Vinterferie i Rom – Tag væk fra vintermørket

Billedbeskrivelse. På din vinterferie i Rom byder byen på mange flotte udsigter. Her er det over Tiberøen og Ponte Fabricio. Roms ældste bro over Tiberen, fra år 62 før Kristi fødsel.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Vinterferie i Rom – Tag væk fra vintermørket

Nyd en dejlig vinterferie i Rom

En storbyferie i Rom i vinterferie er absolut en god lejlighed til at komme lidt væk fra det nordiske vintermørke. Om vinteren regner de en del i Rom, men vi har også mange gode dage med sol. Temperaturerne er naturligvis også lavere end på de andre årstider, men absolut behagelige til at gå lange smukke ture i byen. Ja, for nogle er det måske ligefrem bedre at tage til Rom om vinteren med hensyn til temperaturerne om dagen.

Der er stadig mulighed for at sætte sig udendørs. Mange cafeer og restauranter sætter gasvarmere op, så du kan nyde de kulinariske herligheder med udsyn til de historiske gader og pladser og de forbipasserende.

Dog er det altid en god ide at have planlagt en række indendørsbesøg på museer og seværdigheder, hvis det skulle regne meget en dag. Og heldigvis byder Rom på rigtig mange muligheder. En regnvejrsdag er ikke en hindring for at opleve skønheden og spændene historiske og moderne udstillinger. Udbuddet er enormt.

Familievinterferie i Rom i februar

Har du børn i skolealderen der holder vinterferie i februar, er denne vintermåned en oplagt mulighed for at opleve Rom, hele familien sammen. Februar er vejrmæssigt den bedste vintermåned i Rom. Det er lavsæson for turisme i byen, hvilket betyder at du kan finde hotel eller feriebolig til relativt gode priser. Og byen er ikke helt så fuld af turister som normalt, hvilket betyder at det er lettere at besøge seværdigheder og bevæge sig rundt i byen, også med mindre skolebørn. Det kan blive en stor oplevelse for hele familien.

Hvornår er det bedst at rejse til Rom i vinterferien?

Priser på hotel og flybilletter til Rom i vinterferien

Hele vinteren på nær perioden mellem den 24. december og 6. januar, er at betragte som lavsæson for turisme i Rom. Den italienske skoleferie slutter efter Helligtrekonger den 6. januar, og mange italienere benytter naturligvis også lejligheden til at nyde feriedagene i Rom. Frem til den 24. december og efter den 6. januar finder du derfor relativt lave priser på hoteller og ferieboliger. Priserne på flybilletter følger nogenlunde samme mønster.

Se priseksempler på hoteller i lav- og højsæsonerne.

Vejret i Rom om vinteren

I forhold til de andre årstider er vintervejret i Rom kendetegnet ved mere nedbør. Især december og januar har en del dage med regnvejr og i december er regnmængden også betydelig i forhold til de andre måneder.  I februar finder du derimod en del færre dage med risiko for regn.

Men heldigvis byder Roms vinter også på mange flotte dage med sol. Faktisk gennemsnitligt fire timer om dagen. Og det er en sol der varmer igennem, så der er gode muligheder for at nyde dejlige vinterdage i Rom.

Samtidig er dagene længere i Rom end i Danmark, hvilket giver mulighed for at få mere ud af dagene på ferierejsen.

Se vejret året rundt i Rom.

Seværdigheder og events på din vinterferie i Rom

I begyndelsen af januar starter vinterudsalget i Rom, som normalt afslutter i midten af februar måned. 17. januar omformer Peterspladsen sig til lidt af et dyrskue, da Roms dyr kan blive velsignet på denne dag.

Den 14. februar er det Valentinsdag, hvilket en del romere gør noget ud af og du vil se flere par gå ud og spise sammen.

Højtider omkring Jul og nytår

Op til Julen og helt frem til helligtrekonger er Rom naturligvis pyntet op til festlighederne. Ifølge traditionen starter romerne med at pynte op den 8. december, men datoerne kan variere noget. Forretningerne pynter op i butikkerne og i byens handelsgader, og Roms kommune sætter det store juletræ op på Piazza Venezia foran Victor Emanuel Monumentet. Det er altid et stort tilløbsstykke når Vatikanet sætter det store juletræ og julekrybben med figurer i menneskestørrelse op på Peterspladsen. Normalt bliver der også stille et stort juletræ op ved Colosseum.

Julen er naturligvis præget af en række religiøse begivenheder, ikke mindst midnatsmessen den 24. december, hvor Pavens messe i Peterskirken er den mest berømte. Det er gratis at gå til midnatsmessen i Peterskirken, men der skal bestilles plads på forhånd.

Den 8. december fejres Jomfru Marias ubesmittede undfangelse ved den 12 meter høje statue ved Den Spanske Trappe. Til denne begivenhed møder Paven op og der sættes en blomsterkrans på statuen ved hjælp af en stigevogn fra det romerske brandvæsen.

Der er stor tradition for julekrybber i Italien. Udover den store julekrybbe på Peterspladsen vil du finde dem i flere kirker, og der organiseres hvert år en udstilling med 100 julekrybber i Sale del Bramante ved Piazza del Popolo.

Nytårsaften går rigtig mange romere ud og spiser med venner og mødes på byens pladser ved midnat, hvor nytåret skydes ind.

Nytårsdag, hvor museer og seværdigheder holder lukket, organiseres der normalt marked med boder og lækkert italiensk streetfood langs Tiberen. En af de store katolske begivenheder er selvfølgelig Pavens Angelus tale på Peterspladsen.

Læs mere om at holde ferie i Rom i de enkelte vintermåneder.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend