Rom rejseguide – Din praktiske guide til Rom

Kom til Rom Guiden skrives af Kim Renberg, der har boet i Rom i cirka 20 år. Formålet med denne Rom rejseguide, er primært at servicere danske individuelle turister, der planlægger en rejse til Rom. Du har naturligvis også adgang til guiden fra din smartphone under dit ophold her i byen.

Hjem > Kim Renberg skriver om Rom > Rom rejseguide – Din praktiske guide til Rom

Rom rejseguidens mission

Via Kom til Rom Guiden vil jeg gerne sælge Rom til dig som rejsemål for den dejligste storbyferie. Du kan derfor betragte Kom til Rom Guiden som en stor reklame for Rom.

Det gør jeg for eksempel ved at vise dig billeder af byen, beskrive seværdigheder og services du kunne have glæde af, samt beskrive generelle forhold om for eksempel vejret og begivenheder. og ikke mindst ved at vise dig, hvordan du rent praktisk kan forberede dig til ferien og finde rundt i byen.

Hvorfor en praktisk Rom rejseguide?

Der findes mange fine rejseguider om Rom, både bøger og online. Jeg råder dig derfor til at konsulterer flere guider, da de hver især giver deres billede af byen. Men når det kommer til at beskrive besøget af en seværdighed, mangler der ofte en systematisk beskrivelse af de praktiske forhold. Hvordan kommer jeg frem til seværdigheden? Hvad tid er den åben for besøg? Hvor meget koster det at besøge den. Og hvor er lige linket til Colosseums online bestillingsservice?

På den praktiske Rom rejseguide finder du simpelt hen de samme oplysninger som jeg selv indhenter, inden jeg begiver mig afsted til en attraktion. Eller som du måske selv ville søge inden du besøger en seværdighed eller et museum i Danmark.

Tid og sted – din unikke oplevelse af Rom

Rom og byens mange seværdigheder vil altid være en fantastisk oplevelse for dig hele året rundt. Men vi er alle forskellige og har hver vores ide om, hvad en dejlig ferie handler om. Derfor er det blandt andet vigtigt for mig at beskrive vejret på forskellige årstider. Ligesom det er vigtigt at beskrive begivenheder, der kunne gøre dit besøg til noget ganske særligt. Det kunne blandt andet være den smukke udsmykning af Den spanske Trappe med Azalea blomster, fra midten af april til midten af maj måned.

Detaljen i beskrivelserne

Det praktiske aspekt ved Kom til Rom Guiden gør, at nogle beskrivelser bliver detaljerede. Det kan til tider virke uvedkommende, når du sidder der hjemme og drømmer dig til Rom. Men i det øjeblik du kommer ind i en mere praktisk planlægningsfase af din rejse, kan detaljerne gøre din rejse til en bedre oplevelse. Det samme gælder også når du befinder dig i byen.

Naturligvis er der en god grund til at andre Rom guider ikke går i detaljen med de praktiske aspekter på samme måde. Det kræver nemlig et dagligt og tæt forhold til byen, der er en af mine kvaliteter, som herboende dansker.

Risikoen ved de detaljerede beskrivelser er selvfølgelig at uforudsete ting kan ske. Det kunne være et busstoppested ved Peterskirken der pludseligt bliver flyttet på grund af vejarbejde. Men så har jeg i det mindste givet dig et fixpunkt, som tillader dig hurtigt at finde tilbage på rette spor igen.

Fokus på den samlede oplevelse i Rom

Udover at levere praktisk information om Rom, er det samtidig en mission for den praktiske Rom rejseguide at give dig en god totaloplevelse. Naturligvis kommer du ikke til Rom for at nyde friskpresset appelsinsaft i december, når appelsinerne smager allerbedst. Men når du nu har valgt at holde din ferie i Rom på dette tidspunkt af året, skal du da forkæle dig selv med det bedste af det bedste. Ligesom romerne selv gør.

Kom til Rom Guiden handler om hele Rom

Naturligvis handler langt de fleste Romguider om Roms historiske centrum. Her finder du en unik koncentration af fantastiske seværdigheder, overnatningssteder og spisesteder. Besøger du byen for første gang, er det uden tvivl her du ønsker at opleve Rom. Men Rom er meget mere. Nogle af ydrekvarterne er interessante at opholde sig i og byder på billigere overnatningsmuligheder i forhold til det historiske centrum. Kommer du på sommerferie kunne det også være en oplagt mulighed at bo i bjergene uden for storbyen, for at nyde det varme vejr i naturlige omgivelser.

