Ferie i Rom i august

Når du holder ferie i Rom i august, ankommer du til det der bliver betragtet som den rigtige sommermåned i Italien og i Rom.

Oplev Rom næsten for dig selv

Det er industriferie, hvor rigtig mange industrier og kontorer lukker helt ned i op til tre uger. Samtidig holder skolerne sommerferie. Også langt de fleste offentlige kontorer og services køre med stærkt reduceret mandskab.

Billede af Peterspladsen i Rom
Der er altid mennesker på Peterspladsen i Rom, selvom det er lavsæson. Også når du besøger Rom i august måned. Billede af teetassePixabay.

Rigtig mange italienere forlader storbyerne og tager på ferie ved vandet eller i bjergene, hvor de finder et køligere klima. Især i Norditalien forvandles storbyerne nærmest til spøgelsers byer og de fleste restauranter og forretninger holder sommerlukket. Dette gælder for eksempel for byer som Milano og Bologna, hvis økonomier er tæt forbundet til industrien.

Det gælder dog ikke for Rom. Da der både er færre turister og romere i byen, finder du naturligvis ikke så mange mennesker i gaderne som normalt. Biltrafikken er også reduceret meget.

Men Rom fremstår stadig som en levende by. Dette skyldes dels at Rom i høj grad lever af turisme – og der kommer turister til Rom hele året rundt – og at mange romere de seneste år har set sig nødsaget til at skære ned på feriebudgettet på grund af reducerede økonomiske ressourcer. I stedet for en lang udenlandsferie eller et længere ophold ved havet, tager flere nu kortere ferier. Dog kompenserer mange derudover med flere korte ture uden for byen i egen bil.

Ferie i Rom i august – helt unikt

Har du det godt i det varme klima er en ferie i Rom i august derfor en meget unik og fascinerende periode. Man har ikke helt byen for sig selv, men det er det nærmeste man kommer på at have det. Alle turistattraktioner er åbne og køerne for at komme ind er kortere end i højsæsonerne. Langt de fleste hoteller holder åbnet, men man skal være opmærksom på at nogle restauranter og forretninger kan holde sommerlukket. Særlig i ugerne omkring den 15. august, som er helligdag i Italien, kan nogle aktiviteter vælge at holde lukket.

Netop fordi så mange romere vælger at blive i byen i august bliver der organiseret rigtig mange udendørs aftenforestillinger gennem hele måneden. Det er for eksempel musikarrangementer under åben himmel, som til tider også kan være gratis. Det er en fantastisk følelse at mærke aftenens friskhed komme, som natten skrider frem.

Priserne på hotellerne er relativt lave i august i forhold til de mest populære sæsoner, mens priserne på flybilletter kan være relativt høje på grund af den italienske industriferie. Dette skyldes at de italienere der holder en ferie i udlandet hyppigt rejser nord på, for nyde køligere himmelstrøg og de nordiske kulturer – det mærker man for eksempel også i København, hvor man hører en del italiensk i august måned.

I nedenstående tabel ser du gennemsnitstemperaturen i Rom i august – og den er ret høj.  Læs om hvordan du passer godt på dig selv i Roms hede sommermåneder.

Vejr indeks august måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
19°C
14°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
31°C
22°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
2
8

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i august 2020

Hele august måned

Romersk Sommer Event – Estate Romana

Denne romerske kultursommerevent begynder i starten af juni og varer til slutningen af september måned. Læs om eventen under juni måned.

Sommerudsalg i Rom

Sommerudsalget som i 2020 startede i juli, fortsatte frem til og med den 14. august. Vi afventer datoerne for 2021. Normalt vil mange butikker i centrum være åbne, selvom det er ferietid. Vær dog opmærksom på at den 15. august er national helligdag i Italien og at nogle forretninger kan holde sommerlukket i ugerne omkring denne helligdag.

15. august: Jomfru Marias optagelse i himlen – Assunzione di Maria Vergine/Ferragosto

Denne italienske nationale helligdag falder midt i rigtig mange italieneres industrisommerferie. Så kan det næsten ikke blive mere sommer i italieners og romernes opfattelse. Normalt omtales denne dag som Ferragosto. De der ikke allerede er på ferie, vil på denne dag normalt søge mod badestrandene.

Du kan læse mere om Jomfru Marias optagelse i himlen på Wikipedia.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up