Ferie i Rom i februar

I romersk turistsammenhæng kunne man kalde februar den glemte måned. En ferie i Rom i februar måned passer egentlig godt ind i den danske skoleferiekalender. Der er jo vinterferie. Men fokus er naturligvis ofte på andre typer familieferier, såsom skiferier.

Ferie i Rom i februar med børn er helt perfekt

Ønsker du at vise dine børn den evige stad, er februar måned ellers et rigtig godt tidspunkt på året. I forhold til højsæsonerne undgår du alt for store menneskemængder ved de store seværdigheder. Lige Så undgår du de meget høje varmegrader, som Rom ofte byder på i den danske sommerferie. Dette er særligt vigtigt at undgå, hvis du påtænker at tage mindre børn med på ferie.

Billede af Fædrelandets Alter som du kan opleve på en storbyferie i Rom i februar.
På en ferie i Rom kan du blandt andet besøge Fædrelandets Alter – Altare della Patria, også kaldet Il Vittoriano. Her set fra Piazza Venezia. Der er i Rom blandede meninger om dette bygningsværks ynde og det går også under øgenavne som Skrivemaskinen eller Bryllupskagen. Billede af Bronisław DróżkaPixabay.

Nyd en udendørs cafe om vinteren

Temperaturerne ikke oppe på et niveau, som oftest indbyder til en sydlandsk ferie. De fleste drømmer om at nyde de dejlige april- og majdage på en romersk udendørs bar eller restaurant. Og at kunne gå rundt i byen i sommertøj. Du vil dog stadig kunne få glæde af at sidde udendørs på Roms cafeer, da mange normalt sætter gasvarmere ud til gæsterne. Romerne nyder nemlig også at sidde ude og nyde gadelivet.

På trods af relativt lave temperaturer og større risiko for regn kan februar være en meget attraktiv måned med hensyn til vejret. Normalt kan du opleve flere dage med høj sol, som virkelig varmer igennem. Alt andet lige vil både flybilletter og hotellet koste mindre end i højsæsonerne i foråret og i efteråret. Rejser du med din familie, er der derfor en del penge at spare i denne periode.

Samtidig vil du nemmere finde plads både ved turistattraktionerne og for eksempel på restauranterne. Er du museumsinteresseret byder Rom normalt på spændende udstillinger. Disse kan du nyde og få stort udbytte af på en regnvejrsdag.

Sådan kan du kan planlægge en billig vinterferie til Rom.

Vejr indeks februar måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
3°C
-1°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
14°C
3°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
7
6

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i februar 2021

Hele februar måned:

Udstilling: Banksy a Visual Protest

Udstilling med mere end 100 arbejder af street art kunstneren Banksy på Chiostro del Bramante-museet fra den 8. september 2020 til den 11. april 2021.

1. februar: Vinterudsalg i Rom – Saldi

Er du interesseret i shopping kan du stadig nå at få glæde af Roms vinterudsalg. Udsalget strækker sig normalt ind i februar måned – i 2020 var sidste udsalgsdag den 15. februar. Udsalget startede den 4. januar i 2020. Mange tilbud er normalt væk fra hylderne, men der plejer stadig at være spændende varer tilbage til den sidste dag. Dette gælder også inden for modetøj til damer, herrer og børn.

7. februar: Fodbold Serie A, Lazio vs. Cagliari

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Lazio spiller på hjemmebane mod Cagliari – for lukkede døre på grund af Covid-19.

14. februar: Fodbold Serie A, Roma vs. Udinese

Endnu ingen tid på Roms Olympiske Stadion. Roma spiller på hjemmebane mod Udinese – for lukkede døre på grund af Covid-19.

14. februar: Valentinsdag – San Valentino

Er I et par har I mulighed for at nyde en romantisk aften i Rom på denne dag. Valentinsdag er en meget vigtig dag for mange romere og italienere. Både for de forelskede par i alle aldre og forretningernes økonomi. Omsætningen på gaveartikler, blomster og restaurantbesøg stiger nemlig mærkbart op til denne dato. Om aftenen den 14. februar spiser mange par traditionelt ude. Se mere om Valentinsdags oprindelse og betydning for italienerne.

Et forslag til en restaurant til denne aften kunne være Ristorante Papà Giovanni i Roms historiske centrum. Den ligger ikke lang fra Piazza Navona. Dette er en lille intim restaurant med en romantisk atmosfære og stearinlys på bordene. Prisniveauet ligger i den højere ende og man spiser meget fint her. Køkkenet kan beskrives som en mere moderne udgave af det traditionelle romerske køkken med rig brug af urter og dufte. Der er tale en historisk restaurant, drevet gennem tre generationer og Giovannis barnebarn Daniela vil normalt stå for serveringen.

Ristorante Papà Giovanni

Via dei Sediari, 4, 00186 Roma RM, Italien

Telefon: +39 06 686 5308

www.ristorantepapagiovanni.it

Ugentlig hviledag: søndag

Billede af Ristorante Papà Giovanni i Rom
Et fint opdækket bord på Ristorante Papà Giovanni i Rom. Billede. Tak til Ristorante Papà Giovanni.

Husk at bestille bord på forhånd, da der vil være rigtig mange mennesker ude at spise på denne aften.

16. februar: Fastelavn – Carnevale

Efter de kristne katolske traditioner begynder denne begivenhed på forskellige datoer hvert år mellem Nytår og Helligtrekonger. Det afhænger af hvordan Påsken falder, og den slutter fastelavnstirsdag martedì grasso – ’fede tirsdag’.

I Rom er Fastelavn mest de mindre børns fest. Billede af Ben KerckxPixabay

I 2021 falder martedì grasso på den 16. februar. Omkring fastelavnsdagene møder du normalt en del mindre børn i udklædning på gader og pladser. For eksempel også i Villa Borghese, hvor der flittigt smides konfetti i luften. I Rom er traditionerne omkring denne folkefest næsten forsvundet og der organiseres ingen optog eller gadefester i byens centrum. Der kan være nogle enkelte arrangementer på byens pladser eller temafester i forlystelseslokaler.

Se mere om fastelavnstraditionen på historieonline.dk .

Le frappe – en romersk specialitet til fastelavn

En kulinarisk tradition som stadig holdes i hævd, er den søde sprøde specialitet der udelukkende laves til fastelavn. Le frappe (ikke at forveksle med frappè). En typisk italiensk fastelavnskage, som absolut er værd at prøve. Den produceres i dag i forskellige udgaver, men den klassiske udgave er dybstegt i olie og overstrøet med strøsukker. Normalt finder du denne specialitet i cafeer og i konditorier og den gør sig godt sammen med en kop kaffe.

21. februar: Fodbold Serie A, Lazio vs. Sampdoria

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Lazio spiller på hjemmebane mod Sampdoria – for lukkede døre på grund af Covid-19.

28. februar: Fodbold Serie A, Roma vs. AC Milan

Endnu ingen tid på Roms Olympiske Stadion. Roma spiller på hjemmebane mod AC Milan – for lukkede døre på grund af Covid-19.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up