Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr

Billedbeskrivelse. Når det er forår i Rom, kan du nyde en romantisk sejltur i robåd på den lille sø i Villa Borghese. Den hedder Laghetto di Villa Borghese. Monumentet du ser, er Templet for Æskulap – Tempio di Esculapio. Æskulap var de antikke romeres gud for lægekunst og templet blev bygget i jonisk stil mellem 1785 og 1792. Måske til minde om det ødelagte antikke tempel for guden på Tiberøen i Tiberfloden.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr

Rejs foråret i møde i Rom

Hører du til dem der med længsel venter på foråret, er Rom en oplagt mulighed for at nyde forårssolen og den lune luft. Foråret er uden tvivl en af de mest populærere perioder at besøge Rom i. Særligt i april og maj har du mulighed for at forkælede dig selv med en ægte storbyferie under sydens varme sol. Maj måned er uden tvivl den varmeste og mest solrige, hvor du kan opleve, hvad der i Danmark ville være at betegne som sommervejr.

Naturen vågner op når det er forår i Rom

Rom er en grøn by

Rom er i virkeligheden en meget grøn storby. Ja, faktisk den grønneste storby i Europa. Hele 67% af Roms kommunes areal kan siges at være grønt på den ene eller anden måde. Naturligvis betyder det meget at Rom er Europas største landbrugskommune med hele 50 tusinde hektar opdyrket land, ud af kommunens samlede areal på 129 tusinde hektar.

Men selve storbyen er også meget rig på grønne områder og beplantninger. Særligt har du glæde af Roms store grønne parker. Villa Borghese, Villa Pamphilli og Villa Ada kan vi takke de Romerske paver for. Disse jordejendomme lå tidligere ude på landet og blev blandt andet brugt til jagt af de romerske adelige familier, som også bestod af paver og kardinaler.

I dag er disse områder opslugt af storbyen, til stor glæde for dig og romerne. Som turist er det oftest Villa Borghese parken du vil kunne få glæde af, da den ligger bedst i forhold til Roms historiske centrum. Fra centrum kommer du op til parken fra Den Spanske Trappe eller fra Piazza del Popolo. Det er et dejligt sted at nyde foråret og ikke mindst romerne, der selv nyder det i fuld drag.

Et andet smukt område tæt på det historiske centrum i Trastevere, der er værd at besøge, er Roms botaniske have. Her vil du naturligvis også kunne opleve eksotiske vækster.

Rom bliver smukkere i foråret

I Rom er vi så heldige, at byen fremstår grøn hele året rundt. Her er mange stedsegrønne træer og planter, og ikke mindst de smukke pinjer præger bybilledet. Men i foråret bliver byen endnu mere grøn og farverig med de mange træer og blomster, der springer ud. Og det er en smuk gave til dig, der vælger at holde ferie i Rom i løbet af foråret. Det er en stor nydelse at opleve byens mange seværdigheder og gå lange ture i en storby, der praktisk talt springer ud. Roms antikke og historiske bygninger udgør jo i sig selv en fantastisk kulisse for din ferie. Men når alting bliver lysegrønt og mere farverigt, bliver det bare helt vidunderligt og smukt. Absolut ideelt for en romantisk ferie for to.

Blandt de smukke oplevelser du kan få i Rom om foråret, er når platantræerne langs Tiberen bliver lysegrønne. Og så har vi naturligvis mange blomster. I det tidlige forår springer mimoserne og de japanske kirsebærtræer ud og i maj vil du kunne nyde roserne i Roms kommunale rosenhave og i den botaniske have. Fra midten af april til midten af maj måned udsmykkes Den Spanske Trappe med Azalea blomster, hvilket er et syn for guder. I april-maj springer Judastræerne ud med deres purpurviolette blomster og i samme periode kan du nyde duften af appelsintræerne i blomst i Orangehaven på Aventinerhøjen.

Hvornår er det bedst at rejse til Rom om foråret?

Priser på hotel og flybilletter til Rom i foråret

Med hensyn til rejsebudgettet regnes størstedelen af foråret som højsæson for turisme i Rom, hvilket gælder både for priserne på overnatning og flybilletter. Mange hoteller reger dog første halvdel af marts måned som lavsæson eller mellemsæson, hvilket afspejler sig i prisen på overnatning.

Se priseksempler på hoteller i lav- og højsæsonerne.

Vejret i Rom om foråret

Med hensyn til vejret, er der ingen tvivl om at det bliver varmere og mere solrigt jo længere vi kommer maj måned. Maj kunne måske ligefrem blive for varm for nogle men er den forårsmåned med absolut mindst regn.

Se vejret året rundt i Rom.

Seværdigheder og events i Rom om foråret

Når du besøger Rom i højsæsonen, kan det være en rigtig god ide at bestille billetter og tid på forhånd til nogle seværdigheder. Det drejer sig især om Colosseum og Vatikanmuseerne, hvor der kan være meget lang kø for at komme ind. Du kan bestille online allerede hjemmefra, hvis du ønsker det.

Se hvordan du bestiller billetter online til Colosseum.

Se hvordan du bestiller billetter online til Vatikanmuseerne.

Kommer du til Rom i Påskedagene kan du Langfredag opleve den traditionsrige Via Crucis Procession, som afsluttes ved Colosseum. Den 21. april er det Roms fødselsdag, der blandt andet markeres med optog i de antikke traditionelle dragter og militæruniformer. Palmesøndag kan du opleve gudstjenesten i Pantheon, hvor der smukt daler rosenblade ned fra kuplen.

Læs mere om at holde ferie i Rom i de enkelte forårsmåneder.


Del gerne Forår i Rom siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend