Transport fra Ciampino lufthavn til Roms centrum

Hvis du lander i Ciampino lufthavn – CIA – er det fordi du har valgt at flyve med Ryanair. Der går ikke tog fra denne lufthavn, men du finder nemt transport fra Ciampino lufthavn til Roms centrum med bus.

Se info hvis du lander i Fiumicino lufthavn – FCO.

Hjem > Rejseinfo om Rom > Transport fra Ciampino lufthavn til Roms centrum

Transport fra Ciampino lufthavn med bus

Der er tre busselskaber som kører direkte uden stop mellem Ciampio og centralstationen. De tre selskaber har alle holdeplads foran afgangsterminalen foran lufthavnsbygningen. Hold til venstre når du kommer ud af bygningen. Ciampino er en lille lufthavn, så du kan nemt overskue trafikpladsen udenfor bygningen.

De tre busselskaber er:

  • ROME AIRPORT BUS, som stopper ved Stazione Termini i Via Giolitti.
  • SIT BUS SHUTTLE, som har sit stoppested ved Stazione Termini i Via Marsala.
  • TERRAVISION, som har stoppested ved Stazione Termini i Via Marsala.

Alle busserne har holdeplads i det samme område, så du kan tage den første bus der ankommer. Du køber din billet lige inden du stiger på bussen. Naturligvis kan du bestille din billet online, for eksempel for at opnå den bedste pris. Men så mister du fleksibiliteten ved at kunne tage den første bus der ankommer og komme hurtigt afsted.

Priserne på nettet for en enkeltbillet er mellem € 6,00 og € 10,00. Har du børn med skal du forvente at betale fuld pris for dem, når de optager et sæde på bussen.

Frekvensen mellem busserne er i dagtimerne cirka hver halve time eller hver time, afhængigt af busselskabet. Du kommer derfor ikke til at vente længe. Dog skal du være opmærksom på at Roms trafik kan være meget tæt, særligt i myldretiden. Tiderne kan derfor ikke altid overholdes. Dette gælder også for transporttiden. Normalt skal du regne med en transporttid på cirka 40 minutter, men turen kan til tider tage længere tid.

Dette skal du naturligvis også tage i betragtning når du skal hjem igen. Det er bare ikke sjovt at sidde fast i Roms trafik, når du skal nå dit fly.

Transport fra Ciampino lufthavn med den offentlige transport

Generelt vil jeg ikke anbefale at du tager den offentlige transport ind til Roms centrum. Særligt hvis du rejser på en søndag eller helligdag, hvor der kan være lang tid mellem afgangene. Der er naturligvis penge at spare, men du bliver afhængig af afgangstider og skal skifte fra bus til tog eller metro. Har du meget bagage med kan det også blive besværligt. Du er på ferie og vil gerne bruge tiden på alle de dejlige oplevelser der venter dig i den evige stad.

Har du valgt dit hotel eller feriebolig uden for Roms historiske centrum, kan du dog i nogle tilfælde komme mere direkte frem med offentlig transport.

Fra Ciampino lufthavn har du tre muligheder: ATRAL-bussen med stop ved Ciampino togstation eller Anagnina metrostation. Bus nummer 720 med stop ved metrostationen Laurentina på Metro B og bus nummer 520 med stop ved metrostationen Cinecittà på Metro A.

ATRAL-bussen vil du sandsynligvis allerede se reklamer for når du afventer din bagage ved båndet i Ciampino lufthavn. Servicen går under navnet Ciampino Airlink og bringer dig til Ciampino togstation på cirka 10 minutter, alt efter trafikken. Fra togstationen tager det cirka 20 minutter at komme ind til centralstationen og der afgår tog cirka hvert 15. minut i dagtimerne.

Du køber billet ved Ciampino Airlink boden, når du kommer ud i ankomsthallen, eller om bord på bussen. Du finder bussen ude på trafikpladsen foran lufthavnsbygningen. En enkeltbillet fra Ciampino lufthavn til centralstationen – Stazione Termini – koster € 2,70 per person. Børn under fire år rejser gratis.

På hverdage er der cirka 15 og 30 minutter mellem afgangene og de køre mellem klokken 5:50 og 23:30. På søn- og helligdage kan der være cirka en time mellem afgangene.

ATRAL-bussen til Anagnina metrostation – Metro A

ATRAL har også en service der bringer dig direkte til metrostationen Anagnina, som er endestation på Metro A. Dette kunne være en fordel hvis du skal bo langs metrolinje A, for eksempel i Appio Latino eller Tuscolano kvarteret.

Når trafikken tillader det, tager denne tur cirka 20 minutter og en enkeltbillet koster € 1,20 per person. Du betaler ikke for børn der endnu ikke er fyldt fire år. Når du skal videre med metroen koster en billet € 1,50 og her rejser børn under 10 år gratis med en voksen. Se mere om priser på bus og metro i Rom.

Bus nummer 720 til Laurentina metrostation – Metro B

Denne buslinje drives af ATAC, som er Roms kommunes trafikselskab. Du finder derfor bus nummer 720 ved det gule ATAC-stoppested ude på trafikpladsen. Skal du bo langs metrolinje B, for eksempel i Ostiense kvarteret, kan du have fordel af at bruge denne bus. Metrostationen Laurentina er endestation på Metro B og ligger i Roms moderne kvarter EUR. Turen tager cirka 20 til 30 minutter og det er noget af en bumletur, da der er 25 stop på ruten.

En enkeltbillet koster € 1,50 og du kan købe den i lufthavnsbygningen hos Zètema eller Chef Express. Der findes også en automat ude på trafikpladsen, hvor du kan købe billetter. Børn under 10 år rejser gratis med en voksen. Når du rejser videre med metroen, kan du bruge den samme billet.

Bus nummer 720 afgår fra Ciampino lufthavn alle dage mellem klokken 5:30 og 23:30 og der er cirka 20 minutter mellem afgangene, når Roms trafik tillader det.

Bus nummer 520 til cinecittà metrostation – Metro A

Ligesom bus nummer 720 er dette en ATAC-bus, og du bruger den på samme måde.

Bus nummer 520 afgår fra Ciampino lufthavn mellem klokken 5:30 og 23:30 alle dage og der er en afgang cirka hvert 20. minut. Turen til Cinecittà metrostation tager cirka 45 minutter, hvis Roms trafik tillader det, og der er 12 stop langs ruten.

Laveste pris fra Ciampino lufthavn til Roms centrum

Kombinerer du bus nummer 520 eller 720 med Metro A eller Metro B, kan du faktisk komme ind til Roms centralstation med metro for bare € 1,50. Se mere om Roms metro.

Forventer du at skulle bruge den offentlige transport meget under dit ophold i Rom, har du også mulighed for at købe abonnementer i Ciampino lufthavn. Disse kan du købe hos turistinformationen Zètema eller hos Chef Express i lufthavnsbygningen, eller i automaten ude på trafikpladsen. Læs mere om priser på bus og metro i Rom.

Transport fra Ciampino lufthavn med taxi

Skal du direkte fra Ciampino lufthavn til hotellet, skal du naturligvis tage en taxi. I Rom er der fast pris på taxikørsel mellem lufthavnen og Roms centrum. For maksimum fire personer med bagage koster turen € 31,00 fra Ciampino. Den faste takst gælder alle dage hele døgnet rundt. Du finder taxiholdepladsen ude til højre, når du kommer du af lufthavnsbygningen.

Ligger dit hotel ikke ligger lige i Roms historiske centrum, skal du vide at Roms centrum i denne forbindelse er hele området inden for de Aurelianske Mure. Se på kortet hvilket område de Aurelianske Mure afgrænser. De Aurelianske Mure er lyseblå på kortet. Når du skal til en adresse uden for de Aurelianske Mure skal taxameteret slås til, og der kan komme et tillæg på prisen i forhold til tidspunktet på døgnet og den bagage du medbringer.

Taxi Ciampino lufthavn Rom centrum
Billede af Kom til Rom Guiden.

Du skal samtidig være opmærksom på. er at den faste pris på € 31,00 kun gælder for taxier fra Roms kommune. Du ser nemt om en taxi kommer fra Roms kommune. De er alle hvide og på døren skal de have skilt med ‘Roma Capitale‘ og et licensnummer, og de faste takster fra/til Fiumicino og Ciampino lufthavnene.

Hvis du vil betale med kreditkort, skal du sikre dig med chaufføren, at dette kan lade sig gøre inden turen starter. Det er nemlig Ikke alle taxier der er udstyret til at tage imod kreditkort.

Transport fra Ciampino lufthavn med privatchauffør

Det er de samme overvejelser du skal gøre dig inden du eventuelt vælger denne service, som hvis du ankommer til Fiumicino lufthavn. Læs om transport fra lufthavnen med privatchauffør.

Biludlejning

Også i forhold til biludlejning i lufthavnen giver jeg dig de samme råd, som hvis du lander i Fiumicino lufthavn. Læs om leje af bil i lufthavnen.


Del gerne indlægget om transport fra Ciampino lufthavn til Roms centrum, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend