Spændende seværdigheder i Rom – Opdag Rom

Udover de mest kendte og ikoniske seværdigheder findes der en lang række meget spændende seværdigheder i Rom, som du kan have stor glæde af at besøge. Måske det ikke nødvendigvis er steder du ønsker at besøge første gang du er i byen, men du vil uden tvivl have meget til gode, når du rejser hjem igen fra Rom for første gang.

Hjem > Spændende seværdigheder i Rom – Opdag Rom

Seværdigheder i Rom du bør opleve på dit første besøg i byen.

Spændende seværdigheder i Rom der pirrer din nysgerrighed

Der findes et utal af gode grunde til at rejse til Rom og mange seværdigheder, der kan fange din interesse og pirre din nysgerrighed af den ene eller anden grund. I det følgende finder du en række forslag til spændende seværdigheder i Rom du kan have glæde af at opleve.

Ara Pacis

Kejser Augustus‘ fredsalter – Ara Pacis Augustae

Kejser Augustus‘ fredsalter – Ara Pacis Augustae – er et stykke meget smukt og unikt kunsthåndværksarbejde der stammer tilbage fra år 9 før Kristi fødsel. Monumentet repræsenterer i dag et af de mest betydningsfulde overlevende vidnesbyrd om kunsthåndværket på Kejser Augustus‘ tid. Hensigten med fredsalteret var under Kejser Augustus at symbolisere Roms storhed med den fred og velstand der blev opnået via af den såkaldte Pax Romana.

Læs mere om Ara Pacis Museet i Rom, hvor fredsalteret står udstillet.

Basilica di San Paolo fuori le Mura

San Paolo Basiliken uden for murene

Ønsker du at opleve en stor smuk kirke lidt uden for turiststrømen er San Paolo fuori le Mura en god mulighed. Basilikaen skulle ifølge traditionen være rejst over apostlen Paulus’ grav og blev påbegyndt i 300-tallet uden for byens mure. Kirken som du ser den i dag er dog en genopbygning, der blev færdiggjort i 1840, efter en ødelæggende brand. Særlig smukt fremstår de restaurerede mosaikker, oprindeligt fra 400- og 1200-tallet, samt Klostergården med sine betagende snoede flerfarvede søjler.

Basilica di Santa Maria Maggiore

Basilica di Santa Maria Maggiore i Rom

Santa Maria Maggiore basilikaen ligger ikke langt fra centralstationen Termini og den rummer adskillige antikke og meget smukke mosaikker. Derudover består Kirkerummet af tre skibe med sidealtre og nogle store og pragtfuldt udsmykkede kapeller. Basilica di Santa Maria Maggiore er i øvrigt den første Kirkebygning, som en pave lod opføre i et af Roms centrale og tæt bebyggede områder. Den ligger i Rione XV Esquilino lige op til Monti kvarteret.

Læs mere om Basilica di Santa Maria Maggiore som ifølge traditionen skulle være blevet grundlagt den 5. August 358 efter en drøm, som Pave Liberius og rigmanden Giovanni og dennes hustru alle havde tilfælles.

Coppedè bydelen – Quartiere Coppedè

Coppedè bydelen i Rom

Coppedè bydelen består af en række smukke, sjove og helt unikke bygninger med en utrolig detaljerigdom, der appellerer både til børns og voksnes fantasi. Det er nærmest eventyragtigt og en fryd, at rette blikket mod balkonerne, de små tårne og de mange udsmykninger. Bydelen ligger lidt udenfor Roms historiske centrum, men er absolut et besøg værd.

Læs mere om Coppedè bydelen i Rom.

Hercules Victors Tempel – Tempio Ercole Vincitore

Hercules Victors Tempel i Rom

Du kan nyde synet af dette smukke og helt runde lille tempel, når du besøger Sandhedens Mund – Bocca della verità – og middelalderkirken Santa Maria in Cosmedin. Templet er dedikeret til guden Hercules og omkranset af en søjlegang hele vejen rundt. Hercules Victors Tempel er det ældst bevarede antikke romerske marmortempel i Rom og det stammer fra slutningen af det 2. århundrede før Kristi fødsel. Der var i øvrigt tale om et meget kostbart byggemateriale på den tid, da marmoret er pentelisk marmor hentet til Rom fra Attika i Grækenland.

Katakomberne

Katakomberne i Rom

I Rom finder du flere katakomber som er underjordiske gravpladser anlagt uden for det antikke Rom i de første århundreder efter Kristi fødsel. I katakomberne blev flere kristne helgener begravet, hvilket har gjort nogle af dem til genstand for pilgrimsbesøg. Katakomberne er spændende seværdigheder at besøge og fortæller os meget om det antikke Rom og de kristnes liv på den tid.

Nogle af de mest kendte katakomber i Rom er:

  • Domitilla katakomberne – Se hjemmeside på engelsk.
  • Pricilla katakomberne – Se hjemmeside på engelsk.
  • San Calistro katakomberne – Se hjemmeside på engelsk.
  • San Sebastian katakomberne – Se hjemmeside på engelsk.
  • Sant’Agnese katakomberne – Se hjemmeside på engelsk.

Konstantinbuen – Arco di Costantino

Konstantinbuen i Rom

Konstantinbuen ligger praktisk talt lige imellem Colosseum og Forum Romanum og du kan ikke undgå at se den store triumfbue når du besøger Colosseum. Konstantinbuen er den største af de tre bevarede triumfbuer i Rom. Triumfbuen blev ifølge indskriften indviet i 315 og er rejst til minde om Konstantin den Stores sejr over Maxentius ved Den Milviske Bro i 312. På samme sted finder du i dag Ponte Milvio, som er en gangbro over Tiberen lidt udenfor Roms historiske centrum.

Nøglehullet i Malteserordenens port på Aventinerhøjen

Peterskirkens kuppel set gennem nøglehullet i Malteserordenens port

Nøglehullet i Malteserordenens port er på en gang en meget lille og meget stor seværdighed i Rom. Når du kikker gennem nøglehullet, kan du nemlig se Peterskirkens kuppel. Malteserordenen er anerkendt som en suveræn nationalstat i international lov. Når du nyder synet af Peterskirken gennem nøglehullet, ser du derfor over tre nationalstater: Malteserordenen, Italien og Vatikanstaten.

Ostia Antica

Ostia Antica

Ostia Antica blev grundlagt i det 7. århundrede før Kristi fødsel og blev det antikke Roms havneby. I dag er Ostia Antica er en smuk og spændende arkæologisk park, som ligger cirka 25 kilometer uden for Rom. Udgravningerne i Ostia Antica har omtrent samme størrelse som Pompei og er dermed en af verdens største arkæologiske udgravninger.

Find praktisk information til dit besøg i Ostia Antica.

Læs mere om Ostia Antica her på Kom til Rom Guiden.

Sandhedens Mund – La bocca della verità

Sandhedens Mund i Rom

Sandhedens Mund er et dæksel fra det antikke Rom blev anbragt i indgangspartiet til middelalderkirken Santa Maria in Cosmedin mellem 1631 og 1632. Det fortælles, at hvis du stikker din hånd ind i sandhedens mund, vil du ikke vil få den uskadt ud igen, hvis du har løjet om noget. Dette gjaldt i forgange tider særligt kvinder der var mistænkt for ægteskabelig utroskab. Det fortælles at kvinden blev tvunget til at stikke hånden ind i dækslets spalte mens der blev stillet tvivl om hendes ægteskabstroskab.

Victor Emanuel Monumentet – VittorianoAltare della Patria

Victor Emanuel Monumentet i Rom.

Du kan dårligt undgå at se Victor Emanuel Monumentet, som ligger ud til Piazza Venezia og som ofte beskrives som Roms centrum. Samtidig kan det siges at være hele Italiens centrum, på grund af den nationale betydning monumentet bliver tildelt. Endelig kan du komme op på toppen af monumentet, som er et fantastisk udsigtspunkt ud over store dele af Rom.

Læs mere om Victor Emanuel Monumentet her på Kom til Rom Guiden.

Se flot video med Victor Emanuel Monumentet i Rom.


Del gerne Spændende seværdigheder i Rom siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend