Ferie i Rom i marts – Det tidligste forår

Billedbeskrivelse: Mimoserne er et af symbolerne på marts måned og det tidlige forår i Rom. Faktisk springer mimoserne ofte ud allerede i februar, men de er symbolsk knyttet til den 8. marts, kvindernes Internationale Kampdag. Holder du ferie i Rom i marts på denne dag, vil du se mange mimosegrene i byen.

Marts og november bliver ofte omtalt som de to mest regnfulde måneder i Rom. Når du holder ferie i Rom i marts, kan du mærke hvordan temperaturerne begynder at kommer op på et behageligt forårsagtigt niveau. Måske netop derfor omtaler romerne denne måned som den skøre måned. Marzo pazzarello guarda il sole e prendi l’ombrello. Skøre marts, se på solen og tag paraplyen med, når du går ud.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr » Ferie i Rom i marts – Det tidligste forår

Oplev det tidlige forår i Rom

Ser man på historisk vejrstatistik kan man sige at marts har et meget dårligere ry end den egentlig burde have. Både januar, februar og april (som betragtes som højsæson på grund af de milde temperaturer) har flere eller et lignede antal regnvejrsdage. I efteråret/vinteren skal man frem til oktober, november og december for at finde relativt mange dage med regn.

Marts bliver af nogle romerske hoteller betragtet som en mellemsæson. Priserne kan derfor være noget højere end i vinterperioden (undtaget mellem Jul og Helligtrekonger), men stadig lavere end i forårets og efterårets højsæsoner. Andre hoteller springer derimod direkte til højsæsonpriser omkring midten af måneden.

Selvom marts kan byde på regnvejrsdage, er det alligevel en dejlig måned at holde ferie i Rom. Det er nok for tidligt på sæsonen til at opleve byen iført sommertøj. Men der er rigtig gode muligheder for at nyde den tidlige forårssol på Roms fortovscafeer og gader.

Samtidig er der stadig bedre plads i Roms seværdigheder. Byen er i det hele taget mindre befolket end i de klassiske højsæsoner.

Kommer man ud for nogle regnvejrsdage kan man med fordel besøge nogle af Roms indendørs attraktioner og museer.

Se her hvilke hoteller i Roms historiske centrum danskerne anbefaler.

Hvordan er vejret i marts i Rom?

Forventningerne til det længe ventede forår giver mange indtryk af, at vejret i marts er ustadigt og regnfuldt. Sammenlignet med højsæsonmåneden april, har marts dog normalt lige så mange dage med regn, og der falder ovenikøbet en del mere nedbør i april. Temperaturerne om dagen kan komme op på over 15 C°, hvilket gør måneden til den køligste forårsmåned.

Læs mere om vejret i Rom i marts måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i marts 2022

Fra 1. marts: Ballet: Balletstykker til musik af Maurice Ravel og Ezio Bosso

Den 1., 2. og 3. marts 2022 opføres en række balletstykker af koreograferne William ForsytheJohan Inger og Nicolas Blanc. Balletstykkerne er nyfortolkninger af klassiske balletter med musik af Maurice Ravel og Ezio Bosso.

Du kan opleve balletstykkerne i Roms operahus – Teatro dell’Opera di Roma/ Teatro Costanzi, Piazza Beniamino Gigli, 00184 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

6. marts: Halvmaraton – RomaOstia Half Marathon

Roms traditionelle halvmaraton er blevet løbet siden 1974. Der løbes 21,097 kilometer mellem EUR kvarteret uden for Roms centrum til Ostia, som ligger ude ved havet. På den første del af ruten får du et lille indtryk af EUR, hvorefter du kommer ud i mere landlige omgivelser.

Med hensyn til transport er det nemt at deltage i RomaOstia Half Marathon. For at komme til startstedet tager du Metro B til metrostationen EUR Palasport, hvorfra du følger strømmen til fods. Inden start indleverer du dine ejendele, som bliver kørt til Ostia.

For at komme tilbage til Roms centrum tager du toget fra Cristoforo Colombo stationen, som bringer dig til Porta San Paolo stationen, hvorfra du kan skifte til Metro B stationen Piramide og komme videre til centralstationen Stazione Termini. Det er en herlig stemningsfuld tur tilbage mod centrum i toget, fuldt af sejrrige løbere i højt humør.

Toglinjen fra Ostia mod Roms centrum er den samme du bruger, når du besøger den arkæologiske park Ostia Antica. Du kan bruge samme billetter til toget som du bruger i Roms centrum, da Ostia er en del af Roms kommune.

Ønsker du at deltage i RomaOstia Half Marathon kan du finde information og tilmelde dig på hjemmesiden romaostia.it.

Befinder du dig i Roms centrum på denne dag mærker du ikke noget til denne begivenhed.

Tag en løbetur i Rom med løbe- og lokalguide. En dejlig ferieoplevelse, hvor bevægelse, historie, kultur og skønhed går op i en højere enhed. Se flere spændende forslag til løbeture i Roms historiske centrum eller i et af Roms smukke grønne områder.

6. marts: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Atalanta

Roma møder Atalanta på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Roma vs. Atalanta bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

8. marts: kvindernes Internationale Kampdag – Giornata Internazionale della Donna

Denne dag kaldes normalt for Kvindernes fest – Festa della Donna. I Rom er dagen absolut mere en festdag end en egentlig kampdag. Traditionen vil, at mændene giver gule mimosegrene til kvinderne. Det gælder såvel koner, kærester, mødre som kvindelige arbejdskollegaer. Om aftenen vil du møde mange rene kvindeselskaber i byens gader og på restauranter. Her fejre kvinderne sig selv uden at tage deres mænd med.

Ønsker du at give en mimosegren til en kvinde i Rom den 8. marts sælges de normalt i flere størrelser i små boder på gader og stræder.

13. marts: Herrefodbold Serie A – Lazio vs. Venezia

Lazio møder Venezia på hjemmebane klokken 15:00. Kampen spilles på Stadio Olimpico.

Lazio vs. Venezia bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

15. marts cirka: kirsebærtræerne springer ud i Rom

Cirka fra midten af marts til midten af april måned kan du nyde synet af de smukke kirsebærtræer i blomst. I EUR-kvarteret uden for Roms historiske centrum finder du en smuk gåtur langs den kunstige sø, som er beplantet med japanske kirsebærtræer. Gåturen kaldes Passeggiata del Giappone og du kommer nemt frem til den fra EUR Palasport metrostationen på Metro B.

Beplantningen stammer tilbage fra 1959 og var en gave fra bystyret i Tokyo. Hvert år samler denne begivenhed mange mennesker, som ofte tager madkurven med under de blomsterne træer. Begivenheden er gratis, da træerne står i en offentlig park.

19. marts: Fars dag – Festa di San Giuseppe/Festa del Papà

Rejser du sammen med din far, kan du som i Danmark give ham en lille gave på denne dag. Herudover kan I benytte lejligheden til at smage på en bignè-kage, som romerne  forbereder særligt til denne dag. Normalt vil du finde bignè på cafeer og i konditorier.

I den katolske tradition er San Giuseppe Den hellige Josef, Jomfru Marias mand. Mange Italienske drenge- og pigenavne stammer fra de katolske helgener. Derfor har italienerne ofte en navnedag, som afholdes efter den katolske helgenkalender. Der er er mindst en helgen for hver dato i løbet af året. Hedder man Giuseppe og er man samtidig far, kan man derfor afholde en dobbelt festdag. De fleste italienere gør dog ikke meget ud af deres navnedag.

20. marts: Damefodbold Serie A – Roma vs. Milan

Roma møder Milan på hjemmebane. Kampen spilles på Stadio delle Tre Fontane. I skrivende stund er der ikke sat et tidspunkt for kampens start. Tjek tidspunktet her.

Du skal kunne fremvise Coronapas – som hedder Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

20. marts: Herrefodbold Serie A – Roma vs. Lazio

Roma møder Lazio klokken 15:00 på Stadio Olimpico.

Roma vs. Lazio bliver spillet med publikum, men med en begrænsning på 75% af kapaciteten på Stadio Olimpico – cirka 54.000 tilskuere. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ Covid-19 quicktest for at få adgang til kampen. Se mere om Green Pass på din rejse til Rom.

Læs om det romerske lokalderby i fodbold mellem AS Roma og SS Lazio, som er et af det mest intense, spændingsfyldte og berømte lokalopgør i verden.

20. marts: Forår – Primavera

Dette er den første forårsdag for italienerne. Italienerne bruger den astronomiske kalender til at definere årstiderne.

Fra 22. marts: Opera: Turandot af Giacomo Puccini

Den 22., 24., 25., 26., 27., 29., 30. og 31. marts 2022 opføres operaen Turandot af Giacomo Puccini. Operaen er baseret på komedien Turandot af den venetianske dramatiker Carlo Gozzi.

Du kan opleve operaen i Roms operahus – Teatro dell’Opera di Roma/ Teatro Costanzi, Piazza Beniamino Gigli, 00184 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

27. marts: Roms Maraton – Maratona della Città di Roma

Det årlige maratonløb i Rom i marts måned
Billede af Gennaro LeonardiPixabay.

Fra 1995 har der hvert år været afholdt maratonløb i marts måned i Rom. Det er både en stor sportslig begivenhed og en folkelig festdag. For de lidt mindre sportslige, der alligevel gerne vil deltage aktivt og smage lidt på den fantastiske følelse det er, at løbe i det historiske Rom, findes der en firekilometers rute – Fun Run. Det er en stor oplevelse, at se de mange sportsfolk udfolde sig i de unikke antikke rammer.

Selvom du ikke selv skulle være interesseret i at deltage i begivenheden, skal du være opmærksom på, at flere gader i Roms centrum vil være afspærret og en del af den kollektive trafik omdirigeret en stor del af dagen.

Ønsker du selv at deltage i løbet kan du tilmelde dig på hjemmesiden Run Rome the Marathon.

Tag en løbetur i Rom med løbe- og lokalguide. En dejlig ferieoplevelse, hvor bevægelse, historie, kultur og skønhed går op i en højere enhed. Se flere spændende forslag til løbeture i Roms historiske centrum eller i et af Roms smukke grønne områder.

27. marts: Udstilling slutter: Værker af Gustav Klimt

Originaltitel: La Secessione e l’Italia. 110 år efter sin deltagelse i Den Internationale Kunstudstilling i 1911 vender Gustav Klimt tilbage til Italien. Den Internationale Kunstudstilling i 1911 blev afholdt i Rom for at fejre 50-årsdagen for proklamationen af den italienske stat i 1861. Rom blev dog først Italiens hovedstad fra 1871.

Læs historien om Italiens endelige samling og om hvordan Rom blev Italiens hovedstad.

Udstillingen beskriver Klimts liv og kunstneriske produktion, herunder hans rolle som medstifter af den såkaldte Wiener Sezession. Samtidig beskæftiger udstillingen sig med hans forhold til Italien, hvortil han foretog mange rejser og havde flere udstillingssucceser.

Udstillingen rummer omkring 200 værker, blandt andet malerier, tegninger, plakater og skulpturer af Klimt og kunstnerne tilknyttet hans omgangskreds. Værkerne er udlånet fra Österreichische Galerie Belvedere i Wien, Klimt-Foundation, Wien og offentlige og private samlinger som for eksempel Neue Galerie Graz.

Udover ikoniske værker som de berømte Judith und HolofernesDame in WeißFreundinnen I (Die Schwestern), og Amalie Zuckerkandl, er det også muligt at beundre sjældent udlånte værker såsom Die Braut og Bildnis einer Frau.

Du kan besøge udstillingen fra den 27. oktober 2021 til den 27. marts 2022Museo di Roma, Piazza di San Pantaleo, 10, 00186 Roma RM, Italien.

Læs mere information om Museo di Roma – Roms bymuseum med en række permanente udstillinger om Roms historie.


Del gerne Ferie i Rom i marts siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend