Billede af Roms botaniske have i april måned

Ferie i Rom i april

Denne måned er naturligvis en meget populær blandt danskerne. Rigtig mange drømmer – meget forståeligt – om at holde en ferie i Rom i april.

Billede af Colosseum i Rom
På din ferie i Rom i april kan du opleve dette storslåede syn af Colosseum. Billede af www-erzetich-comPixaba.

Det romerske forårsvejr, som ofte ligner der danske sommervejr – når det altså bliver sommer i Danmark – indbyder til alt hvad der er indbefattet af en ægte romersk ferieoplevelse: at nye Roms fantastiske udendørs seværdigheder og lange gåture i Roms historiske centrum i let påklædning, og at spise udendørs på en af byens mange fortovscafeer eller restauranter.

Ikke overraskende hører april, sammen med maj, september og oktober, til en af de måneder hvor danske og Nordeuropæiske rejsebureauer udbyder mange rejser til Rom. Priserne på både flybilletter og hotelværelser er relativt høje og der er generelt mange mennesker ved byens seværdigheder, på fortovscafeer og i restauranter og gaderne i Roms centrum.

Alligevel er og bliver en ferie i Rom i april måned en fantastisk oplevelse og en rejse, du vil have glæde af i lang tid.

Her finder du en liste med nogle af de hoteller danskerne anbefaler i Roms centrum og i Trastevere.

Vejr indeks april måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
9°C
4°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
19°C
11°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
8
7

Tilbagevendende begivenheder og mærkedage i april 2021

Påskeferie i Rom:

2. april: Langfredag/fredag før Påske – Venerdì Santo

I modsætning til i Danmark er er Langfredag ikke en helligdag i Italien. Det samme gælder i øvrigt Skærtorsdag. Det vil sige at såvel museer, seværdigheder, butikker som cafeer og restauranter vil holde åbent som normalt både torsdag, fredag og lørdag.

For de troende katolikker er Langfredag dog en vigtig begivenhed i Rom. Hvert år står Paven nemlig i spidsen for Roms Via Crucis Procession. Denne traditionsrige kirkelige begivenhed foregår om aftenen med fakkeltog og stopper ved i alt 14 bedesteder i byen. Procession afsluttes i Colosseum.

Videoen ovenfor fra Via Crucis 2019 giver et godt indtryk af stemningen under Pavens afsluttende bøn ved Colosseum.  

Roms Via Crucis Procession trækker tusindvis af katolske pilgrimme og turister til. Vær opmærksom på omlægninger af den offentlige trafik fra tidlig aften, hvor metrostationen Colosseo også lukkes.

4. april: Påskedag – Pasqua

Påskedag er naturligvis national helligdag i Italien. Paven afholder traditionen tro gudstjeneste i San Pietro (normalt Kl. 11:00 – hvortil du på forhånd skal købe en adgangsbillet, for at kunne komme ind). Herefter kan du sammen med de mange fremmødte mennesker modtage Pavens velsignelse på Peterspladsen (normalt Kl. 12:00 og som på alle andre søndage er dette en gratis oplevelse).

De fleste butikker vil normalt være lukkede Påskedag, men da en del romere spiser deres påskefrokost ude og der generelt er mange turister i byen, er de fleste restauranter i byen åbne. Husk at bestille bord, hvis du er opsat på at spise på en særlig restaurant.

De fleste museer og seværdigheder er åbne på denne dag.

5. april: 2. Påskedag – Lunedì dell’Angelo/Pasquetta

Ligesom i Danmark, er 2. Påskedag også helligdag i Italien og mange forretninger er lukkede. Spisesteder, museer og attraktioner vil for størstedelen være åbne for besøg.

21. april: Roms fødselsdag – Natale di Roma

Det fortælles at Romolo grundlagde Rom den 21. april 753 før Kristi fødsel. I 2021 fylder Rom derfor officielt 2.773 år – intet under at byen også kaldes den evige stad. Denne årlige begivenhed fejres blandt andet med optog omkring Circus Maximus og Colosseum i de traditionelle antikke romerske dragter og uniformer. 

Billede af Roms fødselsdag
Den 21. april på Roms fødselsdag kan du opleve det årlige optog med traditionelle romerske klædedragter og militæruniformer. Billede af Claudio LombardiPixabay.

Om aftenen arrangeres fyrværkeri og opsætning af levende lys på billedskønne udvalgte steder som il Giardino degli aranci på Aventinerhøjen. Endelig holder en række kommunale museer og arkæologiske udgravninger åbent om aftenen.

25. april: Italiens befrielsesdag – Anniversario della Liberazione

Denne dag er national helligdag i Italien, men der arrangeres ikke de store begivenheder af turistmæssig interesse i Roms centrum. Forretninger, restauranter, museer og seværdigheder vil oftest være åbne som normalt.

Videoen ovenfor viser historiske billeder fra Roms befrielse den 4. og 5. juni 1944, hvor de allierede tropper bliver budt velkommen af befolkningen.

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll Up