Billede af Bocca della Verità i Rom

Ferie i Rom

Hvilket tidspunkt på året er det bedst at holde ferie i Rom?

Svaret er, at Rom altid er værd at besøge og altid byder på unikke oplevelser.

Billede af Fontana delle Tarteruge i Rom
Oplev den fantastiske Fontana delle Tarterughe på din ferie i Rom. Billede af IMBiblioFlickr.

Hvilken årstid i Rom er bedst for dig?

Naturligvis kommer meget anden på hvilke interesser du selv har og hvilket budget du ønsker at lægge for din rejse. Nok de fleste danskere ynder at tage til den evige stad i forårs– og efterårsmånederne. Dette på grund af det på grund af det milde klima. Det er naturligvis herligt at kunne smide det tunge overtøj og nyde Roms sprudlende udendørsliv. Både dag og aften lever byen og det er spændende at være en del af. Det er da også i disse to perioder af året at de fleste danske rejsebureauer udbyder rejser til Rom.

Den romerske sommer er ofte for varm for mange danskere. Vintermånederne regnes ikke rigtigt for attraktive, selvom Rom normalt byder på milde temperaturer og mange soltimer. Altså et meget bedre klima end man kan forvente sig af den mørke danske vinter.

En undtagelse er Jule– og Nytårsperioden. Her rejser flere til Rom for at nyde juleferien under mildere himmelstrøg med unikke kulinariske og kulturelle oplevelser.

Vælger man at rejse i en af højsæsonperioderne er der store chancer for dejligt vejr. Man kommer naturligvis også til at betale relativt mere for sin rejse. Både fly- og hotelpriser indretter sig efter den store efterspørgsel. Og ikke mindst, man må regne med at finde mange mennesker og køer ved flere af de berømte seværdigheder.

Har man besøgt Rom flere gange før, kan man naturligvis undgå de mest berømte seværdigheder. Og vælge nogle af de mange alternative tilbud – der er nok af spændende muligheder at vælge imellem. Eller man kan vælge en alternativ periode, hvor menneskemængden er mindre.

Ferie i Rom måned for måned

For de fleste danskere vil Rom være en berigende oplevelse året rundt. I det følgende får du et indblik i nogle af de særlige oplevelser Rom byder på måned for måned.  Det handler blandt andet om årlige tilbagevendende begivenheder og kulturelle oplevelser.

Formålet er at give dig mulighed for at beslutte, i hvilken måned eller årstid du skal besøge Rom.

Januar

Start året godt med en ferie i Rom i januar. Måske med at fejre Nytåret i den evige stad.

Februar

En storbyferie i Rom i februar kan være et fantastisk afbræk fra den mørke kolde danske vinter. Denne måned byder ofte på dage med sol og gode priser på hoteller og fly.

Marts

I denne dejlige måned bliver temperaturerne stadig mere forårsagtige. Hav dog paraplyen ved hånden, hvis du holder ferie i Rom i marts. Der kan nemlig falde en regnbyge en gang imellem.

April

Drømme måneden for en Romferie for rigtig mange mennesker. Holder du ferie i Rom i april, er du sikker på at opleve byens herligheder i det dejligste forårsvejr.

Maj

De lune temperaturer og det levende udendørs gadeliv, gør en storbyferie i Rom i maj til en helt særlig oplevelse.

Juni

Holder du ferie i Rom i juni, får du rig lejlighed til at nyde de varme aftener. Spis et sent aftensmåltid på en udendørs restaurant sammen med romerne og mærk stemningen.

Juli

Så er det blevet rigtig sommer i Rom. Byen er varm, men stadig fuld af liv. En ferie i Rom i juli kræver at du ikke har problemer med varme og sol i storbyen.

August

Kan du holde de høje varmegrader ud, er en ferie i Rom i august en unik oplevelse. Der vil nemlig være relativt få mennesker i byen.

September

Denne måned er en af de mest populære tidspunkter at besøge Rom. Tag en ferie i Rom i september og oplev byen i det fantastiske sommervejr.

Oktober

Nyd en fantastisk storbyferie i Rom i oktober måned og få en dejlig klassisk efterårsoplevelse i den evige stad.

November

Ferie i Rom i november kan være en våd oplevelse på grund af meget regnvejr. Slå paraplyen ud og nyd byen og dens seværdigheder, uden for mange turister omkring dig.

December

Hold Juleferie i Rom eller en hyggelig Nytårsaften på en lækker restaurant, med det gode romerske køkken.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up