Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage

Billedbeskrivelse. På din sommerferie i Rom kan du blandt andet nyde denne smukke udsigt over Forum Romanum og Colosseum. Ude i horisonten ser du Albanerbjergene, cirka 30 kilometer uden for byen.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage

Sommerferie i Rom med varme dage og skønne aftener

Kan du aldrig få nok af sol og varme sommerdage og elsker du lange hyggelige udendørsaftner med god mad i smukke historiske omgivelser. Så er en sommerferie i Rom lige noget for dig. Vil du undgå de allerhøjeste varmegrader, skal du tage af sted i begyndelsen af juni måned.

Se hvordan du kan passe godt på dig selv i de høje varmegrader og få glæde af din sommerferie i Rom.

Rom med dens seværdigheder er helt fantastisk at opleve i det stærke middelhavslys under den azurblå himmel. Ønsker du at give dig selv denne oplevelse, men ikke vil bo i den varme storby, kunne en mulighed være at finde et hotel eller en feriebolig i bjergene uden for Rom. Det kunne for eksempel være i Castel Gandolfo eller i Bracciano, som begge er forbundet til Rom med jernbane.

Aftenlivet i Rom om sommeren

Om sommeren er aftenlivet i Rom herligt. Mange skal ud i gader og på pladser for at blive kølet af, når solens stråler er væk. Selv i august måned, hvor der er industriferie i Italien, er der herligt liv i gaderne til langt ud på aftenen. Både turister og romere hygger sig med aperitif og middage på de udendørs cafeer og restauranter. Ved 22-tiden, efter aftensmaden, kommer mange romere ud i gaderne for at nyde en smuk forfriskende gåtur og måske en is. Der udspiller sig et rigt socialt liv, hvor alle aldersklasser er med.

Skolebørnene har meget lang sommerferie fra midt i juni til midt i september, så ingen skal tænke på skolen den næste morgen når det bliver sent. Hvad de voksne angår, sover mange italienere en del mindre end gennemsnitsdanskeren. Det gør ikke noget at det bliver sent for romerne, selvom de skal op og arbejde den næste dag.

Nyd byens lys på lange aftengåture

Roms gader, pladser og seværdigheder er lyst utroligt smukt op om natten. Derfor kan du forkæle dig selv med lange spadsereture efter middagen. Det kan for eksempel være i det historiske centrum, omkring Peterskirken eller på Via dei Fori Imperiali med Forum Romanum og Colosseum.

Udendørs aftenarrangementer

Sæsonen for udendørs kulturaktiviteter begynder i juni og varer hele september med. Det drejer sig både om musikarrangementer inden for alle genre, festivaler med boder, installationer og optræden for børn og voksne af forskellig art. De fleste af alle disse aktiviteter samles af Roms kommune under hatten Estate Romana, Romersk sommer, hvor der organiseres både betalings- og gratisarrangementer. Arrangementerne foregår i hele byen, hvor blandt andet også de store parker og bredden langs Tiberfloden bliver taget i brug.

Et klassisk og meget stemningsfuldt musikarrangement er uden tvivl operaaftenerne i Caracalla termerne, der normalt foregår i juli og august. Her kan du for eksempel nyde Giuseppe Verdis operaer Aida og La traviata, siddende imellem de smukke antikke ruiner, alt imens du indsnuser sommerens aftenluft.

Et andet fast tilløbsstykke er musik- og teaterunderholdning i det smukke Romerske Teater i Ostia Antica, der ligger cirka 25 kilometer uden for Rom.

Se hvilke opera-, ballet- og koncertevents der sættes op af Roms operahus i løbet af året.

Se hvile udendørs sommerkoncerter Roms musikhus – Auditorium Parco della Musica – sætter afholder i løbet af sommermånederne.

Hvornår er det bedst at rejse til Rom i sommerferien?

Priser på hotel og flybilletter til Rom om sommeren

Det meste af sommeren regnes for lavsæson for turisme i Rom, hvilket vil sige at du normalt finder gode priser for overnatning. Perioden frem til midten af juni, er dog stadig at regne som højsæson på mange hoteller. Med hensyn til flybilletter er priserne relativt høje det meste af sommeren. Italienerne holder industriferie i august måned og det presser priserne op. Samtidig ankommer der naturligvis mange mennesker til Roms lufthavne hele sommeren igennem, som herfra tager til feriesteder i hele Mellemitalien.

Se priseksempler på hoteller i lav- og højsæsonerne.

Vejret i Rom om sommeren

Generelt er det meget varmt om sommeren i Rom og i juli og august topper temperaturerne. Dog er der en del mindre fugtighed i luften i august, hvilket gør det nemmere at opholde sig i varmen.

Se vejret året rundt i Rom.

Seværdigheder og events i Rom om sommeren

Den 2. juni fejres Republikkens dag ved Victor Emanuel Monumentet og med parade på Via dei Fori Imperiali. De første dage i juli starter sommerudsalget, som normalt slutter midt i august måned. Er du i Rom den 5. august kan de betale sig at besøge Santa Maria Maggiore-kirken, hvor Vor Frue af sneen fejres.

Læs mere om at holde ferie i Rom i de enkelte sommermåneder.


Del gerne Sommerferie i Rom siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend