Vejret i Rom i januar – Herlig storbyferie

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i januar indbyder ikke ligefrem til at tage sommertøjet med. Men du har alligevel gode muligheder for at nyde flere soltimer på de opvarmede fortovscafeer og restauranter. På billedet ser du Ristorante Rosati ved Piazza del Popolo kort før åbningstid, klar til at tage imod gæsterne.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Vinterferie i Rom – Tag væk fra vintermørket > Ferie i Rom i januar – Oplev byen billigt > Vejret i Rom i januar – Herlig storbyferie

Dejligt vintervejr til en storbyferie

I januar byder Rom normalt på en dagtemperatur, der er cirka 8 C° højere end i Danmark. Yderligere vil der gennemsnitligt være omkring 4 timer med sol hver dag, med et UV- index på 3. Det vil sige at solen varmer dejligt igennem, når den er fremme. Har du lysfølsom sart hud skal du faktisk passe på dig selv, da et UV- index på 3 betyder: ’moderat risiko for solskoldning’. Endelig vil vindstyrken normalt være moderat i forhold til i Danmark. Alt i alt giver vejret i januar ofte muligheden for en dejlig storbyferie, med lange hyggelige gåture i Roms gader og store oplevelser.

Naturligvis kan du også komme ud for regnvejr i Rom i denne måned. Gennemsnitligt har vi i Rom lidt færre dage med regn, men nogenlunde den samme mængde nedbør som i Danmark i januar.

Vejret i Rom i januar måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
3°C
-1°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
12°C
4°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
4
1
Gennemsnitligt UV-index
3
1
Gennemsnitligt antal dage med regn
14
17
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
69
65
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
77
91
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
3,7
6,5

Her kan du sammenligne vejret i januar med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

Vejret i Rom om vinteren

Generelt mærkes vintervejret i Rom en del mildere end du er vant til fra Danmark. Her er meget mere solskin og vinden er generelt mild. I februar har Rom og Danmark lige mange dage med regn. Ligesom i april måned i øvrigt. Ellers er reglen, at Rom altid har færre dage med regn.

Dette gælder dog ikke med hensyn til mængden af nedbør. Både i februar og i december falder der en del mere regn i løbet af måneden, end i Danmark. Generelt skal du derfor forvente mere kraftfulde regnskyl i Rom, end du normalt er vant til.

Gennemsnitlig daglængde i januar i Rom

I januar måned er dagen cirka halvanden time længere i Rom end i Danmark. Nemlig omkring 10 timer i Rom og 8,5 timer i Danmark. Det er dejligt at have mere tid med dagslys til at besøge Roms seværdigheder.


Del gerne siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Send this to a friend