Ferie i Rom i juni – Dejlig sommermåned

Billedbeskrivelse: Når du vælger at holde ferie i Rom i juni vil du opleve den dejlige azurblå himmel og de mange smukke pinjetræer. På billedet ser du også den fantastiske Trajansøjle på en typisk romersk sommerdag.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage > Ferie i Rom i juni – Dejlig sommermåned

I juni bliver det sommer i Rom

Juni temperaturerne kan måske blive lige en tand for høje for nogle til en storbyferie, men det er stadig en meget behagelig måned. 

Der er stadig er mange turister i byen, men noget af presset fra april og maj gået lidt af. Det gør det mere behageligt at besøge byens seværdigheder og ikke mindst, giver det mulighed for rigtig at nyde de lune aftner til at udforske byen og hygge sig på en udendørs cafe eller restaurant.

I denne mellemsæson finder man normalt relativt gode priser på flybilletter og hoteller.

Selvom det først bliver rigtig sommer for romerne i august, er temperaturerne pænt høje i forhold til danske forhold. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du kan gebærde dig i den romerske sommer, uden at ødelægge ferien på grund af for meget sol og varme.

Hvordan er vejret i juni i Rom?

Under din ferie i Rom i juni vil du opleve den mindst varme sommermåned i Rom, da juli og august er de varmeste måneder. Dog ligger temperaturen om dagen ofte mellem 25 og 30 C°. Om natten ligger minimumstemperaturen over de 15 C°, så der er god mulighed for at nyde de lune aftner udendørs.

Læs mere om vejret i Rom i juni måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i juni 2022

Hele juni måned

Udstilling: Barokkunstnere fra Republikken Genova fra 16- og 1700-tallet

Originaltitel: Superbarocco. Arte a Genova da Rubens a Magnasco. Udstillingen er sat op i samarbejde med The National Gallery of Art i Washington og Genovas kommune og rummer cirka 120 værker. I Republikken Genova (1099-1797) opstod der en særlig fortolkning af barokkunsten, som blomstrede i den rige handelsrepublik.

Et af de helt store navne i Genova på den tid var den flamske maler Rubens og udstillingen rummer en hel sal, kun med hans arbejder.

Du kan se udstillingen mellem den 26. marts 2022 og den 3. juli 2022 i Scuderie del Quirinale. Via Ventiquattro Maggio, 16, 00186 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Fotografier fra regnskoven i Amazonas

Originaltitel: Amazônia. I løbet af seks år rejste den brasilianske fotograf Sebastião Salgado rundt den brasilianske Amazonas og fotograferede skoven, floderne, bjergene og de mennesker der bor der.

Udstillingen har premiere i Rom og består af mere end 200 fotografier, der giver mulighed for at fordybe sig i skovens univers. Salgados imponerende fotografier bliver dels akkompagneret med skovens lyde: Træernes raslen, dyrs skrig, fuglesang eller lydene af vand og dels med musik af den franske komponist Jean-Michel Jarre.

Udstillingen fremhæver skrøbeligheden ved regnskovens økosystem og viser, at skoven i de beskyttede områder, hvor de oprindelige samfund findes, næsten ikke har lidt skade. Samtidig inviterer den os til at reflektere over den generelle økologiske situation og vores relation til denne.

Du kan se udstillingen mellem den 1. oktober 2021 og den 21. august 2022 i galleria 4 på MAXXI-museetVia Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Cinzia Ruggeri: postmoderne og surrealistisk designer tøj

Originaltitel: CINZIA RUGGERI – Cinzia says…. Cinzia Ruggeri (1942-2019) var en italiensk kunstner, stilist og designer, der arbejdede inden for flere kunstneriske discipliner. Hendes kreationer bliver blandt andet beskrevet som ironiske, provokerende og elegante. I modeverdenen blev hun også kendt for sine brands BloomCinzia Ruggeri experimental line og Cinzio menswear op gennem 1970’erne og 80’erne.

Udstillingen er en hyldest til italiensk kreativitet i disse år, hvor Cinzia Ruggeri regnes for en af de centrale bidragsydere.

Du kan se udstillingen mellem den 14. april 2022 og den 28. august 2022 i MACRO – Museo d’Arte Contemporanea di RomaVia Nizza 138, 00198 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Italiensk videokunst fra 1960’erne frem til i dag

Originaltitel: Il video rende felici. Videoarte in Italia, hvilket betyder: Video gør dig lykkelig. Italiensk videokunst. Temaet for udstillingen er produktionen af videokunst. I hele perioden fra 1960’erne og frem til i dag har der i Italien været taget flere banebrydende initiativer der repræsenterer et kunstnerisk og kulturelt referencepunkt indenfor video eksperimentering på et internationalt niveau.

På udstillingen kan du opleve 20 installationer med over 300 værker, der samlet udgør mere end 80 timers projektion. Du vil finde flere udstillingsformatererer repræsenteret, så som en-kanals video, videoinstallationer, multimedie, interaktive videoer og apparatur til videoproduktion. Formålet er at fremvise de historiske processer i videoproduktionen.

Samlet involverer udstillingen mere end 100 videokunstnere, som har arbejdet med udforskning af videomediet og audiovisuelle eksperimenter.

Du kan se udstillingen mellem den 12. april 2022 og den 4. september 2022Udstillingen er sat op på to museer i Roms centrum. Når du køber billet til udstillingen på det ene museum, giver denne også adgang til at fortsætte besøget på det andet. De to museer er:

Galleria d’Arte ModernaVia Francesco Crispi, 24, 00187 Roma RM, ItalienSe mere om udstillingen.

Og:

Palazzo delle Esposizioni. Via Nazionale, 194, 00184 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Tæppets rolle i kunst, kunsthåndværk og design

Originaltitel: INTERTWINGLED – The Role of the Rug in Arts, Crafts and Design. På udstillingen finder du mere end 80 værker inden for maleri, fotografi, design og håndværk. Til sammen er værkerne tænkt som en stor installation, der fremviser tæpper og gobeliner inden for forskellige områder fra kunst og kunsthåndværk til design.

Samtidig omhandler udstillingen mere begrebsmæssige områder med trådene der viklet ind i hinanden bliver til symboler på nye relationer, der interagerer med ideer. Her er nogle af temaerne nomadisme, fast ejendom, synlige og usynlige digitale netværk, hypertekst, magtens decentralisering, den ikke-lineære fortælling og den magt der ligger i sammenholdet – at være flettet sammen.

Du kan se udstillingen mellem den 21. marts 2022 og den 4. september 2022 i Galleria Nazionale d’Arte Moderna e ContemporaneaViale delle Belle Arti, 131, 00197 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Fotografier af Gianni Berengo Gardin

Originaltitel: Gianni Berengo Gardin. L’occhio come mestiereGianni Berengo Gardin er en italiensk fotograf og fotojournalist der siden 1960’erne blandt andet er kendt for sine mange fotobøger og udstillinger verden over. På udstillingen finder du over 150 af hans fotografier udstillet over temaet Øjet som profession, med ikke-manipulerede arbejder.

Alle motiverne er italienske og beskriver en længere tidsperiode frem til i dag. Eksempler på motiver er Venedig, Milano med dens industrier, arbejdspladser med reportager fra Alfa Romeo, Fiat, Pirelli og Olivetti, psykiatriske hospitaler, sigøjnernes verden, små italienske landsbyer og storbyerne og Aquila som blev ramt af jordskælv i 2009.

Endelig rummer udstillingen fotografier af selve MAXXI museumsbygningens opførelse i Rom.

Du kan se udstillingen mellem den 4. maj 2022 og den 18. september 2022 i MAXXI museetVia Guido Reni, 4a, 00196 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Fotoudstilling med italienske billeder fra perioden 1960-1975

Originaltitel: Anni interessanti. Momenti di vita italiana. 1960-1975. En italiensk selvbiografi i billeder af de mest begivenhedsrige øjeblikke i landets historie. Billederne skildrer den periode, hvor Italien udviklede sig til et moderne land og blev til det Italien vi kan opleve i dag.

Du kan se udstillingen mellem den 13. maj 2022 og den 16. oktober 2022 i Museo di Roma in Trastevere. Piazza di S. Egidio, 1/b, 00153 Roma RM, Italien. Se mere om udstillingen.

Udstilling: Site-specific installationer i Chiostro del Bramante

Originaltitel: CRAZY – La follia nell’arte contemporanea. CRAZY – Galskaben i samtidskunsten. Chiostro del Bramante er en elegant italiensk renæssance bygning fra 1500-tallet i Roms historiske centrum, der i dag fungerer som kunstmuseum. Udstillingen består af 11 installationer, som alle er skabt specifikt til omgivelserne, hvor værkerne er installeret. Der er nærmest tale om en crazy udsmykning af de smukke historiske rammer som renæssancebygningen byder på.

Da antallet af besøgene der kan få adgang til udstillingen på samme tid, er begrænset, anbefaler Chiostro del Bramante museet at du bestiller billetter på forhånd online.

Se billeder fra udstillingen på museets Social Wall.

Du kan se udstillingen mellem den 19. februar 2022 og den 8. januar 2023 i Chiostro del Bramante. Arco della Pace, 5, 00186 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Se kort promotionsvideo, hvor du kan få et indtryk af Crazy udstillingen i Chiostro del Bramante.

Udstilling: Middelalderkunst i Palazzo Barberini

Originaltitel: Dai primitivi a Filippo Lippi. Il nuovo allestimento di Palazzo Barberini. Efter en fuldstændig renovering og istandsættelse af stueetagen i Palazzo Barberini, kunne galleriet åbne dørene for publikum sidst i april 2022. Restaurerings-arbejderne har taget tre år. Der er tale om i alt 11 sale, hvor der udstillet 50 værker fra middelalderen. Det tidligste maleri i samlingen er Madonna Advocata, som stammer fra perioden 1050-1075.

Du kan besøge udstillingen fra den 29. april 2021 til den 30. juni 2023 i Palazzo Barberini Via delle Quattro Fontane, 13, 00184 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

2. juni: Republikkens dag – Festa della Repubblica

Republikkens dag er national helligdag i Italien og den fejres i Rom med en ceremoni ved Victor Emanuel Monumentet og en militærparade på Via dei Fori Imperiali om formiddagen. Det er en flot og spændende begivenhed at opleve. Vær opmærksom på de mange mennesker der vil befinde sig i om omkring Roms centrum og de mange ruteomlægninger af den offentlige trafik.

Højdepunktet ved kransenedlæggelsen er når specialkorpset Frecce tricolori fra det italienske luftvåben, flyver ind over Victor Emanuel Monumentet og tegner det italienske flag hen over himlen.

I anledningen af Republikkens dag åbnes præsidentpaladsets haver – I giardini del Quirinale – normalt om eftermiddagen. Quirinale er navnet på præsidentpaladset.

Forretninger i Roms centrum, cafeer, restauranter, museer og Roms seværdigheder er normalt åbne på denne dag.

Se video fra Republikkens dag i Rom ved Victor Emanuel Monumentet den 2. juni 2019.

Fra 3. juni: Opera: Ernani af Giuseppe Verdi

Den 3., 5., 7., 9. og 11. juni 2022 opføres det lyriske drama Ernani af Giuseppe Verdi. Operaen er baseret på skuespillet Hernani af den franske dramatiker Victor Hugo.

Du kan opleve operaen i Roms operahus – Teatro dell’Opera di Roma/ Teatro Costanzi, Piazza Beniamino Gigli, 00184 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

Fra 3. juni: Koncert: Claudio Baglioni

Den 3., 4., 5., 7., 8., 9., 13., 14., 16., 17., 18. og 19. juni 2022 afholder den italienske popsanger og sangskriver Claudio Baglioni koncert i Caracallas termer. Claudio Baglioni er et ikon inden for italiensk popmusik og har særligt præget den italienske kultur op gennem 1970’erne. Koncerterne i Caracallas termer bliver sat stort op med kor og musikere der til sammen tæller over 100 kunstnere.

Du kan opleve koncerten i Caracallas termer, Viale delle Terme di Caracalla, 00153 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

5. juni: Pinsegudstjeneste i Pantheon – La Pentecoste

Den årlige søndagspinsegudstjeneste i Pantheon, der afslutter med, at der daler røde rosenblade ned gennem åbningen i Pantheons kuppel. Det er en meget smuk og underfuld event at deltage i. Læs mere om Pantheon i Rom.

Se smuk video med de røde rosenblade der daler ned fra Pantheons kuppel.

5. juni: Gratis søndag på museer og seværdigheder i Rom

Den første søndag i hver måned kan du besøge flere museer og seværdigheder i Rom gratis. Læs mere om gratissøndagene i Rom.

14. juni: Fuldmåne (Supermåne) – Luna piena (Superluna)

Oplev det romantiske Rom som 1800’tallets rejsende. Når det er fuldmåne, kan du opleve meget betagende scener i med fuldmånen over Roms smukke pladser, paladser, kirker og antikke ruiner. En seværdighed som i 1800’tallet skulle opleves ved fuldmåne var Colosseum. Gå en lang aften- eller nattetur i Rom og oplev byen på en enestående måde.

15. juni: Udstilling slutter: Gulvmosaik fra den sene kejsertid i Romerriget

Originaltitel: Il mosaico della “Real Casa”.Centrale Montemartini museet kan beundre et stykke unikt mosaikarbejde fra den sene kejsertid. Den restaurerede mosaik stammer fra perioden mellem midten af ​​det 3. og begyndelsen af ​​det 4. århundrede efter Kristi fødsel. Mosaikken målte dengang 8,40 x 6,70

meter og var lagt i et repræsentationslokale i en adelig bolig. På denne tid brugte romerne mest geometriske dekorative temaer eller former inspireret fra naturen.

Mosaikken blev fundet i Rom i 1900 i Via XX Settembre ikke langt fra præsidentpaladsets – Quirinale – haver.

Du kan se udstillingen mellem den 2. april 2022 og den 15. juni 2022 i Centrale Montemartini. Via Ostiense, 106, 00154 Roma RM, Italien. Se praktisk info til dit besøg.

Læs mere om det spændende Centrale Montemartini museum her på Kom til Rom Guiden.

16. juni: Udendørskoncert med Lorde

Lorde har tidligere haft stor succes med sange som RoyalsTeam og Green Light og blev dengang defineret som the future of pop music af Davide Bowie. Efter tre års tavshed er den newzealandske kunstner nu tilbage live i Rom med sin Solar Power Tour.

Du kan opleve Lorde koncerten i Auditorium Parco della Musica – CaveaVia Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

17. juni: Udendørskoncert med alt-J

Det engelske indierockband alt-J afholder koncert i Rom, hvor gruppen præsenterer det nye album The Dream for deres italienske publikum.

Du kan opleve alt-J koncerten i Auditorium Parco della Musica – CaveaVia Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

20. juni: Udendørskoncert med Cat Power

Cat Power er en amerikansk singer-songwriter og en af tidens mest værdsatte kvindelige stemmer. Hun har i alt produceret 10 album og udfolder sin talent over en lang række musikgenre. Her iblandt Indie, Folk Rock, Electric Blues, Country Blues, Gospel, Soul og Funky.

Du kan opleve Cat Power koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

21. juni: Sommer – Estate

Ifølge den astronomiske kalender, som italienerne bruger til at definere årstiderne efter, bliver det sommer den 21. juni. 

25. juni: Udendørskoncert med Chet Faker

Chet Faker er i øjeblikket et af hovednavnene på den internationale elektroniske scene. Han har modtaget en række ARIA Awards, herunder som bedste mandlige kunstner, årets ingeniør og årets producer. Der er første gang han optræder i Rom.

Du kan opleve Chet Faker koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

26. juni: Gratis søndag i Vatikanmuseerne

Den sidste søndag i måneden er det muligt at besøge Vatikanmuseerne gratis om formiddagen. Læs mere om gratissøndagene i Vatikanmuseerne.

29. juni: San Pietro e Paolo

På denne romerske helligdag fejres Roms to helgener og beskyttere Pietro og Paolo ved en række kirkelige handlinger. Især i kirker der er viet til de to helgener. Vær opmærksom på at denne helligdag kun afholdes i Rom.

Faktisk er det sådan at alle Italiens byer hver især har deres helgener. Det betyder de italienske byer har en helligdag om året, der ikke er national, men altså afholdes som en lokal fridag.

Museer, seværdigheder, cafeer, restauranter og forretninger vil normalt være åbne på denne dag.

29. juni: Udendørskoncert med Skunk Anansie

Det britiske Alternative rockband Skunk Anansie gæster Rom som led i deres Europaturne 2022. Gruppen blev oprindelig dannet i 1994, men gik i opløsning i 2001. I 2009 blev Skunk Anansie gendannet og har siden været aktiv frem til i dag.

Du kan opleve Skunk Anansie koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend