Ferie i Rom i juli

På en ferie i Rom i juli måned, er der god lejlighed til at nyde de lune aftener.

Varme dage, lune aftener og sommerudsalg

Juli og august er de to varmeste sommermåneder i Rom. Det er industri- og skoleferie i Danmark og naturligt nok søger de fleste familier mod sol og strand i Sydeuropa. Døjer du ikke med varmen og den stærke sol, er juli en fin måned til at aflægge Rom et besøg på.

Priserne på hotellerne er relativt lavere end i højsæsonerne, mens priserne på flybilletter kan være relativt høje på grund af den danske skoleferie. Flere turister benytter Roms internationale lufthavne Fiumicino og Ciampino, hvorfra de så kører ud i det italienske sommerland i lejebil.

Den italienske industriferie ligger i august måned, hvor langt de fleste italienere holder sommerferie. Derfor finder man en meget levende by i juli, hvor alt er åbent som normalt. Naturligvis byder også denne periode på dejlige udendørs oplevelser, både gåture i Roms historiske centrum, besøg i turistattraktionerne og herlige lune aftener på restauranter og cafeer.

I nedenstående tabel ser du gennemsnitstemperaturen i Rom i juli – og den er faktisk lige så høj som i den italienske industriferie måned august.  Læs om hvordan du passer godt på dig selv ,når det er sommer i Rom.

Vejr indeks juli måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
19°C
14°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
31°C
22°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
2
8

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i juli 2021

Juli er opkaldt efter den romerske feltherre og diktator Gaius Julius Cæsar. Han blev født i juli måned i år 100 før Kristi fødsel. Det latinske ‘Iulius‘ bliver til ‘Luglio‘ på italiensk. Før Cæsars død i år 44 før Kristi fødsel hed denne måned Quintilis. Det var den femte måned i den gamle romerske kalender. Det var Cæsars gode ven og løjtnant, Marcus Antonius, der besluttede, at ære Cæsar efter hans død. Dette netop ved at ændre navnet på Cæsars fødemåned fra Quintilis til Julius.

Billede af Gaius Julius Cæsar
Den store romerske general, statsmand og diktator Gaius Julius Cæsar har givet navn til juli måned. Cæsar var født den 12. juli 100 før Kristi fødsel. (nogle kilder siger 13. juli) og døde i 44 før Kristi fødsel. Billede af Guy DugasPixabay.

Hele juli måned:

Romersk Sommer Event – Estate Romana

Kultursommereventen begynder normalt i starten af juni måned og varer til slutningen af september. Læs om eventen under juni måned.

4. juli: Sommerudsalget i Rom starter

I 2020 var sommerudsalget i Rom planlagt fra den 4. juli og seks uger frem til og med den 14. august. Vi kender endnu ikke datoerne for 2021, men udsalget er normalt i denne periode. Under sommerudsalget har du mulighed for at gøre et godt køb, hvad enten dine interesser er tøj og sko til damer, herre eller børn.

Sommerudsalg i Rom
Fra først i juli måned starter sommerudsalget i Rom. Eget billede.

Er du på en kortere ferie eller et weekendophold kan du jo eventuelt tage en halvtom kuffert med på udrejsen.

Se her hvor du kan finde shoppinggader i Roms Centrum, samt et par alternativer uden for bymidten.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up