Vejret i Rom i marts måned – Tidligt forår i Rom

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i marts er herligt forårsagtigt med dejlige dagtemperaturer. Der kan dog forekomme regnbyger, som giver mulighed for at opleve smukke spejlbilleder i vandpytterne af Roms seværdigheder. På billedet ser du en spejling af Peterskirken efter en regnbyge.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Forår i Rom – Et fantastisk rejseeventyr > Ferie i Rom i marts – Det tidligste forår > Vejret i Rom i marts måned – Tidligt forår i Rom

Vejret i Rom i marts måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
6°C
0°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
17°C
6°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
5,5
4
Gennemsnitligt UV-index
4
1
Gennemsnitligt antal dage med regn
13
14
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
59
46
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
72
87
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
3,9
6,3

Her kan du sammenligne vejret i marts med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

Dejligt forårsvejr i Rom med risiko for regnbyger

Blandt romerne opfattes marts som en ustabil måned, rent vejrmæssigt. Temperaturerne begynder at stige og kommer gennemsnitligt op på cirka 17 C° om dagen. Vi ser også mere til solen, hvis stråler varmer mere igennem med et UV-index på 4. Du skal derfor tage dig i agt for solen, hvis du har sart hud.

Følelsen af forår bliver dog til tider forstyrret af pludselige regnbyger. Hvilket romerne finder meget irriterende. Vejret i marts driller. Selvom du vågner op til en dejlig solskinsdag, er det derfor altid en god ide at tage en paraply med på turen.

Statistisk er er marts ikke den mest regnfulde forårsmåned, da nedbørsmængden faktisk er større i april. Men den er altså mere uforudsigelig.

Vindstyrken og luftfugtigheden er begge moderate, hvilket får den milde temperatur til at føles behagelig. Og giver dig mulighed for at nyde byen i en forunderlig forårsstemning.

Vejret i Rom i marts og om foråret

Blandt forårsmånederne er marts den koldeste med færrest antal soltimer per dag. Det betyder dog ikke at det nødvendigvis er den dårligste forårsmåned at besøge Rom i. Der falder færre millimeter regn end i april og i maj kommer dagtemperaturerne op på cirka 24 C°. Mange vil naturligvis nyde temperaturen i Rom i maj måned. Men tørster du efter tidligt forår og hører du til dem der har det bedst når temperaturen er under 20 C°, er marts en fantastisk måned at gæste Rom i.

Med hensyn til antallet af regnvejrsdage er antallet nogenlunde det samme som i Danmark i marts og april. Dog falder der mere regn i begge måneder i Rom end i Danmark. Når vi kommer frem til maj, har vi færre dage med regn, men nedbørsmængden er den sammen som i Danmark.

Gennemsnitlig daglængde i marts i Rom

I marts måned er dagene cirka lige lange i Rom og i Danmark, nemlig omkring 12,5 timer fra solopgang til solnedgang.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend