Danmarks Ambassade i Italien

Danmarks Ambassade i Italien ligger i Rom, hvilket er heldig for dig hvis du skulle få brug for den. Naturligvis håber jeg ikke du får brug for at henvende dig til ambassaden. For det er jo kun hvis du kommer ud for uheldige situationer, at du kan have glæde af den.

Hjem > Rejseinfo om Rom > Danmarks Ambassade i Italien

Hvad kan Danmarks Ambassade i Italien gøre for dig?

En vigtig ting du skal vide, er at ambassaden ikke kan give dig økonomisk hjælp af nogen art. Ambassadens fornemmeste opgave er at rådgive dig. Give dig adgang til italiensk professionel hjælp og fortælle di hvordan du skal forholde dig til de italienske myndigheder. På nogle af ambassadens ydelser kan der være et gebyr du skal betale.

Mistede penge, pas og dokumenter

Mister du penge, pas eller dokumenter ved tyveri eller på anden måde, kan ambassaden være dig behjælpelig. Du kan for eksempel få hjælp til en pengeoverførsel fra Danmark eller udstedt et midlertidigt pas. Læs mere på ambassadens hjemmeside.

Mister du dine betalingskort skal du naturligvis spærre dem, som det allerførste, inden du fortager dig noget andet.

Inden du tager til ambassaden, skal du altid have en politianmeldelse med dig. Det hedder en denuncia di smarrimento på italiensk og du får den på en politistation der hedder Questura. Her skal du så finde afdelingen for anmeldelser – Ufficio Denunce. Udover hos ambassaden kan du få brug for din politianmeldelse i andre sammenhænge, for eksempel i kommunikationen med dit forsikringsselskab.

Der findes flere politistationer i byen, hvor du kan få lavet anmeldelsen, men de har ofte ret begrænsede åbningstider. Du kan eventuelt få ambassaden eller dit hotel til at hjælpe dig med at finde et åbent kontor tæt på hvor du befinder dig. Alternativt kan du gå direkte til politistationen, der har åbent hele døgnet rundt alle ugens syv dage.

QUESTURA ROMA UFFICIO DENUNCE

Via San Vitale 15, 00184 Roma RM, Italien.

Se beliggenhed på kortet.

Telefon: +39 06 46861.

En praktisk ting som kunne gøre dit besøg på politistationen lidt hurtigere og nemmere, er at tage fotokopier af de bortkomne dokumenter med. Det virker naturligvis underligt på dig, der kommer fra den mest digitaliserede offentlige administration i Europa. Men på denne måde gør du den italienske funktionær lykkelig. Hav eventuelt foto af dine dokumenter liggende på smartphonen med hjemmefra. Så kan du lige printe dem ud på hotellet, inden du møder op på Ufficio Denunce.

Sygdom og ulykke

Ved sygdom eller en ulykke der kræver at du bliver tilset af en læge, kan ambassaden hjælpe dig med at finde en læge eller et hospital. Som tidligere nævnt kan ambassaden ikke hjælpe dig økonomisk. Det er derfor meget vigtigt at du medtager dit blå EU-sygesikringskort og i øvrigt er privat forsikret. Uden den private forsikring vil du for eksempel ikke kunne få godtgjort en sygetransport hjem til Danmark.

Det samme gælder ved dødsfald og hjemtransport af kiste eller urne. Også her kan ambassaden kan være behjælpelig, men ikke bistå dig økonomisk. Læs mere på ambassadens hjemmeside.

Læs mere om hvordan du finder hjælp i Rom i tilfælde af sygdom.

Hvor i Rom ligger Danmarks Ambassade i Italien?

DANMARKS AMBASSADE I ITALIEN - AMBASCIATA DI DANIMARCA IN ITALIA

Piazza Rio de Janeiro 3, 00161 Roma RM, Italien.

Se beliggenhed på kortet.

Ekspeditionstid: mandag og onsdag: 09:30-12:30 - du skal have en aftale inden du møder op.

Lukkedage: alle lørdage, alle søndage, 1. og 6. januar, Langfredag, 2. påskedag, 1. maj, 2. pinsedag, 2. juni, 29. juni, 15, 8., 24., 25. og 31. december.

Telefon: +39 06 9763 9810. Telefontid: mandag-fredag: 09:30-13:00 og 14:30-15:30.

Nødtelefon: skulle du befinde dig i et nødstilfælde udenfor normal åbningstid, kan du kontakte Udenrigsministeriets 24-timers vagtcenter alle dage på telefon: +45 3392 1112.

Email: romamb@um.dk.

Hjemmeside: https://italien.um.dk.

SOME: Facebook.

Hvordan kommer jeg til ambassaden fra Roms historiske centrum?

  • Fra Piazza Venezia kan du tage bus nummer 60. Stå af ved Normentana/Regina Margherita stoppestedet og gå cirka 250 meter.

Hvordan kommer jeg til ambassaden fra centralstationen – Stazione Termini?

  • Fra metrostationen Termini kan du tage Metro B til Policlinico stationen, og gå cirka 600 meter. Ønsker du ikke at gå fra metrostationen kan du tage sporvogn nummer 3 eller 19 til Regina Margherita/Nomentana stoppestedet og gå de sidste små 100 meter.
  • Fra Stazione Termini/Piazza dei Cinquecento kan du tage bus nummer 66, 82 eller 90 fra terminal C. Stå af ved Normentana/Regina Margherita stoppestedet og gå cirka 250 meter.

Hvad hedder Danmarks Ambassade i Italien på italiensk?

Ambasciata di Danimarca in Italia.


Del gerne indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend