Category Archives: Efterår i Rom

Ferie i Rom i november

November er den absolut mest regnfulde måned i Rom og temperaturerne er relativt milde. Når du holder ferie i Rom i november kan du til gengæld få glæde af de relativt lave priser på såvel flybilletter som hotelværelser.

Billede af regnvåde brosten i Rom.
Når du holder ferie i Rom i november vil du opleve det smukke lys og unikke spejlinger i byens brostensbelægning. Billede af djedjPixaba.

Selvom november normalt byder på relativt mange regnvejrsdage, kan det alligevel være en god periode til at få mange dejlige oplevelser i Rom – og man skal da heller ikke kimse ad de 10°C forskel der alligevel er mellem København og Rom på denne årstid. Det er en forskel der tydeligt kan mærkes. November er måske ikke ideel til at sidde meget udendørs, men perfekt for mange til de lange oplevelsesrige vandreture i Roms centrum.

Endelig er der i denne periode generelt bedre plads i Roms seværdigheder og byen virker i det hele taget mindre befolket end i højsæsonerne.

Skulle man komme ud for mange regnvejrsdage under ferien, er det en fordel at have planlagt en række besøg på nogle af Roms indendørs attraktioner og museer.

Vejr indeks november måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
7°C
4°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
17°C
7°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
9
10

Tilbagevendende begivenheder og mærkedage i november 2020

1. november: Allehelgens – Ognissanti

Denne dag er national helligdag i Italien. Museer, turistattraktioner, cafeer, restauranter og forretninger vil normalt være åbne.

 

Ferie i Rom i oktober

I oktober synes de fleste romere, at det er blevet mere efterår. På din ferie i Rom i oktober oplever du relativt flere regnvejrsdage og temperaturerne falder til et behageligt niveau.

Billede af Pantheon i Rom
På din ferie i Rom i oktober måned skal du besøge det antikke tempel Pantheon på Piazza della Rotonda. Billede af kirkandmimiPixabay.

Dette passer nok mange danskere rigtig godt. Oktober er naturligt nok en højsæsonmåned med meget dejligt vejr. Dette afspejles også af de relativt høje priser på flybilletter og hoteller.

Der er generelt mange turister i byen og man må regne med at stå i kø ved de romerske turistattraktioner. Også på cafeer og restauranter finder man generelt en del mennesker, særligt udendørs i dagtimerne og indendørs i aftentimerne, hvor temperaturerne falder en del.

Vejr indeks oktober måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
12°C
7°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
22°C
12°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
7
9

 

Ferie i Rom i september

Når du vælger at holde ferie i Rom i september. Så har du klart valgt  en af de mest populære måneder at gæste Rom i.

Billede af Neptunfontænen på Piazza Navona i Rom
På din ferie i Rom i September skal du naturligvis opleve Piazza Navona, hvor du blandt andet finder Neptunfontænen. Billede af Waldo MiguezPixabay

Du finder dejlige varmegrader i luften og risikoen for regn er relativt lille. Måske temperaturerne stadig kan være lige høje nok for nogle danskere. Men for de fleste er en ferie i Rom i september en kærkommen lejlighed til at forlænge sommeren og få en fantastisk storbyferieoplevelse.

For os der lever i Rom, oplever vi hvert år hvordan varmedisen i august bliver blæst væk af de nordlige vinde i efteråret. Derfor fremstår byens bygninger og udendørs seværdigheder i et unikt klart sollys i september.  Roms farver og arkitektoniske mesterværker  træder virkelig tydeligt frem til glæde for turisterne og romerne selv.

Naturligt nok er såvel priserne på flybilletter som på hotelværelser relativt høje i denne rejseperiode. Efter en august måned med færre mennesker i byen på grund af den italienske industriferie og de meget høje varmegrader, begynder menneskemængden på gader og pladser og ved turistattraktionerne at tage til igen, og du skal forvente køer ved mange indgange.

Som du ser i tabellen herunder, kan temperaturen i Rom stadig blive noget høj i september i forhold til i Danmark. Det kan derfor være en fordel at vide lidt om hvordan du skal forholde dig i varmen.

Vejr indeks september måned

 
Rom
København
Gennemsnitlig minimumstemperatur
15°C
11°C
Gennemsnitlig maksimumtemperatur
27°C
17°C
Gennemsnitsligt antal regnvejrsdage
5
10

Tilbagevendende begivenheder og mærkedage i september 2020

Hele september: Romersk Sommer Event – Estate Romana

Den årlige Estate Romana kulturevent begynder i starten af juni og varer til slutningen af september måned. Læs om eventen under juni måned.

22. september: Efterår – Autunno

På denne dag bliver det efterår ifølge den italienske kalender.