Ferie i Rom i maj – Nyd sommersolen

Billedbeskrivelse: i maj bliver det rigtig forår i Den Evige Stad.  Og det inviterer uden tvivl til en herlig ferie i Rom i maj måned. Temperaturerne er sommeragtige og måneden byder på meget sol. På billedet ser du Colosseum i smuk profil mod den romerske maj himmel.

Hjem » Ferie i Rom » Ferie i Rom i maj – Nyd sommersolen

Danske sommertemperaturer i Rom i maj  

Ligesom september er denne måned af mange regnet for det ideelle tidspunkt for en rejse til Rom. Her er der stor sikkerhed for at kunne nyde en cappuccino, en spritz eller en øl på en cafe i byens centrum med udsigt over en af Roms mange smukke pladser eller midt i strømmen af de mange turister og romere der passerer i gaden. Eller naturligvis nyde nogle af Italiens og Roms mange kulinariske specialiteter på en udendørs restaurant.

Både med hensyn til flybilletter og hoteller er priserne naturligvis relativt høje. Samtidig skal du regne med at stå i kø ved byens  mest berømte attraktioner. For eksempel ved Colosseum og Peterskirken. 

Hvordan er vejret i maj i Rom?

På din ferie i Rom i maj finder du normalt den varmeste og mest solrige forårsmåned med dagtemperaturer der kan komme op på næsten 25 C° om dagen. Det er også den mest regnfattige måned i løbet af foråret. Så ønsker du at nyde en storbyferie i Rom i et vejrlig der ligner en god dansk sommer, er maj måned ideel.

Læs mere om vejret i Rom i maj måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i maj 2021

Hele maj måned

I maj springer roserne ud i Rom

Særligt i første halvdel af måneden kan du have glæde af denne dejlige oplevelse af farver og dufte. I Roms kommunes rosenhave – Roseto Comunale – på Aventinerhøjen kan du nyde et rigt udvalg af roser i flor.

Roser i Rom i maj
Roser i Rom i maj måned, i Roms kommunale rosenhave på Aventinerhøjen. Eget billede.

Rosenhaven ligger lige overfor Circus Maximus cirka kun 400 meter til fods fra Circo Massimo metrostationen på linje B. Herfra har du samtidig en strålende udsigt over Circus Maximus og Palatinerhøjen.

Ønsker du en lidt mere fredelig gåtur, væk fra Roms centrum, byder Aventinerhøjen samtidig på de tre smukke kirker Santa Sabina, Basilica dei Santi Bonifacio e Alessio og Santa Prisca, oprindeligt fra den tidlige kristendoms tid. Du finder også den herligste udsigt ud over Rom fra OrangehavenGiardino degli Aranci. Og endelig det kuriøse syn til Peterskirkens kuppel gennem nøglehullet i Malteserordenens port.

Ønsker du at nyde roserne tættere på det historiske centrum, har Roms botaniske haveOrto Botanico di Roma – også en rosenhave. Den ligger i Trastevere ikke langt fra Ponte Sisto.

Udstilling: I marmi Torlonia. Collezionare capolavori

Udstilling med 90 udvalgte arbejder i marmor fra den private Torlonia-samling. Samlingen af antikke skulpturer, med i alt 620 værker, regnes for den mest værdifulde private samling i verdenen. En rejse i stor kunst, skønhed og arkæologiske studier. Udstillingen starter fra den 14. oktober 2020 og slutter den 29. juni 2021, og foregår i Musei Capitolini, Villa CaffarelliVilla Caffarelli er Musei Capitolinis nyistandsatte udstillingsfaciliteter i Via di Villa Caffarelli. Se mere om Fondazione Torlonias store arbejde med bevaring og restaurering af de antikke skulpturer.

Udstilling: Italiensk arkitekturpris i MAXXI-museet

Originaltitel: Premio italiano di architettura e YAP Rome at MAXXI. Udstillingen fremviser arkitektoniske værker af særlig interesse og designkvalitet. Alle skabt af italienske arkitekter eller udenlandske arkitekter, der arbejder i Italien. Priserne er uddelt for anerkendelsen af ​​italiensk ekspertise, der over tid har sat sit præg på den italienske og internationale arkitektoniske scene. Du kan se udstillingen fra den 2. oktober 2020 til den 10. oktober 2021 på MAXXI-museet.

1. maj: Arbejdets dag – Festa del Lavoro

Denne dag er national helligdag i Italien. De fleste restauranter holder dog åbent som normalt, mens en del forretninger, museer og seværdigheder kan være lukkede.

På denne dag vil traditionen at fagforeningerne samler folk til taler og et langt koncertprogram på Piazza di Porta San Giovanni. Denne plads ligger lige ved Laterankirken, som er Roms domkirke. Festlighederne foregår normalt fra om eftermiddagen til langt ud på aftenen. Der er normalt mange mennesker til denne begivenhed. Vær også opmærksom på omlægninger i den offentlig trafik omkring Piazza di Porta San Giovanni.

Første maj falder på en lørdag i 2021 og en del romere vil benytte lejligheden til at køre ud af byen for at nyde naturen og vandet. Andre vil tage familien med til en hjemmelavet picnic i en af Roms grønne parker. Derfor vil for eksempel Villa Borghese og Villa Pamphili være meget overrendte af mennesker på denne dag.

2. maj: Fodbold Serie A, Lazio vs. Genoa

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Lazio spiller på hjemmebane mod Genoa – for lukkede døre på grund af Covid-19.

9. maj: Fodbold Serie A, Roma vs. Crotone

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Roma spiller på hjemmebane mod Crotone – for lukkede døre på grund af Covid-19.

10. maj: Mors dag – Festa della Mamma

Er sammen med din mor i Rom, er dette dagen hvor du kan tænke specielt på hende. Ligesom i Danmark køber italienerne ofte en lille gave eller blomster til deres mor, og naturligvis skal hun have en hilsen over telefonen. Det får rigtig mange italienske mødre alligevel hver dag.

12. maj: Fodbold Serie A, Lazio vs. Parma

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Lazio spiller på hjemmebane mod Parma – for lukkede døre på grund af Covid-19.

15. maj cirka: eventen slutter – Oplev Den Spanske Trappe med Azalea blomster

Fra midten af april frem til midten af maj  kan du opleve det meget smukke syn af Den Spanske Trappe dekoreret med Azalea blomster. Læs mere om denne event under april måned

Den Spanske Trappe i Rom dekoreret med Azalea blomster i maj måned.
Oplev Den Spanske Trappe i Rom flot dekoreret med Azalea blomster i maj måned. CC BY 2.0 billede af RodneyFlickr.

16. maj: Fodbold Serie A, Roma vs. Lazio

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Både Roma og Lazio spiller på hjemmebane mod hinanden – for lukkede døre på grund af Covid-19.

Når to lokale hold mødes i Italien, kaldes det et derby. Roma vs. Lazio derby’et er uden tvivl et af de mest dramatiske i hele turneringen. Og de to holds publikummer kommer ikke specielt godt ud af det med hinanden. Se en beskrivelse af Derby della Capitale på Kom til Rom Guiden.

23. maj: Pinsegudstjeneste i Pantheon – La Pentecoste

Den årlige søndagspinsegudstjeneste i Pantheon, der afslutter med, at der daler røde rosenblade ned gennem åbningen i Pantheons kuppel. Det er en meget smuk og underfuld event at deltage i. Læs mere om Pantheon i Rom.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up