Billede af Maj Colosseum i Rom

Ferie i Rom i maj

I maj er det rigtigt blevet forår i den evige stad.  Og det inviterer uden tvivl til en herlig ferie i Rom i maj måned. Temperaturerne er virkelig behagelige og måneden byder på relativt få regnvejrsdage.

Billede af hygge i Rom med et glas vin
På en ferie i Rom i maj måned har du rig lejlighed til at nyde Roms gadeliv. Sæt dig på en fortovscafe med en godt glas vin og nyd skuet. Billede af Jean-Philippe RéglatPixabay

Ligesom september er denne måned af mange regnet for det ideelle tidspunkt for en rejse til Rom. Her er der stor sikkerhed for at kunne nyde en cappuccino, en spritz eller en øl på en cafe i byens centrum med udsigt over en af Roms mange smukke pladser eller midt i strømmen af de mange turister og romere der passerer i gaden. Eller naturligvis nyde nogle af Italiens og Roms mange kulinariske specialiteter på en udendørs restaurant.

Både med hensyn til flybilletter og hoteller er priserne naturligvis relativt høje. Samtidig skal du regne med at stå i kø ved byens  mest berømte attraktioner. For eksempel ved Colosseum og Peterskirken. 

Vejr indeks maj måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
13°C
8°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
24°C
16°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
5
6

Tilbagevendende begivenheder og mærkedage i maj 2021

I maj springer roserne ud i Rom

Særligt i første halvdel af måneden kan du have glæde af denne dejlige oplevelse af farver og dufte. I Roms kommunes rosenhave – Roseto Comunale – på Aventinerhøjen kan du nyde et rigt udvalg af roser i flor.

Roser i Rom i maj
Roser i Rom i maj måned, i Roms kommunale rosenhave på Aventinerhøjen. Eget billede.

Rosenhaven ligger lige overfor Circus Maximus cirka kun 400 meter til fods fra Circo Massimo metrostationen på linje B. Herfra har du samtidig en strålende udsigt over Circus Maximus og Palatinerhøjen.

Ønsker du en lidt mere fredelig gåtur, væk fra Roms centrum, byder Aventinerhøjen samtidig på de tre smukke kirker Santa Sabina, Basilica dei Santi Bonifacio e Alessio og Santa Prisca, oprindeligt fra den tidlige kristendoms tid. Du finder også den herligste udsigt ud over Rom fra OrangehavenGiardino degli Aranci. Og endelig det kuriøse syn til Peterskirkens kuppel gennem nøglehullet i Malteserordenens port.

Ønsker du at nyde roserne tættere på det historiske centrum, har Roms botaniske haveOrto Botanico di Roma – også en rosenhave. Den ligger i Trastevere ikke langt fra Ponte Sisto.

1. maj: Arbejdets dag – Festa del Lavoro

Denne dag er national helligdag i Italien. De fleste restauranter holder dog åbent som normalt, mens en del forretninger, museer og seværdigheder kan være lukkede.

På denne dag vil traditionen at fagforeningerne samler folk til taler og et langt koncertprogram på Piazza di Porta San Giovanni. Denne plads ligger lige ved Laterankirken, som er Roms domkirke. Festlighederne foregår normalt fra om eftermiddagen til langt ud på aftenen. Der er normalt mange mennesker til denne begivenhed. Vær også opmærksom på omlægninger i den offentlig trafik omkring Piazza di Porta San Giovanni.

Første maj falder på en lørdag i 2021 og en del romere vil benytte lejligheden til at køre ud af byen for at nyde naturen og vandet. Andre vil tage familien med til en hjemmelavet picnic i en af Roms grønne parker. Derfor vil for eksempel Villa Borghese og Villa Pamphili være meget overrendte af mennesker på denne dag.

10. maj: Mors dag – Festa della Mamma

Er sammen med din mor i Rom, er dette dagen hvor du kan tænke specielt på hende. Ligesom i Danmark køber italienerne ofte en lille gave eller blomster til deres mor, og naturligvis skal hun have en hilsen over telefonen.

23. maj: Pinsegudstjeneste i Pantheon – La Pentecoste

Den årlige søndagspinsegudstjeneste i Pantheon, der afslutter med, at der daler røde rosenblade ned gennem åbningen i Pantheons kuppel. Det er en meget smuk og underfuld event at deltage i. Læs mere om Pantheon i Rom.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up