Vejret i Rom i juni måned – Lune aftner

Billedbeskrivelse. Vejret i Rom i juni er sommervarmt og solrigt med relativt lidt regn. På billedet ser du en typisk scene fra Den Spanske Trappe på en sommerdag, hvor sommerklædte turister nyder Roms skønhed i solen.

Hjem > Ferie i Rom – Den bedste storbyferie > Sommerferie i Rom – Varme romerske sommerdage > Ferie i Rom i juni – Dejlig sommermåned > Vejret i Rom i juni måned – Lune aftner

Vejret i Rom i juni måned

Rom
Danmark
Gennemsnitlig minimumstemperatur
17°C
10°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
28°C
19°C
Gennemsnitligt antal solskinstimer per dag
10
7,5
Gennemsnitligt UV-index
6
7
Gennemsnitligt antal dage med regn
8
11
Gennemsnitlig nedbør (millimeter)
31
64
Gennemsnitlig luftfugtighed (%)
69
77
Gennemsnitlig vindhastighed (m/s)
4,1
5,1

Her kan du sammenligne vejret i juni med vejret i Rom hele året rundt.

Er du på vej til Rom lige nu kan du se dagens vejrudsigt for den kommende uge.

I juni bliver det rigtigt sommer i Rom

I juni er den gennemsnitlige temperatur om dagen omkring 28 C° og minimumstemperaturen cirka 17 C°. Det kunne nok gå hen og blive for varmt til en storbyferie for nogle. Selv italienerne regner juni for en varm måned. For eksempel holder italienske skoler sommerferie fra først i juni til midten af september måned. Elsker du derimod sol og sommer har du i juni også mulighed for at nyde de dejligste sommeraftner på byens udendørs cafeer og restauranter.

I juni er der gennemsnitligt 10 solskinstimer om dagen og et UV-index på 6. Det betyder at der er stor risiko for solskoldning og du skal væbne dig med både solcreme og solhat – og i øvrigt søge skygge, når det er muligt.

Se hvordan du kan passe godt på dig selv i Roms varme sommer.

I juni er vinden let, hvilket er normalt i Rom hele året rundt. Det bevirker at aftenluften holder sig dejlig lun.

Vejret i Rom i juni og om sommeren

Ønsker du en sommerferie i Rom er juni den mindst varme måned i forhold til juli og august. Også minimumstemperaturerne er lidt lavere i juni, hvilket gør morgnerne mere friske, når du skal rundt og opleve byens seværdigheder. Juni er også den måned hvor der er flest regnvejrsdage i løbet af sommeren, hvilket kan virke forfriskende. Dog falder der mest nedbør i august, hvor varme og kolde strømme ofte mødes oppe i himlen over Rom sidst på måneden.

Gennemsnitlig daglængde i juni i Rom

Når du rejser til Rom i juni vil du opleve at dagene er kortere i Rom end i Danmark. Nemlig omkring 16 timer lange i Rom og 18,5 timer i Danmark.


Del gerne siden, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend