Billede af udsigt fra Peterskirkens kuppel i december måned

Ferie i Rom i december

En ferie i Rom i december kan nok være en forfriskende afveksling til det nordiske vintermørke. 

Billede af Juletræet på Peterspladsen
Under din ferie i Rom i december kan du blandt andet opleve synet af Juletræer under en klar blå himmel. Her på Peterspladsen. Eget billede.

De fleste rejser til Rom i december måned foregår nok i forbindelse med juleferien og fejringen af Nytåret. Både i Jule- og Nytårsdagene er Roms restauranter åbne hvilket betyder, at man som turist nemt finder hyggelige steder og god mad til at fejre helligdagene.

Det er normalt også for mange romere og italienske turister at fejre højtiderne ude i byen. I Juledagene fremstår Roms centrum derfor meget levende med mange mennesker, der skal købe de sidste julegaver, tage aperitif eller spise en middag med familie og venner eller simpelthen bare er ude for at nyde det gode vejr og menneskemylderet.

Som turist kan man naturligvis også vælge at besøge nogle at Roms seværdigheder eller spændende udstillinger i Juledagene. Langt de fleste museer og udstillingssteder holder åbent omkring Julen og Nytåret. Kun den 25. december og 1. januar er alle attraktioner normalt lukkede.

Vejr indeks december måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
4°C
1°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
13°C
5°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
8
10

Tilbagevendende begivenheder og mærkedage i december 2020

8. december: Ubesmittede undfangelse – Immacolata Concezione

Denne dag er national helligdag i Italien. Restauranter, cafeer og seværdigheder vil normalt holde åbent på denne dag

21. december: vinter i Rom

Når italienerne taler om årstiderne henvises normalt til den astronomiske kalender. Derfor bliver det vinter i Rom på denne dato. Du kan de mere om definitionen af vinterårstiden på Wikipedia.

24. December: Juleaften – la veglia di Natale

Denne dag betragtes som en helt almindelig arbejdsdag i Italien. Om aftenen spiser de fleste romere sammen med deres familier hjemme, men man finder også familier der spiser ude på denne aften.

25. december: Førstejuledag – Natale

Om morgenen pakker romerne julegaver ud. De mindste får fortalt at julemanden kommer med gaverne om natten, som de så finder under juletræet om morgenen.

Førstejuledag er national helligdag i Italien og de romerske turistattraktioner og museer vil normalt være lukket på denne dag. Byen er absolut ikke død den 25. december, da mange restauranter og cafeer er åbne og mange romere udnytter dagen til at tage en dejlig gåtur med familie og venner.

26. december: Anden juledag – Santo Stefano

Ligesom Førstejuledag er Anden juledag national helligdag i Italien, men på denne dag vil mange seværdigheder og museer holde åbent ligesom restauranter og cafeer.

31. december: Nytårsaften – San Silvestro

Romerne fejrer Nytårsaften såvel i hjemmene som ude i byen. Det er ofte en højtid som fejres sammen med venner. Modsat Julen, som normalt fejres sammen med familien. Mange restauranter i byen arrangerer Nytårsmiddage. Det er derfor meget vigtigt at bestille bord på forhånd til denne aften.

 

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up