Motionsløb i Rom med guide – Unik løbeoplevelse

Løb et motionsløb i Rom med guide og løbetræner Isabella og oplev byens skønhed og monumenter fra et ganske særligt perspektiv. På billedet ser du en gruppe løbere på tur langs Tiberen i Rom.

Reklame for aktivitet i Rom med reklame-link

Hjem > Aktiviteter i Rom > Motionsløb i Rom med guide – Unik løbeoplevelse

Unikt og smukt motionsløb i Rom med guide

Som motionsløber nyder du udover en dejlig følelse i kroppen alle sanseindtrykkene fra omgivelserne på din rute. Når det kommer til nye sanseindtryk, har Rom masser at byde på. Bare det at tagen en tur i centrum om morgenen giver dig en ny fornemmelse af byen – en lidt søvnig by der er ved at vågne op, stadig med flere stille steder.

Carpe Diem. Stop op og grib øjeblikket. For når du i løb bevæger dig rundt i Rom mødes du uundgåeligt af den fantastiske skønhed som paladser, kirker, monumenter, antikke ruiner og panoramaer skaber. Mere end 2000 års historie samlet i en og samme by. At løbe og opleve på denne måde får dig til at slappe af mentalt og skaber mindeværdige øjeblikke.

Når samtidig løber med en løbetræner og lokalkendt guide, der leder dig rundt og fortæller om de mange seværdigheder, bliver løbeturen en dejlig ferieoplevelse. En særlig Romoplevelse hvor bevægelse, kunst og kultur går op i en højere enhed. Løbeturene med Isabella egner sig derfor også godt som en familieaktivitet for familier med større børn og unge.

Endelige kommer du naturligvis hurtigere rundt i byen når du løber. Kender du ikke Rom så godt, er en løbetur en god måde hurtigt at få en fornærmelse af byen og hvad der befinder sig hvor.

Løb i Rom med Isabella og ArcheoRunning

Isabella på løbetur i Roms historiske centrum. Billede af ArchoRunning.

ArcheoRunning er et projekt iværksat af Isabella Calidonna, som er kunsthistoriker, autoriseret turistguide og certificeret løbetræner. Ønsker du at få rørt dig godt igennem uden at løbe, kan Isabella også lave turen som en powerwalkingtur.

Når du vælger at løbe i Rom med Isabella får du mulighed for at opleve byen sammen med en erfaren lokalkendt sportskvinde, som på alle måder kan føre dig sikkert gennem Roms gader og parker. Samtidig får du naturligvis et godt indblik i Roms historie, kunst og arkitektur, med beskrivelser af de seværdigheder du kommer forbi på turen. Turene guides på engelsk og alle monumenter opleves kun udefra.

Ønsker du at løbe mere i Rom på egen hånd, er det oplagt at tage den første tur med Isabella og få inspiration til egne ture.

Book dit motionsløb i Rom med guide hos ArcheoRunning

ARCHEORUNNING ved Isabella Calidonna

E-mail: info@archeorunning.com – skriv på engelsk for information og booking.

Telefon: +39 340 558 3615.

Hjemmeside: archeorunning.com - på engelsk. Du kan booke din løbetur i Rom via hjemmesiden.

SOME: Facebook - Instagram - Twitter - YouTube.

Forberedelse til dit motionsløb i Rom med guide

Isabellas ture er normalt stille og rolige motionsløb, hvor alle trænede løbere kan være med. Dette gælder også for familier med store børn. Det er dog bedst at give hende en idé om, hvor veltrænet du er hjemmefra. Turen vil så blive planlagt i forhold til din fysiske form og det løb du ønsker. Der vil naturligvis være en del stop undervejs, hvor du kan puste ud og vil få illustreret seværdighederne.

Det er også vigtigt at du overvejer tidspunktet på dagen for dit motionsløb i Rom. Oftest vil turen foregå om morgenen, så du er klar til at opleve Rom på mere traditionel vis efter en frisk morgenløbetur. Generelt skal du huske på, at temperaturerne er højere i Rom end i Danmark. Særligt i sommermånederne anbefales det, at du tager en tidlig morgentur, da det hurtigt bliver varmt og solens stråler bliver kraftige.

Tag eventuelt vand med på løbeturen. I Rom er vi så heldige at have mange drikkefontæner på gaderne og i parkerne, men i de varmeste sommermåneder kan det være rat at have vand ved hånden. Alternativt kan du tage lidt penge med, så du kan købe vand hvis du løber i byen.

Selve løbet vil foregå i tre faser: Opvarmning, løbeturen og udstrækning/nedkøling.

Endelig skal du naturligvis møde op iført løbesko og behageligt træningstøj, der passer til årstiden og vejret.

Forslag til dejlige motionsløb i Rom

Isabella har udarbejdet en række spændende forslag til motionsløb i Rom med guide, som du med fordel kan gøre brug af. Her kan du for eksempel vælge om du vil have en bytur og løbe i gaderne eller om du hellere vil opleve et af Roms fantastiske grønne områder. Rom er nemlig en meget grøn by, med mange og varierede muligheder.

Løbetur i Roms historiske centrum – På opdagelse i Roms små gyder

Tag en løbetur i Roms små gyder om morgenen inden byen vågner rigtigt op. Billede af ArchoRunning.

Turen tager udgangspunkt fra Piazza Navona i Roms historiske centrum. Herfra går turen ind i Roms mere skjulte små gader og gyder. Under turen vil du blive ført rundt i de små stræder med fremmedlydende og sjove navne og indsnuse fornemmelsen af de historiske tider Rom har gennemgået. Du vil uundgåeligt få fornemmelsen af at være faret vild, for pludselig at synes noget virker genkendeligt igen, når du kommer ud på en større gade eller plads.

Du vil blandt andet løbe igennem Roms bredeste gyde og den smalleste, kaldet Vicolo di San Trifone. Du vil lære at kende gyder hvis navne har spændende historiske oprindelser og få fortalt anekdoterne om, hvordan de fik deres navne.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: Piazza Navona ved Neptunfontænen– Se NeptunfontænenPiazza Navona på kort over Rom.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Se priser og book På opdagelse i Roms små gyder på archeorunning.com.

Løbetur i Trastevere bydelen – Trastevere oplevelsesløbstur

Løb og oplev de små gader i Trastevere. Billede af ArchoRunning.

Turen starter fra Piazza Trilussa i Trastevere, som ligger lige ved Ponte Sito, der forbinder Trastevere med Roms historiske centrum. Trastevere betyder ’på den anden side af Tiberen’ med henvisning til beliggenheden i forhold til det antikke Rom. I dag er bydelen en del af Roms centrum og har i høj grad bevaret sit middelalderlige præg med spændende bugtede gyder.

På turen vil du komme på opdagelse i Trasteveres små snoede gader og vil lære at kende til bydelens historie. For eksempel kommer du til at løbe i Vicolo dell’atleta, hvor den antikke skulptur Apoxyomenos af Lisippo blev udgravet i 1849 – i dag finder du skulpturen i Vatikanmuseerne. Du oplever Vicolo della Scala, der åbner op ud til Piazza della Scala med Santa Maria della Scala kirken og Piazza Piscinula, som i antikken var hjemsted for et af de mange romerske bade. Endelig vil du lære Vicolo della Renella at kende, der ligesom Piazza Arenula, tager sit navn efter den finkornede sandjord, som Tiberen aflejrede i bydelen under sine hyppige oversvømmelser.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: Piazza Trilussa, neden for trappen– Se Piazza Trilussa på kort over Rom.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Book Trastevere oplevelsesløbstur på archeorunning.com.

Løbetur i Roms historiske centrum – Oplev de store seværdigheder i Rom

På løbeturen mellem Roms store seværdigheder vil du få fortællinger om byens kunst og historie. Billede af ArchoRunning.

Turen starter fra Piazza di Spagna i Roms historiske centrum. Udover at opleve nogle af Roms største seværdigheder, har du på denne tur har du samtidig mulighed for at danne dig et godt indtryk af byen. Særligt på denne tur, hvor du kommer vidt omkring i byen, vil du have muligheden for at nyde atmosfæren af et Rom, der stadig sover ved daggry.

fra Piazza di Spagna går turen rundt i Rom til de mest kendte seværdigheder som for eksempel Trevi-fontænen, Pantheon og Piazza Navona. Alt efter ruten og de seværdigheder du ønsker at se og høre om, vil der også være mulighed for opleve mange mindre kendte steder.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: Piazza di Spagna, neden for Den Spanske Trappe– Se Piazza di Spagna på kort over Rom.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Book Oplev de store seværdigheder i Rom på archeorunning.com.

Løbetur i Roms centrum langs Tiberen – Oplev Roms broer

På din løbetur langs Tiberen får du godt udsyn til broerne og en unik oplevelse af Rom. Billede af ArchoRunning.

Turen starter fra metrostation Circo Massimo på linje B, ved Circus Maximus. Herfra går turen ned til floden. At løbe langs Tiberen i Rom er en dejlig og helt speciel oplevelse. På grund af talrige oversvømmelser blev arbejdet med den høje mur omkring Tiberen i Rom igangsat fra 1875. Det betyder, at du i dag kan løbe i storbyen, men samtidig er afskåret fra meget af byens postyr.

På ruten kan du skæve op til byen, som du ser i glimt og naturligvis har du et flot udsyn til de mange broer du passerer. Når du løber langs Tiberen om sommeren vil du kunne nyde de mange grønne platantræer langs floden og om vinteren, når bladene er faldet af, har du et flot udsyn til bygningerne. Du vil passere under såvel moderne, historiske som antikke broer fra romertiden, som for eksempel Ponte Rotto. Her vil du høre om broernes historie og hvilke områder af byen broerne forbinder.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: metrostation Circo Massimo på linje B, ved kaffebaren Gusto Massimo Bar Bistrò, Via del Circo Massimo, 5a, 00153 Roma RM, Italien – Se Gusto Massimo Bar Bistrò på kort over Rom.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Book Løbetur i Roms centrum langs Tiberen på archeorunning.com.

Løbetur i Roms moderne kvarter EUR

På din løbetur i EUR oplever du et mere moderne Rom. Billede af ArchoRunning.

EUR-kvarteret blev påbegyndt under det fascistiske regime og skulle have tjent som vært for verdensudstillingen i 1942. Deraf navnet EUREsposizione Universale Roma. Verdensudstillingen blev ikke til noget på grund af Den Anden Verdenskrig. Da fascismen faldt, blev bydelen fuldført på grund af projektets særlige arkitektoniske og byplanmæssige karakter. Blandt andet rummer EUR en række interessante funktionalistiske bygningsværker, som i dag fremstår side om side med moderne byggeri.

Turen starter fra metrostation EUR Fermi på linje B.

Under løbeturen vil du få mulighed for at beundre Roms nyeste store og flotte kongrescenter La Nuvola – Skyen – af ​​arkitekten Fuksas, Palazzo dei Congressi, Colosseo quadrato – Det Firkantede Colosseum og andre spændende bygninger. I EUR findes en park med en kunstig sø. Omkring søen er der plantet en del japanske kirsebærtræer, som er meget smukke at løbe imellem når de blomstrer, cirka fra midten i marts til midten af april måned. Beplantningen med kirsebærtræer stammer tilbage fra 1959 og var en gave fra bystyret i Tokyo.

EUR ligger noget udenfor Roms centrum, hvilket gør, at mange ikke giver sig selv muligheden for at opleve denne spændende del af Rom. Selvom du nok skal rejse med metro for at kommer derud, har du som løber den store fordel, at du kan opleve store dele af kvarteret på relativ kort tid.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: metrostation EUR Fermi på linje B – Se metrostation EUR Fermi på kort over Rom. Du kan tage metroen fra centralstationen Stazione Termini.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Book Løbetur i Roms moderne kvarter EUR på archeorunning.com.

Løbetur i parken – Oplev Roms smukke park Villa Borghese

Villa Borghese ligger lige op til Roms historiske centrum og byder på en dejlig morgenløbetur. Billede af ArchoRunning.

Turen starter fra Piazza della Trinità dei Monti oven for Den Spanske Trappe i Roms historiske centrum, hvorfra der løbes en kort tur mod Villa Borghese. Villa Borghese er en stor park på 80 hektar, der ligger lige op til Roms historiske centrum. Parken blev grundlagt af den romerske kardinal Scipione Borghese, der påbegyndte Villa Borghese under renæssancen i 1606.

Parkens skønne maleriske haver og dens attraktioner, såsom Borghese galleriet og dens elegante alléer, gør den til et attraktionssted og et af de mest berømte grønne områder i Europa. Under løbeturen vil du høre om historien om Casino Nobile, i dag Borghese galleriet, de hemmelige haver, Parco dei Daini, Piazza di Siena med hestevæddeløbsbanen, søens have og Pincio med den fantastiske udsigt over Piazza del Popolo, Peterkirkens kuppel og store dele af Roms centrum.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: Piazza della Trinità dei Monti ved obelisken oven for Den Spanske Trappe – Se Piazza della Trinità dei Monti på kort over Rom. Bor du i Roms historiske centrum kan du gå eller løbe til mødestedet. Kommer du længere væk fra kan du tage Metro A og stå af på metrostationen Spagna.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Book Oplev Roms smukke park Villa Borghesearcheorunning.com.

Løbetur i park- og naturområde – Oplev det antikke Roms akvædukter

I Akvæduktparken løber du i et udstrakt park- og naturområde mellem antikke akvædukter fra Romerrigets tid. Billede af ArchoRunning.

Turen starter fra Via Lemonia nummer 273, som er en af de meget benyttede indgange til Parco degli Acquedotti – Akvæduktparken. Parco degli Acquedotti er med sine 240 hektarer en af Roms mange store grønne områder. Faktisk er hele seks af de talrige antikke romerske akvædukter bevaret her, hvilket gør området til et gratis frilandsmuseum.

I Akvæduktparken kommer du til at løber i en unik atmosfære, svævende mellem fortid og nutid. I daggryets gyldne lys fremstår akvæduktens imponerende buer mod solens stråler i al deres skønhed, indrammet af den grønne bevoksning.

På turen bliver du samtidig klog på akvæduktens store betydning for det antikke Roms byudvikling og vandforsyningens vigtighed for den kulturelle, politiske og militære stormagt, som Romerriget var.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start- og slut: Via Lemonia, 273 cirka 800 meter til fods fra metrostation Subaugusta på linje B – Se archeorunning.com.

Løbetur i park – Nyd den smukke Villa Pamphilj

Når du løber i Villa Pamphilj vil du møde mange af Roms motionsløbere. Billede af ArchoRunning.

Turen starter fra Largo III Giugno 1849 indgangen, som er en af de store indgange til parken.

Med sine 184 hektar er Villa Pamphilj Roms største og bedst bevarede park og den er meget populær blandt Roms motionsløbere.

Parken var oprindeligt den romerske adelsfamilie Doria Pamphiljs landejendom. Under din løbetur vil du lærer de fire vindes bue – l’Arco dei quattro venti – at kende, samt den smukke villa Casino del Bel Respiro med dens hemmelige have. Du vil se Doria Pamphilj familiens private rosenhave, deres private kapel, teaterhaven og endelig du vil også kunne nyde udsigten til Peterskirkes kuppel.

Når du vælger denne tur, skal du være opmærksom på, at Villa Pamphilj ligger lidt væk fra Roms centrum. Det burde ikke være et problem for en veltrænet løber, men du har nok klaret opvarmningen selv inden selve turen begynder.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: Largo III Giugno 1849, Roma RM, Italien – Se Largo III Giugno 1849 på kort over Rom. Fra Roms historiske centrum kan du gå eller løbe til mødestedet. Det er en smuk tur med en pæn stigning, som tager cirka 35 minutter at gå fra Piazza Venezia. Kommer du fra centralstationen Stazione Termini kan du tage bus nummer H fra H terminalen på Piazza dei Cinquecento. Stå af på stoppestedet Bernardino da Feltre i Trastevere kvarteret og gå eller løb cirka 1,3 Kilometer til Largo III Giugno 1849.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Book Nyd den smukke Villa Pamphilj på archeorunning.com.

Løbetur på en af Romerrigets ældste veje – Via Appia Antica

Det er fascinerende at løbe på Via Appia Antica, anlagt af de antikke romere. Billede af ArchoRunning.

Turen starter fra San Sebastiano katakomberne og San Sebastiano Fuori le Mura basilikaen, som ligger på selve Via Appia Antica.

Via Appia Antica er en af de ældste romerske konsulære veje, også kendt som Regina Viarum. På denne løbetur kommer du tilbage i tiden og oplever fornemmelsen af at løbe på den cirka 2000 år gamle romerske brolægning. På det antikke Roms tid var der her livlig trafik med handelsvarer og naturligvis marcherede de romerske legionærer også ud mod nye erobringer ad Via Appia Antica. Langs vejen vil du opleve ruiner af begravelsesmonumenter, Villa di Massenzio og Cecilia Metellas mausoleum.

Via Appia Antica ligger noget uden for Roms centrum. Vælger de denne skønne løbetur kunne du eventuelt kombinerer turen med et besøg i en af Roms katakomber, som ligger langs den antikke vej.

Praktisk information og booking

 • Løb på cirka 5-6 kilometer.
 • Samlet tid: cirka 105 minutter.
 • Start og slut: Via Appia Antica, 136, 00179 Roma RM, Italien, lige ved indgangen til San Sebastiano katakomberne og San Sebastiano Fuori le Mura basilikaen– Se Via Appia Antica, 136 på kort over Rom. Fra Piazza Venezia i Roms historiske centrum kan du tage bus nummer 118 og staa af ved stoppesteder Basilica S. Sebastiano lige ved mødestedet. fra centralstationen Stazione Termini kan du tage bus nummer 714 fra B terminalen på Piazza dei Cinquecento. Stå af på stoppestedet Terme Caracalla og gå cirka 2 minutter til stoppestedet Porta S. Sebastiano/Numa Pompilio, hvorfra du tager bus nummer 118 ud til mødestedet.
 • Du vil blive udstyret med et head set, så du også kan modtage information mens du løber.
 • Turen vil også blive gennemført i regnvejr.
 • Book Løbetur på Via Appia Antica på archeorunning.com.

Dit helt eget motionsløb i Rom med guide

Har du selv en idé om hvor du gerne vil løbe i Rom og hvad du ønsker at opleve på turen, kan du sammen med Isabella planlægge din egen tur. Skal du løbe længere end de 5-6 kilometer byder Rom på mange dejlige muligheder, eventuelt ved at kombinere nogle af de ture der er beskrevet ovenfor.

Skriv til Isabella på engelsk og få hjælp til at sammensætte din unikke løbetur i Den Evig Stad.


Del gerne Motionsløb i Rom med guide indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend