Billede af Campo dei Fiori i januar måned

Ferie i Rom i januar

Når du holder ferie i Rom i januar måned foregår det nok ofte i forbindelse med fejringen af Nytåret. Læs mere om Jul og Nytår i Rom under din Juleferie i Rom i december.

Billede af Engelsborg og Ponte Sant'Angelo.
Under din ferie i Rom i januar kan du nyde nogle dejlige udsigter over Tiberen, da løvet er faldet af platantræerne som står langs floden. Når det til tider regner meget, hæver Tiberens niveau sig og vandet bliver brun grumset. På billedet ser du Engelsborg og Ponte Sant’Angelo. Billede af chiararemiddiPixabay.

Efter Nytårsfestlighederne er denne måned at betragte som en lavsæson periode. Især efter Helligtrekongersdag den 6. januar.

Der er relativt mange regnvejrsdage, men temperaturerne er højere end i Danmark. Ligesom her er meget mere lys og sol. Mange fortovscafeer og restauranter sætter gasvarmere ud om vinteren, Så der er stadig gode muligheder for at nyde udendørslivet.

Også priserne på flybilletter og hotelværelser er relativt lave. Og du har relativt nem adgang til seværdighederne i byen, uden at skulle stå for lang tid i kø.

Se her hvordan du kan planlægge en billig vinterferie til Rom.

Vejr indeks januar måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
3°C
-1°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
12°C
3°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
7
10

Tilbagevendende begivenheder og mærkedage i januar 2021

1. januar: Nytårsdag – Capodanno

På denne italienske nationale helligdag er langt de fleste seværdigheder og museer lukkede for publikum.

På Roms pladser og på de brede fortove nede langs Tiberen organiseres normalt en række underholdningsarrangementer for børn og voksne. Her optræder kunstnere og musikere blandt andet og boder sælger lækkert italiensk street food.

Et af de store tilløbsstykker er naturligvis Pavens Angelus tale på Peterspladsen Kl. 12:00. Denne samler normalt mange troende og turister hvert år, og er en god mulighed for at se Paven ved selvsyn. Du kan se Pave Frans’ 2020 Angelus tale på videoen herunder og få et indtryk af begivenheden. Læg mærke til den dejlige blå januar himmel. Onsdag den 1. januar 2020 var en fantastisk dejlig solrig og varm januardag.

På videoen ovenfor velsigner Paven de mange fremmødte den 1. januarPeterspladsen i Rom.

4. januar: vinterudsalget i Rom starter

Hvert år afholdes der vinterudsalg i Rom i januar. Normalt starter udsalget kort efter Nytåret – i 2020 begynder udsalget den 4. januar og fortsætter til den 15. februar.

Er du i Rom i denne periode, er der derfor gode muligheder for at gøre et godt køb. Det er meget udbredt at afholde vinterudsalg – eller saldi, som det hedder på Italiensk. Normalt finder du nedsatte priser i langt de fleste butikker på såvel husholdningsprodukter som på sko og tøj. Herunder modetøj til damer, herre og børn.

6. januar: Helligtrekongersdag – Giorno dell’Epifania/La Befana

Opholder du dig i Rom i Julen eller Nytåret vil du i mange Juleboder finde heksen som rider på sin kost. La Befana hedder hun. I sækken har hun enten kul eller gaver til børnene. Gaver til de børn der har opført sig godt. Og kul til de børn der har opført sig dårligt i løbet af året.

La Befana besøger alle romerske og italienske hjem med børn natten til Hellig Tre Konger den 6. januar. Om morgenen finder de mindste i huset så gerne en pose eller en strømpe med en gave – eller kul. I dag består kullet dog af sorte sukkerklumper.

Billede af den lille heks La Befana
Den lille sympatiske heks La Befana. Billede af Gianni CrestaniPixabay.

Den 6. januar er helligdag i Italien og hedder officielt Il giorno dell’Epifania. Normalt er denne dag den sidste skoleferiedag i den italienske Juleferie for skolerne. På de fleste arbejdspladser starter italienerne op efter Juleferien den 2. januar ligesom i Danmark.

 

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up