Ferie i Rom i juni – Dejlig sommermåned

Billedbeskrivelse: Når du vælger at holde ferie i Rom i juni vil du opleve den dejlige azurblå himmel og de mange smukke pinjetræer. På billedet ser du også den fantastiske Trajansøjle på en typisk romersk sommerdag.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage > Ferie i Rom i juni – Dejlig sommermåned

I juni bliver det sommer i Rom

Juni temperaturerne kan måske blive lige en tand for høje for nogle til en storbyferie, men det er stadig en meget behagelig måned. 

Der er stadig er mange turister i byen, men noget af presset fra april og maj gået lidt af. Det gør det mere behageligt at besøge byens seværdigheder og ikke mindst, giver det mulighed for rigtig at nyde de lune aftner til at udforske byen og hygge sig på en udendørs cafe eller restaurant.

I denne mellemsæson finder man normalt relativt gode priser på flybilletter og hoteller.

Selvom det først bliver rigtig sommer for romerne i august, er temperaturerne pænt høje i forhold til danske forhold. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du kan gebærde dig i den romerske sommer, uden at ødelægge ferien på grund af for meget sol og varme.

Hvordan er vejret i juni i Rom?

Under din ferie i Rom i juni vil du opleve den mindst varme sommermåned i Rom, da juli og august er de varmeste måneder. Dog ligger temperaturen om dagen ofte mellem 25 og 30 C°. Om natten ligger minimumstemperaturen over de 15 C°, så der er god mulighed for at nyde de lune aftner udendørs.

Læs mere om vejret i Rom i juni måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i juni 2023

2. juni: Republikkens dag – Festa della Repubblica

Republikkens dag er national helligdag i Italien og den fejres i Rom med en ceremoni ved Victor Emanuel Monumentet og en militærparade på Via dei Fori Imperiali om formiddagen. Det er en flot og spændende begivenhed at opleve. Vær opmærksom på de mange mennesker der vil befinde sig i om omkring Roms centrum og de mange ruteomlægninger af den offentlige trafik.

Højdepunktet ved kransenedlæggelsen er når specialkorpset Frecce tricolori fra det italienske luftvåben, flyver ind over Victor Emanuel Monumentet og tegner det italienske flag hen over himlen.

I anledningen af Republikkens dag åbnes præsidentpaladsets haver – I giardini del Quirinale – normalt om eftermiddagen. Quirinale er navnet på præsidentpaladset.

Forretninger i Roms centrum, cafeer, restauranter, museer og Roms seværdigheder er normalt åbne på denne dag.

Se video fra Republikkens dag i Rom ved Victor Emanuel Monumentet den 2. juni 2019.

4. juni: Gratis søndag på museer og seværdigheder i Rom

Den første søndag i hver måned er der tradition for at kan du besøge flere museer og seværdigheder i Rom gratis. 2023 programmet for initiativet er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden følger op når det bliver muligt. Læs mere om gratissøndagene i Rom.

4. juni: Fuldmåne – Luna piena

Oplev det romantiske Rom som 1800’tallets rejsende. Når det er fuldmåne, kan du opleve meget betagende scener i med fuldmånen over Roms smukke pladser, paladser, kirker og antikke ruiner. En seværdighed som i 1800’tallet skulle opleves ved fuldmåne var Colosseum. Gå en lang aften- eller nattetur i Rom og oplev byen på en enestående måde.

21. juni: Sommer – Estate

Ifølge den astronomiske kalender, som italienerne bruger til at definere årstiderne efter, bliver det sommer den 21. juni. 

25. juni: Gratis søndag i Vatikanmuseerne

Den sidste søndag i måneden er der tradition for at Vatikanmuseerne holder gratis åbent om formiddagen. 2023 programmet for initiativet er endnu ikke offentliggjort og Kom til Rom Guiden følger op når det bliver muligt. Læs mere om gratissøndagene i Vatikanmuseerne.

29. juni: San Pietro e Paolo

På denne romerske helligdag fejres Roms to helgener og beskyttere Pietro og Paolo ved en række kirkelige handlinger. Især i kirker der er viet til de to helgener. Vær opmærksom på at denne helligdag kun afholdes i Rom.

Faktisk er det sådan at alle Italiens byer hver især har deres helgener. Det betyder de italienske byer har en helligdag om året, der ikke er national, men altså afholdes som en lokal fridag.

Museer, seværdigheder, cafeer, restauranter og forretninger vil normalt være åbne på denne dag.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend