Billigt til Rom uden for højsæsonerne

Rejs billigt til Rom og giv dig selv en fantastisk oplevelse i den evige stad. Ligesom alle andre har du naturligvis dine prioriteter og dit rejsebudget. Men måske drømmer du alligevel om at gå rundt i byens historiske gader, besøge de store seværdigheder og nyde den dejlige italienske mad. Og du vil gerne billigt af sted.

Hjem > Rejseinfo om Rom > Billigt til Rom uden for højsæsonerne

Flere gode grunde til at spare på hotel og flybilletten

Måske du ønsker et længere ophold i byen, og derfor har brug for et billigere sted at bo. Det kunne være du skulle arbejde eller studere i byen i en periode. Måske du ønsker at bo på et mere luksuriøst hotel, som alt andet lige koster mindre uden for højsæsonerne. Eller du vil gerne bruge penge på, at gå ud at spise på nogle af de finere restauranter. Det er også muligt, at du vil købe guidede ture til nogle af Roms seværdigheder, hvilket absolut kan anbefales. Der er mange gode grunde til at holde ferie i Rom på et billigere tidspunkt af året.

Endelig må vi jo heller ikke glemme, at Rom er en metropol af verdensklasse. Her findes året rundt mange indendørs seværdigheder, du med fordel kan besøge. Det Sixtinske Kapel for eksempel, for nu at nævne en af de helt store. Men du kan også opleve mange museer med spændende udstillinger. Både de permanente og temaudstillingerne. Endelig udfolder der sig et levende musikliv i Rom, inden for alle musikgenrer. Roms auditorium – Auditorium Parco della Musica, som samtidig er en moderne arkitektonisk perle, er absolut et besøg værd.

Rejs billigt til Rom om vinteren

For at rejse billigt til Rom er det først og fremmest vigtigt, at du vælger den rigtige periode på året. Foråret og efteråret med månederne april, maj, september og oktober, bliver du nødt til at undgå. Ligesom Julen og Nytåret. Priserne på både flybilletter og hoteller og andre typer ferieboliger, er generelt højere i disse perioder. Du tager med andre ord ikke til Rom for at nyde det gode forårs- og efterårsvejr, som naturligvis er meget værdsat af mange danskere.

Men alle de store romerske seværdigheder, de historiske gader og pladser. Og naturligvis det uovertrufne italienske køkken, er heldigvis tilgængelige året rundt.

Billigt til Rom i den meget varme august måned

Har du ikke problemer med de høje varmegrader i Roms sommer – til tider over 35°C – kunne august være en mulighed. Hotelpriserne er relativt lave, men ikke flypriserne. Dette fordi mange italienere flyver op til køligere feriemål i Nordeuropa i deres industriferie.

Den milde romerske vinter

Du vælger derfor ideelt (ud fra en budgetmæssig synsvinkel) at rejse i januar, februar, november eller december måned. Undtaget Jule- og Nytårsperioderne. Med hensyn til vejret får du ikke glæde af de sommeragtige temperaturer som i højsæsonerne, men du får så absolut glæde af vejret alligevel. Den romerske vinter er nemlig en hel del mildere end den danske.

Udover glæden ved de milde temperaturer og at undgå kraftige stormvejr, får du også glæde af lyset. Vi ser faktisk solen næsten hver dag om vinteren i Rom. Generelt er vinteren ikke mørk som i Danmark. Kommer du til at sidde eller gå i solen, er det med at få løsnet op i vintertøjet, eller ligefrem at få det af. Den direkte sol kan nemlig varme godt igennem i vintermånederne.  Det ser til tider absurd ud i gadebilledet, med de romerske fruer i deres vinterpelse side om side med nordiske turister i korte ærmer.

Den regnfulde november måned

November er absolut den mest regnfulde måned i Rom. Skal du rejse billigt til Rom skal du derfor være opmærksom på, at det kunne blive en noget våd oplevelse i denne måned. Vær forberedt med paraply, regntøj og gode sko eller undgå helt november.

Se hvordan vejret er i Rom året rundt.

Her kan du vælge dit hotel – Billigt, billigere, billigst

Har du en gang valgt at rejse billigt til Rom uden for højsæsonen, kommer valget af dit hotels klasse, fra en til fem stjerner, og beliggenheden til at påvirke rejsens samlede budget. Jeg har herunder valgt at dele mulighederne op tre forslag til beliggenhed.

Se konkrete priseksempler på hotelpriser i Rom i forhold til hotellets beliggenhed i byen.

Roms historiske centrum

Naturligvis er der penge at spare på et hotel i Roms historiske centrum uden for højsæsonerne. Er det besparelse nok for dig, er dette til enhver tid et dejligt valg.

Se hvilke hoteller danskerne anbefaler i Roms centrum og i Trastevere.

Stazione Termini

En mellemløsning kunne være at finde et hotel ved Roms centralstation – Stazione Termini, hvor hotellerne generelt koster mindre end i det historiske centrum. Denne måde at holde ferie på bliver ofte afvist af mange romkendere, som mener, at en stor del af oplevelsen ved en rejse til Rom, netop er at have det historiske centrum lige foran ens fødder. Men her skal vi jo afsted billigt til Rom og har også budgettet i tankene.

Måske du ankommer til Stazione Termini – centralstationen i Rom – med Leonardi Express fra Fiumicino lufthavnen. Billedet er taget fra Piazza Cinquecento, hvor den centrale busstation befinder sig. Du finder adgang til Metro A og B inde på stationen. Til højre i billedet, Til venstre når du kommer ud af stationsbygningen, finder du taxiholdepladser. CC BY-SA 2.0 billede af IngolfFlickr.

Jeg mener dog ikke at afstanden fra centralstationen til Roms seværdigheder nødvendigvis er uhyrlig lang. Men det kommer naturligvis anden på hvor langt du er villig til at gå og benytte den offentlige transport. Samtidig har du fordele på ud- og hjemrejsen, fordi du kan ankomme direkte til dit hotel. Lander du i Fiumicino lufthavn, er det muligt du tager toget – Leonardo Express – direkte fra lufthavnen til centralstationen. Lander du Ciampino lufthavn, går der busser uden stop direkte til centralstationen.

Et par eksempler på gåafstande til seværdigheder fra centralstationen. Korteste afstand til fods, ikke afstande i fugleflugtslinje.

Nem adgang til busser og metro fra Stazione Termini

Men du har naturligvis nem adgang til Roms bybusser, som rimeligt hurtigt kan få dig rundt til seværdighederne. Mange buslinjer har endestation ved centralstationen og du finder de fleste på Piazza dei Cinquecento lige foran stationen. For eksempel kan du tage bus nummer 40 eller 64. De afgår ofte og det tager mellem 15 og 20 minutter at komme til Piazza Venezia, alt efter trafikken.

Du kan også vælge at bruge metroen. Linje A bringer dig hurtigt til Den Spanske Trappe – Spagna metrostationen, eller til Flaminio metrostationen, lige ved Piazza del Popolo. Herfra kunne din bytur i Roms centrum med fordel starte.

Metrolinje B kan bringe dig direkte til Colosseo metrostationen med Colosseum og Forum Romanum lige ved udgangen fra stationen. Derudover bringer Metro B dig direkte til Circus MaximusCirco Massimo metrostationen. Herfra er der desuden kun 700 meters gang til Caracallas termerTerme di Caracalla. Basilica di San Paolo fuori le mura ligger tæt på San Paolo Metrostationen  Endelig bringer linje B dig ud til EUR. Roms bydel med moderne og neoklassisk arkitektur.

Læs mere om Roms metro og se flere seværdigheder du kan komme til med denne.

Seværdigheder omkring Stazione Termini

Samtidig må vi jo heller ikke glemme at nogle af Roms seværdigheder faktisk befinder sig tæt på centralstationen. Det drejer sig om de antikke romerske bade Terme di Diocleziano og Palazzo Massimo museet. Palazzo Massimo rummer en unik samling af antik kunst. Herunder græske og romerske skulpturer i marmor og bronze, mosaikker og freskoer. Santa Maria Maggiore basilikaen befinder sig i gåafstand fra centralstationen, ligesom Basilica del Sacro Cuore di Gesù.

I Palazzo Massimo tæt på Stazione Termini finder du denne smukke bronze skulptur fra det 4. århundrede før Kristi fødsel – Pugilatore in riposo – den hvilende bokser. CC BY 2.0 billede af Regan VercruysseFlickr.

Endelig ligger centralstationen tæt på Piazza della Repubblica, den store handelsgade via Nazionale og den hyggelige bydel Monti. Er du interesseret i italiensk mad findes der et godt fødevaremarked på Stazione TerminiMercato Centrale. Her kan du både købe ind og spise et måltid mad.

Billede af via Nazionale ved Piazza della Repubblica i Rom. Når du ser lige ned af hele via Nazionale fra Piazza della Repubblica får du en fornemmelse af hvor langt der er til centrum. For enden kan du nemlig skimte Victor Emanuel Monumentet. Billede af maxsannaPixabay.

Roms ydre kvarterer

Men skal du rigtig billigt til Rom, skal du finde et hotel eller anden feriebolig et stykke uden for det historiske centrum. Du accepterer altså at bruge noget tid hver dag på at komme ind til byens seværdigheder. Her kan du så nyde rejsen med at observere de lokale på vej til arbejde og andre gøremål inde i centrum.

Naturligvis accepterer du samtidig, at bybilledet er en hel del anderledes end i det historiske centrum. I de ydre kvarterer er der ofte bygget højt og tæt. Samtidig er der arkitektonisk ingen sammenligning med, hvad du finder i det historiske centrum. Er du glad for bylivet, giver du uden tvivl dig selv en unik oplevelse ved at bo i et ægte romersk boligkvarter. Du bor blandt romerne, som de selv bor flest, og kan opleve en del af deres dagligliv på tæt hold.

Tuscolano – et af Roms ydre kvarterer. Når du kommer lidt uden for Roms centrum bliver husene generelt højere og de ligger ofte tæt. CC BY 2.0 billede af Metro CentricFlickr.

Det er mit råd at, du finder et hotel langs en af metrolinjerne, eller alternativt langs en sporvognslinje. Naturligvis i behagelig gåafstand fra en metrostation eller et stoppested.

Roms net af buslinjer er ganske udmærket, også til de mere perifere bydele, men om aftenen kan der ofte være for langt mellem busserne. Særligt om morgen og om formiddagen kan du risikere at sidde fast i en ægte romersk trafikprop. På de tidspunkter kan der nemlig ofte være meget trafik fra periferien ind mod centrum. Det er der ingen grund til at du spiller din dyrebare ferietid på.

Metroen i Rom

Se hvordan du kan rundt til Roms seværdigheder med Roms metro.

Hvad koster det at køre med bus, metro og sporvogn i Rom?

Se prisen på en enkeltbillet og hvilke abonnementer til den offentlige trafik, du kan købe til dit ophold i byen.

Hvor lang rejsetid er der med metroen?

Det kommer jo helt anden på i hvilket kvarter du vælger dit hotel eller feriebolig. Jeg giver dig her fire eksempler transporttid.

linje A foreslår jeg at du finder dit hotel enten i Aurelio kvarteret eller i Appio Latino og Tusculano kvarterene.

Aurelio kvarteret

Aurelio kvarteret ligger vest for Roms centrum og grænser til dels op til Vatikanstaten. Cornelia er den metrostation, der ligger fjernest fra Centralstationen. Herfra er transporttiden cirka 24 minutter til centralstationen og 17 minutter til Spagna metrostationen ved Den Spanske Trappe.

I bydelen er der ingen seværdigheder af turistmæssig interesse. Skulle du vælge at bo tæt på Cornelia metrostationen, ved via di Boccea, er du også tæt på den lille Pineta Sacchetti park. Udover at motionerer i parken, kan du herfra opleve et kuriøst syn af Peterskirkens kuppel med moderne boligblokke i forgrunden.

Peterskirkens kuppel set fra Pineta Sacchetti. Billede af Kim Renberg.

Se på kortet hvordan Aurelio kvarteret ligger i Rom.

Appio Latino og Tuscolano kvarterene

Jeg har valgt at præsentere disse to sydlige kvarterer samlet, fordi de deler hele fire metrostationer langs via Appia Nuova. Den fjerneste metrostation fra centralstationen er Numidio Quadrato i Tuscolano kvarteret. Herfra tager det cirka 16 minutter ind til centralstationen og 23 minutter til Den Spanske Trappe.

Appio Latino og Tuscolano kvarterne byder ikke på de store seværdigheder af turistmæssig interesse, på nær LaterankirkenBasilica di San Giovanni in Laterano, som samtidig er Roms domkirke.  Den ligger helt oppe i den nordlige del af Appio Latino cirka 350 meter fra San Giovanni metrostationen. Her finder du også Porta San Giovanni, som i dag er en af portene i de antikke forsvarsmure – Mura aureliane.

Se på de to kort hvordan Appio Latino og Tuscolano kvarterne ligger i Rom.

linje B kunne du for eksempel vælge at bo i Ostiense kvarteret eller i Nomentano og Trieste kvarterne.

Ostiense kvarteret

Ostiense ligger syd for Roms centrum og her er den fjerneste metrostation fra centralstationen Marconi. Herfra tager det cirka 16 minutter til centralstationen og cirka 11 minutter til Colosseo metrostationen.

Ostiense er blandt andet kendt for sit levende forlystelsesliv. Her finder du trendsættende unge mennesker, der besøger natklubber, barer og spændende restauranter. Kvarteret er også kendt for sin street art, som nogle steder dominerer gadebilledet ganske meget.

Eksempel på street art i Ostiense kvarteret på Via del Porto Fluviale. Billede af Andrea De AngelisPixabay

Vælger du at bo ved den nordligste metrostation Piramide, som ligger tættere på centralstationen, kommer du ovenikøbet til at bo tæt på nogle af Roms seværdigheder. Fra Piramide metrostationen har du for eksempel 900 meter at gå til Monte Testaccio og det hyggelige Testaccio kvarter, hvor du også finder et herligt romersk fødevaremarked. Du finder bygningsværket Piramide lige uden for stationen og er du interesseret i italienske fødevarer, ligger det store italienske gourmet mekka Eataly cirka 700 meter fra stationen.

Lidt længere sydpå i kvarteret finder du det fantastiske museum Centrale Montemartini. Her udstilles klassiske romerske skulpturer i en nedlagt EL-central.

Ved at vælge denne lokalitet er du også dejlig tæt på Porta S. Paolo stationen, som ligger lige op til Piramide metrostationen. Herfra kan du tage toget ud til den store flotte udgravning Ostia Antica, som var det antikke Roms havneby.

Se på kortet hvordan Ostiense kvarteret ligger i Rom.

Nomentano og Trieste kvarterne

Disse to kvarterer ligger nord for Roms centrum og Nomentano kvarteret ligger tættest på centralstationen. Den fjerneste metrostation i Trieste kvarteret er Libia. Herfra tager det cirka 12 minutter til centralstationen og 17 minutter til Colosseo metrostationen.

Ingen af de to bydele rummer nogle af de store seværdigheder, som danskerne normalt kommer til Rom for at opleve. I Trieste kvarteret finder du lille meget spændende område kaldet Coppedè, opkaldt efter arkitekten, som består af en række imponerende bygninger i Jugendstil. Der findes også Katakomber som kan besøges. Det er Catacombe di Priscilla. Endelig ligger kvarteret lige op til en af Roms store smukke parker, Villa Ada, hvor du ville kunne have glæde af at motionerer.

Den spændende bydel Coppedè ligger i Trieste kvarteret i Rom. Billede af Ágatha DepinéUnsplash.

Trieste kvarteret går ofte under navnet Det afrikanske kvarter – Quartiere Africano. Dette fordi flere gader blev opkaldt efter afrikanske lande- og bynavne med henvisning til Kongeriget Italiens (1861-1946) kolonier.

I Normentano kvarteret finder du blandt andet det lille Casina delle Civette hus i Jugendstil og det neoklassiske Casino Nobile, også kaldet Casino Principale. Begge i Villa Torlonia parken. Der vises normalt udstillinger i de to bygninger.

Se på de to kort hvordan Nomentano og Trieste kvarterne ligger i Rom.

Sporvogn nummer 8 og Gianicolense kvarteret

Udover metroen er sporvogn nummer 8 interessant for dig som ønsker at bo i et af Roms ydre kvarterer. Dette gælder dog kun hvis du lander i Fiumicino lufthavnen. Du kan nemlig køre i tog fra denne lufthavn til Stazione Trastevere, hvor sporvognen også har stoppested. Sporvogn nummer 8 har endestation på Piazza Venezia, så mere centralt bliver det ikke.

Sporvogn nummer 8 i Rom kører mellem Piazza Venezia og Casaletto i Gianicolense kvarteret. CC BY 2.0 billede af Rob DammersFlickr.

Gianicolense kvarteret ligger sydvest for Roms centrum. Det fjerneste stoppested er Casaletto, som også er endestationen. Herfra tager det cirka 30 minutter at komme ind til Piazza Venezia. På vejen passerer sporvognen Trastevere bydelen. Det tager cirka 24 minutter at komme til Belli stoppestedet i Trastevere, lige før sporvognen krydser Tiberen og kører ind i Roms centrum.

Du finder ingen af Roms store seværdigheder her. Vælger du at bo i den nordlige del af kvarteret kan du drage fordel af Roms største park Villa Pamphili. Udover at motionerer er det den dejligste park at gå tur i, og den er stor nok til at du kan gå der i et par timer. Parken er delt i to af en større vej, men der er en fin gangbro over vejen.

Villino Algardi, også kaldet Casino del Bel Respiro, ligger smukt i Villa Pamphili. CC BY 2.0  billede af Gerdy LingFlickr.

Monteverde bydelen

Når du søger dit hotel, skal du være opmærksom på at Monteverde bydelen, som er en del af Gianicolense kvarteret, kan have højere priser. Især den del der kaldes Monteverde Vecchio, som grænser op til Trastevere, for regnes særlig fin. Her ville mange romere gerne bo, hvis de havde råd. Og her er da også rigtig dejligt og fredeligt, og alligevel tæt på centrum.

Se på kortet hvordan Gianicolense kvarteret ligger i Rom.

Roms centrum om aftenen

En af ulemperne ved at tage billigt til Rom og bo i et af roms ydre kvarterer er uden tvivl, at du skal tilbage til hotellet med metroen eller sporvognen om aftenen. Når du sidder på den dejlige restaurant i centrum, må du altså holde øje med tiden. Og måske rejse dig ubelejligt fra bordet, for at komme tilbage til hotellet. Du kan naturligvis vælge at tage en taxi. Det er billigere end i Danmark, men meget dyrere end den offentlige transport i Rom.

Vælger du at bo langs en metrolinje, er den sidste afgang fra endestationerne både på linje A og B omkring klokken 23:20 og klokken 01:30 på fredage og lørdage.

Bor du langs sporvognslinjen er du bedre stillet. Her er den sidste afgang fra Piazza Venezia omkring Klokken 00:20 og klokken 03:00 om natten på fredage og lørdage.

Spis aftensmad tæt på metroen

En af måderne hvorpå du kan undgå tidsnød om aftenen, er naturligvis at vælge en restaurant tæt på en metrostation. Bor du ved linje A, kan du for eksempel vælge et spisested nær Piazza del Pololo eller Den Spanske Trappe. Bor du nær ved linje B kan du med fordel vælge at spise i det folkelige Monti kvarter eller i Celio kvarteret lige bag Colosseum.

Spis billigt i dit lokale kvarter

Men, når du nu skal billigt til Rom, kan jo også spise i dit lokale kvarter. Roms ydre kvarterer er meget folkerige og du finder mange rigtig gode restauranter her. Og så er de ovenikøbet relativt billigere end i centrum, alt efter niveauet. Faktisk holder mange romere meget af at spise ude i ydre kvartererne. Ud over de bedre priser synes de at det virker mindre turistet, selvom der naturligvis er turister overalt i Rom. Omgivelserne kan naturligvis ikke måle sig med dem i det historiske centrum, men den gode romerske stemning fejler absolut ikke noget.

Spørg på hotellet eller hos din ferieboligudlejer. De vil kunne anbefale dig de gode lokale spisesteder tæt på hvor du bor.

Shopping

Der er noget særligt ved at shoppe i Roms centrum. Men går du efter den gode pris, kan du med fordel shoppe i et af de ydre kvarterer. De har alle deres handelsgader med et godt udbud af forretninger.

Rejser du i januar eller i første halvdel af februar kan du også drage fordel af det årlige romerske vinterudsalg.

Se hvilke handelsgader du finder i Roms centrum og i Appio Latino og Tuscolano kvarterne.


Del gerne indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend