænd, har et fodboldhold de følger med liv og sjæl. I Rom og i hele Italien er det vanskeligt at leve uden.

Fodboldklubben AS Romas flag
Billede af joronoPixabay.

Fodboldklubben AS Romas flag. Farverne er de samme som Roms kommunes institutionelle farver.

Fodbolden er simpelthen med til at tegne ugens gang for rigtig mange mennesker. Og er samtidig et af romernes og italienernes vigtige sociale omdrejningspunkter. Man kan altid tale om fodbold og der bliver lagt store følelser i det. I Rom er det naturligvis særligt vigtigt hvilket af de to lokale hold du holder med: Roma eller Lazio. Men også selvom du er fan at en helt tredje klub, kan du få lov til at tale med. Ved du noget om fodbold, skal du nok komme godt ud af det med romerne.

Fodboldklubben SS Lazios flag
Billede af joronoPixabay.

Fodboldklubben SS Lazios flag. Den lyseblå farve går igen i Lazio regionens institutionelle farver.

Serie A er den stærkeste fodboldliga i Italien, hvor de 20 bedste italienske fodboldklubber spiller mod hinanden. Rom har traditionelt sine to storklubber AS Roma og SS Lazio med i turneringen. Sidste spilledag vil være sidst i maj måned.

Læs om det romerske lokalderby i fodbold mellem AS Roma og SS Lazio, som er et af det mest intense, spændingsfyldte og berømte lokalopgør i verden.

22. august: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Florentina

Roma møder Florentina på hjemmebane i Rom klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Florentina bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

29. august: Serie A 2021/2022 sæsonen i damefodbold starter

I 2021 starter 2021/2022 sæsonen i damefodbold sidst i august måned, men vi afventer stadig datoer og tidspunkter for kampene. Begge Roms storklubber AS Roma og SS Lazio har et hold med i damernes Serie A. De to damehold kaldes for Roma femminile og Lazio women.

Desværre spiller Lazio women sine hjemmekampe på Mirko Fersini stadion i Formello uden for Rom, hvilket er vanskeligt at komme til som turist – det kræver at du er i bil. Til gengæld kan du opleve Roma femminiles hjemmekampe på Stadio delle Tre Fontane, hvortil du nemt kan komme med Metro B.

Der er gratis adgang til Roma femminiles hjemmekampe og det er en rigtig god fodboldoplevelse – ikke mindst sammen med de meget engagerede Roma tilhængere.

Læs om den kvindelige danske fodboldspiller Amalie Thestrups erfaringer på AS Romas dameholdRoma femminile. Her beskriver Amalie blandt andet romernes entusiasme for deres klub.

29. august: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Speia

Lazio møder Spezia på hjemmebane i Rom klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Speia bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 50% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 36.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

31. august: Sommerudsalget i Rom slutter

Sommerudsalget starter den 3. juli 2021 og slutter den 31. august 2021. Normalt vil mange butikker i centrum være åbne, selvom det er ferietid. Vær dog opmærksom på at den 15. august er national helligdag i Italien og at nogle forretninger kan holde sommerlukket i ugerne omkring denne helligdag.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Send this to a friend