Vejret i Rom i november måned – Meget regnvejr

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i november byder på rigtig meget nedbør. Ovenfor ser du et nærbillede af lysspejlingseffekten i en af Roms mange våde brostensbelagte gader i november. Der er dog samtidig en del timer med sol hver dag i november måned. Det giver mulighed for smukke spejlinger af lyset i brostenene og af Roms seværdigheder i vandpytterne.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Efterårsferie i Rom – Sommervejr i september > Ferie i Rom i november – Milde temperaturer og regn > Vejret i Rom i november måned – Meget regnvejr

Vejret i Rom i november måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
7°C
3°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
17°C
8°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
5
1,5
Gennemsnitligt UV-index
4
1
Gennemsnitligt antal dage med regn
15
17
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
113
70
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
79
89
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
3,7
6,5

Her kan du sammenligne vejret i november med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

Lun men meget regnfuld november måned i Rom

I november ligger maksimumstemperaturen om dagen omkring 17 C° og minimumstemperaturen kommer ned på cirka 7 C°. Særligt dagtemperaturerne i Rom kunne være fristende i forhold til dem Danmark byder på, men der falder altså en del regn i Rom.

I november er der cirka 5 solskinstimer om dagen og et UV-index på 4. Det vil sig at der i Rom, på trods af relativ stor risiko for regn, faktisk er mange dejlige timer at nyde byen i. Har du solfølsom hud skal du faktisk passe på, når solen er fremme, da der er moderat risiko for solskoldning. Og heldigvis har vi normalt flere solskinsdage i Rom i november.

Gennemsnitligt har november 15 dage med regnvejr, hvilket er en absolut rekord for Rom og to dage mindre end i Danmark. Også nedbørsmængden i november slår alle rekorder og kommer op over 110 millimeter. Til sammenligning har Danmark gennemsnitligt 17 dage med regn og en nedbørsmængde omkring de 70. Regnen i Rom er derfor kraftig.

Den gennemsnitlige vind i Rom i november nærmer sig 4 millimeter per sekund, mens den kommer op på omkring 6,5 i Danmark. Når solen er fremme, kan du derfor stadig fornemme milde efterårstemperaturer i Rom i forhold til i Danmark.

Vejret i Rom i november og om efteråret

Af alle efterårsmånederne er november den mindst attraktive med hensyn til vejret. Generelt falder temperaturen fra det sommeragtige i september til lidt over de 15 C° i november. Det er stadig en pæn forskel i forhold til Danmark, med dagtemperaturer under 10 C°. Men altså samtidig med en del risiko for dage med regn.

Gennemsnitlig daglængde i november i Rom

Når du rejser til Rom i november har du til gengæld glæde af, at dagen er cirka en time længere end i Danmark. I Rom er dagens længde cirka 10 timer og i Danmark omkring 9 timer.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend