Ferie i Rom i juni

Når du vælger at holde ferie i Rom i juni, kan du rigtig mærke, at det begynder at blive sommer.

Nu bliver det sommer i Rom

Juni temperaturerne kan måske blive lige en tand for høje for nogle til en storbyferie, men det er stadig en meget behagelig måned. 

Der er stadig er mange turister i byen, men noget af presset fra april og maj gået lidt af. Det gør det mere behageligt at besøge byens seværdigheder og ikke mindst, giver det mulighed for rigtig at nyde de lune aftner til at udforske byen og hygge sig på en udendørs cafe eller restaurant.

Billede af den spanske trappe - ferie i Rom i juni
Den Spanske Trappe i er altid en af hovedattraktionerne under et besøg i Rom. Billede af Ilnur KalimullinUnsplash.

I denne mellemsæson finder man normalt relativt gode priser på flybilletter og hoteller.

Selvom det først bliver rigtig sommer for romerne i august, er temperaturerne pænt høje i forhold til danske forhold. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du skal gebærde dig i den romerske sommer, uden at ødelægge ferien på grund af for megen varme og sol.

Vejr indeks juni måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
17°C
12°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
28°C
20°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
3
8

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i juni 2021

1. juni: Romersk Sommer Event – Estate Romana

Estate Romana er en ramme om en række kulturaktiviteter der foregår hele sommeren igennem, organiseret af Roms kommune. I 2020 var Estate Roma planlagt til at begynde den 1. juni og slutte den 30. september. Vi afventer nu datoerne for 2021.

Hvert år byder Estate Romana på et varieret program inden for musik, kunstudstillinger, film, gadeperformance, teater, sport og specielle arrangementer.

Besøger du Rom med børn kan det godt betale sig at holde øje med Estate Romanas program, som hvert år også indeholder en række børnearrangementer. Eventens programmet findes aktuelt på hjemmesiden www.romarama.it, som annoncerer events i byen hele året rundt. Desværre kun på italiensk

Programmet indeholder normalt også flere gratis events i byen, med italienske og internationale navne.

2. juni: Republikkens dag – Festa della Repubblica

Det officielle navn for Italien – Italia, er egentlig Den Italienske Republik – Repubblica Italiana.

Republikkens dag er national helligdag i Italien og den fejres i Rom med en ceremoni ved Fædrelandes Alter og en militærparade på Via dei Fori Imperiali om formiddagen. Det er en flot og spændende begivenhed at opleve. Vær opmærksom på de mange mennesker der vil befinde sig i om omkring Roms centrum og de mange ruteomlægninger af den offentlige trafik.

På videoen ovenfor vises ceremonien ved Fædrelandes Alter 2019 med Italiens Præsident Sergio Mattarella. Traditionen tro lægger Præsidenten en laurbærkrans på den ukendte soldats grav. Her brænder en evig ild, som vises på videoen. Og som du selv kan opleve på din rejse til Rom.

Musikken som spilles i starten af videoen er Italiens nationalsang. Italienernes sangIl Canto degli Italiani, som du kan læse mere om på Wikipedia.

Højdepunktet ved kransenedlæggelsen er når specialkorpset Frecce tricolori fra det italienske luftvåben, flyver ind over Fædrelandes Alter og tegner det italienske flag hen over himlen. Ja, faktisk lige over Præsidentens hoved, som kameravinklen er sat.

I anledningen af Republikkens dag åbnes præsidentpaladsets haver – I giardini del Quirinale – normalt om eftermiddagen.

Du kan læse mere om Republikkens dag og dens historie på Wikipedia på engelsk.

Forretninger i Roms centrum, cafeer, restauranter, museer og Roms seværdigheder er normalt åbne på denne dag.

21. juni: Sommer – Estate

Ifølge den astronomiske kalender, som italienerne bruger til at definere årstiderne efter, bliver det sommer den 21. juni. 

29. juni: San Pietro e Paolo

På denne romerske helligdag fejres Roms to helgener og beskyttere Pietro og Paolo ved en række kirkelige handlinger. Især i kirker der er viet til de to helgener. Vær opmærksom på at denne helligdag kun afholdes i Rom.

Faktisk er det sådan at alle Italiens byer hver især har deres helgener. Det betyder de italienske byer har en helligdag om året, der ikke er national, men altså afholdes som en lokal fridag.

Museer, seværdigheder, cafeer, restauranter og forretninger vil normalt være åbne på denne dag.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up