Sygdom i Rom – Hvis uheldet er ude

Naturligvis skal du have den dejligste ferie i Rom. Derfor skal du også tænke på en sygdomsforsikring og på hvordan du kan finde hjælp ved sygdom i Rom. Det ville bare være så ærgerligt at få drømmerejsen ødelagt på grund af en manglende sygeforsikring.

Se mere om planlægningen af din rejse til Rom.

Hjem > Rejseinfo om Rom > Sygdom i Rom – Hvis uheldet er ude

Rejseforsikring – Sygdom og ulykker

Når du rejser til Rom skal du have dit blå EU-sygesikringskort med. Dette vil hjælpe dig i langt de fleste situationer, hvis du skulle blive syg eller komme ud for en ulykke, der kræver lægebehandling.

Det er generelt gratis at blive tilset af en læge eller indlagt på hospitalet i det italienske offentlige sygesikringssystem. Der kan dog opstå mange forsikringsmæssige indviklede situationer i forbindelse med sygdom og ulykker i udlandet. Og du kan komme ud for uforudsete udgifter, fordi ydelser du normalt er vant til, er gratis i Danmark, ikke nødvendigvis er gratis også i Italien.

Derfor er det er vigtigt at du tegner en privat rejseforsikring, som gør dig tryg på rejsen. For eksempel dækker det blå EU-sygesikringskort ikke udgifter ved en sygetransport fra Rom til Danmark.

Udover det forsikringsmæssige er der nogle praktiske ting der er gode at vide, hvis du skulle få brug for det under din ferie i Rom.

Brug apoteket ved sygdom i Rom

Skulle du få lettere symptomer af den ene eller anden art, er det generelt en god ide først at søge et apotek – farmacia, inden du eventuelt søger læge. I Italien løser apotekerne nemlig mange problemer for os, så vi undgår at gå til lægen. Og du kan spare meget tid. Du finder generelt mange apoteker overalt i Rom, som normalt er kendetegnet med et grønt kors. De præger faktisk gadebilledet ganske meget.

Bor du på hotel kan det være en god ide at spørge receptionen om, hvilket apotek de råder dig til at bruge. Nævn gerne hotellets navn på apoteket, så er du nemlig ligesom mere en del af det lokale kvarter og ikke bare en helt anonym turist. For romerne er det altid vigtigt at vide, hvem de har med at gøre.

Får du brug for medicin om natten, kan hotellet ofte hjælpe dig med at finde et åbent natapotek.

Lægeundersøgelse og udskrivning af receptpligtig medicin

Får du brug for receptpligtig medicin eller behandling, kan du naturligvis ikke undgå at skulle tilses af en læge.

Bliver du syg og sengeliggende på hotellet, vil der ofte være en privat læge tilknyttet, der kan tilkaldes og tilse dig mod kontant betaling. Denne læge kan også udskrive receptpligtig medicin til dig. Understreg at du gerne vil have en læge der taler engelsk.

Får du brug for at blive tilset af en læge uden at være sengeliggende, kan du søge hjælp på en skadestue – pronto soccorso. Her skal du forvente lang ventetid inden du ser en læge, alt efter hvor mange mennesker der er mødt op og hvor alvorlig din situation vurderes.

I Rom findes der to offentlige 24-timers lægevagter til turister – guardia medica turistica. Den ene befinder sig i Roms centrum i en sidegade til Via del Corso.

ASL ROMA 1 - POLIAMBULATORIO CANOVA

Via Antonio Canova, 19, 00186 Roma RM, Italien.

Se hvor lægevagten ligger på kort over Rom.

Telefon: +39 06 7730 6112 eller +39 06 7730 6113.

Den anden 24-timers lægevagt til turister ligger i Trastevere kvarteret.

PRESIDIO TERRITORIALE DI PROSSIMITÀ "NUOVO REGINA MARGHERITA"

Via Emilio Morosini, 30, 00153 Roma RM, Italien.

Se hvor lægevagten ligger på kort over Rom.

Telefon: +39 06 7730 6650.

Børnehospitalet Bambin Gesù

Har du børn med som får brug for lægehjælp, er det også en mulighed at tage på børnehospitalet Bambin Gesùs skadestue. Bambin Gesù drives af Vatikanstaten, men hører ind under den offentlige italienske sygesikring. Hospitalet er internationalt anerkendt for forskning i og behandling af børnesygdomme, og naturligvis meget søgt af de romerske børnefamilier, når der er behov.  Hospitalet ligger oppe på Gianicolo-højen, som er hurtig at komme til fra Roms centrum med en taxi.

PRONTO SOCCORSO OSPEDALE BAMBIN GESÙ

Via del Gianicolo, 00165 Roma RM, Italien.

Se hvor skadestuen ligger på kort over Rom.

Benyt Danmarks Ambassade i Italien

Danmarks Ambassade i Rom kan give dig en hånd med at finde lægehjælp eller et hospital der kan behandle dig i tilfælde af sygdom. Dog skal det understreges at ambassaden ikke kan hjælpe dig med betalinger af nogen art. Det er derfor meget vigtigt at du medbringer dit blå EU-sygesikringskort og i øvrigt er godt forsikret. Se mere om hvilken type hjælp du kan få hos ambassaden i Rom.


Del gerne indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend