Covid-19 i Rom – Regler under rejsen og i Rom

Siden Corona krisen tog fat igen i efteråret 2020 har mulighederne for at se eller gense Rom aldrig været bedre end nu. I det danske udenrigsministeriums rejsevejledninger, er Rom og hele Italien grønt land og i de italienske sundhedsmyndigheders vurdering af Corona situationen, er Rom og hele Italien hvid zone. Risikoen for smitte i Rom vurderes altså som lav, både fra dansk og italiensk side.

Er du i gang med at planlægge en rejse til Rom nu til sommer eller til efteråret, har mulighederne ikke været bedre i lang tid. Det samme gælder for reglerne for rejser mellem Danmark og Rom, fra de danske og italienske myndigheders side.

Dog skal du være særlig opmærksom på indførelsen af Coronapas regler i Italien fra den 6. august 2021. Særligt hvis du endnu ikke har Coronapas.

Her på Kom til Rom Guiden kan du få overblik over reglerne fra myndighedernes side, som de er lige nu. Siden vil blive løbende opdateret efterhånden som myndighedernes restriktioner ændres over tid. Siden er sidst opdateret den 25. juli 2021.

Hjem » Covid-19 i Rom – Regler under rejsen og i Rom

Korte spørgsmål og svar om Corona i Rom og i Italien

Må jeg rejse til Rom og Italien?

Ja, det må du gerne.
Lige meget hvilken farve et land eller en region gives af Udenrigsministeriet, er der ikke noget til hinder for at du rejser fra de danske myndigheders side. I Udenrigsministeriets rejsevejledninger hedder det: ” Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.”
Nu, som under hele Coronakrisen, har Italien aldrig haft lukkede grænser for danske statsborgere og har aldrig stillet krav til rejsens natur.

Hvordan vurderer Udenrigsministeriet smittesituationen i Rom?

Hele Italien og dermed naturligvis også Rom gives farvekoden grøn – ‘Vær opmærksom’.
Se Udenrigsministeriets rejsevejledning for Italien for yderligere detaljer.

Gælder mit Coronapas i Italien?

Ja, det gør det.
I Italien hedder Coronapasset ’Green Pass’.

Hvilke krav er der til indrejse i Italien?

Du skal kunne fremvise dit Coronapas.
Konkret skal du opfylde et af følgende tre kriterier, hvis du ankommer til Rom med fly direkte fra Danmark:
– Du er blevet vaccineret mod COVID-19 med en EMA-godkendt vaccine, og du har gennemført den ordinerede vaccinationscyklus for mindst fjorten dage siden.
– Du har modtaget et negativt resultat af en PCR- eller hurtigtest/quicktest udført inden for 48 timer før din ankomst til Rom.
– Du er raskmeldt efter at have været COVID-19 smittet inden for 6 måneder, og du er ikke længere i selvisolering.
Endelig skal du udfylde en tro og love-erklæring. Denne kan du udfylde digitalt eller downloade og udfylde i hånden.

Skal jeg fremvise negativ Coronatest for at rejse til Italien?

Hvis du ikke er færdigvaccineret eller har været smittet med Corionavirus, skal du kunne fremvise en negativ Corona test, taget op til 48 timer inden indrejse.
Gå ind på det italienske udenrigsministeriums indrejseservice og se detaljer på engelsk.

Skal jeg gå i isolation ved indrejse i Italien?

Nej.
Skulle du ikke kunne fremvise Coronapas eller en negativ Covidtest ved ankomsten, er der isolationskrav.

Skal jeg udfylde en tro og love-erklæring ved indrejse i Italien?

Ja, det skal du.
Denne kan du udfylde digitalt eller downloade og udfylde i hånden.

Hvor kan jeg få foretaget en Cornatest i Rom?

Har du brug for en Coronatest inden hjemrejsen til Danmark kan du få denne taget på et apotek på et laboratorium i byen eller i Fiumicino lufthavn. Vær opmærksom på at du normalt skal bestille tid og at du selv betaler for testen. Få dit hotel til at hjælpe dig med at finde den nærmeste tekststation.
Læs mere om Coronatest i Rom.

Gælder mit blå EU-sygesikringskort hvis jeg bliver Coronasmittet i Italien?

Ja, det gør det.
Vær opmærksom på at eventuelle udgifter til selvisolation og forplejning ikke kan dækkes med det blå EU-sygesikringskort. Undersøg dette med din private forsikring.

Er der påbud om mundbind i Rom?

Ja, der er påbud om mundbind i Rom og i hele Italien, når du befinder dig i et indendørs offentlige rum. Der er aktuelt ikke planer om at fjerne påbuddet om mundbind indendørs.

Er der påbud om mundbind udendørs i Rom?

Nej, det er der i princippet ikke.
MEN befinder du dig udendørs i et område med mange mennesker, hvor det er vanskeligt at holde afstand, skal du alligevel tage mundbind på.
Det kunne for eksempel være på et marked, en travl shopping gade eller ved en musik- eller sportsevent.

Er der udgangsforbud i Rom?

Nej. Rom er i italiensk hvid zone, hvor der ikke er udgangsforbud.
Læs mere om reglerne i hvid zone.

Er restauranterne i Rom åbne?

Ja, det er de. De er åbne både til frokost og om aftenen og kan både tilbyde indendørs- og udendørsservering.

Hvilke Covid regler gælder på restauranterne i Rom?

Der skal være mindst en meter mellem hvert bord på restauranten og I må højest sidde seks personer ved hvert bord. Du skal desinficere hænder ved indgangen til restauranten og må tage mundbindet af, når du sidder ved bordet.
Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at sidde indendørs på et spisested.

Er seværdighederne i Rom åbne?

Ja, det er de.
Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at besøge seværdigheder og museer i Rom.

Er der krav om Coronapass eller test for at gå på restaurant eller besøge seværdigheder i Rom?

Nej, det er der ikke frem til den 5. august 2021.
Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at få adgang.

Der er lys forude med stadig færre restriktioner

Vi er alle forskellige og mere eller mindre sultne efter en rejse til Rom, så det er en meget personlig sag, hvornår rejsen kan blive en drømmerejse. Rom er aktuelt i italiensk hvid zone, hvor disse restriktioner kunne påvirke din rejse.

 • Vi har stadig påbud om mundbind indendørs i Rom og i hele Italien. Det kender du ikke til fra Danmark og kunne føles som en begrænsning. Der er aktuelt ikke planer om at fjerne påbuddet om mundbind indendørs.
 • Du skal aktuelt have en Coronatest for at rejse ind i Italien, hvis du ikke er færdigvaccineret eller har været smittet med Coronavirus.
 • Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas eller negativ quicktest for at spise indendørs på restauranter og andre spisesteder eller for at besøge museer og seværdigheder i Rom.
 • Endelig skal du være opmærksom på at de italienske myndigheder kræver du går i isolation, hvis du skulle være så uheldig at blive smittet med Corona under dit ophold i Rom. Denne isolationsperiode er for egen regning. Undersøg med dit forsikringsselskab om din rejseforsikring dækker i dette tilfælde.

Inden afrejsen fra Danmark

Inden afrejsen skal du være opmærksom på såvel de danske som de italienske myndigheders henstillinger og krav. Rejser du via et tredjelands lufthavn skal du også undersøge hvilke regler der gælder her. Herunder indrejseregler fra tredjelandet til Danmark og/eller Italien.

Udenrigsministeristerets rejsevejledninger for Italien

Som bekendt udgiver Det Danske Udenrigsministerium jævnligt rejsevejledninger med henstillinger til rejseaktivitet i en række lande. Fra den 23. maj 2021 finder du også regionale rejsevejledninger for Italien.

I øjeblikket udpeger Udenrigsministeriet hele Italien som et grønt land – ‘Vær opmærksom’. I den generelle anbefaling specificeres det blandt andet:

“Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark.” og:

“De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Italien. Du bør være opmærksom på coronavirus, men der er lave smittetal og derfor begrænset risiko for smitte.”

Det vil naturligvis sige at også Rom befinder sig i et grønt land/region. Hvilket betyder, at de danske myndigheder betragter smitterisikoen i Rom som begrænset.

Covid-19 tests ved indrejse til Italien

Når du ankommer til lufthavnen i Rom direkte fra Danmark, skal du kunne fremvise Coronapas og udfylde en tro og love-erklæring. Denne kan du udfylde digitalt eller downloade.

Er du ikke færdigvaccineret eller har du ikke været smittet med Coronavirus, kan du rejse ind i Italien på en PCR- eller quicktest. Denne skal være taget inden for 48 timer inden du ankommer til Italien.

Hvis du følger det ovenstående link, kan du finde flere detaljer om indrejse i Italien. Samtidig kan du også få indblik i kravene til indrejse, hvis du skulle rejse igennem et tredjeland. Klik dig igennem spørgsmålene og få klarhed over din situation.

Har du spørgsmål om Covid-19 i Italien kan du også ringe til det italienske sundhedsministeriums 24/7 tjeneste: Fra Italien er nummeret 1500. Ringer du fra Danmark kan du ringe til  +39 02 3200 8345 eller +39 02 8390 5385.

Covid-19 tests ved indrejse til Danmark

Da Italien er et grønt land i de danske rejsevejledninger, skal du ikke testes inden hjemrejsen til Danmark.

Læs mere om isolationskrav og tests på Coronasmitte.dk ved indrejse til Danmark.

Skulle du alligevel have brug for en Coronatest

I Rom kan du få testen på et apotek eller laboratorium og prisen er normalt omkring € 20,00 til € 25,00. Rejser du igennem et tredjeland med krav om PCR-test, skal denne foretages på et laboratorium og prisen er normalt omkring € 60,00 til € 80,00. Forhør dig på dit hotel, om hvor du finder den nærmeste teststation. Der skal normalt bestilles tid for at få foretaget testen.

Jeg har set en enkelt hotelkæde i Rom der nu tilbyder Covid-19 test på hotellet inden afrejse. Det er i øjeblikket vanskeligt at sige, om det kunne blive normalt i fremtiden. Men det kunne være interessant at undersøge inden du booker dit hotel.

Covidtest i Roms lufthavne

I Fiumicino lufthavn er det også muligt at få foretaget en Covid-19 quicktest. Du kan bestille en tid i lufthavnen mellem klokken 24:00 og 16:00 og testen foregår i ankomstterminal 3.

Der findes også en 24/7 testservice i Fiumicino lufthavn, men det foregår ude på langtidsparkeringen et stykke væk fra selve lufthavnsbygningen. Der går en gratis shuttlebus fra lufthavnsbygningen ud til teststationen, men du skal afsætte nogle timer til hele forløbet. Og eventuelt regne med kø, alt efter hvor mange andre passergerer der er mødt op på teststationen. Her kan du få foretaget testen uden tidsbestilling.

Desværre findes der ingen Covid-19 teststation i Ciampino lufthavn.

Skulle Covid-19 testen uheldigvis være positiv kommer du ikke hjem med det planlagte fly. De italienske myndigheder har i denne situation et krav om 14 dage i isolation og du skal kontakte sundhedsmyndighederne i Lazio regionen på telefon +39 800 118 800.

Covid-19 tests som dit flyselskab kan kræve

Som om de forskellige landes krav og regler ikke er vanskelige nok at have med at gøre, har nogle flyselskaber valgt at gøre rejselivet endnu vanskeligere for dig. Der er nemlig en række eksempler på at flyselskaber har afkrævet en negativ Covid-19 tests af deres passergerer, på trods af at dette ikke var et krav fra, for eksempel, Danmarks side.

 • Læs for eksempel denne artikel om danskeres problemer med at komme ombord på flyet i Spanien.

SAS, Norwegian og Ryanair, skulle ifølge artiklen følge de nationale regler, men det er endnu en ting du skal være opmærksom på inden afrejsen. Især hvis du ikke flyver med et af disse tre selskaber.

Isolationskrav ved indrejse i Italien

Ankommer du direkte fra Danmark eller rejser du igennem et EU-land, et land indenfor Schengen-området eller Israel, er der ikke noget isolationskrav ved indrejse til Italien.

Vær stadig opmærksom på reglerne i de lande du eventuelt rejser igennem.

Isolationskrav ved indrejse i Danmark

Da Italien er et grønt land i de danske rejsevejledninger, er der ikke noget isolationskrav ved tilbagerejse til Danmark.

 • Læs mere om isolationskrav og tests på Coronasmitte.dk ved indrejse til Danmark.

Coronapas i Rom – Green Pass

De italienske myndigheder anerkender det danske Coronapas som gyldigt. I Italien kalder vi Coronapasset for ‘Green Pass’.

 • Er du færdigvaccineret kan du downloade dit Coronapas med Nem ID på sundhed.dk.

Har du Coronapas kan du rejse ind i Danmark uden krav om test og isolation.

Regler for Green Pass i Rom og i Italien fra den 6. august 2021

Fra den 6. august 2021 vil du ved flere lejligheder blive bedt om at vise dit Coronapas i Rom. Det gælder i turistmæssig sammenhæng især når du går på restaurant og når du besøger museer og seværdigheder. Undtaget fra reglerne er børn under 12 år og personer der af helbredsmæssige grunde ikke kan lade sig vaccinere. Du skal naturligvis kunne fremvise dokumentation for at blive undtaget fra myndighedernes side.

Benytter du dig af Corvid quicktest, skal denne være taget højst 48 timer inden du indfinder dig på det sted, hvortil du ønsker adgang.

Restauranter og spise- og udskænkningssteder: Princippet er, at hvis du sidder ned ved et bord indendørs, skal du kunne fremvise Coronapas eller negativ Corvid quicktest. Du kan derfor sidde ved et bord udendørs eller stå ved baren i en kaffebar, uden at skulle fremvise Coronapas eller negativ corvidtest.

Museer, seværdigheder, events, musik- og sportsbegivenheder: Princippet er at du skal fremvise Coronapas eller negativ Corvid quicktest ved såvel indendørs som udendørs begivenheder, hvor der samles mange mennesker.

Generelt skal du ikke fremvise Coronapas nar du besøger en kirke, men der kan være undtagelser. For eksempel har Vatikanstaten valgt at følge de italienske regler, så du skal kunne fremvise Coronapas for at besøge Vatikanmuseerne, men i skrivende stund ikke for at besøge Peterskirken. For at besøge Pantheon, som jo også er en kirke, skal du derimod kunne fremvise Coronapas.

Hoteller og overnatning: I princippet kræves der ikke Coronapas for at benytte sig af hoteller og andre overnatningsmuligheder. Forhør dig dog hos din værter om, hvordan deres regler er med hensyn til services som hotelrestaurant, pool, SPA med videre.

Ifølge de italienske regler skal du nemlig kunne fremvise Coronapas for at få adgang til disse steder.

Transport i Rom og i Italien: Coronapas eller Green Pass, som det hedder på italiensk, er ikke nødvendigt når du bruger den offentlige transport i Rom. Ankommer du til Rom fra en anden Italiensk by, er det heller ikke et krav. Flyver du indenrigs i Italien skal du dog forhøre dig hos dit flyselskab, da flyselskaber kan have egne regler.

Covid-19 information under rejsen

Krav og regler kan ændres meget hurtigt, hvilket kan være vanskeligt at have styr på lige op til og under rejsen.

En måde du kan holde dig opdateret på, er ved at downloade Udenrigsministeristerets gratis app Rejseklar. Den kan hentes i App Store til iPhone eller i Google Play til Android.

Normalt vil dit flyselskab også sende dig løbende information, som også omfatter information og Covid-19. Sørg for at tjekke de beskeder dit flyselskab sender, så du altid er opdateret og kan stille dem spørgsmål hvis noget pludseligt laves om.

Ved checkin vil du normalt skulle forvise Coronapas eller testresultater, for at kunne stige om bord på din flyforbindelse, hvis dette er et krav. Ved manglende dokumentation eller uregelmæssigheder vil du normalt blive afvist af flyselskabet.

Ekstra Covid-19 forsikring

Skulle uheldet være ude og du bliver smittet af Coronavirus vil det blå EU-sygesikringskort sikre dig behandling i det offentlige italienske sundhedssystem.

Men hvad nu hvis du bliver testet positiv og det italienske sundhedssystem vurderer, at du skal i hjemmeisolation? Det kunne for eksempel være hvis du skal testes inden hjemrejsen. Så skal du i isolation på et hotelværelse eller i en feriebolig. Hvilket naturligvis fører udgifter med sig.

Det er altid tilrådeligt at tegne en privat rejseforsikring der dækker ved sygdom. Men at rejse i denne Coronatid kan måske skabe situationer, hvor din rejseforsikring ikke vil kunne hjælpe dig. Tjek det med dit forsikringsselskab inden afrejsen. Et eksempel på et forsikringsselskab i Danmark der har taget højde for denne type situationer, er Gouda.

Covid-19 i Rom – regler og observationer

Italien er opdelt i regionale zoner

Udover at følge de danske rejsevejledninger kan du også se hvordan de italienske myndigheder opfatter smittefaren og håndterer smittesituationen. På nationalt niveau har man bestemt at landet deles op i regionale zoner.

 • Hvid zone: mindst smittespredning – Rom og hele Italien er aktuelt i hvid zone.
 • Gud zone: relativ lav smittespredning – ingen regioner i denne zone.
 • Orange zone: relativ høj smittespredning – ingen regioner i denne zone.
 • Rød zone: høj smittespredning med lockdown situation – ingen regioner i denne zone.

Opdelingen i zoner sker på baggrund af flere vurderinger, som for eksempel de regionale smittetal og antallet af ledige sengepladser på intensivafdelingerne. Samtidig arbejder man med mindre zoner på provinsielt og kommunalt niveau, som kan have en anden smittesituation end regionen generelt.

Endelig er det også muligt for de lokale myndigheder at indføre visse regler på eget initiativ. Der er derfor mange elementer at holde øje med, hvilket du også i fremtiden skal vide, når du planlægger din rejse til Rom.

Aktuelt befinder hele Italien sig i hvid zone, herunder naturligvis Lazio regionen med Rom.

Se herunder hvilke Covid-19 regler der gælder for Rom, som er i hvid zone.

Hvid zone – Rom befinder sig i denne zone

Transport til/fra lufthavnen: er lovlig hele døgnet rundt uden begrænsninger inden for hvid zone.

Udgangsforbud: nej.

Mundbind i det offentlige rum: du skal altid bære mundbind indendørs og i den offentlige transport. Mundbindet må tages af når du sidder ned og spiser og når du udøver motion.

Sikkerhedsafstand: generelt og særligt indendørs skal du holde en sikkerhedsafstand til andre mennesker på mindst 1 meter.

Hoteller: er åbne, ligesom eventuelle restauranter på hotellerne er åbne.

Spisesteder: er åbne med både indendørs- og udendørsservering, både til frokost og aftensmad. Der skal være mindst en meter mellem hvert bord og I må højest sidde seks mennesker sammen indendørs. Udendørs er der ingen begrænsning på antallet af personer omkring et bord. Det tilrådes at du bestiller bord inden ankomsten til restauranten.

Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at sidde ved et bord indendørs.

Museer og seværdigheder: er åbne for publikum. Vær opmærksom på seværdighedens specifikke Covid-19 regler.

Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at få adgang.

Forretninger: holder åbent.

Sportsbegivenheder: bliver afholdt med publikum, men med en begrænsning på 25% af kapaciteten på station eller i sportshaller og maksimum 1.000 tilskuere under åben himmel og 500 tilskuere i haller.

Fra den 6. august 2021 bliver sportsbegivenheder afholdt med en begrænsning på 50% af kapaciteten ved udendørsarrangementer og på 25% af kapaciteten ved indendørsarrangementer. Du skal kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at få adgang til sportsbegivenheder.

Andre specifikke Covid-19 forhold at holde øje med i Rom

Udover de generelle Covid-19 regler skal du naturligvis også være opmærksom på flere specifikke forhold, når du rejser til Rom som turist. Det drejer sig især om forholdene på hoteller, restauranter og seværdigheder. Sundhed og sikkerhed for gæsterne og de ansatte er og forbliver uden tvivl et vigtigt parameter, når vi skal vælge vores rejsemål og services i fremtiden. Naturligvis vil alle gøre deres for at leve op til de gældende krav og standarder. Men særligt med hensyn til valget af hotel, kan det være vigtigt at vide, hvordan de rent praktisk griber tingende an.

Når du bor på hotel eller i feriebolig

Myndighederne har naturligvis udstukket regler for hvordan hotellerne skal forholde sig til Covid situationen. Mange hoteller har derfor udarbejdet protokoller for hvordan de kan sikre gæsternes og de ansattes sikkerhed. Protokollerne kan være mere eller mindre specifikke, men under alle omstændigheder er det vigtigt, at de lever op til dine forventninger. Bed derfor om hotellets eller ferieboligens Covid-19 protokol inden du bestiller.

Se eksempel på Covid-19 og hygiejne procedure på et hotel i Rom.

Se eksempel på Covid-19 og hygiejne procedure for en ferielejlighed i Rom.

Covid-19 regler på restauranter i Rom

Roms restauranter er åbne med både indendørs- og udendørsservering, både til frokost og aftensmad.

Du skal desinficere dine hænder ved indgangen til restauranten og have mundbind på i restauranten, når du ikke sidder ved bordet. Indendørs kan I maksimum sidde seks mennesker sammen om et bord og udendørs er der ingen begrænser på hvor mange der kan sidde sammen. Både indendørs og udendørs skal der være mindst en meter mellem hvert bord.

Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at sidde ved et bord indendørs.

For at afhjælpe restauranternes svære økonomiske situation har Roms kommune givet tilladelser, så udendørsserveringsområderne kan udvides. I løbet af sommeren og den første del af efteråret vil du nok kunne opleve en ændring af bybilledet i Rom. Restauranterne vil komme til at dominere byens gader og pladser mere end tidligere.

Når du besøger seværdigheder og museer

Udover de generelle regler kan de enkelte seværdigheder have særregler, som du normalt vil blive informeret om online eller ved indgangen.

Fra den 6. august 2021 skal du kunne fremvise Coronapas – Green Pass på italiensk – eller negativ quicktest for at få adgang til seværdigheder og museer.

Når du besøger butikker og markeder

Her gælder de generelle regler for at bære mundbind og holde afstand. I butikkerne skal der stå håndsprit fremme ved indgangen, som du naturligvis altid skal bruge. Der vil også være en begrænsning på hvor mange mennesker der kan være i de enkelte forretninger ad gangen. Har en forretning allerede nået sit maksimum for antallet af kunder i butikken, må du vente lidt udenfor.

Når du deltager i events

Ved alle events, for eksempel musik- og sportsevents, skal du kunne fremvise Coronapas/ Green Pass for at få adgang. Samtidig skal du have mundbind på, hvilket gælder for såvel indendørs som for udendørs events. For eksempel skal du have mundbind på hvis du tager på Stadio Olimpico for se en fodboldkamp.


Del gerne Covid-19 i Rom siden i dit netværk, hvis du kender nogen der kunne have glæde af det.

Scroll Up
Send this to a friend