Ferie i Rom i juni – Dejlig sommermåned

Billedbeskrivelse: Når du vælger at holde ferie i Rom i juni vil du opleve den dejlige azurblå himmel og de mange smukke pinjetræer. På billedet ser du også den fantastiske Trajansøjle på en typisk romersk sommerdag.

Hjem » Ferie i Rom – Den bedste storbyferie » Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage » Ferie i Rom i juni – Dejlig sommermåned

I juni bliver det sommer i Rom

Juni temperaturerne kan måske blive lige en tand for høje for nogle til en storbyferie, men det er stadig en meget behagelig måned. 

Der er stadig er mange turister i byen, men noget af presset fra april og maj gået lidt af. Det gør det mere behageligt at besøge byens seværdigheder og ikke mindst, giver det mulighed for rigtig at nyde de lune aftner til at udforske byen og hygge sig på en udendørs cafe eller restaurant.

I denne mellemsæson finder man normalt relativt gode priser på flybilletter og hoteller.

Selvom det først bliver rigtig sommer for romerne i august, er temperaturerne pænt høje i forhold til danske forhold. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du kan gebærde dig i den romerske sommer, uden at ødelægge ferien på grund af for meget sol og varme.

Hvordan er vejret i juni i Rom?

Under din ferie i Rom i juni vil du opleve den mindst varme sommermåned i Rom, da juli og august er de varmeste måneder. Dog ligger temperaturen om dagen ofte mellem 25 og 30 C°. Om natten ligger minimumstemperaturen over de 15 C°, så der er god mulighed for at nyde de lune aftner udendørs.

Læs mere om vejret i Rom i juni måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i juni 2022

1. juni: Romersk Sommer Event – Estate Romana

Estate Romana er en ramme om en række kulturaktiviteter der foregår hele sommeren igennem, organiseret af Roms kommune. I 2020 var Estate Roma planlagt til at begynde den 1. juni og slutte den 30. september. Vi afventer nu datoerne for 2021.

Hvert år byder Estate Romana på et varieret program inden for musik, kunstudstillinger, film, gadeperformance, teater, sport og specielle arrangementer.

Besøger du Rom med børn kan det godt betale sig at holde øje med Estate Romanas program, som hvert år også indeholder en række børnearrangementer. Eventens programmet findes aktuelt på hjemmesiden www.romarama.it, som annoncerer events i byen hele året rundt. Desværre kun på italiensk

Programmet indeholder normalt også flere gratis events i byen, med italienske og internationale navne.

2. juni: Republikkens Dag – Festa della Repubblica

Det officielle navn for Italien – Italia, er egentlig Den Italienske Republik – Repubblica Italiana.

Republikkens Dag er national helligdag i Italien og den fejres i Rom med en ceremoni ved Victor Emanuel Monumentet og en militærparade på Via dei Fori Imperiali om formiddagen. Det er en flot og spændende begivenhed at opleve. Vær opmærksom på de mange mennesker der vil befinde sig i om omkring Roms centrum og de mange ruteomlægninger af den offentlige trafik.

På videoen ovenfor vises ceremonien ved Victor Emanuel Monumentet i 2019 med Italiens Præsident Sergio Mattarella. Traditionen tro lægger Præsidenten en laurbærkrans på Den Ukendte Soldats grav. Her brænder en evig ild, som vises på videoen. Og som du selv kan opleve på din rejse til Rom.

Musikken som spilles i starten af videoen, er Italiens nationalsang. Italienernes sang – Il Canto degli Italiani, som du kan læse mere om på Wikipedia.

Højdepunktet ved kransenedlæggelsen er når specialkorpset Frecce tricolori fra det italienske luftvåben, flyver ind over Victor Emanuel Monumentet og tegner det italienske flag hen over himlen. Ja, faktisk lige over Præsidentens hoved, som kameravinklen er sat.

I anledningen af Republikkens Dag åbnes præsidentpaladsets haver – I giardini del Quirinale – normalt om eftermiddagen. Quirinale er navnet på præsidentpaladset.

Du kan læse mere om Republikkens Dag og dens historie på Wikipedia på engelsk.

Forretninger i Roms centrum, cafeer, restauranter, museer og Roms seværdigheder er normalt åbne på denne dag.

Fra 3. juni: Opera: Ernani af Giuseppe Verdi

Den 3., 5., 7., 9. og 11. juni 2022 opføres det lyriske drama Ernani af Giuseppe Verdi. Operaen er baseret på skuespillet Hernani af den franske dramatiker Victor Hugo.

Du kan opleve operaen i Roms operahus – Teatro dell’Opera di Roma/ Teatro Costanzi, Piazza Beniamino Gigli, 00184 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

5. juni: Pinsegudstjeneste i Pantheon – La Pentecoste

Den årlige søndagspinsegudstjeneste i Pantheon, der afslutter med, at der daler røde rosenblade ned gennem åbningen i Pantheons kuppel. Det er en meget smuk og underfuld event at deltage i. Læs mere om Pantheon i Rom.

21. juni: Sommer – Estate

Ifølge den astronomiske kalender, som italienerne bruger til at definere årstiderne efter, bliver det sommer den 21. juni. 

29. juni: San Pietro e Paolo

På denne romerske helligdag fejres Roms to helgener og beskyttere Pietro og Paolo ved en række kirkelige handlinger. Især i kirker der er viet til de to helgener. Vær opmærksom på at denne helligdag kun afholdes i Rom.

Faktisk er det sådan at alle Italiens byer hver især har deres helgener. Det betyder de italienske byer har en helligdag om året, der ikke er national, men altså afholdes som en lokal fridag.

Museer, seværdigheder, cafeer, restauranter og forretninger vil normalt være åbne på denne dag.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Send this to a friend