Ferie i Rom i april – Nyd det romerske forår

Billedbeskrivelse: Når du holder ferie i Rom i april, kan du fra midten af måneden opleve Den Spanske Trappe i Rom smukt udsmykket med Azalea blomster. Og naturligvis mange mennesker.

Denne måned er naturligvis en meget populær blandt danskerne. Rigtig mange drømmer – meget forståeligt – om at holde en ferie i Rom i april.

Hjem » Ferie i Rom » Ferie i Rom i april – Nyd det romerske forår

Tag forskud på foråret med store oplevelser i Rom

Det romerske forårsvejr, som ofte ligner det danske sommervejr – når det altså bliver sommer i Danmark – indbyder til alt hvad der er indbefattet af en ægte romersk ferieoplevelse: at nyde Roms fantastiske udendørs seværdigheder og lange gåture i Roms historiske centrum i let påklædning, og at spise udendørs på en af byens mange fortovscafeer eller restauranter.

Ikke overraskende hører april, sammen med maj, september og oktober, til en af de måneder hvor danske og Nordeuropæiske rejsebureauer udbyder mange rejser til Rom. Priserne på både flybilletter og hotelværelser er relativt høje og der er generelt mange mennesker ved byens seværdigheder, på fortovscafeer og i restauranter og gaderne i Roms centrum.

Alligevel er og bliver en ferie i Rom i april måned en fantastisk oplevelse og en rejse, du vil have glæde af i lang tid.

Her finder du en liste med nogle af de hoteller danskerne anbefaler i Roms centrum og i Trastevere.

Hvordan er vejret i april i Rom?

I april kommer dagtemperaturen næsten op på de 20 C°, hvilket gør denne måned til en af de absolutte højsæsonperioder for turisme i Rom. Minimumstemperaturen holder sig lige under de 10 C°, men klimaet indbyder stadig til dejlige aftenture i byen. Der er omtrent det samme antal dage med regn som i Danmark, men der falder normalt en del mere nedbør i Rom.

Læs mere om vejret i Rom i april måned med detaljer om temperaturer, solskinstimer, nedbør med mere.

Events, udstillinger, tilbagevendende begivenheder og mærkedage i april 2021

Hele april måned

Udstilling: I marmi Torlonia. Collezionare capolavori

Udstilling med 90 udvalgte arbejder i marmor fra den private Torlonia-samling. Samlingen af antikke skulpturer, med i alt 620 værker, regnes for den mest værdifulde private samling i verdenen. En rejse i stor kunst, skønhed og arkæologiske studier. Udstillingen starter fra den 14. oktober 2020 og slutter den 29. juni 2021, og foregår i Musei Capitolini, Villa CaffarelliVilla Caffarelli er Musei Capitolinis nyistandsatte udstillingsfaciliteter i Via di Villa Caffarelli. Se mere om Fondazione Torlonias store arbejde med bevaring og restaurering af de antikke skulpturer.

Udstilling: Italiensk arkitekturpris i MAXXI-museet

Originaltitel: Premio italiano di architettura e YAP Rome at MAXXI. Udstillingen fremviser arkitektoniske værker af særlig interesse og designkvalitet. Alle skabt af italienske arkitekter eller udenlandske arkitekter, der arbejder i Italien. Priserne er uddelt for anerkendelsen af ​​italiensk ekspertise, der over tid har sat sit præg på den italienske og internationale arkitektoniske scene. Du kan se udstillingen fra den 2. oktober 2020 til den 10. oktober 2021 på MAXXI-museet.

Påskeferie i Rom:

2. april: Langfredag/fredag før Påske – Venerdì Santo

I modsætning til i Danmark er er Langfredag ikke en helligdag i Italien. Det samme gælder i øvrigt Skærtorsdag. Det vil sige at såvel museer, seværdigheder, butikker som cafeer og restauranter vil holde åbent som normalt både torsdag, fredag og lørdag.

For de troende katolikker er Langfredag dog en vigtig begivenhed i Rom. Hvert år står Paven nemlig i spidsen for Roms Via Crucis Procession. Denne traditionsrige kirkelige begivenhed foregår om aftenen med fakkeltog og stopper ved i alt 14 bedesteder i byen. Procession afsluttes i Colosseum.

Videoen ovenfor fra Via Crucis 2019 giver et godt indtryk af stemningen under Pavens afsluttende bøn ved Colosseum.  

Roms Via Crucis Procession trækker tusindvis af katolske pilgrimme og turister til. Vær opmærksom på omlægninger af den offentlige trafik fra tidlig aften, hvor metrostationen Colosseo også lukkes.

4. april: Påskedag – Pasqua

Påskedag er naturligvis national helligdag i Italien. Paven afholder traditionen tro gudstjeneste i San Pietro (normalt Kl. 11:00 – hvortil du på forhånd skal købe en adgangsbillet, for at kunne komme ind). Herefter kan du sammen med de mange fremmødte mennesker modtage Pavens velsignelse på Peterspladsen (normalt Kl. 12:00 og som på alle andre søndage er dette en gratis oplevelse).

De fleste butikker vil normalt være lukkede Påskedag, men da en del romere spiser deres påskefrokost ude og der generelt er mange turister i byen, er de fleste restauranter i byen åbne. Husk at bestille bord, hvis du er opsat på at spise på en særlig restaurant.

De fleste museer og seværdigheder er åbne på denne dag.

3. april: Fodbold Serie A, Lazio vs. Spezia

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Lazio spiller på hjemmebane mod Spezia – for lukkede døre på grund af Covid-19.

5. april: 2. Påskedag – Lunedì dell’Angelo/Pasquetta

Ligesom i Danmark, er 2. Påskedag også helligdag i Italien og mange forretninger er lukkede. Spisesteder, museer og attraktioner vil for størstedelen være åbne for besøg.

11. april: udstilling slutter: Banksy a Visual Protest

Udstilling med mere end 100 arbejder af street art kunstneren Banksy på Chiostro del Bramante-museet fra den 8. september 2020 til den 11. april 2021.

11. april: Fodbold Serie A, Roma vs. Bologna

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Roma spiller på hjemmebane mod Bologna – for lukkede døre på grund af Covid-19.

15. april cirka: Den Spanske Trappe prydes med Azalea blomster

Besøger du Rom fra midten/slutningen af april frem til cirka den 15. maj, kan du opleve et smukt og helt unikt syn på Den Spanske Trappe.  Her bliver nemlig stillet cirka 250 Azalea planter op på trappetrinene. Det virker nærmest teatralsk at opleve trappen udsmykket på denne måde. Opsætningen skifter lidt fra år til år, men normalt er blomsterne hvide og lilla.

Traditionen med Azalea udsmykninger på Den Spanske Trappe stammer tilbage fra 1930’erne og det er Roms Kommune, der står for opgaven. Planterne får lov til at stå så længe de står i blomst. Det vil sige, at du normalt kan få glæde af blomsterudsmykningen indtil til midten af maj måned.

Er et af hovedformålene med din rejse til Rom at opleve denne skønne dekoration, kan det måske betale sig at tage afsted først i maj. Alle Azalea planterne står nemlig ikke nødvendigvis i fuldt flor, når de bliver stillet op i april.

15. april cirka: Roms kirsebærtræer blomstrer af

Befinder du dig i Rom mellem midten af marts og midten af april måned, kan du nyde kirsebærtræerne i blomst. Se mere om begivenheden under marts måned.

18. april: Fodbold Serie A, Lazio vs. Benevento

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Lazio spiller på hjemmebane mod Benevento – for lukkede døre på grund af Covid-19.

21. april: Roms fødselsdag – Natale di Roma

Det fortælles at Romolo grundlagde Rom den 21. april 753 før Kristi fødsel. I 2021 fylder Rom derfor officielt 2.773 år – intet under at byen også kaldes den evige stad. Denne årlige begivenhed fejres blandt andet med optog omkring Circus Maximus og Colosseum i de traditionelle antikke romerske dragter og uniformer. 

Billede af Roms fødselsdag
Den 21. april på Roms fødselsdag kan du opleve det årlige optog med traditionelle romerske klædedragter og militæruniformer. Billede af Claudio LombardiPixabay.

Om aftenen arrangeres fyrværkeri og opsætning af levende lys på billedskønne udvalgte steder som il Giardino degli aranci på Aventinerhøjen. Endelig holder en række kommunale museer og arkæologiske udgravninger åbent om aftenen.

21. april: Fodbold Serie A, Roma vs. Atalanta

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Roma spiller på hjemmebane mod Atalanta – for lukkede døre på grund af Covid-19.

25. april: Italiens befrielsesdag – Anniversario della Liberazione

Italiens befrielse fra den nazistiske besættelse og det fascistiske regime, blev proklameret i Milano den 25. april 1945. 

Denne dag er national helligdag i Italien, men der arrangeres ikke de store begivenheder af turistmæssig interesse i Roms centrum. Forretninger, restauranter, museer og seværdigheder vil oftest være åbne som normalt.

Videoen ovenfor viser historiske billeder fra Roms befrielse den 4. og 5. juni 1944, hvor de allierede tropper bliver budt velkommen af befolkningen.

25. april: Fodbold Serie A, Lazio vs. AC Milan

Endnu ingen tid, på Roms Olympiske Stadion. Lazio spiller på hjemmebane mod AC Milan – for lukkede døre på grund af Covid-19.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up