Kom til Rom Guiden omfatter derfor hvad man kunne kalde stor Rom. Det handler blandt andet om at give dig mulighed for at finde gode overnatningssteder til et lavere budget. Men også om at kunne opleve storbyen Rom på andre måder. Vælger du at bo i et yderkvarter, finder du for eksempel også mange gode restauranter. Restauranter som helt naturligt bliver omtalt i de italienske gourmetguider, men sjældent i de udenlandske.

Hvorfor en Rom rejseguide til den individuelle turist?

Vi har alle sammen vores personlige behov og egen rejsestil. Jeg har i princippet ikke noget imod gruppe- og charterrejser. For eksempel mener jeg det kan have god mening at tage på gruppetemarejser. Det kunne være en kultur- eller fodboldrejse til Rom blandt ligesindede, som uden tvivl kunne blive en stor og berigende oplevelse.  Dog mener jeg at Rom opleves og nydes bedst på egen hånd.

Rom er uendelig smuk, inspirerende, spændende og romantisk. Det er bare ikke særligt romantisk i en gruppe på 25 til 40 andre mennesker. Og ej heller specielt rat at blive ført igennem et hav af seværdigheder på ingen tid. Og måske vil du også gerne selv bestemme hvad du skal have at spise til frokost.

Formålet er derfor at stille valgmuligheder frem for dig, som gerne selv vil bestemme og forkæle dig selv som du bedst kan lide det. Og naturligvis er det muligt at opleve Rom efter sit eget hoved. Eller i forhold til dit rejsebudget for den sags skyld. Det vil Kom til Rom Guiden gerne hjælpe dig med.

Sådan sælger Kom til Rom Guiden rejsemålet Rom

Mange online Rom guider har noget de gerne vil sælge til dig, og det har Kom til Rom Guiden da også. Jeg er borger i Roms kommune og vil gerne have at du kommer her til byen og bruger en masse penge. Ikke mindst er det mit brændende ønske, at du føler at pengene er godt givet ud. At du oplever en helt fantastisk ferie.

Derfor er hovedformålet at sælge Roms seværdigheder, hoteller og ferieboliger, spisesteder, forretninger og andre services direkte til dig. Naturligvis fungerer jeg som forbindelsesled, fordi jeg præsenterer dig for de romerske attraktioner på dansk. Det er så formålet at du selv tager kontakt til de services der har din interesse, og eventuelt bestiller.

Reklamer på Kom til Rom Guiden

Aktuelt er der ingen reklamer på Kom til Rom Guiden, men det kommer der. Det vil primært blive reklamer for hoteller og ferieboliger, spisesteder, forretninger og andre services, som måske allerede er beskrevet på Rom guiden. Dette netop fordi det er hovedformålet at bringe dig i direkte kontakt med romerne og det de kan tilbyde dig.

Samtidig vurderer jeg affiliate marketing og reklame netværk. Her bliver det vanskeligt at finde reklamer der specifikt er interessante for Rom. Fokus bliver derfor på reklamer for italienske produkter og produkter og services der er relevante når du rejser på ferie.

Kom til Rom Guiden er et hobbyprojekt med forretningsperspektiv

Ingen af de kommercielle aktiviteter du finder på Kom til Rom Guiden betaler på nuværende tidspunktfor den plads de har i guiden. Hverken i form af indlæg eller reklameplads. Romguiden er et hobbyprojekt, som er startet op under Covid-19 krisen. Guiden er dog skrevet med et forretningsperspektiv for øje. For naturligvis kunne guiden i fremtiden blive et reelt aktiv for de romerske kommercielle aktiviteter, du her får adgang til.

Selvfølgelig kommer det også til at spille en stor rolle hvordan turismen i Rom kommer til at udvikle sig med genåbningen efter Covid-19 pandemien og hvordan den internationale situation generelt kommer til at se ud.

Book dit hotel eller feriebolig direkte

Aktuelt finder du ikke hoteller, ferieboliger eller mange spisesteder på Kom til Rom Guiden. Jeg arbejder på det, så godt Covid-19 nedlukningerne nu tillader det.

Det er min holdning at du som individuel turist skal booke alle dine services i Rom direkte.

De seneste år har de såkaldte online travel agencies domineret markedet for hotelbookninger. Og du finder dem også med tilbud om bookninger til seværdigheder og andre turistoplevelser. For den individuelle turist betød det nem adgang til et stort udvalg af hoteller til lavere priser end man før var vant til. Det danske rejsebureau blev simpelt hen afskåret fra denne forretning.

Bedre pris ved direkte booking

Personligt er jeg sikker på at online travel bureauerne stadig vil spille en stor rolle for turismen efter Covid-19 krisen. Mange vil stadig finde det nemt at booke på denne måde og få hoteller vil have ressourcer til at markedsfører sig globalt på samme måde som onlinebureauerne. Men som individuel turist er situationen nu, at du ofte kan opnå bedre priser ved at booke direkte hos hotellet. Hotellerne vil oftest elske at have dig som deres direkte kunde, da du som gæst jo er deres vigtigste ressource. Og da de så kan spare den ofte pepperede kommission til onlinebureaet.

Allerede inden Covid-19 krisen var forholdet mellem onlinebureauerne og mange hoteller verden over vanskeligt. Men med Covid-19 krisen kom der flere sager frem, der viste hvor dårligt forholdet mellem dem reelt er. Der var tilfælde hvor gæster blev opkrævet betaling på hoteller, selvom de allerede havde betalt onlinebureauet. Og andre tilfælde hvor onlinebureauer tilbagebetalte gæster, selvom dette ikke var muligt ifølge kontrakten.

Når du bestiller gennem et onlinebureau, skal du derfor være dig bevidst om, at du måske bliver en del af et konfliktfyldt forretningsforhold.

Samme situation gælder i øvrigt for Danmark. Hotellernes interesseorganisation HORESTA har nemlig tilsluttet sig et europæisk initiativ om direkte booking af hoteller.

Skulle du være i gang med planlægningen af en grupperejse, er det absolut mit råd, at du bruger et dansk rejsebureau. Det handler både om at opnå de rigtige priser til en gruppe og den professionelle håndtering af hele rejsen fra start til slut.

Kom til Rom Guiden er en blog

Jeg har valgt at udgive den praktiske Rom rejseguide som en blog af flere grunde. I den aktuelle Covid-19 situation har jeg meget tid til at arbejde på guiden. Men min arbejdssituation kunne ændre sig, så jeg får mindre tid. Under alle omstændigheder er det min ambition at fortætte projektet. Formen med indlæg af forskellig størrelse, der kan udgives med forskelligt tidsinterval, er derfor god.

Samtidig giver bloggen mig nem mulighed for at udgive aktuelle indlæg, når der er begivenheder af interesse i Byen.

Gæsteblogging

Endelig tillader bloggen at give nem adgang til andre skribenter, jeg vurderer, kan give dig værdi. Det vil hovedsageligt være danskere der lever i Rom eller har en specialviden du kunne have glæde af. Mener du selv at have viden om Rom at dele ud af, er du velkommen til at kontakte mig. Aktuelt finder du gæsteindlæg på bloggen af den dansk-italienske Rom guide Tina Montalbano og Rom fodboldeksperten Claus Bermann.

Billeder og video på Kom til Rom Guiden

Enhver Rom guide med respekt for sig selv skal naturligvis vise smukke og spændende billeder af byen. Samtidig arbejder jeg på at vise dig billeder, der er relevante i forhold til tid og sted, så du får en bedre fornemmelse af byen. Billeder og video er derfor en integreret del af arbejdet med at sammensætte information til dig.

Selv er jeg er ikke en specielt øvet fotograf. Men heldigvis er Rom en meget fotograferet by og der findes en del mere øvede fotografer, der stiller deres billeder gratis til rådighed på nettet. Derudover samler jeg billeder fra venner og bekendte og tager selv en del af billederne.

Ingen Rom rejseguide er komplet. Derfor skal du naturligvis søge information og inspiration i flere guider. Både guidebøger og online. Samtidig betyder mit valg med at skrive indlæg over tid på bloggen, at du bliver præsenteret for Rom i småbidder. Kom til Rom Guiden bliver mere og mere komplet med tiden, men der vil altid være behov for henvisninger til andre ressourcer. Derfor linker jeg en del til dansk- og engelsksprogede hjemmesider, der kan give dig mere viden.

Rigtig god fornøjelse med planlægningen af din rejse til Den Evige Stad!

Kim Renberg


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend