Sommerkoncerter i Rom – Roma Summer Fest

Roms musikhus – Auditorium Parco della Musica – sætter en række udendørskoncerter op i løbet af sommeren 2022. Roma Summer Fest er en række sommerkoncerter i Rom som alle afholdes i Cavea foran de tre spændende moderne auditoriebygninger. Cavea er et latinsk ord og var siddepladserne i de antikke græske og romerske teatre og amfiteatre.

Rome Summer Fest 2022 er en event med to måneders udendørs livekoncerter med de største italienske og internationale stjerner inden for rock-, pop- og jazzmusik. Der er cirka 3.700 siddepladser i Cavea, som i alt rumme op til 5.000 mennesker inklusive ståpladser.

Reklame for aktivitet i Rom med reklame-link

Se kort video med Patti Smith fra Roma Summer Fest 2018 og få indtryk af hvordan Cavea er som udendørs musiksted i Rom.

Læs også om udendørs opera-, ballet- og koncertevents i Caracallas termer i løbet af sommeren.

Hjem > Aktiviteter i Rom > Sommerkoncerter i Rom – Roma Summer Fest

kalender med udendørs sommerkoncerter i Rom – Roma Summer Fest 2022

Se video med hele programmet for Rome Summer Fest 2022 og få hurtigt overblik.

Juni 2022

16. juni: Lorde

Lorde har tidligere haft stor succes med sange som Royals, Team og Green Light og blev dengang defineret som the future of pop music af Davide Bowie. Efter tre års tavshed er den newzealandske kunstner nu tilbage live med sin Solar Power Tour.

Du kan opleve Lorde koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

17. juni: alt-J

Det engelske indierockband alt-J afholder koncert i Rom, hvor gruppen præsenterer det nye album The Dream for deres italienske publikum.

Du kan opleve alt-J koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

20. juni: Cat Power

Cat Power er en amerikansk singer-songwriter og en af tidens mest værdsatte kvindelige stemmer. Hun har i alt produceret 10 album og udfolder sin talent over en lang række musikgenre. Her iblandt Indie, Folk Rock, Electric Blues, Country Blues, Gospel, Soul og Funky.

Du kan opleve Cat Power koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

25. juni: Chet Faker

Chet Faker er i øjeblikket et af hovednavnene på den internationale elektroniske scene. Han har modtaget en række ARIA Awards, herunder som bedste mandlige kunstner, årets ingeniør og årets producer. Der er første gang han optræder i Rom.

Du kan opleve Chet Faker koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

29. juni: Skunk Anansie

Det britiske Alternative rockband Skunk Anansie gæster Rom som led i deres Europaturne 2022. Gruppen blev oprindelig dannet i 1994, men gik i opløsning i 2001. I 2009 blev Skunk Anansie gendannet og har siden været aktiv frem til i dag.

Du kan opleve Skunk Anansie koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i Rom i løbet af juni 2022.

Juli 2022

2. juli: Deep Purple

Deep Purple afholder udendørs sommerkoncert i Rom som led i gruppens The Whoosh! Tour. Gruppen blev først dannet i 1968 og efter en pause har de nu været aktive siden 1984.

Du kan opleve Deep Purple koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

3. juli: Kasabian

Kasabian er et britisk indie rockband, der blev dannet i slutningen af 1990’erne og som blev verdenskendte efter udgivelsen deres debutalbum – Kasabian – i 2004. På gruppens Europaturne 2022 afholder den hele tre koncerter i Italien, heraf den ene i Rom.

Du kan opleve Kasabian koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

4. juli: Rufus Wainwright – Solo

Den canadiske sanger og sangskriver Rufus Wainwright afholder solo koncert i Rom som led i sin Unfollow the Roles Tour. Udover at være blevet Rost af New York Times for sin ægte originalitet har Rufus Wainwright arbejdet sammen med rigtig mange internationale artister og skrevet musik til operaer, film og TV.

Du kan opleve Rufus Wainwright koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

11. juli: Yann Tiersen

Yann Tiersen afholder koncert i auditoriet, hvor han præsenterer sit nye album med titlen 11 5 18 2 5 18, der udkommer den 10. juni 2022. Yann Tiersens musikalske karriere er hovedsageligt koncentreret om studieoptagelser, musiksamarbejder og musikskrivning til filmsoundtracks.

Du kan opleve Yann Tiersen koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

13. juli: Herbie Hancock

Den amerikanske jazz-, fusionsmusik, funk- og popmusiker Herbie Hancock gæster Cavea i Rom i løbet af sin USA og Europaturne 2022.  Herbie Hancock har i alt modtaget Grammy Awards og har siden 1970’erne og frem til i dag haft stor indflydelse inden for moderne musik.

Du kan opleve Herbie Hancock koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

16. juli: Michael Kiwanuka

Den engelske musiker af ugandisk oprindelse Michael Kiwanuka, soulman par excellence, vender tilbage til til Rome Summer Fest. Michael Kiwanuka har modtaget adskillige nomineringer. Her iblandt: Brit Awards, MTV Europe Music Awards, Mercury Prize og BBC Music Awards. Han regnes i øjeblikket som et af de største talenter inder for international soul.

Du kan opleve Michael Kiwanuka koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

17. juli: Simple Minds

Simple Minds er tilbage på scenen på Rome Summer Fest med et stop på deres 40 Years of Hits Tour. Simple Minds betragtes som et af de mest centrale britiske bands nogensinde og har en 40-årig karriere bag sig, med salg af over tres millioner plader og fem albums på førstepladsen på hitlisterne i Storbritannien.

Du kan opleve Simple Minds koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

18. juli: The Smile

The Smile er et engelsk rockband dannet i 2020 bestående af Radiohead medlemmerne Thom Yorke og Jonny Greenwood med trommeslageren Tom Skinner fra Sons of Kemet. Gruppens musik inddrager elementer af post-punk, progressiv rock, afrobeat og elektronisk musik.

Du kan opleve The Smile koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

27. juli: Patti Smith Quartet

Den amerikanske Patti Smith er en legende inden for punk og nyrock og har en karriere på mere end 40 år bag sig. Ved koncerten i Rom vil Patti Smiths repertoire være sammensat af sange fra hele sin lange og produktive musikkarriere.

Du kan opleve Patti Smith Quartet koncerten i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i Rom i løbet af juli 2022.

August 2022

4. august: Ben Harper

Ben Harper er en amerikansk singer-songwrite og multi-instrumentalist. I sin musik blander han flere genre som for eksempel blues, folk, soul, reggae, og rockmusik. Ben Harper har modtaget tre Grammy Awards for bedste popinstrumentale præstation, bedste traditionelle soul gospelalbum og bedste bluesalbum i 2013.

Du kan opleve Ben Harper sammen med The Innocent Criminals i Auditorium Parco della Musica – Cavea, Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Roma RM, Italien. Information og onlinebestilling af billetter.

Se flere events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i Rom i løbet af august 2022.

Hvordan kommer jeg til Auditorium Parco della Musica fra Roms centrum?

Er du i Roms historiske centrum kan du gå til Flaminio stoppestedet og tage sporvogn nummer 2. Stoppestedet ligger cirka 150 meter til fods fra Piazza del Popolo. Stå af på Apollodoro stoppestedet og gå cirka 300 meter til fods til Auditorium Parco della Musica.

Hvordan kommer jeg til Auditorium Parco della Musica fra centralstationen – Stazione Termini?

Tag Metro A til Flaminio metrostationen og gå cirka 150 meter til Flaminio sporvognsstoppestedet. Tag sporvogn nummer 2 og stå af på Apollodoro stoppestedet, hvorfra der er cirka 300 meter at gå til fods til Auditorium Parco della Musica.

Kort om Auditorium Parco della Musica

Auditorium Parco della Musica er på mange måder et spændende musikauditorium at besøge. Det er tegnet af den italienske arkitekt Renzo Piano, som i 2008 modtog Sonigprisen. Derudover er han kendt en række andre arkitektoniske mesterværker som for eksempel Centre George Pompidou i Paris, Paul Klee museet i Bern og Shard skyskraberen i London.

Musikauditoriets hovedbygninger er de tre koncertsale hvor der i løbet af året opføres events. Det drejer sig blandt andet om symfoniske koncerter med store orkestre og kor, eksperimentalmusik, teater og filmforevisninger. I bygningerne findes også et lille arkæologisk museum med rester af et antikt boligområde, der blev opdaget under opførelsen af musikhuset.


Del gerne Sommerkoncerter i Rom indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend