Ferie i Rom – Den bedste storbyferie

På hvilket tidspunkt af året er det bedst at holde ferie i Rom?

Svaret er naturligvis, at Rom altid er værd at besøge og året rundt byder dig på unikke, store og dejlige oplevelser. Men der er jo mange faktorer der bestemmer, hvilken årstid der er bedst for dig.

Se hvordan vejret er i Rom året rundt.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie

Forår og efterår mest populære

Naturligvis kommer meget anden på hvilke interesser du selv har og hvilket budget du ønsker at lægge for din rejse. De fleste danskere ynder at tage til den evige stad i forårs– og efterårsmånederne. Dette på grund af det milde og næsten sommeragtige klima. Det er naturligvis herligt at kunne smide det tunge overtøj og nyde Roms sprudlende udendørsliv. Både dag og aften lever byen og det er spændende at være en del af. Det er da også i disse to perioder af året at de fleste danske rejsebureauer udbyder rejser til Rom.

Vælger man at rejse i en af højsæsonperioderne er der store chancer for dejligt vejr. Man kommer naturligvis også til at betale relativt mere for sin rejse. Både fly- og hotelpriser indretter sig efter den store efterspørgsel. Og ikke mindst, man må regne med at finde mange mennesker og køer ved flere af de store berømte seværdigheder.

En undtagelse er Jule- og Nytårsdagene. Her rejser flere til Rom for at nyde juleferien under mildere himmelstrøg med unikke kulinariske og kulturelle oplevelser. Til relativt høje fly- og hotelpriser naturligvis.

Absolut attraktiv ferie uden for højsæsonerne

Selv mener jeg dog at Rom kan være meget attraktiv hele året rundt, for mange mennesker. Også med hensyn til vejret, særligt om vinteren.

Den romerske sommer er ofte for varm til mange danskere og det kræver, at du kan holde de høje varmegrader ud. Til gengæld venter der en helt enestående oplevelse til dig, der lever bedst i over 30 graders varme.

Vintermånederne er til gengæld ideelle for mange. Desværre regnes de ofte ikke rigtigt for attraktive, selvom Rom normalt byder på milde temperaturer og flere soltimer om vinteren. Altså et meget bedre klima end man kan forvente sig af den mørke danske vinter. Og ikke mindst med fantastiske oplevelser i Rom til relativt små penge i vente.

En undtagelse er Jule– og Nytårsdagene. Her rejser flere til Rom for at nyde juleferien under mildere himmelstrøg med unikke kulinariske og kulturelle oplevelser. Til relativt høje fly- og hotelpriser naturligvis.

Rom året rundt – byens rytme

Når du planlægger din ferie i Rom, er vejret og priserne på flybilletter og hoteller naturligvis vigtige. En stor del af oplevelsen er ganske givet forbundet til vejret. Men byen lever og ånder året rundt og har sin helt egen rytme med begivenheder og events. Øjeblikke der kan blive til unikke oplevelser for dig, eller måske bare et kuriøst eller sjovt indslag. Samtidig er Rom en Europæisk metropol med et utroligt rigt kulturtilbud.

Nogle er af oplevelserne er selvsagt forbundet til vejret, som for eksempel de stemningsfulde aftenkoncerter om sommeren med ruinerne fra det antikke Rom som kulisser. Andre er forbundet til de kristne traditioner eller romerske og italienske mærkedage. Endelig er det slet ingen detalje når fodboldsæsonen går i gang igen. Selvom vi desværre ikke kan gå på station i den aktuelle Covid-19 situation, er det en sand fryd at se fodbold på en storskærm i Romersk selskab.

Se hvad der sker i Rom året rundt

Herunder kan du klikke dig ind på hver af årets måneder og danne dig et indtryk af klimaet, prisniveauet og de begivenheder der foregår i løbet af måneden.Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend