Vejret i Rom i august – Tørt varmt klima

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i august byder på meget høje temperaturer om dagen. På billedet ser du det tørre græs i Villa Pamphili en august morgen. Villa Pamphili er Roms største parkområde. Selvom der ikke falder meget regn om sommeren i Rom fremstår byen dog stadig som grøn med de mange smukke pinjetræer.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage > Ferie i Rom i august – Den italienske sommermåned > Vejret i Rom i august – Tørt varmt klima

Vejret i Rom i august måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
19°C
13°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
31°C
21°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
10
7
Gennemsnitligt UV-index
6
3
Gennemsnitligt antal dage med regn
6
13
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
69
79
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
29
82
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
4,2
5

Her kan du sammenligne vejret i juli med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

August er en meget varm måned i Rom

I august er den gennemsnitlige temperatur om dagen cirka 31 C° og temperaturen om natten er cirka 19 C°. Ofte har Rom flere dage med dagtemperaturer op mod de 35 C° og i 2007 blev der slået varmerekord med 40,5 C°.

I august er der gennemsnitligt op mod 10 solskinstimer om dagen og et UV-index på 6. Du skal derfor altid medbringe både solcreme og solhat, da der er stor risiko for solskoldning. Samtidig er det bedst at søge skygge så ofte som muligt og drikke meget vand.

I Rom er luftfugtigheden normalt mellem 70 og 80%. Altså noget lavere end gennemsnittet i Danmark. Men i august måned falder den helt ned til omkring de 30%. Det gør uden tvivl det varme vejr mere behageligt at opholde sig i.

Her kan du se hvordan sommerferien i Rom kan blive en god oplevelse, når du ved hvad du skal gøre for at have det godt i varmen.

I løbet af august måned er der gennemsnitligt kun 6 dage med regn, men til gengæld har vi til tider noget kraftige regnskyl. Der falder nemlig cirka 70 millimeter gennemsnitligt. Grunden til dette er at varme og kolde strømme ofte mødes over Rom sidst på måneden. Det er dejligt forfriskende og varsler overgangen til det meget eftertragtede vejrlig i september måned.

I august er vinden let, som normalt for Rom hele året rundt. Dog er denne sommermåned kendetegnet ved den såkaldte Ponentino-brise. Den kommer ind fra havet over hele mellem Italien, typisk om eftermiddagen. Selvom der på ingen måde er tale om en kølig vind, giver den dig alligevel en dejlig fornemmelse af friskhed. Sæt dig ind i skyggen på en fortovscafe og nyd den romerske sommer i fulde drag.

Vejret i Rom i august og om sommeren

August og juli er afgjort de to varmeste måneder i løbet af året. Det varme klima mærkes dog mere behagelig i august, fordi luftfugtigheden er en del lavere. Med hensyn til temperaturen forbliver juni dog den mest attraktive måned til en sommerferie i Rom, hvis du vil undgå de højeste varmegrader. Italienerne afholder deres industriferie i august, men i Rom der blandt andet lever af turisme, finder du altid liv. Seværdigheder og museer holder altid åbent, selvom det regnes for en feriemåned.

Gennemsnitlig daglængde i august i Rom

I august måned er dagen cirka halvanden time kortere i Rom end i Danmark. Nemlig omkring 14 timer i Rom og 15,5 timer i Danmark.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend